Şimdi Ara

Baklavacı Şemsettin Fiyatlar Yanıyor..Cevizli 14 Fıstıklı 21 Lira / istanbul subesi Cevizli 15 Fıstıklı 23 lira / Firmadan Açıklama Geldi.. (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.823
Cevap
85
Favori
335.094
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Demek 900 gram baklavada 500 gram iç fıstık kullanılıyor, kısa günü karı, bunu da öğrenmiş olduk,

Bu arada ne baklava siparişi verd8m,Ne de aldım, sırf canım sıkılınca eğlenmek için bu başlığa giriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gennosukee

25 TL ye hemde İRİ FISTIKLI baklava öyle mi? Bakın denklem kolay, 1 porsiyon baklava 90 grdır. 10 kişilik yani 900 gr baklava için ise 500 gr iç fıstık kullanılır. Şimdi diğer malzemelerin, işçiliğin, dükkan giderlerinin, kargo parasının, yapacağı karın, vs vs aklımıza gelmeyen her türlü maliyeti bir kenara bırakıp tek bir soru soruyorum, iç fıstığın kilosu piyasa koşullarında ne kadardır? Bu üretici kendisi işlese ucuza alsa ne kadara mal etmiş olur? (Bu arada fıstıgı alıp işlemek de maliyet, bunun maliyetini hesaba katmadan nasıl olacak bilemiyorum ya neyse) söylediğim şekilde iç fıstıgın maliyetini çıkarın zaten herşey ortaya çıkacaktır.
    içinde iri fıstık yok. iri bezelye var ve bunca kişinin bunu ayırt etme kabiliyeti yok maalesef. kendi adıma teşekkür ederim size beni aydınlattığınız için.

• Gennosukee kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi baklavaya yarım kilo fıstık konuyor. Siz iyi misiniz :)

1kg baklavaya maximum 200 gram fıstık konur. Burada da 135 gram konuyor. Üretici bu bilgiyi de paylaşmış durumda. 135 gram fıstığın da maliyeti muhtemelen üreticiye KG'si 60 TL civarı bir ücretten 8 TL falan...
  • Bakalım daha nasil yorumlar görecegiz 900 gram baklavaya 500 gram fıstık koyuluyormus

• quote:

25 TL ye hemde İRİ FISTIKLI baklava öyle mi? Bakın denklem kolay, 1 porsiyon baklava 90 grdır. 10 kişilik yani 900 gr baklava için ise 500 gr iç fıstık kullanılır. Şimdi diğer malzemelerin, işçiliğin, dükkan giderlerinin, kargo parasının, yapacağı karın, vs vs aklımıza gelmeyen her türlü maliyeti bir kenara bırakıp tek bir soru soruyorum, iç fıstığın kilosu piyasa koşullarında ne kadardır? Bu üretici kendisi işlese ucuza alsa ne kadara mal etmiş olur? (Bu arada fıstıgı alıp işlemek de maliyet, bunun maliyetini hesaba katmadan nasıl olacak bilemiyorum ya neyse) söylediğim şekilde iç fıstıgın maliyetini çıkarın zaten herşey ortaya çıkacaktır.
    900 gr baklava da 500 gr fıstık

• quote:

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

Dün 5 tane yarım kg tereyağlı fıstıklı,7 tane yarım kg da fıstık sarma sipariş etmiştim neyse sabah 7.30 da geldi aldım ve denedim tek kelime ile fiyatına göre mükemmel özellikle fıstık sarma.bir de iki komşumuza verdik bakalım onlarda tadına baktıktan sonra beğenirlerse sürekli buradan alışverişim olacak İnşAllah. Sabahın erken saati aştide otobüs bekleme zahmetine rağmen gerçekten değer. Bakalım akşamda iş yerindeki arkadaşlara da aldık en çok onlar inanmıyordu fiyatından dolayı yok işte bezelye vardır glikoz vardır yoksa o fiyata imkansız gibi konuşuyorlardı neyse akşam onlarda bir yesinde bakalım beğenip inandırabilecek miyiz
    Baklavalar hepsi dün akşam itibariyle bitti. Öncelikle evdekiler çok beğendi özellikle sarmayı çok beğendik hem komşularım hem de iş yerindeki arkadaşlar da çok beğendi. Yalnız ben dahil herkesin ortak düşüncesi baklavanın şerbeti biraz fazla idi. Onun haricinde çok memnun kaldık özellikle iş yerinde almadan önce fiyatına göre glikoz şurubu bezelye yorumu yapan arkadaşlar sarmayı çok beğendiler. Gerçekten fiyatına göre mükemmel kalitede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneshatipoglu -- 14 Şubat 2019; 17:40:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• jorge kullanıcısına yanıt
    Sizi gidi baklavacılar sizi

Bunca insan ayırt edememiş demek

Ya aslında benim bildiğim 900g baklavanın içerisinde 1100g fıstık bulunur. Eksi miktarda un, su, şeker koyarak 900g olması sağlanır. Ama fıstık hala 1100g
  • pişmemiş ürün ile pişmiş ürün arasında gramaj farkı tahmin edemeyeceğiniz kadar çok olur. Hadi bizimki zengin işi 500 gr fıstık koymasında 400 koysun 350 koysun yahu siz maliyetine bakın aklınız kesiyor mu? birde nerde yazıyordu günlük 25 ton ürün satışımız var diye, yani siz buna inanmak istiyorsanız zaten yapacak birşey yok. Yılda 9125 TON ürün satmak anlamına gelir (9.125.000 kilo) Vaktiyle Sülün Osman diye biri vardı duydunuz mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam hangi baklavaya yarım kilo fıstık konuyor. Siz iyi misiniz :)

1kg baklavaya maximum 200 gram fıstık konur. Burada da 135 gram konuyor. Üretici bu bilgiyi de paylaşmış durumda. 135 gram fıstığın da maliyeti muhtemelen üreticiye KG'si 60 TL civarı bir ücretten 8 TL falan...
    Kardeş siz 200 gr fıstık konulan tatlıyı baklava diye yiyorsanız ben napiym, afiyet olsun =D
  • quote:

Kardeş siz 200 gr fıstık konulan tatlıyı baklava diye yiyorsanız ben napiym, afiyet olsun =D

Alıntıları Göster
    Bir akıllı da burada. Açık acik bağırın bence biz de baklava satıyoruz, bu fiyatlar ocagimiza incir ağacı dikecek yapmayın vurmayın diye. Zaten nerde ucuza ürün satan bir esnaf varsa hemen yerin dibine batırılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jorge kullanıcısına yanıt
    sadece bezelye değilki, yer fıstıgının bir çeşidi de var hatta kabak çekirdeğini çekip kullananlar var. Burda yazanlar daha antep fıstıgıyla iran fıstıgının farkını bilmez gelmiş boş boş konuşuyorlar. Herkese söylüyorum alın yiyin problem yok bence. Mcdonalds da çok lezzetli herkes gömüyor gayette lezzetli. Hem mide de yakmıyor. Demekki güzel kaliteli mal.... Bu mantıkla düşünmeliyiz bencede, bravo hakkaten.
  • quote:

sadece bezelye değilki, yer fıstıgının bir çeşidi de var hatta kabak çekirdeğini çekip kullananlar var. Burda yazanlar daha antep fıstıgıyla iran fıstıgının farkını bilmez gelmiş boş boş konuşuyorlar. Herkese söylüyorum alın yiyin problem yok bence. Mcdonalds da çok lezzetli herkes gömüyor gayette lezzetli. Hem mide de yakmıyor. Demekki güzel kaliteli mal.... Bu mantıkla düşünmeliyiz bencede, bravo hakkaten.
    Sizin dükkan neredeydi hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mustaac

Bir akıllı da burada. Açık acik bağırın bence biz de baklava satıyoruz, bu fiyatlar ocagimiza incir ağacı dikecek yapmayın vurmayın diye. Zaten nerde ucuza ürün satan bir esnaf varsa hemen yerin dibine batırılır.

Alıntıları Göster
    Aslan tatlıcılıkla alakam yok, hatta gıda sektörüyle ilgim yok ama mutfaga meraklıyımdır. Elimden her türlü yemek gelir. Az çok hobimden dolayı bu tip şeylere hakimim. Ben insanların bu boş beleş, süper özgüvenle sallamasını anlayamıyorum. Aynı ortamda bulunmamız tamamen benim hatam.

• Beyler trolleri beslemeyin.

Bu konuya baklavayı merak eden, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin girmesi ve yazması beklenir normal şartlarda.

Ama gelin görün ki bu troll arkadaslarin içinde kalmış herhalde, biseyleri yedirememisler sürekli çamur atıp duruyorlar . 900 gram baklavaya 500 Gr iç fıstık koyulduğunu iddia edip komik duruma düşüyorlar. Kocak baklavacisi bile o kadar fıstık kullanmıyor.

Hakikaten aciyorum size yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alitaro -- 14 Şubat 2019; 18:29:17 >
  • Gennosukee kullanıcısına yanıt
    Bir gazetecinin sorusu üzerine Nejat Güllü, bir kilogram baklavada 200 gram yağ kullanıldığını, yağın litre fiyatının da 40 lira olduğunu bildirdi. Güllü, bir kilogram fıstığı da toptan alındığı için 65 liraya mal ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
    "Bir kilogram baklavada, 100 gram fıstık var. Toplam maliyet, 13-14 lira yapar. Normal bir baklavanın en az maliyeti, 13-14 liradır. Dolayısıyla 10 liraya nasıl baklava alınır? 10 liralık baklava almaktansa ekmeği şekerli suya batırıp yiyin, daha sağlıklı olur....................................
    www.hurriyet.com.tr
    'Baklavanın kilosu en az 40 lira olmalı'
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/baklavanin-kilosu-en-az-40-lira-olmali-29970922

Al bakalım. Güllüoğlu ailesinden Nejat Güllü 100 gram koyuyormuş. Koçak da 150 gram civarı koyuyordur. Sana 1 kg baklavaya 3kg fıstık koyduğun dünyanda iyi uykular.

Ayrıca forum yönetimi nerede ya? Baratonian isimli, tatlıcı çocuğu arkadaş burada sürekli tatsızlık çıkartmaya çalışıyor. Artık bir ceza verip bu arkadaşı konudan uzaklaştırmak lazım... İftira karalama, yanıltma... Her türlü şey var bu arkadaşta.

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.