Şimdi Ara

Bakır Boru İçin 100 TL Montaj Ücreti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Airfel 12.000 BTU 0933 model klima aldım internetten, ücretsiz montaj olduğu belirtilmişti. Klima bugün geldi ve ben de servisi aradım sonrasında.

Servisteki hanımefendiye durumu izah ettim ve bakır boru taktırmak istediğimi söyledim, kendisi teknik meselelerden anlamadığını söyleyip montaj yapan arkadaşlardan birine verdi telefonu, aynı şekilde ona da durumu izah ettim ve "Metre başına 35 TL verirseniz bakır boru takabiliriz, 3 metre boru uzatsak, 1 metrede önden arkadan pay biçsek 4 metre 140 lira eder" dedi. "Bir de montaj ücreti alıyoruz 100 TL" deyince ben biraz afalladım, çünkü ürünü aldığım yerde ücretsiz montaj diyordu. İnternetten aldığım yerin yetkilisini aradım sonra, o da "Servisin ismini verin, biz arayıp öğrenelim" dedi, 15 dakika sonra başka bir telefon aldım ve bana "Bakır boruların montaj işlemi alüminyum borulardan farklı, o sebepten ayrıca montaj ücreti ödemek durumundasınız" dediler, eyvallah deyip kapattım ben de.

Şimdi bu söylenen doğru mudur? Yani bakır boruların montajı farklı da o yüzden mi montaj ücreti istiyor bu adamlar? Yoksa 100 lira fazla kazanalım diye üçkağıt mı yapıyorlar? Zaten klimaya dünya kadar para bayılıyoruz, doğru düzgün materyal çıkarmıyorlar diye bir de onun için ekstra para vermeye razı geliyoruz, üstüne üstük bir de montaj için ücret istiyorlar ya ben bunu anlamıyorum işte...

Daha önceden klimasını bakır boruyla beraber taktırmış arkadaşlar varsa bilgilendirmelerini rica ediyorum beni bu konuda, şimdiden teşekkürler...

• Merhaba arkadaşlar,

Forumdaki bir arkadaşın tavsiyesiyle başka bir ilçedeki teknik servisle görüştüm ve alüminyum kiti almak koşuluyla 20 TL/metre şeklinde bakır boru takacaklarını ve herhangi bir montaj ücreti almayacaklarını söylediler, kısacası 60-80 TL gibi bir maliyetle kapattım olayı, yarın montaj yapılacak sonrasında yine bilgi veririm, söylemek istediğim tek şey kesinlikle ve kesinlikle böyle fırsatçılara kanmayın, sorun & soruşturun, illaki meseleyi çözersiniz bir yerde. Olayı araştırmayıp 35 TL'den bakır boru taktırsak bir de üstüne 100 TL montaj ücreti versek 240 lira bayılacaktık şimdi, 240 TL nereye, 80 TL nereye... 3 katı para alıp dolandırıcılık yapıyorlar bildiğiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primarch -- 30 Nisan 2014; 11:42:52 >
  • Hadi yırttın yine...Bakalım kimin kafası kopacak başka sefere...
  • biz 50 tl alıyoruz :)en kalın vrv borusu kullanıyoruz :) .musteri alüminyum boruyu takalım desede .biz bakır takıyoruz 3 . 5 metreyi .ücretsiz (sonrası cok ugrasdırıyor alü. boru günü kurtarmak ).bıktık dandik borudan ..cürüyor nemden dökülüyor zırt pırt gaz basmak yeriine .abi o azot tüpünün oraya cıkartmakdansa ücretsiz takarım o boruyu biz atıyoruz toplayıp kullanan adamlar var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcklima

biz 50 tl alıyoruz :)en kalın vrv borusu kullanıyoruz :) .musteri alüminyum boruyu takalım desede .biz bakır takıyoruz 3 . 5 metreyi .ücretsiz (sonrası cok ugrasdırıyor alü. boru günü kurtarmak ).bıktık dandik borudan ..cürüyor nemden dökülüyor zırt pırt gaz basmak yeriine .abi o azot tüpünün oraya cıkartmakdansa ücretsiz takarım o boruyu biz atıyoruz toplayıp kullanan adamlar var .

3 metre bakır boru kullandı ustalar, 60 TL aldılar.

10 dakika kadar vakum yaptılar, klimayı da test edip gittiler. Vakum konusunda ısrarcı olamadım ünite dışarıda açıktaydı ve fena yağmur yağıyordu, ayıp olmasın dedim.

Duvarda delik açarken odayı temiz tutmaya çalıştılar ama pek beceremediler, temizlik kısmı yine bana kaldı :)

Genel olarak servisin çalışma stilinden hoşnut kaldım, ben her şeyi dert eden insanları sevmiyorum, şu eksik bu eksik olmadan çabuk ellerle yaptılar her şeyi, baştan savma olmadı çok şükür, yakında klimayı da test ederim havaların biraz ısınmasını bekliyorum

• Türkiye de en çok parçası kolay bulunan ve bakımı kolay olan hangisidir arkadaşlar?
  • Turkiyede herşey Allaha kalmış, arçelikte olsa bulamazsınız çünkü kanunlar vatandaşı sevmek için yapılmıştır.:-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo Net 100 Lü Blok Nedir ??
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.