Şimdi Ara

Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle son zamanlarda çok sık karşılaştığım bir problem var. Isınma şikayetiyle ya da bakım için cihaz açılıyor. İşlemci ve VGA çip üstündeki eski termal macunu temizlemek için alkol/tiner/kolonya gibi bir sıvıya bulanmış pamuk kullanılıyor. Allah ne verdiyse foşur foşurr çiplere girişiliyor. İnanılmaz derecede ahmakça bir hareket. Bu çipler kenardan bir sıvı temas ederse adeta vakum gibi zaten altına çeker. Cihaz hemen bozulabileceği gibi bir süre normal çalıştıktan sonra saçmalamaya başlayıp nihayetinde tamamen susuyor.


    Kısa sürede çipin altı fena halde oksitleniyor. Artık o cihazın kurtarılması çok zor. Anakarta direk monte olan işlemcinin sökülüp temizlenmesi ve geri takılması gerek. Çoğu zaman işlemci bozulmuş oluyor ve sonuç vermiyor. Bazen ağır oksitlenmeden dolayı bağlantılar tamamen çürümüş oluyor. Bazı anakartlarda ise işlemci köşelerden epoksi ile yapıştırıldığı için hasar vermeden sökülmesi zaten çok zor.


    Bakımınızı kendiniz yapıyorsanız buna dikkat edin. Bir servise gidiyorsanız daha dikkat edin, çoğu fena halde kazmadır. Düzgün iş yapana denk gelme ihtimaliniz zayıftır. Kim olursa olsun, salağa anlatır gibi açıklayın, sakın bunu böyle yapmayın diye üstüne basa basa uyarın.


    Bu arada "Nooolacah yeaa, termal macun zaten yalıtkan değil mi?" diyen oluyor. Termal macunlar %100 yalıtkan değil, ayrıca onca pislikle karıştıktan sonra herhangi bir yalıtkanın yalıtkan kalması zaten mümkün değil.


    Fotoğraflar Lenovo V310-15ISK I7-7500U işlemcili bir notebook'a ait. Az önce kapağını açtım. Artık ilk baktığım yer işlemcinin kenarı oluyor zaten. Vaziyeti görünce aynen geri topladım.

    10-15bin TL değerinde son model makinalarını termal bakım için bilgisayarcıya götürüp pert ettiren çok kişi görüyorum. Eğer makina o anda bozulmayıp ertesi gün sizin elinizde susarsa hiçbir şey iddia edemezsiniz. İşlem esnasında bile makine susarsa yine işiniz zor, çamura yatarlar. Yediği haltın farkına varanlar bazen kenarları temizleyip iade ediyor. O zaman başına ne geldiği de anlaşılmıyor.


    Ne olursa olsun, çip altına herhangi bir şey kaçıracak kadar rahat hareket edilebilmesine hakikaten inanamıyorum...


    Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin.
    Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 13 Ağustos 2021; 0:59:57 >







  • forum güzelleşiyor Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin. paylaşım için teşekkürler

  • Macun sürerken nereye sürecekseniz ince bir tabakayı olabildiğince yayarak sürün. Yaymak için kredi kartının kenarını kullanabilirsiniz. Bazen görüyorum X, ortaya büyük bir nokta veya farklı yerlere noktalar halinde sürülüyor ama bu şekilde kullanım tecrübe gerektirir. Tecrübe sahibi olmayan kişiler mutlaka ya olması gerekenden az yada fazla sürecekler, miktarı ayarlayamacaklardır. Bu da ya taşmaya yada bazı yerlerde temas eksikliğine neden olacak. Bu nedenle en güvenilir yol az bir şekilde sürüp ince bir tabaka halinde yaymaktır.


    Şunu da eklemek isterim CPU harici, devreye lehimli çiplere macun sürerken çipin etrafına elektrik bandı yapıştırıp sürülürse macun taşsa dahi bant kaldırıldığında fazlalıklar bantta kalıp temiz bir yüzey elde etdilmiş olur.

  • ARM, bizi bu belalardan kurturacak inşallah. Laptoplar, Intelin - Amd'nin soba X64'leri gidin serverlarda kavurun ulen ortalığı. Giriş, Orta seviye işlemcileri, GPU'ları yük altında doğru dürüst soğutamıyorlar laptopta bir de gaming laptop, workstation laptoplarda tepe seviyesi işlemci, gpu kullanacak özgüvene sahip firmalarBakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin. Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin. Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin. 

  • Zaten Bilgisayardan Anlayanlar Bu Tür Sorunları Yaşamaz Sıkıntı Şu Millet Bilip Bilmeden Bakım Yapacağım Diye İşin Fazlasına Kaçıyor Ve Sıvı Teması Ettirilmemesi Gereken Yerlere Bilmeden Ne Varsa Sürüyorlar Sonra Bilgisayarın Çalışmadığını Görünce Bilgisayarcı ya Götürüyorlar Hem Zarar Oluyor Birde Tanımadığı Bir Tamirciyse Dolandırıp Parçaları Çalabilir Doğru Yere Götürse Bile Bazen İş İşten Geçmiş Oluyor Gerçekten Çok Çaylakça
  • Laptoplara macun nokta seklinde uygulanir direct die uygulamalari pumpout sorununa cok yatkindir ve macunu yayarak surmek pumpout etkisini hizlandirir. Laptoplarda macun cok az miktarda surulmelidir cunku bond alani zaten cok kucuktur mercimek boyutundaki bir macun bile tasmalara sebep olacaktir ama daha azini deneyiminiz yoksa surmeyin az gelebilir ayarlayamayabilirsiniz. fotografta gorunen artik macunlarin pek bir sorun yaratacagini dusunmuyorum acikcasi ama isterseniz bir sekilde temizleyebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.