Şimdi Ara

Bakı Devre Olmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın Aleyküm Arkadaşlar ben baskı devre yapmaya çalışıyorum ama olmuyo yağlı kağıda baskı yapacağımız devreyi kağıda çıkarıyorum lazerli yazıcıdan Deliksiz bakır plaket üstüne koyuyorum Ütüyü son derecesine alıyorum 30dk üstünde tutuyoorum ve sürttürüyorum ama gene kağıtta kalıyor bakır plakete aktaramıyorum yardım edermisiniz.

• Baskı devreyi çıkartacağın plaketin yüzeyi çok temiz olmalı işleme başlamadan önce plaketi yıkamayı tavsiye ederim.Gerekirse cif gibi maddelerle temizle daha iyi olur. Ne kadar temiz olursa yollar o kadar iyi çıkar. Ütü ile işleme başladığında arada bir su serp kağıdın üstüne.
  • Tamam Deneceyeğim Peki Önerdiğin Kağıt Varmı
  • 30dk ütü tutulur mu ben en fazla 3 dk tutarım neredeyse hiç kayıpsız devre plakete geçer
  • mami1675 M kullanıcısına yanıt
    Asetat kağıdı al.
    Yanında Asetat kalemi de al.
    Samsung Lazer yazıcısını tavsiye ederim.
    Bakır plaketi ZIMPARA ile temizleyin. Ama mümkün olduğunca tek yönde olsun.
    Hafifce peçeteyle bastırmadan tozu alın.
    En koyu modda, tasarrufsuz, asetat'ı koyun ve basın.
    Sonra asetat'ı kesip bir kac yerden kağıt bantla plakete bantlayın. Isıya dayanıklı olma şartıyla.
    Üzerine bir parça kağıt koyup 4-5 dakika ütüleyin. Tutmayın yalnız ütüleyin.
    Son dakikalarda bütün gücünüzü vererek bastırın.

Alüminyum soğutucu levhanız varsa, bilgisayarlar için kullanılanlardan bahsediyorum, plaketin altına koyup dışarıda sogumasını bekleyin.
    Bir kaç dakika aralıklarla üste ve alta koyun levhayı. Soğudugu zaman çok ama çok hafifce alttan ince cımbız gibi parçalar yardımıyla kaldırın.
    Kendisi "cırt" sesi cıkararak çıkıcaktır.
    Çıkmayan yerleri asetat kalemi ile düzeltin. Önce çizin kalemle, sonra üzerine dokundurup çekin. Boya daha sağlam olur.
    Sonra Tuz ruhu ve perhidrol ile 3/1 yada 5/1 oranında karışım yapın.
    Önce plaketi atın. Sonra karışımı ekleyin.
    Erimeye başlayınca, sanki erimiş gibi gözükücek plaket. Ama siz sallaya sallaya daireler cizerek karıştırın. Şaşıracaksınız eridiğiniz sandığınız şey şimdi eriyor.
    Yalnız tuzruhu çok etki ediyor. İyi bir marka almanızı tavsiye ederim.

• Ben acik gri renk el isi kagidi aliyorum hem on panel yapiminda hem devre basiminda kullanıyorum
  • ben de el işi kagıdı kullanıyorum. plaketi güzelce yıkıyorum bulaşık teliyle ovalayıp önce tuzruhu sorna tinerle temizliyorum. sonra baskıyı el işi kagıdına alıyorum. plakete ütülüyorum 2-3 dk direk üstüne yapışıyor. sonra direk bekletmeden suya atıyorum. kagıt suyu emiyor. birazda içine bulaşık deterjanı atıyorum. kagıt o zaman kolay ufalanıyor. sonra sudan alıp parmagımla kagıdı üzerinden ovalayarak alıyorum sadece toner kalıyor. sonra asite atıyorum. sonra yine bulaşık teliyle ovalayıp alıyorum üzerinden toneri . deliyorum. kullanıyorum.
  • Tamam Sağol
    7
  • evren kılıç E kullanıcısına yanıt
    Ön panel yapımı derken...

Bir kaç örnek gösterebilir misiniz?
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    aslında çok özel bişey değil kutu üzerine çıkardığım elemanların fonksiyonlarını ölçülü olarak kagıda basıyorum çift taraflı bant ile ön panele yapıştırıyorum, dayanıklı olsun diye birde üzerine şeffaf film yapıştırıyorum küçük kutulada koli bandıda iş görüyor

http://img492.yukle.tc/image.php?id=339622032011201.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 6 Ocak 2014; 12:15:32 >
    Çok güzel ve kullanışlı,

Ölçeklendirmeyi nasıl yapıyorsunuz.

Konu ilgimi çekiyor. Hangi programı kullanıyorsunuz.

Aşama aşama yaptıklarınızı anlatabilir misiniz. Teşekkür ederim.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 7 Ocak 2014; 16:26:38 >
  • PCB cizdigim programda yapiyorum diptrace programda kompanenetlerin hareket ölçülerini ayarlayan biliyorsunuz 0.1 mm de olabilir 100 mm de gerisi zaten sekil ve yazıdan ibaret mesela delik delmek istediğim noktaya bir ped koyuyorum bu bir buton deligide olabilir montaj deliği de yazi yazacaksam bu deliğe göre yerlestiriyorum resim ekleyebiliyorum basit aslında ama a4 boyutu ile sinirli PC yi actigimda başka resim varsa eklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    bu ıs ıcın yazılmıs yazılımlar mevcut cok daha profesyonel sonuclar alınabılıyor
    http://www.frontpanelexpress.com/download/front-panel-designer/index.html?utm_source=FrontPanelExpressNewsletter&utm_medium=Email&utm_content=Link&utm_campaign=Newsletter_April
     Bakı Devre Olmuyor.

• pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bir yazılıma benziyor. Yazılımın kullanımı hakkında bilginiz varsa, paylaşabilir misiniz?

Teşekkür ederim.
  • bende amator duzeyde ılgılenıyorum o yuzden saglıklı bır yorum olmaz ama paınt vs ıle yapmaktan daha kolay ve daha profesyonel gorunumlu sonuclar alınabılıyor
    Yazılımın kullanımı, malzeme yerleşimi, ön panel tasarımı ve ölçeklemeleri nasıl yaptığınızı paylaşırsanız, çok yararlı olacak.

Teşekkür ederim.
  • Paint türü yazılımlarla deneme, yanılma türü baskı alınabilir. Bu tür yazılımlarla ölçekleme üzerine çalışıldığı için, daha kaliteli paneller çıkar diye düşünüyorum.

Acaba bu yazılımın hazır şablonları filan var mı? Amatör düzeyde ilgilenmiş olsanız dahi, yine de anlatacağınız, paylaşacağınız bilgiler olmalı...

Hatta hazırladığınız paneller varsa, resimlerini de paylaşmanızı beklerim.

Bende laminasyon makinası var. Bu tür yazılımlarla paneli hazırlayıp, lazer yazıcıdan çıktısını alıp, laminasyon filmi kaplayarak, makineden geçip, kullanacağım cihazlara çok kaliteli, görselliği yüksek, ön paneller hazırlayabilirim diye düşünüyorum.

Paylaşımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.