Şimdi Ara

Bakan açıkladı: Yerli otomobil 500 km menzil ve rekabetçi bir fiyatla gelecek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
1
Favori
18.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siparişler Bimer ve Cimer'e veriliyor...

    Ön ödeme : 50000 tl
    Teslimatta : Ne kopartırsak
    Teslimat tarihi : 2023
    Maksimum hız : 100 km/saat
    Menzil : 150 km
    Renk : Bahtına ne çıkarsa

    Hayırlı uğurlu olsun :)

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Benim söylediğimle aynı şey sizin söylediğiniz de. Eşit şartlarda yerli arabaya vergi avantajı diye birşey yok. Ürettiğin arabaya göre vergi koyarsan, yabancı firmalar da senin ürettiğin arabanın özelliklerinde araba üretir vergi avantajı diye birşey kalamaz. Yani "gümrük birliğini" imzalayan geri zekalılar sağolsun yerli üretime vergi yönünden kıyak geçilemiyor. Eskinin kapitülasyonları gibi birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.Çok güzel demişsiniz dilimize tercüman olmuş yazdıklarınız ama İrlandalı ve hain dolu olunca daha bir dikkat ve özverili davranmak gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tuvalete gitmek dışında bir şey üretmeyen hükümet düşmanları fazla mesai yapmış.
  • Ülkemizde DMA isimli firma Toyota Corolla otomobilin motorunu tamamen elektrikli hale çevirip, projelendirip, aracın muayene ve testlerini tamamlayıp satışa sunuyor. 400 km menzil sunabiliyor. Bu bir ticari teşebbüs.

    Devletimizin elinde Saab'dan alınan bir otomobil projesi mevcut. DMA firmasının mühendisleri tarafından verilecek olan eğitimler sonucunda 1-2 ay içerisinde yerli otomobil değil, otomobil fabrikası bile kurulur.

    Yok CEO belirlenecek, yerli olacaki fizibilite yapılacak, yok bilmem ne.
    elektrikli otomobil üreten var zaten. üretenlere destek verilsin yeter. Devlet üretenlere teşvik. vergi indirimi versin. bilgi birikimini özel sektöre açsın yeter.

    bir de elektirkli otomobil üretilsin 200 bin TL den aşağı olmayacağı kesin. bizim ülkemizin içinde üretilecek bir elektrikli otomobilin vatandaşa satılması gereken fiyat en fazla 40 bin TL olmalıdır. Bunun üstü vatandaşa zuldür.

    Kuyumcudan, esnaftan fazla ve düzenli vergi veren devlet memurlarına ve devlet işçilere de yarı fiyatına verilmesi gerekir. bir memurun,işçinin net maaşı kadar maaşından kesinti yapılmakta.





  • At yalanı s.... inananı.
  • Bunlar kimi kandırıyor böyle anlamadım gitti elle tutulur , gözle görülür birşey yoktur ortada 500 km menzili varmış. Siparişi nereye veriyor bu millet açıklayın bizde verelim.

  • Sallamak serbest nasılsa...

  • Geçin bakalim testisinizi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüp dolaşıp aynı konuya geliyorum



    Ortada araç yok motor yok,neye göre 500km menzili olacak diyorsun .Hani sanki menzili belirlemek kolay biseyde oturmuşlar 500km yeter demişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli don üretemez bunlar ne arabasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jet Fadıl'ın oy toplayan versiyonu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen bu elektrikli otomobilden ötv alınır ve başlangıç fiyatıda 80.000 tl den başlayan fiyatlarla diye çıkarlarsa piyasaya ben tercihimi avrupa araçtan yana kullanırım. Bunların piyasaya ötv den muaf olup 40.000 den başlayan fiyatlarla girmeleri lazım ki piyasada tutunabilsinler aksi takdirde ölü doğar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Dönüp dolaşıp aynı konuya geliyorum



    Ortada araç yok motor yok,neye göre 500km menzili olacak diyorsun .Hani sanki menzili belirlemek kolay biseyde oturmuşlar 500km yeter demişler

    İlk çağ abi bu 500 de olur 2500 de olur



    (Bknz.Arog)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalandan kim ölmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centaurus A

    100 bin Euroluk araba ile bunu mu kıyaslıyorsun. Yani ne tür beklentileriniz var.

    100 bin € luk metanın karşısında siyasi palavralardan başka bir şey yok ki henüz.

    Neyi neyle karşılaştıracaksın?

    2009 seçimlerinden beridir bir yerli oto lafı dolanıyor. 10 sene olacak neredeyse.

    Bir kişi de bir patent paylaşmadı henüz.

    Üretim tesisi, arge tesisi, montaj atölyesi, tasarım atölyesi...

    Hiç bir şeyi olmadan her şeyden iyi olan arabamızdır milli oto projesi.

    Yersen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    İha, gemi, helikopter, dünyanın en büyük havalimanı vb konular da da vaadler vardı ve gerçekleşti. Birileri o projeler için de "seçim vaadi..." demişti.

    Ortaya bir ürün koymak için ilk denemeden 60 yıl sonra 5 yıl daha beklemek çok abartı bir süre değil bence. Hele başarısız olması için Tüm kalbiyle kinlenen, dua eden birileri var ülkemizde. Yok mu?

    İlkinin başına ne gelmişti? Biten, çalışan bir araç vardı ancak olmaz yapılamaz diyen bir guruha kurban gitti mis gibi çalışan araba. Aynısı bunun da başına gelmesin, bir kez daha "yapamayız, olmaz..." tipleri ile uğraşmayalım diye sorunsuz bir ürün üzerinde çalışılıyor diye düşünüyorum. Ülke için çok büyük bir kazanım ama bizim İrlanda lilara da malzeme olmasın diye acele etmiyorlar bence.

    Sizlerin duaları ile başarılı olur inşallah. Yerli yolcu uçağı, uzay aracı, uçak gemisi haberlerinden sonra palavradan uzak güzel haberlere susamış bu millet.

    Yerli araba diye 100 milyon doları tokatladılar şimdi rafa kaldırılmış olan Saab marka ve Cadillac genleri olan yerli araba projesi ile.

    Devrim arabasının hikayesini iyi okuyun, ders olmalı devlet adamlarının nasıl şov yapmak için içi boş projeler ortaya attığına. Marifet canını dişine takıp 6 ayda tanesi 1 milyon dolara mal olan bir araba yapmak değil. Marifet piyasa fiyatlarında aynı kalitede yüzbinlerce araba yapıp satabilmek.

    Aynı şov seneler önce hızlı tren içinde ortaya konuldu ama 41 kişi öldü. Ney seki batılılar ya da fetöcüler "projemizi başarısız kılmak için raylarımızı bozdular" denilmedi. Hoş, deselerdi de inanan bir sürü koyun olurdu ayrı konu.

    Bakın Özal montaj bile olsa F16 savaş uçaklarının imalatını Türkiye'ye getirdi.Ya da Türkler suyumuzu kesecek yaygarası koparan arapların engellemesine rağmen Keban barajı projesini yaptı.

    3.havaalanı başarıdır, şüphe yok. Köprü yapmak ta artık atla deve değil.Ama sorun bu havaalanı ve köprüler için devletin belli kullanıcı sayısını garanti etmesi ve bunun gerçekleşmemesi durumunda farkını yapımcı şirkete ödemesi. Bu rakamlar milyar dolarları buluyor ve bu ve buna benzer hesapsız harcamaların finansmanı için vatandaşa ciddi vergi yükü geliyor.

    Ekonomik güçleri bizim çok altımızda olan Bulgaristan,Slovakya, Gürcistan ve benzeri ülkelerde vatandaşın vergi yükü bizim oldukça altımızda. Millet Gürcistan'daki kaliteli araba fiyatlarına imreniyor.

    Ekonomik olan, ülkeye ve vatandaşa yararı olan projeler başımızın üstünde ama mega proje adı altında mega avanta hortumlarının kurulması kabul edilemez. Böyle gidişat vatandaşı fakirleştirir ve depresyona sürükler. Şovlar ile nereye kadar gidecek göreceğiz.Kafası çalışan, bir miktar parası olan ve ekonomik gidişi doğru değerlendirenler bu kötü ekonomi yönetimden yararlanıyorlar elbette.Ama rüzgarın götürdüğü yere sürüklenmek durumunda olanlar sıkıntı içindeler. Bakan Fakıbaba millete "uyanık olun paranızı öyle yüksek kazanç vaad edenlere kaptırmayın" diyor. Doğru, ama bu sıradan bir dolandırıcılık değilki. Devletin güvenirliği ve sorumluluğu nerede? Neden böyle kuruluşları yakın takibe alıp vatandaşın 1.1 milyar TL çarpılmasını engellemez? Araştırılsın kim bilir kimler çıkar bürokrasi ve iktidar içinden bu dolandırıcılıkta.




  • bende345 kullanıcısına yanıt
    ben paramı yerli otobank yatırmıştım
    yerli otomobil fabrikasına yatırım yapıyorlarmış %35 kâr payı verecekler her ay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Ortada şirket yok,ceo yok,fabrika yok bu vatandaşlar nereye sipariş vermişler

    Mitinglerde:
    Rte: elentrinkli araba alacak mıyız?
    Koyunlar: alacaaaaaaaaz

    Siparişler loading...

    İyi rant vuracaklar bu araba olayından...
  • Olmayan sirketin, olmayan fabrikasının, olmayan markasının, olmayan arabasına sipariş alınmış, aynı aciklamayi çağdaş dünyada herhangi bir yönetici, CEO yapsa anında kovulu bizde baş tacı.

    Bunlarin sallama olduğunu herkes biliyor da seçimler yaklaştığında bir prototip cikarilacak Ertuğrul izlerken kılıç sallayan ekipte araba yaptılar araba diye bunlara oy verecek bu kadar basit

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.