Şimdi Ara

BAHÇELİDEN 'SÜRPRİZ' KOALİSYON KARARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 Haziran akşamı yaptığı açıklamada koalisyon konusunda sınırlarını ortaya koyan ve herhangi bir koalisyonun içinde varolmayacaklarının sinyalini açık bir şekilde dile getiren MHP lideri Bahçeli'nin tutumu başkanlık divanından sonra değişti. Bahçeli, "Kırmızı çizgilerimiz kabul edilirse, koalisyonu düşünebiliriz" dedi.

Bana göre sürpriz falan değil çünkü oyun kurucu olanın Erdoğan ve AKP olduğunu unutanların seviniyor olmaları sadece kendilerini kandırmalarından ibaret. Siyaset benim açımdan bu dünya sistemi üzerinde en pis iştir. Bu yüzden daha seçim akşamı farklı söylem ve tutumlar ile halk nabzı yoklayanların daha çok çark edeceğini göreceğiz. Hiç bir şey yapmadığı halde çevresel şartların gereklilikleriyle oylarını arttıran Bahçeli, eline geçen bu büyük fırsatı bir daha yakalayamacağını çok iyi bildiği için bazı fedakarlıklar ile istenilen çizgiye gelecek diye düşünüyorum. Zira 3'lü koalisyonun her türlüsü HDP yüzünden MHP için imkansız.

İnsan kalbinde ne taşıyorsa, dünyaya bakınca onu görür. / Goethe

• Dediğin gibi üçlü koalisyon(iç veya dış destekli) namümkün, onun dışında her şey olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tahminim zorda olsa bir anlasma saglanip koalisyon kurulacaktir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ülke icin su an en iyisi Akp-Mhp koalisyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elk.de -- 11 Haziran 2015; 11:19:53 >

CHP bu seçimin en rahat partisidir. Kendileri için fark eden hiç bir şey hiç bir zaman olmaz zira daima muhalefete talipler.

MHP'nin eline bu fırsat bir daha kaç sene sonra geçer bilinmez. O yüzden değerlendirmek istiyorlar. Erken seçim son karar bile değil.

AKP, elindeki hükümeti bırakmak istemez lakin erken seçin olsa dahi bence %2-3 bandında oyu yükselir ve yine pek de değişen bir şey olmaz.

Bu tablo ile beraber avantajlı olan iki parti AKP ve MHP'nin koalisyonu her seçenekten daha da fazla öne çıkıyor.

• İyi sevindim bir an önce hukumet kurulmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@Elk.De

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 11 Haziran 2015; 11:29:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aha söylüyorum. 17-25 Aralık maddelerini dahi kabul ederler ama RTE'yi anayasal sınırlar içine çekmeyi kabul etmezler, edemezler. RTE canı pahasına buna engel olur ve koalisyonu bozar.

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• Akp her zaman B planini olan bir partidir.Secim sonrasi olusan tablo kötü olsada,uzun vadede hersey Akp nin lehine isleyecektir.Sadece partinin basina iyi bir lider gecmeli.
    Mhp ise,bence koalisyona dahil olmakla,bir kez daha zor anlarda ülke icin üzerine düsen görevi yapmis olacaktir.

Orijinalden alıntı: Exnuc

Bu daha çok değişir..

@Elk.De

Hükümet kurulsunda,benim degismem önemli degil.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.