Arkadaşlar yakında bahçeli bir eve taşınacağız. Ben de bu fırsattan istifade, Samoyed hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Evdekiler köpek alma işine sıcak bakıyorlar fakat köpeğin katiyen içeri girmesini istemiyorlar. (Özellikle annem, temeizlik konusunda çok titizdir.) Yani köpek eve geldiği an itibariyle bahçede yaşayacak.
Sorularım burada başlıyor. Bahçede yaşaması, onunla duygusal bağın kurulması sürecine olumsuz etki eder mi? Tuvalet eğitimi verdim mesela köpeğe. Tuvalet olarak birlikte bir yer belirledik ve huysuzlandığı zaman ben oraya götürüyorum ve ihtiyacını gideriyor. Peki ben evde yokken, kendisi klübesinden çıkıp, tuvalet olarak belirlenen mahale gitip ihtiyacını ben olmadan, tek başına giderebilir mi? Yoksa ben yokken nereye bulursa oraya mı pisler? Bahçede muhtemelen havuz da olacak. Sürekli havuza girmesini engellemek için(annem titizdir demiştim) ne gibi önlemler alabilirim?
Biliyorum Samoyed Türkiye'nin ikliminde beslenmesi nispeten uygun olmayan bir cins. Ama besleyenler var ki ben eminim evimizin bulunacağı mekan bir çok Samoyed sahibinin evinden daha havadar ve serin bir yer olacak.
Arkadaşlar soruları Samoyed üzerinden cevaplamanız şart değil. Bahçede köpek besleyenler bunları yaşamıştır herhalde, cevaplayın yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: Debaser
Arkadaşlar yakında bahçeli bir eve taşınacağız. Ben de bu fırsattan istifade, Samoyed hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Evdekiler köpek alma işine sıcak bakıyorlar fakat köpeğin katiyen içeri girmesini istemiyorlar. (Özellikle annem, temeizlik konusunda çok titizdir.) Yani köpek eve geldiği an itibariyle bahçede yaşayacak.
Sorularım burada başlıyor. Bahçede yaşaması, onunla duygusal bağın kurulması sürecine olumsuz etki eder mi? Tuvalet eğitimi verdim mesela köpeğe. Tuvalet olarak birlikte bir yer belirledik ve huysuzlandığı zaman ben oraya götürüyorum ve ihtiyacını gideriyor. Peki ben evde yokken, kendisi klübesinden çıkıp, tuvalet olarak belirlenen mahale gitip ihtiyacını ben olmadan, tek başına giderebilir mi? Yoksa ben yokken nereye bulursa oraya mı pisler? Bahçede muhtemelen havuz da olacak. Sürekli havuza girmesini engellemek için(annem titizdir demiştim) ne gibi önlemler alabilirim?
Biliyorum Samoyed Türkiye'nin ikliminde beslenmesi nispeten uygun olmayan bir cins. Ama besleyenler var ki ben eminim evimizin bulunacağı mekan bir çok Samoyed sahibinin evinden daha havadar ve serin bir yer olacak.
Hocam merhaba. Ben bahceli ve havuzlu evimde golden retriever besliyorum 2 haftadır. Kendisi 2 aylık oldu henüz. Yinede sorularının bir kısmını yanıtlamama yeticek kadar bilgi sahibi oldum. Öncelikle belirteyim ben de Samoyed istiyordum ama Çeşme inanılmaz sıcak oldugundan hayvan telef olmasın diye vazgeçtim. Gerçekten serin bir yerde olucaksan Samoyed'ten vazgeçme, müthiş bir köpek bence :)
Şimdi geçelim sorularına. Benim de annem inanılmaz titiz oldugundan ben de evin içine sokamıyorum köpeğimi. Ancak yavru oldugundan geceleri bahcede de bırakamıyorum. Geceleri uyuması için balkona alıyorum. Yanında uyuyana kadar bekliyorum, o uyudumu yatagıma gecıyorum. 2 haftadır 5te uyanmak zorunda kalıyorum. Çünkü kendisi hava aydınlanır aydınlanmaz uyanıyor ve aglayarak beni de uyandırıyor. Bu yüzden bilmeni isterim ki yavru olarak alıcaksan ilk bikac hafta uykusuz geceler seni bekliyor, hatta ilk bikac gün tamamen uykusuz kalıcaksın. Neyse. Moral bozmayalım hemen, bunlar gecici. =)
Bahcede yasaması onunla duygusal bag kurmana kesinlikle engel degil. Yemegini kim verirse köpek içgüdüsel olarak onu sahip bilir, belki tüm aileye sıcak davranır ama o kişiye karsı tamamen farklıdır. Mesela babama ve anneme de müthiş oyuncu ve sıcak davranıyor benim fırlama ama benimle aramda farklı bir elektrik oldugu belli oluyor =)
Tuvalet eğitimi pek sancılı gecmedi benim acımdan. Yemek yedikten 10 dk sonra hep dışarı cıkardım, evin ve bahcenin dısına. orda yaptı kakasını. 1 hafta kadar hep beraber gittik kaka yapması için, ama artık kendisi de çıkıp yapıyor. Ama çişini çimlere yapıyor. O konuyu da yavru olmasına baglıyor. Yavru köpekler çişini uzun süre tutamazlar zira.
Havuz konusunda da pek sıkıntı yaşamadık her ne kadar Golden Retrieverlar suyu çok fazla sevselerde. Havuzun yanına kadar defalarca gitti ama hiç atlamadı. =) Beni girerken görse kesin atlar ama. O yüzden köpeğin seni havuza girerken görmemesi lazım veya o süre içinde baglı kalması lazım diye düşünüyorum :) Ayrıca Samoyedler de suyu çok sever diye biliyorum, sıcaktan da bunalırsa kendisi de gidip direk atlayabilir diye düşünüyorum =)
Nese dostum umarım köpeginle güzel zamanlar geçirirsin. Bak ben okadar sorumsuz biriydim ki, köpek sahibi oldugumdan beri hayatım düzene girdi, sorumluluk duygum yerine geldi =) Köpek candır =)
Aklına takılan başka şeyler olursa pm den bana danışabilirsin hocam. Oğlumun da bir resmini koyayım o kadar yazmışken. iyi günler dilerim.
Aman Allahım! Hocam oyuncak gibi bu ya Çok masum, çok tatlı bakmış
Cevabınız için teşekkürler hocam, çok yararlı oldu Dağ eteğinde bir yerden alacağımız için araziyi, Türkiye'nin o bunaltıcı havasından kurtulacağız biraz da olsa. Uykusuz da kalırım hocam, sorun değil Geceleri balkona alıyorum demişsiniz de, ben onu yapabilir miyim bilemiyorum, hiç olmadı çadır alırım bahçeye çadır kurarım orda yatarım geceleri Benim için en mühim mesele "tuvalet eğitimi" meselesi. İnternette bu konuyu çok araştırdım, hep ev içerisinde yaşayan köpeklere göre açıklama yapılmış. "Tuvaleti gelince dışarı çıkarın" diye. Ben bahçe içerisinde belirli bir bölge olsun istiyorum tuvaletini yapması için. Ve gün içerisinde ben evde yokken de kendisi oraya gitsin, ihtiyacını gidersin istiyorum, bu mümkün diyorsunuz siz yani? Eğer öyleyse, çok sevindim. Aslında havuz meselesini biraz daha düşünmem gerek. Çünkü annem yüzme bilmez, dolayısıyla havuza da girmeyecektir. Babam için de sorun teşkil etmezse Samoyed özgürce havuza girip yüzebilir, hem bir güzel de serinlemiş olur, fena mı
Köpeğinize gerçekten bayıldım, adı nedir? Ayrıca ilginiz için de teşekkürler, sorum, sorunum olduğunda PM atarım. Hatta ve hatta köpeğinizin halini hatırını sormak için de atabilirim, hazır olun