Şimdi Ara

bahcedeki akreplerden nasıl kurtulabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar benim bahcemde eski ahırdan cıkan taşlar yığılı bu taşları bahcenin başka bir yerine taşıyorum fakat taşların arasında çok fazla akrep var bir sürü bunların da yavruları da var ve taşları taşırken bazıları ayaklarımı soktu çok fazla acıtıyor ellerimin üzerine çıkıp sokmaya çalışıyor taşlar eve yakın olduğundan evin içinde bile akrep buluyorum bunlardan nasıl kurtulabilirim biliyorsunuz hayvanları öldürmek günah başka pratik bir yolu var mı saygılar

• dostum ilaclat bence. hayvanlari oldurmek gunah ama sana zarar veriyorlarsa oldurmek zorundasin. durduk yere oldurmuyorsun cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok hocam ben rahatlarını bozdum ondan kızdılar her yer akrep kaynıyor taşları taşırken üstüm başım akrep doldu bazıları kazara taşların arasında sıkışıp can verdiler bazılarını farketmediğimden dolayı yavrularını ezdim çok üzüldüm günaha girdim onları oradan uzaklaştırmak için farklı bir yol bulmak lazım ne onların canı yansın ne de benim canım yansın acaba diyorum tek tek toplasam başka bir yere bıraksam diyorum ama çok uzun zamanımı alır tonlarca taş tek tek aralarıdan akrepleri toplamak çok zor daha kolay bir yol bulmamız lazım her türlü fikre açığım saygılar bu arda akrep sokması 3 e çıktı çok canım yanıyor açayip şişti felaket bişi ya arı sokmasından beter
  • Mali16 kullanıcısına yanıt
    Ciddi misiniz anlamadım.Tüm akrep türleri zehirlidir akrep zehiri tükettiği suyla ters orantılı olarak değişir çok su tüketebileceği bölgelerde zehir daha seyreltik olacağından etkisi daha düşük olacaktır fakat bu onların zararsız olduğu anlamına gelmez.Ateşiniz çıkabilir,kısmi felç geçirebilir,komaya girip ölebilirsiniz yaptığınız çok saçma bir an evvel ilaçlayın hayatınızla kumar oynamayın bilerek kendinizi riske sokmak daha büyük günah bana kalırsa.Ayrıca bazı akrepleri anlamadan öldürdüğünüzü söylemişsiniz akrepler intikam güdüsü duyan çok nadir bir canlıdır öldürdüğünüzde akrebin etrafa yaydığı koku diğer akrepleri oraya çekecektir saldırmaya odaklı akreplerden elle taşımayla kurtulamazsınız.
  • ayağım balon gibi oldu üzerine zor basabiliyorum bugün de göz bölgesi civarında bir ağrı gibi bişi belirdi sanki gözümü söküp çıkarasım geldi terleme olayı aşağı yukarı bir gün sürdü ara ara durduk yere stres ve ter basıyor sonra düzeliyorum bu akrepler koyu kahve ve sulak bölgedeler sanırım zehirleri o yüzden çok tehlikeli değil ama sokunca da o kuyruğundaki iğnesini çıkarmaya çalışınca da elleri yan keski gibi kıskaçları ile saldırıyor bu seferde yani iğnesi kanca gibi soktumu çıkmıyorda elimden soktuğu yer fazla şişmedi hemen çekip aldım öldürmeden onları hepsini toplayıp uzak bir yere bırakacam gibime geliyor
  • Hocam çok iyi niyetlisiniz ama akrep yılan vb hayvanları zararlı oldukları için öldürmeniz günah değildir lütfen elinizede almayın onları arkadaşların dediği gibi bir güzel ilaçlayın hepsi ölsün evinize falan da gelmiş ben olsam evide ilaçlatırdım
  • Akrepler cins cinstir dostum bende çok akrep buldum besledim filan ama senin kadar iyi niyetli de değildik. Sen bir kolunu soksalar olsun bir kolum var daha diyeceksin yakında:)

herneyse ilaç etkili bir yöntemdir ama bana göre tavuk ta iş görüyor. Biz akrep olan yerde tavuk besliyoruz artık eskisi gibi çok değiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evde ki fareden nasıl kurtulurum?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyede bahçelerde falan çıkan akrepler sarı anadolu akrebi diye bilinir sokmaktan çekinmez agresiflerdir ama zehirlerinin gücü öldürecek kadar etkili değildir bi,r gün falan etkiler sadece ateş baş dönmesi halsizlik ağrı şişme yapar ama alerji varsa çok tehikeli olabilir o nedenle temkinli olmak gerek
  • akreplerden kurtulmanın yolunu kendimce çözdüm şöyle taşların üzerine fıskiye ile ıslattım akrepler daha derinlere girdiğinden üstteki taşları alıp götürdüm bunu ara ara ıslatarak yaptım sonuçta hepsi kayboldular günlerce taş taşıdım canım cıktı valla akrepleri soracak olursanız nereye gitti diye valla ben de bilmiyorum herhalde daha kuru yerlere göç ettiler
  • Akrep öldürmek günah değil galiba.
  • Kardeş ölüceksin hala öldürmeyelim diyosun akrep bunlar şakaya alınmaz ya yatağında uyurken yüzünü falan soksalar ne olacak hele bide birkaç tane iseler çok kötü olur evi derhal ilaçlat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bu ne rahatlık kardeşim böyle ,ben evin bir yerinde normal böcek görsem öldürmeden uyuyamıyorum sen akreplere şefkatle yaklaşıyorsun. evin sağından solundan cıkması dahamı iyi ilaçlat kurtul,böyle şeyin günahı olmaz zevk için öldürmüyosun ya ,senin sağlığın daha önemli
  • Arkadaşım sen neden canına zarar veriyorsun ki Allah sana bu canı neden verdi sahip çıkmak zorundasın öldürmen günah değil neden dersen bir çeşit nesfi müdafaa bu yüzden rahat ol tavuk en iyi yöntem bizde şantiyedeyken dağda akrep yılan böğ bilimum zararlı yaratığa karşı tavuk kullanırdık 10 tane tavuk al 2 günde tertemiz olur bahçen hemde doğanın kanunu bu tavuk böcekleri yer ekoloji filan ayrıca soktukları yerleride en yakın zamanda bir doktora göster.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.