Şimdi Ara

BAHÇE KATI EVİN İZALASYONU ! Yönetici Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bahçe katı dairem var.Bahçe katı almamın sebebi ise maalum ekonomik durumlar. Gücüm maalesef buna yetebildiğindendir. Evi alırken ev yeni boyanmıştı. Ve hiç bir problem görünmüyordu.

Maalesef evin 70-80 cm kadarı toprak altında kalıyor. Pencerelerin altına kadar toprak altında. Ve buralardan evimin içine rutubet giriyor. Dalga dalga oluyor. Boyalar kalkıyor. Zamanla küflenmeler olmaya başlıyor.

Dört ay önce çatı yapıldı. (23 000 tl harcama yapıldı ) . Bende hiç bir şey demeden ödemelerimi yaptım.Ön bahçeye 3500 tl harcandı ( dükkan önlerine ). Ödemelerimi düzgünce yaptım.

Ben evimin temelinden nem aldığımı belirtiğimde apartman yönetimi geçiştirmeye çalışıyor. Yalıtım için bir firma ile konuştum 4.700 tl ye evin dışından yalıtımla hallederiz dediler.

Bu evin nem alma nedeni evimin içindeki borulardan değil. Dışardaki topraktan eve süzülüp gelen sulardan kaynaklanıyor. Evin temelinden gelen sularla alakalı. Sizce ne yapmam lazım. Tek başıma yalıtımı ödeme gücüm yok.

Yöneticinin bu tavrı ile ilgili ne yapılabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evvela -- 9 Mayıs 2018; 11:43:36 >

• Sanırım herkes üst katlarda oturuyor. :(

Yada bu konuda kimsenin bir fikri yok :(
  • Malasef hatayi bastan böyle bir ev alarak yapmissiniz

Toprak alti evlerde boyle bir sorunla karsilasmaniz asikar

Size tavsiyem eve icerden yalitim yaptirmaniz ve bunu strafor ya da tasyunu ilede yaptirabilirsiniz ama yinede arastirip öyle karar verin

Evin tabaninada ayni sekilde yaptirip laminant parke ile kapatirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce yönetime ihtar çekilir. Ana taşınmazın korunması kanun gereğidir. Dış duvarlar ortak yerlerden olduğundan ortak giderden onarılır. Aksi halde mahkemeden tespit yaptırılır. Mahkeme bilirkişi tespiti sonrası gerekiyorsa yönetim tüm yalıtım masraflarını site yönetim bütçesinden karşılamak durumundadır.

Bu arada ancak iç duvarlar da alttan nem alabilir. Bu teknik olarak kolay önlenemez.

• Sağol Kanatlandırmayan_redbull ,

Fakat içerden yapılınca yine ayni şeyler yaşanır diyor ustalar. En köklü çözüm dışardan toprağı kazıp yalıtım yapmak olacakmış. 3 ayrı ustayla görüştüm. Hepsi öyle daha mantıklı diyorlar.
  • evvela kullanıcısına yanıt
    Olabilir sadece fikrimi belirttim ben detayli bilgim yok

Ya siz satin bu evi ve baska eve tasinin bence en kesin cozum bu

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Önce yönetime ihtar çekilir. Ana taşınmazın korunması kanun gereğidir. Dış duvarlar ortak yerlerden olduğundan ortak giderden onarılır. Aksi halde mahkemeden tespit yaptırılır. Mahkeme bilirkişi tespiti sonrası gerekiyorsa yönetim tüm yalıtım masraflarını site yönetim bütçesinden karşılamak durumundadır.

Bu arada ancak iç duvarlar da alttan nem alabilir. Bu teknik olarak kolay önlenemez.
    Haklısınız ( anataşınmazın korunması kanun gereğidir ) fakat yönetici ile 3-4 sefer konuştum . Maalesef her seferinde atlatmaya çalışıyor. Apartmandaki diğer ev sahipleri kabul etmiyor filan diyor.
    Oysa yıllardır ben aidat ödüyorum. Çatının yapılasını filanda tabiki yapılmalıdır diyerek kabul ettim.

Adliye ye başvurarak , tesbit yaptırıp bu işi çözmekten başka çare kalmadı o zaman. Sağol arkadaş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce bu konuda arkadaşım uğraştı.
    Yönetici hep yan çizdi fakat sonunda kabul etmek zorunda kaldı.

Binanız eski ise , apartman yönetiminin bu ayıbı gidermesi lazım. Çatı problemi olan binalarda, en üst katta oturan vatandaş hukuki yolla çatıyı yaptırabiliyor.
    O yüzden bahçe katında oturan vatandaşın da izolasyonu hukuki yolla yaptırma hakkı vardır.

Bence hukuki yola başvurun ...
  • Şu apartmanda oturanların triplerine hastayım ilk katta oturan ben merdivenin üst katlarını kullanmıyorum neden temizlik parası vereyim der, asansöre binmiyorum neden bakım parası vereyim der, en üstte oturmayan neden çatı parası vereyim der, bu arkadaş gibi alt katta oturmayan bu beni ilgilendirmez neden vereyim der der oğlu der... İnsanlarla uğraşmak çok zor hele laf anlamayan beyni sünger insanlara hiç derdini anlatamazsın. Koca türkiyede toprak yetmezliğimizde yok neden bizde müstakil evler yaygınlaşmadı herkes apartmanda oturmayı marifet sanıyor?
  • Merhaba konuyu hortlatalım.
    Aynı şekil benimde bahçe katı dairem var satıldığı zaman (2016) boya badana güzelce yapılmış bizde keklik gibi atlamıştık ilk defa ev alıyoruz nereden bilirdik evin izolasyon sorunu olduğunu aldığımdan beri her sene düzenli olarak izolasyon işi yapan firmalarla görüşüyor yaptırıyor ve bir sonuç alamıyorum bu sene yine 6.000 TL gibi bir rakam harcadım kiracı 6-7 ay duruyor su sorunu çıkınca haklı bir şekilde çıkıyor artık dayanacak gücüm kalmadı apartmanda oturanlar yanaşmıyor mütahİT ben izolasyonu yaptırdım gerisi Allahtan gibi tavırlarda tam bir su kurnazı ne yapabilirim evi satan kişiye dava açsam paramı geri alabilir miyim (ayıplı mal sattı sonuçta), mütahite dava açsam dandik malzeme kullandığı için yada bina yönetiminemi dava açsam sonuçta bu binanın ortak sorunu biri bir yol gösterebilir mi?
  • taylan36 T kullanıcısına yanıt

Hocam 6 yıl sonra ben konuyu hortlatayım bu dediklerinizden yaptığın oldumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.