Zayıf bağları biri biraz anlatabilir mi hiçbir şey anlamadım
zayıf bağda ne hocam sayısalcıyım hiçbir fikrm yok :D
kimyasal bağlar konusunda oldukca iyiyimdir de bu ne yani ya da soruyu anlamadım :D
Zayıf etkileşimler (moleküller arası) 2ye ayrılır: hidrojen bağı ve van der waals diye. hidrojen bağı F,O,N a bağlı hidrojenler vasıtasıyla iki FON'lu molekülün etkileşimidir.
wan der waals: 1-dipol dipol: (polar kov -polar kov) 2-iyon dipol (iyonik- polar kov.) 3-indük dipol etkileşimleri (apolar kov)
indük dipol etkileşimleri 3 e ayrılır: iyon ile (apolar kov-iyonik) dipol ile (apolar kov- polar kov) inüdk dipol ile (london kuvveti) (apolar kov-apolar kov) çok zayıftır.
HCL de h ve cl atomları arasında polar kovalent bağ.HCL molekülleri arasında da dipol dipol etkileşimleri vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: maftas
HCL de h ve cl atomları arasında polar kovalent bağ.HCL molekülleri arasında da dipol dipol etkileşimleri vardır.
Mesela C2H2 molekülleri arasında sadece london var diyor ben moleküldeki neyle diğer moleküldeki neyi yapacam onu anlamadım
quote:
Orijinalden alıntı: Tam_Türk
quote:
Orijinalden alıntı: maftas
Mesela C2H2 molekülleri arasında sadece london var diyor ben moleküldeki neyle diğer moleküldeki neyi yapacam onu anlamadım