Şimdi Ara

Bağlamaya başlıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bağlama çalmaya başlamak istiyorum.

1- Uzun sap mı kısa sap mı almalıyım ?

2- ne kadarlık bir bütçe ayarlamam lazım başlangıc seviyesindeki bir bağlama için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5. Sinifta baslamistim baglamaya kisa sap ile. Kisa sap ile daha rahat olur ogrenmek. 600 700 liralik bir baglamayla baslarsan rahat edersin hem klavyesi hem sesi elini kulagini rahatsiz etmez yillarca calarsin

• Yeni başlayan adam niye 700 TL versin ki? Belki çalamayacak, bir kenara atacak öylece.. Benim tavsiyem 200 civarı bir bütçeyle, bir başlangıç sazı almanız yönünde. Ne tarz parçalar, hangi yörelere ait türküler çalmak istediğinize göre de uzun veya kısa oluşuna karar verin. Eğer ders alacaksanız uzun sap alın, tavır öğrenirsiniz, her yörenin farklı bir tezene vuruşu var, ve bu uzun saplı bağlamalarda daha kulağa hoş gelecek şekilde çalınabiliyor. Yok eğer, daha basit bir düzeyde, profesyonel olmak amacı gütmeden kendinize ve eş dost ortamında çalmaksa düşünceniz, kısa sap alın.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Evet hocam amacim kendi capimda arkadaslarimla falan otururken saclarini yol getir gibi uzun ince bir yoldayim gibi turkuler calabilmek. Kisa sap mi almaliyim

• Aslangur A kullanıcısına yanıt
    Kısa alın hocam şu durumda. Hem öğrenmesi, hem icra etmesi daha kolay. Günde 1-2 saat ayırarak, 6 ayda arkadaş ortamında çalacak seviyeye gelirsiniz. Tabii ki yatkınlığınıza ve kulağınıza da bağlı. Ve elbette nereden, hangi yolla öğreneceğinize de.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Ilerde o 200 liralik baglama emin ol yetmeyecektir eger ki calmaya devam ederse.

• Hocam youtube da trt den cekilmis bi egitim serisi buldum ordan baslamayi dusunuyordum. Sizn bir tavsiyeniz var mi nerden ogrenebilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bağladıktan sonra çözmeyi unutma

• biraz hortlatmış gibi olacak ama ben uzun sap aldım kısa sap hiç çalmadım bi bilgim yok ama teller arası geçişte ben zorlanıyorum uzun sap bağlama daha kolay geldi youtube da birkaç eğitim setinin ilk videolarını izledim birkaç da basit parçaları çalmaya başladım (bana göre tabi :) uzun sap daha kolay geldi ama bir kursa giderseniz ya da destek alırsanız hem daha çabuk öprenir hem de daha güzel çalarsınız. ben bir yılı geçkin süredir çalıyorum kendi halimde hala tam hakim değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.