Şimdi Ara

Bağlama Kursu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bağlama kursuna başlamayı düşünüyorum. Ne kadar sürede ilerlerim? Hızlı ilerlemek için ne kadar çalışmalı, neler yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

• kursu alacağın hocana danışsan bunları? daha da yardımcı olmaz mı sana?

Orijinalden alıntı: Hamzaarı

kursu alacağın hocana danışsan bunları? daha da yardımcı olmaz mı sana?

"Bağlama kursuna başlamayı düşünüyorum."
    Cümleyi dikkatli okursanız, henüz bir hocamın olmadığını anlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bi'Dakka.

quote:

Orijinalden alıntı: Hamzaarı

kursu alacağın hocana danışsan bunları? daha da yardımcı olmaz mı sana?

"Bağlama kursuna başlamayı düşünüyorum."
    Cümleyi dikkatli okursanız, henüz bir hocamın olmadığını anlarsınız.

he o zaman haklısın tabi bikaç tavsiye vermeyi isterdim ama ben gitarla uğraşıyorum. mesela gitarda selim ışık gibi adamlar var internetten videolarını izliyosun. öğretiyolar bazı teknikleri. bağlamada da böyle bişey yok mu? bir arat istersen netten.

• saz da ilerlemen en çok sana bağlı ama hocan da iyi olmalı.yani sen çok parmak ve mızrap alıştırması yapacaksın ve hocanda iyi derken yani ahlaklı olacak,yani her şeyi para olmayacak,sanatada önem verecekki sana faydası olsun.tek amacı para olursa sana pek artısı olmaz,saatini doldurur seni gönderir.
    sana önerim birebir ders alman ve evde tekrar larını yapman.çalışırkende notaları söylersen yani solfej yaparsan çok daha etkili olur.
    ben 1 sene birebir ders aldım aam pek bir artısı olmadı,yani ben tekrar yapmadım ve hocamda paragözdü.ama akabinde gittiğim seymenler kulubünde dersimiz birebir değil 7-8 kişiyiz ama hocamız sanat adamı,yani daha verimli oluyor ve ben şuanda çok ilerledim 2 senede.ama ilk baştan beri parmak egzersizi ve solfej yapsaymışım 6 ay 1 seneye iyi olurdum ama profesyonel olman yıllarını alır.
    sonuç olarak her gün 1-2 saat egzersiz ve solfej yaptınmı kimse tutamaz seni.ilk başlarda başaramasanda bile ilerde sazı elinden bırakmayacaksın.
    başka sorun olursa yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

saz da ilerlemen en çok sana bağlı ama hocan da iyi olmalı.yani sen çok parmak ve mızrap alıştırması yapacaksın ve hocanda iyi derken yani ahlaklı olacak,yani her şeyi para olmayacak,sanatada önem verecekki sana faydası olsun.tek amacı para olursa sana pek artısı olmaz,saatini doldurur seni gönderir.
    sana önerim birebir ders alman ve evde tekrar larını yapman.çalışırkende notaları söylersen yani solfej yaparsan çok daha etkili olur.
    ben 1 sene birebir ders aldım aam pek bir artısı olmadı,yani ben tekrar yapmadım ve hocamda paragözdü.ama akabinde gittiğim seymenler kulubünde dersimiz birebir değil 7-8 kişiyiz ama hocamız sanat adamı,yani daha verimli oluyor ve ben şuanda çok ilerledim 2 senede.ama ilk baştan beri parmak egzersizi ve solfej yapsaymışım 6 ay 1 seneye iyi olurdum ama profesyonel olman yıllarını alır.
    sonuç olarak her gün 1-2 saat egzersiz ve solfej yaptınmı kimse tutamaz seni.ilk başlarda başaramasanda bile ilerde sazı elinden bırakmayacaksın.

Teşekkür ederim.
    Bir de kısa sap ya da uzun sap bağlama ile başlamak bir şeyi değiştirir mi?

• quote:

quote:

saz da ilerlemen en çok sana bağlı ama hocan da iyi olmalı.yani sen çok parmak ve mızrap alıştırması yapacaksın ve hocanda iyi derken yani ahlaklı olacak,yani her şeyi para olmayacak,sanatada önem verecekki sana faydası olsun.tek amacı para olursa sana pek artısı olmaz,saatini doldurur seni gönderir.

Teşekkür ederim.

bendeki uzun sap ama kısa sap daha kolay diyorlar ama ben uzun sap düşündüm,çünkü kelepçeyle kısa sapa çevirebiliyorsun .
    bağlamayı alırkende yanında bilen biriyle al,çünkü o konuda çok sahtekarlıklar dönüyor,ya eşiği yüksek oluyor ya da 50 tl lik bağlamayı 150-200 e kaptırıyorlar.alacaksanda 200-300 tl lik iyi bişey al uzun süre değiştirmezsin ve ilerde daha güzel bişey aldığında ikisinide kullanırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başlangıç bateri tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    ehliyet kursu değiştirme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bendeki uzun sap ama kısa sap daha kolay diyorlar ama ben uzun sap düşündüm,çünkü kelepçeyle kısa sapa çevirebiliyorsun .
    bağlamayı alırkende yanında bilen biriyle al,çünkü o konuda çok sahtekarlıklar dönüyor,ya eşiği yüksek oluyor ya da 50 tl lik bağlamayı 150-200 e kaptırıyorlar.alacaksanda 200-300 tl lik iyi bişey al uzun süre değiştirmezsin ve ilerde daha güzel bişey aldığında ikisinide kullanırsın.

Anladım, teşekkür ederim.
  • Sana tavsiyem hiç gitme kursa kendin hallet.Nota felan öğrenme eğer öğrenirsen çaldığın parçalardaki sesler sana do re mi fa gibi geliyo zevk alamıyosun dinlediğin kadar.Gitmemeni de sunun için söylüyorum teke teke gitmeyeceksen hiç gitme yeteneğin varsa zaten hallederisin bir süre sonra sıkılırsın.Bir de şunu söyleyeyim.Alacaksan iyi bağlama al.Ardıç olsun anlayan birine baktır.Öğrenci bağlamasında 4-5 ay sonra hiç zevk alamazsın

quote:

Teşekkür ederim.

sen bilirsin hangisi hoşuna giderse ama kısa sap hoşuna giderse uzun alırım kelepçe takarım deme çünkü alt ve üst eşik aynı hizade olmuyo bu yüzden verim alamazsın.Yani hızlı parmak geçişlerinde takılmalar çok oluyo sesler birbirine kayıyo.Hem kelepçede ağır olursa tutmakta zor oluyo.Yani saptaki elinlede destek vermek zorunda kalıyosun.

Bilgi istersen;
    Uzun sapta Bozlak(Neşet Ertaş) gibi,Oyun havası gibi şeyler çalarsın sesler kalındır

Kısa sapta(Anadolu türküleri) gibi şeyler çalarsın kısa sapın sesi yanıktır insanı çok çabuk etkiler kısa sapta eğer çalan iyiyse içini titretir

• sana tavsiyemwww.prodinarius.com u incele. online kurs yapmışlar. bi çok tanıdığım burdan kolayca öğrendi ve çok memnunlar. dışarıda kursa gitsen aylık 200-250 tl den 2500-3000 tl bayılıyosun ve bi şey öğrenemiyosun doğru düzgün. burda aylık 18 tl filan. yıllık 220 tl ye filan geliyo.
  • Bağlama derslerine başladığın zaman ilk ders tezene ve bağlama tutuşu ile nota bilgisi verildikten sonra 2 ya da 3. haftadan itibaren cebine her ders bir parça koyarsın. Tabi bu parçalar ilk başlarda basitleştirilmiş halleri olur ancak zaman içerisinde bol çalışman ile birlikte gerçekten güzel bir şekilde bağlama çalıyor olursun.
    bağlama çalmak zor mu yazımızı okuyarak bağlama hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabileceğin gibi sormak istediğin sorular varsa da bağlama kursu İzmir e tıklayarak sitemize ulaşabilir ve sağ altta bulunan konuşma panelinden merak ettiklerini bize iletebilirsin.

• Cengiz Kurt tarafından 2 cilt olarak basılan metod kitabının 1. cildi "Bağlamaya Başlangıç" adıyla; 2. cildi de "Artikülasyon-Ornament-Dinamik" adıyla profesyonel tarzda yazılmıştır. Bağlama düzeni/kısa sap konusunda yazılmış en sistemli ve en ciddi eserdir.

Bağlama Kursu
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.