Şimdi Ara

Bağlama Çalmak İstiyorum(Tavsiyeler)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bağlama çalmak istiyorum. Müzikle pek bir ilgim yoktur. En son orta okulda fülüt çalmıştım. Bu yaz kursa gidecem. Benim öğrenmek istediğim şey acaba ben bu bağlamayı kaç ayda öğrenebilirim? Ankara'da Kızılayda bildiğiniz güzel bir bağlama kursu varmıdır? Acaba bir yazda dört ayda bunu sökebilirmiyim. Bana tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optiboy -- 26 Mayıs 2008; 22:34:04 >

• gelişme sürecin senin müzik kulağının ne derece gelişmiş olduğuna bakacaktır.ben mesela kurs almamıştım,evde kötü bir orgum vardı ve duyduğum melodileri oradan çalmaya çalışıyordum ve asla hiçbirşeyi ezbere veya notayla çalmıyordum.sana tavsiyem ufak bir org gibi birşey al ki kulağını geliştiresin.ben kulağımı orgla geliştirdim sonra bağlama aldım yaklaşık 2 haftada öğrendim ama o iki hafta evdekilere eziyet oldusonra gitar,ud felan kendiliğinden geldi ve hiçbir şekilde kurs almadım hatta bir müddet kurs verdim.

şimdi bağlama çalmak gerçekten zor iştir,ha kolay gelebilir ama türkülerde,motiflerde duyduğun tavırlar,tutturacağın ritm felan biraz işi kastırabilir ama zamanla nasıl geliştiğine sen bile inanmazsın.

tavsiyem(eğer kurs almayacaksan) sakın kısa bağlama ile başlama,kurs alacaksan da başlama.kısa bağlama bence daha iyidir-rahattır- uzundan fakat uzun daha komplikedir ve müzik kulağını artı hakimiyetini daha hızlı geliştirir.

kendin beğendiğin bir türkü felan vardır,mesela ben zülfü livaneli'nin nefesim nefesine şarkısının gazıyla başlamıştım çalmaya,ve ilk çaldığım şarkıydı.mesela orhan gencebay'ın mükemmel bir virtüözitesi vardır bağlama olayında,bazı şarkılarını (katı arabesk olanları demiyorum) dinleyerek kendini gazlamalısın ama unutma ki orhan gencebay şarkılarıyla çalmaya başlarsan pes edersin çünkü bağlamada en son noktalardan,en üst seviyelerden biridir gencebay şarkıları..kısacası sen gaza gelecek şarkılar bul,başla ve kesinlikle çalamam deme,çalarım ulen de ki farkına varmadan kendini çalarken bulacaksın.

kusura bakma kurs olayları ile ilgili pek bir bilgim olmadığı için veremiyorum,benim amacım seni bilgilendirmek ve teşvik etmek.mesela bizim bölümde alayı arkadaşlar gitar çalar ama içlerinde bir tane bile bağlama çalan yoktur,keşke herkes çalsa bunu,2 bağlama yanyana çalarken inanılmaz bir haz verir adama,yoksa ne yapayım ben okulun bahçesinde çelik,haluk levent çalan adamı..

dediğim gibi sen baştan inan,değil dört ay dört günde bile sökebilirsin,sadece pes etme...

• Sağol wildlove bilgilendirdiğin için. Ben de gitar çalmayı hiç düşünmedim bile. Bana bağlama, sesi ve herşeyiyle daha hoş, daha cazip geliyor. Kültürümüzede daha uygun. En azından benim yaşam tarzıma daha uygun. Sesi için zaten söyleyecek söz yoktur. Bu yaz bunu halletmek istiyorum. Moral verdiğin için sağol. Umarım kısa zamanda üstesinden gelirim.
  • gelirsin merak etme,tabii ki bağlama daha hoştur.bakma ben metal felan dinlerim ama bağlamanın yeri ayrıdır gönlümde,hem çalarken hem de dinlerken ayrı bir huzur duyarım.
    gördüğüm kadarıyla gayet de isteklisin,ve bu isteğin sana inanılmaz yardımcı olacaktır.

büyük üstad neşet ertaş'ın bağlamaya başlayacaklara bir tavsiyesi vardır,der ki "bunu gençlerimiz çalacaksa tıngırdatmak için çalmasın,yüreğindeki aşk için ve bunu gerçekten sevdiği için çalsın"...tıngırdatmak için,ne bileyim sağa sola hava atmak için çalanlar zaten apışır kalır..ben bu enstrümanı o kadar çok seviyorum ki 5 saat sadece 4-5 tane sigara molası vererek çaldığımı bilirim arkadaş ortamında.fakat dinlemeyen olursa,cıvıtan olursa çalmam yarıda keserim.bir laf vardır "saz başlar söz susar" diye,enstrüman ne olursa olsun,içten severek çalınıyorsa dinlenilmelidir,en azından saygı duyulmalıdır..

anladığım kadarıyla sen de tıngırdatmak içinçalmayacaksın,ve emin ol ki başaracaksın...

• Sağol dostum evet gerçekten çok istekliyim. Zaten çok iyi bir türkü dinleyicisiyimdir, sadece şu ana kadar bir müzik aleti çalmışlığım yok. Hem işe bir de şu açıdan da bakabiliriz: Bağlamayla Desperado çalan var ama ben daha gitarla "Dersini almış da ediyor ezber" çalanı hiç görmedim. Sağol dostum sakıncası yoksa bu süreç içinde sana bu konuda bazı şeyler danışabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optiboy -- 26 Mayıs 2008; 23:11:13 >
  • eyvallah danışabilirsin tabii,başlangıç için uygun türküler öneririm felan.ben hep forumdayım zaten.:)
  • Sağol wildlove. Altta şimdi rapide upload ettiğim bir ensrumental bağlama parçası linki var.Ben çok beğendim, çok güzel çalmış kim çaldıysa. Biraz zor bir parça olduğu belli ama kendime koyduğum hedef bunu çalmak, tabi ileri aşamalarda. Bunun gibi aklımda birçok parça var, hepsi sırada bekliyor. Parçanın ticari bir amacı olmadığı için foruma linki vermenin bir sakıncası olmadığını düşündüm.

http://rapid share.com/files/117836578/pancar_pezik_degilmi.rar.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klasik gitar için tel önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok hoş olmuş gerçekten,altta da gitar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.