Şimdi Ara

Bağlama Caliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trouble48

Hocam uzun sapla baslaman iyi olmuş. Ben uzun sapa geçiş yapmayı düşünüyorum da para yok :). Hocam internetten egzersizlere bak . birer şarkı gibi düşün yani. Sarkilari çalarken söylemeye calis br yandan. Ben söylerken gerisi kendiliğinden geliyor bazen.başka ne diyeyim aklıma gelmedi valaha

Çok sağolun hocam.Bazı kolay türkülerin notaları mevcut bende şuan onlara bakarak çalmaya çalışıyorum bakalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kisa sap kolaydir herkes calabilir. asil is uzun calmakta. yillardan beri uzun caliyorum baglamada calabilirim ama baglama calan biri uzun sapta dikisi zor tutturur. baglama tek bi yerden calinir genelde o yuzden calmasi kolaydir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli_Yaban kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar saçma bir düşünce olamaz. Uzun sapta daha ritimli çalıyorsun ister istemez. Kısa sapta elin bir yere alıştığı için alt perdelere geçişte ne kadar ugrassanda bi duraksama oluyor. Ama uzun sapta sozkonusu değil. Arkadaslarimin uzun sapiyla gayetteS kolay çalıyorum

• Takıntılı.Adam T kullanıcısına yanıt
    Hocam bir buçuk yıl kursa gittim

• trouble48 T kullanıcısına yanıt
    Kurs faydali oluyor degil mi? Acikcasi bende gitmek istiyorum ne yalan soyliyeyiyim utaniyorum.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takıntılı.Adam -- 7 Şubat 2016; 0:45:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takıntılı.Adam T kullanıcısına yanıt
    Hocam neyden utanıyorsunuz?
    Evet çok faydası oluyor.mesela çalıyorsun türküyü doğru yaptım diyorsun ama hoca bir inceliyor bir sürü yanlışın var. Kurs şart değil ama bayağı ilerletir seni. En azından sazı çalıyorum diyebileceğin kadar git sonrasında evde devam edersin repertuarını genişletmeye. Ama düzgün bir hocaya git. Bazıları nota bilgisi göstermeden notaların yerlerini sapin üzerine yapistiriyorlar. Sorsan notanın yerini bilmez

• quote:

Hocam neyden utanıyorsunuz?
    Evet çok faydası oluyor.mesela çalıyorsun türküyü doğru yaptım diyorsun ama hoca bir inceliyor bir sürü yanlışın var. Kurs şart değil ama bayağı ilerletir seni. En azından sazı çalıyorum diyebileceğin kadar git sonrasında evde devam edersin repertuarını genişletmeye. Ama düzgün bir hocaya git. Bazıları nota bilgisi göstermeden notaların yerlerini sapin üzerine yapistiriyorlar. Sorsan notanın yerini bilmez
     Bağlama Caliyorum

• trouble48 T kullanıcısına yanıt
    ritimli calmaktan degil soyle bsy var baglamada genelde sabit bi yerden caliyosun ama uzun sapta assa iniyosun tekrar yukari cikiyosun falan pratigin daha iyi oluyo kisaya gore

• Bu gun baslasam ne zamana neset ertas calacak kadar olurum

• Hocam neşet babanın bir sürü sarkisi var. Haftada 2 saat kursa gittiğini düşünürsek 2 haftada notaları bitirsen 2-3 ayda falan ortalama türküleri calarsin

• quote:

Hocam neşet babanın bir sürü sarkisi var. Haftada 2 saat kursa gittiğini düşünürsek 2 haftada notaları bitirsen 2-3 ayda falan ortalama türküleri calarsin
    Ben 23 senedir çalıyorum.

İlkokul 5'te başlamıştım, sevdiğim kıza hava atmak için (1993).
    Lise 2'de kızla çıkmaya başladık (1998).
    Lise 3'te ayrıldık (1999).
    Lise bitince bir daha görüşmedik.
    Yıllar sonra beni buldu, 700 km yol tepip yanıma geldi, o gece bende kaldı, sevgiliyken bir kez bile öpmediğim kızla sabaha kadar seviştik (2005).
    Sonra yine hiç görüşmedik.

Yaşıyor mudur acaba?
  • Ne oldu bizim istek?

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Ne oldu bizim istek?
    Kısa sap alsam, internetten video vs. kursa gitmeden öğrenebilir miyim ?
  • Hocam ben onu tamamen unutmuşum ya. En yakin zamanda aticam. Bugün yetiştirebilirsem aktarım.

Hocam ogrenirsin tabikide uğrasman gerek. Kursa gitsende ugrasacaksin ama bu sure daha kısalır kursa gidersen. Kursa gitme imkânın varsa git kesinlikle. Olmadı halk eğitime git.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Kısa sap alsam, internetten video vs. kursa gitmeden öğrenebilir miyim ?

Alıntıları Göster
    Hocam ben başlayalı
    3 ay falan oldu uzun sap çalıyorum kursa gidiyorum,ayrıca müzik kulağım var duyduğum bir şarkıyı yada türküyü notasını bilmeden çalabiliyorum.
    Problemim şu süsleme yapamıyorun hocam o zaman la olur dedi tahmini olarak ne kadar sürede süsleme yapabilirim?
    2.Prof. çalmak için nasıl çalışmalıyım ne kadar sürede Prof olabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: şahin...

Hocam ben başlayalı
    3 ay falan oldu uzun sap çalıyorum kursa gidiyorum,ayrıca müzik kulağım var duyduğum bir şarkıyı yada türküyü notasını bilmeden çalabiliyorum.
    Problemim şu süsleme yapamıyorun hocam o zaman la olur dedi tahmini olarak ne kadar sürede süsleme yapabilirim?
    2.Prof. çalmak için nasıl çalışmalıyım ne kadar sürede Prof olabilirim?

Alıntıları Göster
    Bağlamıyom çal.
  • şahin... Ş kullanıcısına yanıt
    Hocam süslemeleri elinizden geldiğince yapmaya çalışın özellikle 4 luk notalarda. Uzman olabilmeniz pek mümkün değil gibi. Bizim uzman dediklerimiz kendilerini uzman olarak gormuyor. :)
    Ama yeteneğin var söylediğin kadarıyla 1-2 seneye kadar çok çok ilerlemiş olursun birakmazsan. 3 ayda bunları yapabildiği ne gore...

• quote:

Hocam süslemeleri elinizden geldiğince yapmaya çalışın özellikle 4 luk notalarda. Uzman olabilmeniz pek mümkün değil gibi. Bizim uzman dediklerimiz kendilerini uzman olarak gormuyor. :)
    Ama yeteneğin var söylediğin kadarıyla 1-2 seneye kadar çok çok ilerlemiş olursun birakmazsan. 3 ayda bunları yapabildiği ne gore...

Anlamdım hocam çok sağolun
  • Bizim istek ne oldu?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.