Şimdi Ara

Bagaj Kapağı değişmiş araba alınırmı.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
49.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öncelikle geçmiş olsun.Allah büyük kazalardan saklasın.
    aracın değerinin düşeceğini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

öncelikle geçmiş olsun.Allah büyük kazalardan saklasın.
    aracın değerinin düşeceğini sanmam.

Teşekkür ederim. Ya hani düşse de satıcı değilim zaten. Uzun süre binmek için aldım. Ama yukarı da da belirttimğim gibi, insanın canını sıkıyor işte bu durum. Ama elbette her şeyin başı sağlık.
  • Değişenin orijinal parça mı, muadil mi yoksa yan sanayi mi olduğuna göre değişir..Bu da net anlaşılamayacağından fiyatının orijinale göre bir miktar düşmesi normal..Daha önce ufak bir sürtünme nedeniyle çamurluk ve kapı sacını orijinaliyle değiştirdim..Satarken bu olayın resmini koymama rağmen ki resimlerden önemsiz bir kaza olduğu belliydi..Buna rağmen insanlar satın almaya çekindiler..Piyasa değerinin bin tl altına satmak zorunda kaldım..Değişen kapı sacı nedeniyle kapının açılıp kapanmasında ufak problemler ortaya çıktı.Başka bir zarar görmedim..Ben de değişeni olan arabayı ancak fiyatı uygunsa alırım..Tampon değişmeleri önemsizdir..
  • Piyasası 13000 - 13500 TL olan arabayı 11000 TL'ye aldım. Sağ ön taraftan kaza yapmıştı. Yandan değil. Aldığımda yapılıydı. Yani önceki sahibi yetkili servise yaptırmıştı kaskodan. Bu bana yetmedi. Bir de ben genel bakıma soktum yetkili serviste. 1800 TL masraf yaptım. Kaputun altındaki bir sürü parça değişti. Araba bana yine 13000 TL'ye gelmiş oldu. Satsam heralde 12000 TL den aşağı vermem. Alan olmazsa da binmeye devam.

Takılmam böyle şeylere. Geniş düşünürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Değişenin orijinal parça mı, muadil mi yoksa yan sanayi mi olduğuna göre değişir..Bu da net anlaşılamayacağından fiyatının orijinale göre bir miktar düşmesi normal..Daha önce ufak bir sürtünme nedeniyle çamurluk ve kapı sacını orijinaliyle değiştirdim..Satarken bu olayın resmini koymama rağmen ki resimlerden önemsiz bir kaza olduğu belliydi..Buna rağmen insanlar satın almaya çekindiler..Piyasa değerinin bin tl altına satmak zorunda kaldım..Değişen kapı sacı nedeniyle kapının açılıp kapanmasında ufak problemler ortaya çıktı.Başka bir zarar görmedim..Ben de değişeni olan arabayı ancak fiyatı uygunsa alırım..Tampon değişmeleri önemsizdir..

Ya neden anlaşılamasın ki bunu anlamadım inan. Benimkiler yetkili ford servisinde değişiyor. Yapılan işlemle ilgili belge vermiyorlar mı ki? Yetkili servis kayıtları tutulmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U-MR -- 1 Ocak 2011; 12:08:30 >

• umuma açık yerlerde pek bahsi geçmediği müddetçe alınabilir
    bunu, insanların olumsuz yorumlarına istinaden söyledim
  • quote:

Değişenin orijinal parça mı, muadil mi yoksa yan sanayi mi olduğuna göre değişir..Bu da net anlaşılamayacağından fiyatının orijinale göre bir miktar düşmesi normal..Daha önce ufak bir sürtünme nedeniyle çamurluk ve kapı sacını orijinaliyle değiştirdim..Satarken bu olayın resmini koymama rağmen ki resimlerden önemsiz bir kaza olduğu belliydi..Buna rağmen insanlar satın almaya çekindiler..Piyasa değerinin bin tl altına satmak zorunda kaldım..Değişen kapı sacı nedeniyle kapının açılıp kapanmasında ufak problemler ortaya çıktı.Başka bir zarar görmedim..Ben de değişeni olan arabayı ancak fiyatı uygunsa alırım..Tampon değişmeleri önemsizdir..

Orijinal parça mı, yan sanayii mi olduğu kolayca anlaşılıyor. Bazı orijinal parçaların üzerinde o otomobil şirketine ait amblem oluyor. Ayrıca bütün yedek parçaların kodları var. Yetkili serviste mi, yoksa özel serviste mi takılıp takılmadığı üşenmeyip araştırıldığında anlaşılır. Titiz insan araştırsın o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinal parça mı, yan sanayii mi olduğu kolayca anlaşılıyor. Bazı orijinal parçaların üzerinde o otomobil şirketine ait amblem oluyor. Ayrıca bütün yedek parçaların kodları var. Yetkili serviste mi, yoksa özel serviste mi takılıp takılmadığı üşenmeyip araştırıldığında anlaşılır. Titiz insan araştırsın o zaman.

Boyanmış montajı yapılmış parçayı nasıl anlayacaksın? Diyelim ki kapı sacı ya da çamurluk değişti ancak söküp incelemek gerek sizin arabanız olsa incelettirir misiniz? kasko şirketlerin de bile o kadar ayrıntılı bilgi olacağını sanmıyorum olsa da sizin anlamanız zor herhangi bir acentenin gördüğü kadarını görürsünüz ancak..Bir de değişen parçalara fırın boya uygulanması gerek aksi takdirde kısa süre içinde boya tel tel dökülür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 1 Ocak 2011; 17:59:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Boyanmış montajı yapılmış parçayı nasıl anlayacaksın? Diyelim ki kapı sacı ya da çamurluk değişti ancak söküp incelemek gerek sizin arabanız olsa incelettirir misiniz? kasko şirketlerin de bile o kadar ayrıntılı bilgi olacağını sanmıyorum olsa da sizin anlamanız zor herhangi bir acentenin gördüğü kadarını görürsünüz ancak..Bir de değişen parçalara fırın boya uygulanması gerek aksi takdirde kısa süre içinde boya tel tel dökülür..

Ya bu fırın boya uygulamasını bilmiyordum ben. Şimdi ben aracımı önümüzdeki hafta içi teslim alacağım ford servisinden. Arkadaşım ön tampon ve sol ön çamurluk değişiyor. Yetkili serviste fırın boya uygulaması yapılır değil mi? Kıllanmamı gerektirecek bir durum var mıdır sence? Yapılmıyorsa bu durumda yapmam / yapmaya çalışmam gereken neler var? Kaskoyla irtibata geçip talep mi etmeliyim?

• Yetkili serviste genelde orijinal parça takılır ve boya için de gereken neyse yapılır..Tampon ve bir çamurluk değişimi pek önemli değil. Endişe edecek bir durum yok..
  • Eyvallah...
  • bu ikinci el kadar enteresana bir olay yok....millet 10 yaşındaki arabada orjinal olsun , fiyatı az olsun , hiçbir masrafı olmasın istiyor.....

şu aralar bende arabayı satmak için sahibinden'e koydum..ara sıra arıyorlar boyası nerede felan diye...

arabamı aldığım gün dedimki bu arabayı boyatmadığınız sürece almam...bendeki piskopatlığa bak... :D yetkili servisinden aldım arabayı 4 yaşında araba çizik felan vardı....2 parça boyattımda aldım...

adamlara diyorum aldığım gün 2 parça boyattım tamam kalsın diyorlar...

kuzenin clio'su vardı yazın sattı satmadan önce müşterilerden biriyle tesadufen bende görüştüm adam sola çekiyor dedi gıcıklandı almadı..dedimki dayı sıfır arabamı satıyorus sanada trip atıyorsun sola çekiyor diye verirsin 20 lira rot balans yaptırırsın..herneyse almadı.....

bir başkasınadda ben sinirlendim az daha kavga edecektik adamlarla..sanayicilermiş herneyse geldi bak tı baktı baktı altına üstüne getirdi arabayı bura boyalı yok şurasında şu var felan ....simsarlık yapıyor ucuza kapatacak galiba aklındaki o....iyice ayar oldum dedimki siz temiz birisine benziyorsunuz bu araba size gelmez taksiden çıkma dedim... :D adam baya bir ters ters baktı....puf öff felan gibisinden sesler çıktı...boşuna geldik buraya kadar felan filan dedi....bu arabayı yakarım gene sattırmam dedim...al dedim şu 10 lirayı benzin parası yap...kaybol...bende agresifim bazen geriliyorum tutamıyorum kendimi....buna doğru bir sündüm velhasılı fazla bir temas edemedim...sonra gittiler ama umuyorum bu ona iyi bir ders olmuştur...

• Ben de bir arabaya müşteri olmuştum. Lada Samara idi araba. Modelini unuttum. galiba 1993 modeldi. 3500 TL'ye bırakacaktı. Arabaya baktık. Adam dedi ki:

Kapıları ayarsız. Karbüratörü biraz kirli. temizlenmesi gerekir. Lastikler iyi durumda. Radyo çalışıyor, teyp çalışmıyor.

Adama dedim ki: Eksikleri yaptır alıyım. Çalışmayan donanım istemem dedim. Adam da dedi ki: Bunları yaptırsam zaten 3500 TL'ye vermem.

Ben de dedim ki: O zaman almam.

Adam bana sordu. İlk defa mı araba alıyorsun. Evet dedim ben de.

Adam bana biraz kızarak dedi ki: Kardeşim git sen sıfır araba al. İkinci el alma. Hele hele bu kadar eskisini sakın alma. Sen bu titizlikle araba filan alamazsın. En azından benden alamazsın. Ben sana araba maraba satmam. Hadi güle güle dedi.

Beraber gittiğimiz arkadaş ta beni suçlu buldu. Eski arabada sıfır araba kalitesi arıyorsun. Bulamazsın dedi. Düşündüm. Doğru yani.

Çok titizseniz ikinci el araba almayın. İlla ki boyası, değişeni, vuruğu, çiziği, çalışmayan donanımı oluyor. Kafanızda sıfır sorun istiyorsanız o zaman sıfır araba alın.

Şimdi altımda imzamdaki araba var. radyosu çalışıyor. teybi çalışmıyor. çakmak çalışmıyor. Sigara içmediğim için dert değil. Ayrıca titizliğimden dolayı 2 hafta öçnce de yetkili serviste 1800 TL masraf ettim. Kafam rahat biniyorum.

İkinci elden o kadar korkmayın.

• Merhaba arkadaşlar benim de başıma 1 hafta kadar önce bir kaza geldi, Mahmutbey-Yeşilköy Tem bağlantı yolunda ilerlerken trafik aniden yavaşladı ben de öndekiyle mesafemi koruduğum için durdum ancak arkadan büyük bir çarpma sesiyle içerde sallandım. Böyle bir şey başıma ilk kez geliyor. Bizim aracın kaskos var ancak karşı tarafın sadece zorunlu trafik sigortası. Tutanak tutuldu gerekli şeyler yapıldı o da hatasını kabul etti.

Biz de servise verdik arabayı, tampon sağ taraftan çökmüş durumda, bagaj kapağında hasar görünürde hasar yok ama darbenin etkisiyle yukarı doğru biraz kaldırmış. Değişmeden boyamayla halledilebilir dedi. Bagaj havuzunu içeri doğru yamultmuş biraz. Ben kendimi fazla masraf çıkmaz diye avuturken 7000 lira civarında masraf hesaplamış teknik servis, bu işlemin orada yapılması iyi diyorlar ama bu çok yüksek çıkan fiyat yüzünden araba büyük kazalı muamelesi görmez değil mi?

Bizim bu hasar arabanın değerini çok düşürmez inşallah. Allah herkesi kazadan beladan korusun.

Bagaj Kapağı değişmiş araba alınırmı..

• Başlığı okuyunca "yok artık ali sami" dedim...

Bu kadar abartmaya ne gerek var yahu. Şasi ve direklerde sorun yoksa, araç sağa sola çekme yapmıyorsa, alt takımlarından ses gelmiyorsa ederi fiyatı neyse verilip alınır.
  • Tamir diyerek çekiçle vurdursa, macunlatsa daha mı iyidi? Orijinal parçayla değiştirildiyse hiçbir şekilde sıkıntı çıkarmaz. Eğer şüphen varsa arabayı hortum su olan bir yere görtür. Bagajının her kenarından su sık. Sızıntı var mı yok mu bak. %99.99999 ihtimalle yoktur...

Gerçi başlık tam Türk alıcısının profilini gösterir durumda. Ne yapsaydı adam ezik bagajla mı gezsin?
    Daha doğru düzgün Türkçe yazamayan adamlar "millette cidi ciddi cevap verioyo yanlız. bence alınmaz orjinalliği gitmiş o arabanın" diye yazmışlar. Bu cahillerin sözüne inanacaksan onlardan daha cahilsin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.