Şimdi Ara

Bagaj hacminiz yetiyor mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
1
Favori
15.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai accent era . Lpg bagajı daraltıyor ama yetiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 civic sedan fazlasıyla yetiyor.

Gündelik kullanımda zaten bebek arabası çantalar eşyalar derken %50 si boş kalıyor.

Uzun yolda stepneyi de atınca 1 büyük bavul 2 orta boy çanta ile tam yetiyor.
  • Connect var düğünde sandalyesinden ev taşımaya her şeye yetiyor. Aracın özelliği o ama olsun :))

• Önceki aracım (2. foto)Corsa D'nin koltuğunu yatırınca şu anki aracım Accent Era'dan daha kullanışlı bir bagaj sunuyordu. Kısmetse 1 yıl içinde 2011-2012 model Clio Grandtour(1. foto) almaya niyetim var.
     Bagaj hacminiz yetiyor mu? Bagaj hacminiz yetiyor mu?

• Arabam yok ,otobüs yeterince geniş..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat sW kullanıyorum hem sedan konforu hen HB yapısı ...memnunum...
  • V40'in bagaj hacmi sinifinin en kucugu olabilir malesef. V60'a gecmek lazim..

• Bagaj hacmi sw de ama
    RS6-R ABT olsa bile sw araç almam. tipi hoşuma gitmiyor nedense.

Aracım a4 sedan kasa yetiyor yetmesine de uzun yolda sıkıştırıyoruz herşeyi anca öyle yetiyor.
  • hb araç için çocuklu aileye yeteceğini hiç sanmıyorum şuan çoçuk yokken bana zor yetiyor zaten
  • Avensis var. Lpg tankıyla beraber 470 lt gibi bir hacim kaldı ama yetmiyor. Bundan sobra Passat Sw tarzı bir araç düşünüyorum.

• FORD SMAX
    700LT.
    Yeterince geniş

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bu arada yazlıkçıları tenzih ederim. O ayrı bir mevzu. Ona tavan apartı alsan gene sığamazsın. Ancak ben yazlık adamı değilim. Hem öyle izin çakıp iki hafta tatil yapma imkanım yok, hem aynı yerde 3 gün dursam 4'üncü gün sıkılırım. Ben gezmeli deniz tatili severim. Tatillerim 4 gün 5 günü de geçemiyor. O yüzden yazlık bana ters. Ben yazlığımı suda taşırım. Kompil deniz tatili yapacaksam kiralarım bir Bavaria 38. Temiz... Tüm koylar benim. Sıkıldıkça çek demiri, başka koya... Hava müsaitse yelkenle oyna falan...

Benim hatun kişi salça yapmaz, turşu kurmaz, yok öyle dünya. Ütü yapıyor inatla. Ona bile sinir oluyorum. Bir ara evdeki çamaşırları kaçırıp kuru temizlemeye ütüye vereceğim. Bakalım, memnun kalırsa o işi de üzerinden atsa fena olmayacak. O da ben de it gibi çalışıyoruz. Kalifiye insanlarız. Bir de gidip salça yapsak, turşu kursak, şehire göç etmiş onca kalifiye olmayan ev kadını nasıl para kazanacak? Onlar yapacak, biz onlardan alacağız, onların da bir ekonomik bağımsızlığı olacak, alacağız vereceğiz ekonomiye can vereceğiz. Mantı yapma, yaprak sarma yapma, gözleme, bazlama bile yapma... Yapandan al. Anadolu kadınlarımızın işine yarasın. Gittiğim yerden yemek de taşımam ben. Millet gider kiloyla balık alır falan... Türkiye'nin en iyi balığı Ankara'da. İster inan ister inanma. Ama öyle. İstanbul'da yiyemediğiniz balığı burada yediririm size. Et desen gene öyle... Gittiğim yerden göç eder gibi yemek falan taşımam dolayısı ile. Bir tek şehirlerde "acı kırmızı biber" konsepti kalmadığı için, delikanlı kırmızı biber avına çıkarım bazen. O kadar. Zeytinyağını bile İnternetten getiriyoruz artık. Ayvalıktaki iyi üreticilerin hepsinin kargo hizmeti var. Ne taşıyacağım sırtımda?

4-5 günlük tatile hatunla tek bavulla çıkıyoruz. Ben evlenmeden önce de, babam-annem tek bavul yaparlar, abim-ben tek bavul yapardık. Annemlerin bavul taş gibi ağır, patlayacak gibi olurdu. "Babam ne var lan bunun içinde" falan çekerdi. Abimle benim bavulumuz hafif olurdu. Anne farkı da o kadar işte... İki bavul almayan da bagaj yoktur sanıyorum... Kıprıs'da i20 kiraladım. İki bavul aldı.

Ama anneannem, devremülkten geri dönerken, Allahım, zulüm gibi, peynir, reçel, et, balık, hazırlanmış pişirilememiş, o yüzden dondurulmuş sigara böreği, ot bok, nane, kekik falan... Bir bavul yemek, bir bavul eşya, 4 torba öteberi... Ne yaptın kadın!? Hasta mısın? Getirdiği sigara böreğinde 100gram peynir yoktur. AT BE KADIN! Yok. Onlar ikinci dünya savaşında çaya ekmek bandılar ya bir kere, çoraplarını ördüler ya hani... O yüzden atmaz. At dersen sana müsriflikle ilgili hayat dersi verir. "Sizin ev israf üzerine kurulu" falan der. Ama hayvanlar gibi almaktan çekinmez. Almazsan, atmazsın be kadın! Herşeyi bir arada istiyor Türk milleti. Hem öküz gibi yiyeyim, hem şişmeyeyim. Hem elimin altında herşey olsun, hem müsriflik etmeyeyim, yemek ziyan etmeyeyim... Armut pişsin, ağzıma düşsün, sapı dışarıda kalsın... Emperyal hezeyanların izleri hep bunlar. Servis edilmeye alışmış bir milletiz, genimize işlemiş. İllet olurum self servis olayına. Aynı şey işte. Biri sana hizmet edecek, keyfin yerinde olacak. Hep emperyal hezeyanlar hep...

Hatunlarımız hep ilaçtan şişer mesela. Öküz gibi yedikleri hamur işlerinden hiç şişmezler. Beylerde rakı göbeği rakıdan çıkmaz, sporu bırakmıştır kesin. Hah! Aynı mantık... Otomobildeki büyüklük ihtiyacını yaşam şeklin belirliyor. Yazlıkçı isen, minimalist olsan bile, arabada alana ihtiyacın var. Yok, tatile otele gidiyorsan, kayınvalideyi, valideyi alıp tatile gitmiyorsan, normal her araba herkese yeter. Yettirmemek için oradan ot alalım, buradan bok alalım yaparsan, sığamazsın tabi. Mersinden geri dönüşte şekerpınarından su doldurup Ankara'daki evine 30-40 litre su taşıyan tipler gördü bu gözler... Dünyanın en pahalı bedava suyunu taşıdı Ankara'ya. 40 litre su, Şekerpınarından Ankara'ya kaç TL ek yakıt maliyetine sebep olmuştur oturup hesaplamak lazım... Halbuki, Erikli çok daha kaliteli bir su. Ankara'dan al damacana ile. Kana kana iç... Böyle dangozluklardan uzak durunca, 2 yetişkin 2 çocuk, her arabaya sığılıyor. Çocukların arası biraz büyükse hele, mis. İkinci doğduğunda birinci özel bakım malzemelerinin tamamından kurtulmuş olursa, B sınıfının genişlerinden itibaren her arabaya sığılır. Küçük 4 yaşını doldurunca zaten, bitti gitti, dert kalmadı.

Ben büyük araba karşıtı değilim bu arada. Bu yapay kriterlerin otomobil seçimlerini etkilemesine karşıyım. Sevdiğin ve sana keyifli gelen, bütçene ve ihtiyaçlarına uygun iki araba içinde, daha büyüğünü seç tamam. Ancak keyfinden kıs, iç hacime ver, çok yazıktır. Onun yerine o hayalindeki arabayı alırsın, uzun yola çıkarken bavul birleştirme, gereksiz eşya götürmeme yaparsın, keyfinden vazgeçmemiş olursun.

Ancak herkes başka şeyin keyifçisi... Otomobilden çok otomobilde yanında taşıdığın şeylerin keyifçisi iseniz, o zaman tabii ki, git arabada keyiften de kıs, büyük araba al. Bagajda mangal taşıyan püromanyaklar var mesela. Seviyorsan, çok mantıklı... Ancak yemeyin beni. Hepiniz burada otomobil forumundasınız. Belli ki otomobil size keyif veriyor. Başkalarının ne dediği ile hareket edip, herkesin yaptığını yapıp hayatınızı kısıtlamayın. Ne yapmayı istiyorsanız onu yapın. Hele otomobilde. Otomobil çok kişisel birşey. Kimseye düşmez yorum yapmak. Tamamen sizin zevkinizdir. Önceliklerinizi siz belirlemeli ve ona göre araba almalısınız.

üşenmedim okudum

pişman oldum

• Valla bana bagaj senede en fazla 5 yada 6 kez lazim olur. Oda 2 ay tatilde memlekete giderken. Sırf bunun için bence ucube gibi görünen bir sedan almam. Zaten sedan denen ŞEYin yükleme azı darsa yine bişeye yaramaz. B sınıfı coltum var. Bagaj lazımsa arka koltuklari one kaydiririm. Dahada lazımsa ufaklığı orta koltuğa alır sol arkayı katlarım, daha lazımsa ufaklığı kendi arkama alır ikili arka koltuğu katlarım. Yok dahada lazımsada yine sedan almam gider port bagaj alırim arabanin ustune kat çıkarım. Son 3 maddeye daha ihtiyacim olmadı. Kızım 5 yaşında ve hep hb araç kullandım.
    Bagaja eşya sığdırmak bir sanattır. Vakumlu hurçlar falan kullanırsanız bagaja yoldan kavun karpuz bile koyarsıniz benim gibi. Akhisardan 20 kavun 5 lt zeytinyağı, bursadan bi kasa şeftaliyi zonguldağa giderken dolu bagaja tekrardan koymuşluğum var. Hb candır. Sw efsanedir ama sedan ucubedir.

• Nissan juke ile 2 kere fethiye istanbul sayisiz kere yazliga gitmisimdir. Bence bagaj olayi cok buyutuluyor. Aveo aldik mesela hani bagaj cokta lazım olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Hb candir. Sedan ise bence gereksiz. Sedan araba 300 kg daha agirdir genelde. Senede 1 kez 2 valiz fazla koyacagim diye 300 kg (neredeyse 4 yetiskini) surekli aracta gezdirirsiniz. Sonra ver gelsin yakit tuketimi. Port bagaj diye birsey var. Gunlugu 40 tl den kiraliyorsunuz. Gerektiginde portbagaj kullanin. Sedana hic gerek yok inanin.

Kusura bakmayın ama hangi arabanın sedanı 300 kg ağır merak ettim.
    Amma abartmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Avensis var. Lpg tankıyla beraber 470 lt gibi bir hacim kaldı ama yetmiyor. Bundan sobra Passat Sw tarzı bir araç düşünüyorum.

Hocam ben simit depo taktırdım, stepne olarakta incelerden aldım sorun kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Hb candir. Sedan ise bence gereksiz. Sedan araba 300 kg daha agirdir genelde. Senede 1 kez 2 valiz fazla koyacagim diye 300 kg (neredeyse 4 yetiskini) surekli aracta gezdirirsiniz. Sonra ver gelsin yakit tuketimi. Port bagaj diye birsey var. Gunlugu 40 tl den kiraliyorsunuz. Gerektiginde portbagaj kullanin. Sedana hic gerek yok inanin.

Kusura bakmayın ama hangi arabanın sedanı 300 kg ağır merak ettim.
    Amma abartmışsınız.

Evet abartmis olabilirim. Misal astra da dizelde 1.6 da baktim sadece 200 kg mis sedan ile hb arasi fark.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Avensis var. Lpg tankıyla beraber 470 lt gibi bir hacim kaldı ama yetmiyor. Bundan sobra Passat Sw tarzı bir araç düşünüyorum.

Hocam ben simit depo taktırdım, stepne olarakta incelerden aldım sorun kalmadı.

Hocam şimdi olsa sizin yaptığınızı yapardım. Bu kezde kocaman yedek lastiği evde muhafaza etmek gerekecekti. Lpg iyi hoşta bu bagaj olayi yüzünden biraz soğudum. Ama yinede idarr ediyoruz.

• Sedan focus 3 vardı, sattım. Şuan geçici olarak Hn ın lpg li 206 sını kullanıyorum. Lpg tankıda var bagajda. Tabiki yetmiyor. Fluence alacam bakalım onunki yeter belki :)
  • Honda jazz, buzdolabı tarzı derin dondurucu, çamaşır, çamaşır kurutma makinesi, 10beygir kıçtan takma bot motoru arabasında+kayık küreği, arka koltuklar sıfır yatış, sağ ön koltuk ful geri yatış şekilde, arka koltuklar dikey duruş plazma, büyük lcd tv taşımışlığı var, standart 380lt,çoğu c sınıfı hb katili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B3N3T0 -- 6 Ekim 2015; 19:16:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.