Şimdi Ara

Bağ Pastanesi Sevk Aracının önüme kırması ve şikayet maili.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bağ Pastanesi sevk aracı kavşakta kural ihlali yaparak önüme kırdı, durum firmanın websitesinden de plakası ile birlikte bildirildi.

Araç kameramla çekilmiş görüntüsü.
    Link :https://www.dropbox.com/s/caw35cmi6bo5dwy/Ba%C4%9F%20pastane%20arac%C4%B1%2022-5.mp4?dl=0

10 dakika sonra gelen aşağıdaki mail ve benim cevabım. Sarı işaretli bölüme dikkat ediniz.

NOT: Teşekkürler Olgu Bey. İyiki almışım bu kamerayı. (Video kesme programım olmadığından ekran üzerinden cep tlf ile çektiğim görüntüdür, ayrıca dropbox üzerinden izlendiğinde de kalite daha düşmektedir)

EDİT :
    NOT-1 : Konuyu çok abarttığım, büyütmemem gerektiği filan yazıldı. Tek yapılan, şirket sitesinden bir mesaj atılması ve görüntü paylaşılması. Basit bir sorumlu vatandaşlık görevi.
    NOT-2 : Normal trafik akışını belirten resim eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 28 Mayıs 2015; 10:58:12 >

• Linki düzeltebilir misiniz?

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 26 Mayıs 2015; 10:38:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Linki düzeltebilir misiniz?

Selamlar

Düzeltildi, teşekkürler.
  • O kadar da büyütülecek bir şey yok.Tamam bekleyip size yol vermesi gerekir ama İstanbul'da trafikte her an yaşanılan şey bunlar.

O kadar para verdik kameraya , bari bir kaç kişi şikayet edeyim kafası bence.
  • ne var ki bunda adamlardan en ağır cezayı vermelerini istiyorsunuz
  • Konu sahibi vatandaşlık görevini yapmış ve en azından 1 kişinin bilinçlenmesine neden olacak bu şikayeti. Belki de çok daha fazla kişinin. Sizin kafanıza sahip olsa böyle geldi böyle gider diyerek dünyanın en medeniyetten nasibini almamış toplumu olarak devam edeceğiz. Ancak konu sahibi gibi bilinçli vatandaşlar sayesinde yavaş yavaş da olsa düzelme ihtimalimiz var. Kurallara uyacaksın. Uymuyorsan normalde cezasını çekmen lazım ancak bizim emniyette öyle bir adet yok. Gayet doğru bir davranış. Yok öyle şirket araçlarını alıp trafikte terör estirmek. Keşke tüm şirket araçlarının üstünde aracı kiralayan veya alan şirketin adı yazsa da hepsini şirketlerine şikayet edebilse böyle bilinçli vatandaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

O kadar da büyütülecek bir şey yok.Tamam bekleyip size yol vermesi gerekir ama İstanbul'da trafikte her an yaşanılan şey bunlar.

O da sizin düşünceniz. Görüntüden aracıma neredeyse dokunmak üzere olduğunu farketmemeniz doğal. Bence trafikte hatanın büyüğü küçüğü olmaz, olmamalı.

NOT: Ona bakarsanız sizinki de "şuraya da bir muhalif laf sokayım heyecan olsun" kafası bence. Ama benden o heyecanı bulamazsınız çünkü konu uzatmayı sevmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

O kadar da büyütülecek bir şey yok.Tamam bekleyip size yol vermesi gerekir ama İstanbul'da trafikte her an yaşanılan şey bunlar.

İyi o zaman herkez böyle araç kullansın tamircileri zengin edelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatalı olan sensin. Şeridini takip etmemişsin. Adam iceriye yakın olan şeridi takip ediyor sen 2. Şeritte ilerlerken 1'e kaymaya çalışıyorsun. Sonra adam sıkıştırdı diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: atakom52

ne var ki bunda adamlardan en ağır cezayı vermelerini istiyorsunuz

Ne var ki kısmına katılmıyorum ama "en ağır ceza" ifadem hatalı olmuş teşekkürler . Yetkili ile yazışmamız devam ediyor ona da düzeltme yapacağım.

Hani bazen beyninizdeki ile ağızdan çıkan farklı olur ya onun gibi olmuş, ben aslında "en uygun" demek istemiştim orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Hatalı olan sensin. Şeridini takip etmemişsin. Adam iceriye yakın olan şeridi takip ediyor sen 2. Şeritte ilerlerken 1'e kaymaya çalışıyorsun. Sonra adam sıkıştırdı diyorsun.

Kavşaktan her gün işe gidip gelirken geçiyorum. Yol çizgileri olmadığı için görüntü de tam anlaşılmamış olabilir. Resimde biraz daha net görülebilir aracın geldiği yer (kırmızı ok).

Konunun bu kadar detaylanacağını hiç düşünmemiştim. Sanırım bizim kültürümüzdeki "boşver gitsin / yapanın yanına kar kalsın, şikayet eden insan değil" zihniyeti henüz tam kalkmamış. Uzun yıllarımı yurt dışında geçirdiğim için ve arabamdan karton bardak atıldı diye şikayet üzerine 220 dolar ceza yediğim için ideale ulaşma yolunda henüz alacak çok yolumuz olduğunu üzülerek söylemeliyim.

Şikayetten amaç toplum huzurunu ve sağlığını azami düzeye çıkarmaktır, kişiye özel hasmane ve düşmanca bir tutum takınıldığı düşünülmemelidir.

• quote:

Hatalı olan sensin. Şeridini takip etmemişsin. Adam iceriye yakın olan şeridi takip ediyor sen 2. Şeritte ilerlerken 1'e kaymaya çalışıyorsun. Sonra adam sıkıştırdı diyorsun.

+1
    Bana da hatanın sizdeymiş gibi geliyor..
    Adam şeridini takip ediyor, döner kavşak olduğu için şeridi de kavşak etrafından dolanıyor. Siz ise kendi şeridinizden onun şeridine girmeye çalışıyorsunuz.
    Bu durumda hata sizde ancak en büyük hata, şeritleri yollarda belirgin olarak çizmeyen devlette..
  • adamı asıp sonra sizi bilgilendirdiler mi ?

biz neleriyle karşılaşıyoruz durup her birini şikayet etmeye kalksak ohooo
  • Adam kameralı aracın önüne kırıyor, trafik teröristleri de yüzsüzce adamı savunuyor. Bu ülke bu kuralsızlar, medeniyetten nasibini almamışlar yüzünden böyle.

• Bu ne kardeşim. Ya alın bunu kusucak bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

quote:

+1
    Adam şeridini takip ediyor, döner kavşak olduğu için şeridi de kavşak etrafından dolanıyor. Siz ise kendi şeridinizden onun şeridine girmeye çalışıyorsunuz.
    Bu durumda hata sizde ancak en büyük hata, şeritleri yollarda belirgin olarak çizmeyen devlette..

Üst mesajda şeritleri yeşil oklarla belirtmiştim. Her gün gidip geldiğim için kavşağı, trafiği ve şeritleri gayet iyi biliyorum. Lambada sağ tarafta pilavcı ve diğer park eden araçlar olduğu için bu lambada hep tek sıra olarak bekleriz yeşil ışığı.

Konuyla ilgili belediyeye başvuru da yaptım çünkü çok defa aynı şekilde soldan hızlı gelerek geçmek isterken karşı trafikle burun buruna gelen araçlar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: supertivo

Adam kameralı aracın önüne kırıyor, trafik teröristleri de yüzsüzce adamı savunuyor. Bu ülke bu kuralsızlar, medeniyetten nasibini almamışlar yüzünden böyle.

Zahmet edip izleyen ve olumlu olumsuz cevaplayan arkadaşlara gerekli şekilde cevaplar vermeye çalışıyorum. Biraz kızmakta haklısınız/haklıyız belki ama yine de terörist demeyelim, .
    Arkadaşa bir kolonya getirin.

@nadirgurece
    Aman efendim o nasıl kelime Allah korusun . Biz kimsenin ne işinden ne canından ne malından olmasını istemeyiz. Gerekli şekilde uyarılar yapılması ve insanlarımızda farkındalık oluşturarak toplum olarak trafik bilincimizin gelişmesi tek dileğimizdir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 26 Mayıs 2015; 12:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

quote:

+1

Üst mesajda şeritleri yeşil oklarla belirtmiştim. Her gün gidip geldiğim için kavşağı, trafiği ve şeritleri gayet iyi biliyorum. Lambada sağ tarafta pilavcı ve diğer park eden araçlar olduğu için bu lambada hep tek sıra olarak bekleriz yeşil ışığı.

Konuyla ilgili belediyeye başvuru da yaptım çünkü çok defa aynı şekilde soldan hızlı gelerek geçmek isterken karşı trafikle burun buruna gelen araçlar oluyor.

Ha evet pardon.. o mesajı görmemişim.. tamam bu durumda iş değişir... haklısınız ama yine de fazla takılmayın bu duruma derim.. hergün bu ve bunun gibi onlarca basit olay ile karşılaşıyoruz trafikte.. tek derdiniz bu olur inşallah, Allah başka dert kaza vermesin...

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Ha evet pardon.. o mesajı görmemişim.. tamam bu durumda iş değişir... haklısınız ama yine de fazla takılmayın bu duruma derim.. hergün bu ve bunun gibi onlarca basit olay ile karşılaşıyoruz trafikte.. tek derdiniz bu olur inşallah, Allah başka dert kaza vermesin...

Yok fazla filan takılmadım üstüme gelmeyin sadece şirketin web sitesinden küçük bir mesaj attım bir de burada paylaştım hepsi o.
    Anayasa mahkemesine yada AİHM'e filan başvurmadım hehe.

* * *
    Evet bunun gibi daha pek çok şeyle karşılaşıyoruz ama inanın 50-100 metrelerden bile anayola girmeyip sizi bekleyen saygılı insanları görmüş birisi olarak, aynı tecrübeleri medeni ülkelerde yaşayanlar varsa aramızdaki uçurumu çok iyi anlayacaktır.

O yüzden, varsın olsun demeyelim, kimseyle kavga etmeden elimizden geldiğince trafikte etrafımıza iyi örnek olup pozitif enerji yayalım ki, insanlarımızda "o bana bunu yaptı, bende şimdi şunu yapayım" psikolojisi yerine,

"o bana çok yardımcı oldu, şimdi de ben olumlu bir hareket yapayım" psikolojisinin yaygınlaşmasını sağlayalım. Her şey, akıntıyı terse çevirip bu değişimi gerçekleştirmeye bakıyor.

Sonrasında trafik dediğimiz, sinir savaşları, kavgalar, cinayetler yaşanan bir ortam olmak yerine çok daha zevkli hale geliyor.

• quote:

50-100 metrelerden bile anayola girmeyip sizi bekleyen saygılı insanlar

... ile aramızdaki farkı, daha havaalanında pasaport kontrolü sırasında net br şekilde görmek mümkün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.