Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

http://www.blumaise.org/blog/archives/2007/10/download-telecharger-hiren-boot-cd-9-3.html
    Linkindeki ;

DOWNLOAD HIREN'S BOOT CD 9.3 Tıklayın..

http://www.forumbilge.com/forum/iso_dosyalari_nasil_yazdirilir_resimli_anlatim-t1844.html?s=d5fc8ead64b11732f16733331ac72dbf&

Ben bunuda vereyim dedim,Nero ile de yazılabilir.

Başarılar.Umarım Bad Sektör yazılımsaldır.

çok tşk ederim inşallah sorunumu çözebilirim ilgin ve alakan için çok sağolsın ..

• benim halamın hdd bozuldu :) hasardan dolayı yeni hdd aldılar aldım ben bozuk olanı zar zorda olsa çalışıo eminim bad sectorler var arada bir takılıo mavi ekran gelio pc hard diski tanımıo çıkarıp takınca oluo
    Tahminimce bu harddiskte baya bi bad sector var :D ama kim takar :D
    Sorun fiziksel olduğu için hiç bir şeyin yararı yok gibi geldi0:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßλ®1$ -- 16 Ocak 2008; 17:35:35 >
  • www.hdtune.com
    HD Tune website
    http://www.hdtune.com/download.html

Error Scan yap ama quick scan'i işaret etme

işlem bitince resmi buraya koy bakalım ne kadar bad sektör varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 16 Ocak 2008; 17:34:55 >

• ne kadar sürer ki bu
  • 10 dk sürer heralde.
  • http://img90.imageshack.us/img90/9029/badsectorsxc9.jpg

İşte benim resimdeki haliyle 1 ay kullandığım harddisk
    Artık o harddisk sadece depo olarak kullanılabiliyor

Aslında 1 ay nasıl kullandıysam öyle kullanabilirim ama artık uğraşmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 1 Şubat 2008; 10:48:04 >
  • Uygulamakta Fayda var Heleki biryerden biryere taşıdığınızda gözle görülür bir yavaşlama meydana geliyorsa mutlaka söylenileni uygulayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arda

Uygulamakta Fayda var Heleki biryerden biryere taşıdığınızda gözle görülür bir yavaşlama meydana geliyorsa mutlaka söylenileni uygulayın.

Katılıyorum
  • Öncelikle konuya değinen arkadaşımıza ve yorum ve görüşleriyle katkıda bulunanlara tşkkür ederek sorunuma geçiyorum;

Bilgisayarım bir süredir adeta tekleyerek çalışıyor, örneğin fifa oynarken oyunun bir anında 5 ila 10 sn arasında değişen donmalar yaşıyorum ve bu 12dk lık bir maçta en az 8-10 kez yaşanıyor. Bunun yanısıra normal günlük çalışmalarımı yaparken de aynı ''tepkisiz'' durumla karşılaşıyorum. Adeta dalıp gidiyo :)

Mesela mp3 dinlerken tam sevdiğiniz, yüksek sesle söylemek istediğiniz nakarat kısmına gelince olan oluyo ve o hayal kırıklığıyla sizi vazgeçiriyor. Bütün bu yaşadıklarımın nedenlerini araştırırken bu konuya rastladım ve sebebinin olabileceğini düşündüm. Hdtune programıyla disk taraması yaptım sonucuna ilişkin foto ekte, Diskim konuyu başlatan arkadaşın diskiyle aynı (Maxtor 40gb).
    Şimdi eğer varsa bu sorunlar nedeni ile ilgili fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum

Yoksa en doğrusu bu diski çöpe atıp yenisini almak mı?

http://img167.imageshack.us/my.php?image=hddfk5.jpg

• Harddiskinizin durumu çok kötü.En iyisi yeni bir harddisk almak.Ama almadan önce bu harddiske Lowlevel format atınız.(denemekte fayda var)Bad sectorler fiziksel ise düzelmez,ancak bir süreliğine deepfreeze ile kullanabilirsiniz.(ben 1 ay öyle kullanmıştım).Bad sectorler yazılımsal ise Lowlevel Format düzeltiyor.(Yukardaki yorumlarda lowlevel format için gerekenleri anlatmıştım.)
    İnşallah sorunun düzelir.
  • Tşkkürler, zaten benim esasen öğrenmek istediğim yaşadıklarımla hdd nin durumun doğrudan ilgisi olup olmadığıydı

lowlevel format olayı biraz zahmetli bir işleme benzese de denemeye değer,
    hoşçakalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: yukselsen

Tşkkürler, zaten benim esasen öğrenmek istediğim yaşadıklarımla hdd nin durumun doğrudan ilgisi olup olmadığıydı

lowlevel format olayı biraz zahmetli bir işleme benzese de denemeye değer,
    hoşçakalın

Herzaman denemekte fayda var.
    Denemediğin takdirde pişman olabileceğin gün gelebilir.
  • Biosla veya hangi programla olursa olsun Low Level format ile onarmayı sadece diskiniz garanti dışındaysa yapın bence. Bozuk sektör oluşacak şekilde kafa diske çarpmışsa kafadaki hasar veya diskin içinde bu etkiyle oluşabilecek parçacıklar yeni bozuk sektörlere davetiyedir. Kesin değilse de çok büyük ihtimalle bir bozuk sektör oluşan diskte zamanla bir çok bozuk sektör oluşuyo. Bu durumdaki diskinizdeki dosya kayıplarına hazırlıklı olun. Firmaya göre değişebilir ama seagate bu diskleri garanti kapsamında değiştiriyordu. Bu durumla karşılaşmam epey oldu ama bana eski olduğu için emsali kalmadığından biraz daha yüksek kapasiteli gönderilmişti. Şimdi samsung'dan bir disk bekliyorum bakalım ne yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATiM -- 11 Mart 2008; 4:05:52 >
  • Arkadaşlar yeni WD 250 GB taşınabilir harddisk aldım. dosya vs kopyalarken döngüsel veri .... diye hata veriyordu.Hızlı format attım oldu ama yavaş format atınca yarıda kalıyor ve ilerlemiyor acaba bad sectör mü var. Arkadaşın dediği Hdd regeneratör programı ile taramaya çalıştım 4-5 saat kadar oldu ama daha küçük bir kısmını taradı dayanamayıp iptal ettim. Lütfen acil yardım!!!!!!
  • Hdd Regenerator prograını indirip yavaş olarak tarayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinoplu3457

Arkadaşlar yeni WD 250 GB taşınabilir harddisk aldım. dosya vs kopyalarken döngüsel veri .... diye hata veriyordu.Hızlı format attım oldu ama yavaş format atınca yarıda kalıyor ve ilerlemiyor acaba bad sectör mü var. Arkadaşın dediği Hdd regeneratör programı ile taramaya çalıştım 4-5 saat kadar oldu ama daha küçük bir kısmını taradı dayanamayıp iptal ettim. Lütfen acil yardım!!!!!!

Üreticinin sana sunduğu programlarla diskini test edebilirsin.

Ayrıca hiren's boot cd nin içindeki harddisk tools kısmına bak. Orda gerekli programarın olması lazımdı....

Saygılar

• kesinlikle var.
  • Dskte fiziksel sorun oluşmuş ise LLF bunu çözemez. Diskte fiziksel sorun iki yolla oluşur. Diske bir darbe gelmesi ya da diskin hava alması. Bazı disklerde üzeri etiket ile kapatılmış hava deilkleri mevcuttur. Bu etiketin çıkması / çıkarılması nedeni ile içine toz kaçar. Ya da disk (özellikle çalışırken ) darbe alırsa kafa diski çizer ya da diskin ekseni kayar. Her durumda çizilen cd gibi düşünün. Bu kısmın tamiri mümkün değildir. Programların yaptığı genelde bozulan sektörleri disk tablosundan çıkarıp format ya da işletim sistemi tarafından kullanılmasını engellemekten ibarettir. O kısmın görünemiyor olması düzeldiği anlamına gelmez tabii. O diske oyun dışında birşey de kaydedilmez. Çünkü her an elinizde kalabilir. Diskte bad sector oluştu ise kurtulmanın tek çaresi diski değiştirmektir. Ne yazık ki böyle. Diski korumak için iki püf noktası söyliyeyim. Oncelikle makine çalışırken ya da kapattıktan sonra 10 saniye boyunca kesinlikle kımıldatmayın. Bilgileriniz çok önemli ise PC dahi olsa notebook diski ( 2.5 " yani ) disk kullanın. Biraz daha yavaştır ama darbelere karşı çalışırken 5 kat, kapalı iken 12 kat daha dayanıklıdır. Bu tür yazılımlara bel bağlamayın. Aslında low level format bu tür bir amaçla da kulalnılmaz zaten. sıl kullanım amacını şöyle tarif edebilirim. Çok eski zamanlarda (286-386 zamanlarından bahsediyorum ) biz bu programları disk hızı ile veriyolu arasında hız farkı olduğunda diskin interleave sayısını değiştirmek için kullanırdık. Interleave disk okunurken kaç sektörün okunup kaçının pas geçileceğini belirten sayıdır. Yani makine hızlı disk yavaş ise interleave azaltılır, tersi ise arttırılırdı. Tabii diskler 40 MB gibi değerlerde idi. Özellikle IDe değil de MFM denilen çoğunuzun adını bile duymadğı disklerde çok luyordu bu. Yani uzun sözn kısası bu yöntem diski düzeltmez. Bunu ben değil teknolojisini icat edenler söylüyor. Disk bozulursa atacaksın. :(

• quote:

Orjinalden alıntı: Tensi

Dskte fiziksel sorun oluşmuş ise LLF bunu çözemez. Diskte fiziksel sorun iki yolla oluşur. Diske bir darbe gelmesi ya da diskin hava alması. Bazı disklerde üzeri etiket ile kapatılmış hava deilkleri mevcuttur. Bu etiketin çıkması / çıkarılması nedeni ile içine toz kaçar. Ya da disk (özellikle çalışırken ) darbe alırsa kafa diski çizer ya da diskin ekseni kayar. Her durumda çizilen cd gibi düşünün. Bu kısmın tamiri mümkün değildir. Programların yaptığı genelde bozulan sektörleri disk tablosundan çıkarıp format ya da işletim sistemi tarafından kullanılmasını engellemekten ibarettir. O kısmın görünemiyor olması düzeldiği anlamına gelmez tabii. O diske oyun dışında birşey de kaydedilmez. Çünkü her an elinizde kalabilir. Diskte bad sector oluştu ise kurtulmanın tek çaresi diski değiştirmektir. Ne yazık ki böyle. Diski korumak için iki püf noktası söyliyeyim. Oncelikle makine çalışırken ya da kapattıktan sonra 10 saniye boyunca kesinlikle kımıldatmayın. Bilgileriniz çok önemli ise PC dahi olsa notebook diski ( 2.5 " yani ) disk kullanın. Biraz daha yavaştır ama darbelere karşı çalışırken 5 kat, kapalı iken 12 kat daha dayanıklıdır. Bu tür yazılımlara bel bağlamayın. Aslında low level format bu tür bir amaçla da kulalnılmaz zaten. sıl kullanım amacını şöyle tarif edebilirim. Çok eski zamanlarda (286-386 zamanlarından bahsediyorum ) biz bu programları disk hızı ile veriyolu arasında hız farkı olduğunda diskin interleave sayısını değiştirmek için kullanırdık. Interleave disk okunurken kaç sektörün okunup kaçının pas geçileceğini belirten sayıdır. Yani makine hızlı disk yavaş ise interleave azaltılır, tersi ise arttırılırdı. Tabii diskler 40 MB gibi değerlerde idi. Özellikle IDe değil de MFM denilen çoğunuzun adını bile duymadğı disklerde çok luyordu bu. Yani uzun sözn kısası bu yöntem diski düzeltmez. Bunu ben değil teknolojisini icat edenler söylüyor. Disk bozulursa atacaksın. :(

Bad sectorler yazılımsal ve donanımsal olmak üzere ikiye ayrılmıyormu ?

• tşkler...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.