Şimdi Ara

Backstreet Boys yıllar sonra yeniden...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 yılında Kevin Richardson'un gruptan ayrılmasının ardından iki albüm daha yayınlayan Backstreet Boys, en son 2009 yılında yayınladıkları "This is us" albümünün ardından üç yılı aşkın süredir, müzik dünyasından uzaktaydı. Bu yaz gruba yeniden dahil olan Kevin ile birlikte tekrar çalışmalara başlayan grup, yeni şarkıları "It's christmas time again"i bugün yayınladı. Oldukça eğlenceli bir şarkı, sevenleri muhakkak vardır.

http://www.youtube.com/watch?v=OQu5wCiGfEc

• fena değil ayrıca Backstreet boys eski şarkıları unutulmaz... çok kaliteli şarkılar yapan bir grup... çook küçüklüğümden beridir dinlerim
    bir de blue var fakat onlar dağıldı... umarım tekrar devam ederler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 6 Kasım 2012; 1:13:50 >
  • Ayrı gayrı ekmek çıkmayınca tıpış tıpış yuvalarına dönüyorlar. Yine de iyiydi bu Beksitrit Boyz. En Siynk gibi saçma salak gruplara göre cennetlikti.
    Blue'da çok gey bi gruptu ya. Hele bir ara Blue Jean her ay bi haltlarını veriyordu Blue'nun, o zamanlardan beri kılım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Ayrı gayrı ekmek çıkmayınca tıpış tıpış yuvalarına dönüyorlar. Yine de iyiydi bu Beksitrit Boyz. En Siynk gibi saçma salak gruplara göre cennetlikti.
    Blue'da çok gey bi gruptu ya. Hele bir ara Blue Jean her ay bi haltlarını veriyordu Blue'nun, o zamanlardan beri kılım.

gey derken?
    Blue'nun gayet kaliteli şarkıları var... bu grup, benim gözümde backstreet boysla aynı kalitededir.
    Bu iki grup gibi dünya piyasasında kaliteli şarkı yapmış başka bir grup yok tabii ki...
    van dırekşın gibi ergen grupları bu kadar kaliteli olamaz elbet...
    Adamların sesi ve şarkı yorumlamaları ayrı ayrı bir harika(gruptaki üç elemanında solo şarkılarını bir dinlemeni öneririm)...
    neye göre gey dediğini anlayamadım
    bence ön yargılı davranıyorsun...

• BSB incomplete şarkısını çok severdim. Bu şarkısında dinledim güzel olmuş
  • ilk boyband nkotb olsada kral takethat dır. backstreetin de 2 3 tane çerez niyetine dinlenebilecek şarkısı vardı ama gereksiz tekrar birleşmeleri
  • Yıllardır boyband dinlerim ve tabi ki hepsinin farklı bir tarzları var diyemiyoruz, sonuçta aynı bandbase e sahipler bunlar. Özellikle amerikan boybandları 90 larda tamamı ile aynı süreçlerden geçip, sahne alıyorlardı. Backstreet Boys ve NSYNC mesela aynı yapımcı ile çıkıp, aynı songwriter ve producer lar ile aynı şarkılarla birbirlerine rakip oldular. Take That, New Kids on The Block, East 17 dönemin başlangıçları ama top yaptıkları dönem Backstreet Boys'dur ve şanslılardı çünkü rakipleri onlar kadar patlayamadılar. İngilizlerin daha soft bir tarzları vardır mesela. Boyzone'da en az Backstreet Boys kadar popülerdi. Özellikle Asya ve Uzakdoğu çok seviyor boybandleri; İngilizler daha çok oraya yöneldiler. Ama boyband piyasasında yer sahibi olabilmek Amerikan piyasasından geçer. Bu nedenle mesela Blue'nun çok önemli bir yeri yoktur. Artık devirlerinin geçmesini de anlamıyorum; her dönem ergen kızlar vardır piyasada ama sanırım yapımcılar artık fazla sallamıyorlar bunları. Yoksa sağlam yapımcılarla Backstreet Boys 90 larda ki kadar popüler olabilir hala. Millet dalga falan geçer bunları dinleyenlerle ama güzel şarkılar yaparlar, dinlenesi şarkılar yaparlar hem de defalarca.. Gay muhabbeti ise tamamı ile 90larda metalcilerin çıkardığı bir muhabbettir ve Boyzone dışında gay olarak görülebilecek bir boyband grubuda yoktur. Açın bir "no matter what" dinleyin sonrasında umrunuzda da olmaz zaten kimin ne olduğu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

Yıllardır boyband dinlerim ve tabi ki hepsinin farklı bir tarzları var diyemiyoruz, sonuçta aynı bandbase e sahipler bunlar. Özellikle amerikan boybandları 90 larda tamamı ile aynı süreçlerden geçip, sahne alıyorlardı. Backstreet Boys ve NSYNC mesela aynı yapımcı ile çıkıp, aynı songwriter ve producer lar ile aynı şarkılarla birbirlerine rakip oldular. Take That, New Kids on The Block, East 17 dönemin başlangıçları ama top yaptıkları dönem Backstreet Boys'dur ve şanslılardı çünkü rakipleri onlar kadar patlayamadılar. İngilizlerin daha soft bir tarzları vardır mesela. Boyzone'da en az Backstreet Boys kadar popülerdi. Özellikle Asya ve Uzakdoğu çok seviyor boybandleri; İngilizler daha çok oraya yöneldiler. Ama boyband piyasasında yer sahibi olabilmek Amerikan piyasasından geçer. Bu nedenle mesela Blue'nun çok önemli bir yeri yoktur. Artık devirlerinin geçmesini de anlamıyorum; her dönem ergen kızlar vardır piyasada ama sanırım yapımcılar artık fazla sallamıyorlar bunları. Yoksa sağlam yapımcılarla Backstreet Boys 90 larda ki kadar popüler olabilir hala. Millet dalga falan geçer bunları dinleyenlerle ama güzel şarkılar yaparlar, dinlenesi şarkılar yaparlar hem de defalarca.. Gay muhabbeti ise tamamı ile 90larda metalcilerin çıkardığı bir muhabbettir ve Boyzone dışında gay olarak görülebilecek bir boyband grubuda yoktur. Açın bir "no matter what" dinleyin sonrasında umrunuzda da olmaz zaten kimin ne olduğu..

neden amerikan piyasasından geçtiğini anlayamadım...

ayrıca ergen kız muhabbetine gelince; blue hayran kitlesi çoğunluk ergen kızlar olabilir fakat erkek dinleyicileride var. mesela en başta ben ergen bir kız çocuğu değilim üniversite okuyan sakallı bir adamım ama 15 yaşımdan beri blue nun her bir şarkısını severek dinlerim hala da dinliyorum ayrıca gey de değilim.... neden bu grupların hayran kitlesi olarak sadece ergen kızlar görülüyor anlamış değilim bu mantığı...

son olarak şunu da belirteyim ki ergen kız hayranları şarkılardan çok adamların fiziğini beğeniyorlar bu nedenle piyasaya castin biğbır, van tırekşın gibi yeni yetenek ergenler attıklarında onlar tabii ki ergenus kızlar tarafından daha çok ilgi görmekte oldukları için blue ve bsb gibi gruplar sadece şarkılarıyla gündeme gelebiliyorlar... böylesi çok daha iyi çünkü burada her zaman için müziğin ön plana çıkması lazım... bak mesela van dırekşındaki çocukların hangisinde ses ve şarkı yorumlama kalitesi var... bildiğin ergen sesleri ama gel gör ki kızlar fiziklerini beğeniyor...

kısacası blue ve bsb gibi kaliteli şarkı yapmış sağlam grupların dinleyici kitlesini ergen kızlarla sınırlı tutmanızı çok çok yanlış buluyorum...
    boyzone da güzeldir fakat nsync o kadar kaliteli bir grup değildi zaten o grupta bir tek justin ön plana çıkıyordu o da solo olarak yoluna devam edince kendi çapında yükseldi...

ayrıca adamların gay yada tipsiz olmaları gibi müzikle hiç bir şekilde alakası olmayan unsurları, gerçekten müziğini için dinleyen insanı hiç bir şekilde ilgilendirmez.. bu konu sadece ergen kızları ilgilendirir gerçek dinleyici sadece müziğine bakar...

ayrıca boyzone neden gay olarak görülüyor onu da anlamadım ama adamların harika şarkıları var...
    westlife ta iyidir

• quote:

Yıllardır boyband dinlerim ve tabi ki hepsinin farklı bir tarzları var diyemiyoruz, sonuçta aynı bandbase e sahipler bunlar. Özellikle amerikan boybandları 90 larda tamamı ile aynı süreçlerden geçip, sahne alıyorlardı. Backstreet Boys ve NSYNC mesela aynı yapımcı ile çıkıp, aynı songwriter ve producer lar ile aynı şarkılarla birbirlerine rakip oldular. Take That, New Kids on The Block, East 17 dönemin başlangıçları ama top yaptıkları dönem Backstreet Boys'dur ve şanslılardı çünkü rakipleri onlar kadar patlayamadılar. İngilizlerin daha soft bir tarzları vardır mesela. Boyzone'da en az Backstreet Boys kadar popülerdi. Özellikle Asya ve Uzakdoğu çok seviyor boybandleri; İngilizler daha çok oraya yöneldiler. Ama boyband piyasasında yer sahibi olabilmek Amerikan piyasasından geçer. Bu nedenle mesela Blue'nun çok önemli bir yeri yoktur. Artık devirlerinin geçmesini de anlamıyorum; her dönem ergen kızlar vardır piyasada ama sanırım yapımcılar artık fazla sallamıyorlar bunları. Yoksa sağlam yapımcılarla Backstreet Boys 90 larda ki kadar popüler olabilir hala. Millet dalga falan geçer bunları dinleyenlerle ama güzel şarkılar yaparlar, dinlenesi şarkılar yaparlar hem de defalarca.. Gay muhabbeti ise tamamı ile 90larda metalcilerin çıkardığı bir muhabbettir ve Boyzone dışında gay olarak görülebilecek bir boyband grubuda yoktur. Açın bir "no matter what" dinleyin sonrasında umrunuzda da olmaz zaten kimin ne olduğu..

güzel yazmışsın ama yazdığın hiç bi grup take that mania ya yanaşamadı. türkiyede fazla bilinmesede avrupayı kasıp kavuran bi gruptur 90 ların ortalarına kadar.Hala beatles dan sonra en çok satan gruptur. çıkardığı çoğu şarkı listelere 1 numaradan girdi. sonrakiler take that ın ekmeğini yediler. yani backstreet le take thatı kıyaslamak komik olur. onlarda çok iş yaptı para kazandı ama take that ın yeri çok ayrıdır. blue boyzone backstretboys bunlar kıyaslanabilir. east 17 ninde güzel parçaları vardı zamanında çok dinledim ama tam bir boyband denemez o grup için. bence boyband dönemi geçti. Her şeyin bi dönemi var.hem görselik hem şow hemde müzikalite olarak take that le yarışacak boyband yok diyorum. isteyen bi pray, babe,re light my fire, million love song şarkılarını bi dinlesin saymakla bitmez kaliteli parçaları. backstreet boys un get down ve quick plying games vardı benim sevdiklerim fena değildi ama klasik devamlı dinlenecek parçalar yapmadılar bana göre.piyasa parçalarla parayı götürdüler. nkotb müzikal olarak take that dan sonra gelir benim için. diğerleri seri üretim fabrikasyon boyband olarak gördüm hep tipleri dansları bile hep aynıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 6 Kasım 2012; 13:43:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.J.Malmsteen

quote:

güzel yazmışsın ama yazdığın hiç bi grup take that mania ya yanaşamadı. türkiyede fazla bilinmesede avrupayı kasıp kavuran bi gruptur 90 ların ortalarına kadar.Hala beatles dan sonra en çok satan gruptur. çıkardığı çoğu şarkı listelere 1 numaradan girdi. sonrakiler take that ın ekmeğini yediler. yani backstreet le take thatı kıyaslamak komik olur. onlarda çok iş yaptı para kazandı ama take that ın yeri çok ayrıdır. blue boyzone backstretboys bunlar kıyaslanabilir. east 17 ninde güzel parçaları vardı zamanında çok dinledim ama tam bir boyband denemez o grup için. bence boyband dönemi geçti. Her şeyin bi dönemi var.hem görselik hem şow hemde müzikalite olarak take that le yarışacak boyband yok diyorum. isteyen bi pray, babe,re light my fire, million love song şarkılarını bi dinlesin saymakla bitmez kaliteli parçaları. backstreet boys un get down ve quick plying games vardı benim sevdiklerim fena değildi ama klasik devamlı dinlenecek parçalar yapmadılar bana göre.piyasa parçalarla parayı götürdüler. nkotb müzikal olarak take that dan sonra gelir benim için. diğerleri seri üretim fabrikasyon boyband olarak gördüm hep tipleri dansları bile hep aynıydı

açıkçası ben take thatin tarzını biraz daha farklı buluyorum... mesela beautiful world(2005) yılında çıkardıkları albümlerinden önceki şarkıları daha farklı... ben daha çok o albüm ve sonrasındaki şarkılarını beğeniyorum... ayrıca the beatlesin de çok çok farklı bir tarz yaptığını düşünüyorum, yani boy bandlerle kıyaslanması bence doğru değil (o grubu pek dinlemedim ama bir kaç şarkısını duydum)

2005 ve sonrası için tanıdığım kadarıyla take that te kaliteli bir gruptur... patience patlama yaptılar ama sonrasında gündeme pek gelemediler halbuki 2005 albümlerinde güzel şarkılar var...

ayrıca take thatin tarzını dediğim gibi biraz farklı buluyorum blue yada backstreet boysla aynı tarzda müzik yapıyorlar demek pek doğru olmaz...

son olarak bu grupların tekrar dirilebileceğine inanıyorum tabii ki her şey şarkılarında bitiyor mesela bsb incomplete, i still şarkılarıyla geri döndüklerinde yine bir çok kişi dinledi, tekrar patlama yaptılar
    aynı şekilde take that patience ile döndüklerinde yine aynı şekilde bir çok kişi dinledi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 6 Kasım 2012; 13:58:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

quote:

quote:

açıkçası ben take thatin tarzını biraz daha farklı buluyorum... mesela beautiful world(2005) yılında çıkardıkları albümlerinden önceki şarkıları daha farklı... ben daha çok o albüm ve sonrasındaki şarkılarını beğeniyorum... ayrıca the beatlesin de çok çok farklı bir tarz yaptığını düşünüyorum, yani boy bandlerle kıyaslanması bence doğru değil (o grubu pek dinlemedim ama bir kaç şarkısını duydum)

2005 ve sonrası için tanıdığım kadarıyla take that te kaliteli bir gruptur... patience patlama yaptılar ama sonrasında gündeme pek gelemediler halbuki 2005 albümlerinde güzel şarkılar var...

ayrıca take thatin tarzını dediğim gibi biraz farklı buluyorum blue yada backstreet boysla aynı tarzda müzik yapıyorlar demek pek doğru olmaz...

son olarak bu grupların tekrar dirilebileceğine inanıyorum tabii ki her şey şarkılarında bitiyor mesela bsb incomplete, i still şarkılarıyla geri döndüklerinde yine bir çok kişi dinledi...
    aynı şekilde take that patience ile döndüklerinde bir çok kişi dinledi...

abi ben 90 lardaki take that den bahsediyorum 90-95 arası. 2000 lerde tekrar bi araya geldiler ama tarz çok farklı yaşlandılar vs onu işin içine katmıyorum.zaten takip etmedim. ama gene tutturdular. bi kaç parçasını dinledim gerçekten güzeldi.ben asıl 90 lardaki parçalarını dinlerim hala.zaten kıyaslamamı 90 lara göre yaptım. beatles zaten boyband değil onu geçelim ben albüm satışı için örnek verdim take that benim için 90 larda kaldı yeniden kurulma vs olayları bana ticari geliyor açıkcası. zaten isteselerde de o zamanki gibi müzikler yapamazlar. aynı sezen aksunun geri dön zamanındaki gibi parçalar yapamayacağı gibi. büyülü bi dönemdi mtv sayesinde yabancı müzikle tanışdık 92 de. hiç unutmam ilk re light my fire klibini gördüğümde hayatım değişti.vay anasını demiştim sonra çok sıkı fan oldum. sonraki grupları da takip ettim ama take that başkaydı fanı olduğum için değil gerçekten öyle. adamlarda hem tip vardı hem müzik hem süper sahne şovu. mesela backstreet boys elemanları bence normal tipler hatta 2 3 tanesi çirkin bildiğin imajla kurtarmya çalışmışlar nkotb de öleydi 2 si dışında 3 ü tipsizdi heriflerin ama take that hepsi allahın sevgili kulu resim koyayım madem gay demeyin ylnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 6 Kasım 2012; 14:08:57 >

• Boyband kültürü 80 lerin sonunda çıktığı ortaya.. NKOTB, Take That ve East 17 bu dönemde güzel işler çıkardılar ortaya.. Özellikle önceki mesajımda da söylediğim üzere, MTV'nin piyasayı salladığı yıllar bunlar, ülkemizde de kablolu tv'nin yaygınlaşmaya başlaması ile hayatımıza daha fazla giren ve Blue Jean'in de desteklediği yabancı müzikle tanışılan yıllar. Boyband temelinde teenanger kültürü var, bu kültür ABD'de daha yaygın, bu nedenle bu piyasada ses getirmek Amerika'dan daha kolaydı, oradaki yapımcılar daha deneyimliydi. Aslında boybandlerin babası NKOTB'dur, bildiğinin köstebek görevi görmüşlerdir, piyasayı onlar kazmıştır. Ama pop müziğin deyim yerindeyse patladığı yıllardır ve çeşitlilikten öteye gitmemiştir, bir nevi tat katmışlardır. Tanıştırmışlardır dünyaya boybandleri.. Zaten günümüzden baktığımızda neredeyse kaybolup giden, dillerde kalan bir tek şarkıları bile neredeyse olmayan gruplardır.. O dönemde M.Jackson, Madonna gibi iki tane fenomenin olması da etkili elbette.. Zaten bugün dışarı çıkıp bana bir boyband ismi verin diye sorsanız 100 kişiye, ilk akla gelen Backstreet Boys olur, çok iyi ****ılar, çok iyi şarkılar söylediler ki bu gerçekten bir şans ve pop müziğin zirve yaptığı yıllara denk gelip, henüz MP3'ün hayatımıza girmemiş olması da etken.. Yahu her şeyi bir kenara bırakın 20 yıldır müzik hayatına devam eden bırakın bir boyband i normal bir grup bile bulmak ne kadar zor bu endüstride; bu nedenle ciddi anlamda bir saygıyı hak ediyorlar..

• quote:

Boyband kültürü 80 lerin sonunda çıktığı ortaya.. NKOTB, Take That ve East 17 bu dönemde güzel işler çıkardılar ortaya.. Özellikle önceki mesajımda da söylediğim üzere, MTV'nin piyasayı salladığı yıllar bunlar, ülkemizde de kablolu tv'nin yaygınlaşmaya başlaması ile hayatımıza daha fazla giren ve Blue Jean'in de desteklediği yabancı müzikle tanışılan yıllar. Boyband temelinde teenanger kültürü var, bu kültür ABD'de daha yaygın, bu nedenle bu piyasada ses getirmek Amerika'dan daha kolaydı, oradaki yapımcılar daha deneyimliydi. Aslında boybandlerin babası NKOTB'dur, bildiğinin köstebek görevi görmüşlerdir, piyasayı onlar kazmıştır. Ama pop müziğin deyim yerindeyse patladığı yıllardır ve çeşitlilikten öteye gitmemiştir, bir nevi tat katmışlardır. Tanıştırmışlardır dünyaya boybandleri.. Zaten günümüzden baktığımızda neredeyse kaybolup giden, dillerde kalan bir tek şarkıları bile neredeyse olmayan gruplardır.. O dönemde M.Jackson, Madonna gibi iki tane fenomenin olması da etkili elbette.. Zaten bugün dışarı çıkıp bana bir boyband ismi verin diye sorsanız 100 kişiye, ilk akla gelen Backstreet Boys olur, çok iyi ****ılar, çok iyi şarkılar söylediler ki bu gerçekten bir şans ve pop müziğin zirve yaptığı yıllara denk gelip, henüz MP3'ün hayatımıza girmemiş olması da etken.. Yahu her şeyi bir kenara bırakın 20 yıldır müzik hayatına devam eden bırakın bir boyband i normal bir grup bile bulmak ne kadar zor bu endüstride; bu nedenle ciddi anlamda bir saygıyı hak ediyorlar..

abi şu soruyu bide avrupada sor istersen Zaten bugün dışarı çıkıp bana bir boyband ismi verin diye sorsanız 100 kişiye 99 u take that diyecektir.tabi yaşı tutanlara. gidip 15 20 yaşındaki insanlar yeni grupları söyleyecektir haliyle. backsreetboys boybandlerin atası demen rock müziği teoman buldu demek gibi bişey olmuş. yaş kaç bilmiyorum nkotb, take that dönemini gördünmü . görmediğini varsayıp böyle yazdığını düşünüyorum. ben her dönemi gördüm. evt 90 lar ortalarında kablo tv vs geldi backstreet boys vs türkiyede felan daha fazla tanınmış olabilir ama avrupa için geçerli değil bu. amerikada farklı bir piyasa var olay daha piyasa orda. çok ciddiye almıyorum ordan çıkan grupları o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 6 Kasım 2012; 14:54:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

quote:

neden amerikan piyasasından geçtiğini anlayamadım...

ayrıca ergen kız muhabbetine gelince; blue hayran kitlesi çoğunluk ergen kızlar olabilir fakat erkek dinleyicileride var. mesela en başta ben ergen bir kız çocuğu değilim üniversite okuyan sakallı bir adamım ama 15 yaşımdan beri blue nun her bir şarkısını severek dinlerim hala da dinliyorum ayrıca gey de değilim.... neden bu grupların hayran kitlesi olarak sadece ergen kızlar görülüyor anlamış değilim bu mantığı...

son olarak şunu da belirteyim ki ergen kız hayranları şarkılardan çok adamların fiziğini beğeniyorlar bu nedenle piyasaya castin biğbır, van tırekşın gibi yeni yetenek ergenler attıklarında onlar tabii ki ergenus kızlar tarafından daha çok ilgi görmekte oldukları için blue ve bsb gibi gruplar sadece şarkılarıyla gündeme gelebiliyorlar... böylesi çok daha iyi çünkü burada her zaman için müziğin ön plana çıkması lazım... bak mesela van dırekşındaki çocukların hangisinde ses ve şarkı yorumlama kalitesi var... bildiğin ergen sesleri ama gel gör ki kızlar fiziklerini beğeniyor...

kısacası blue ve bsb gibi kaliteli şarkı yapmış sağlam grupların dinleyici kitlesini ergen kızlarla sınırlı tutmanızı çok çok yanlış buluyorum...
    boyzone da güzeldir fakat nsync o kadar kaliteli bir grup değildi zaten o grupta bir tek justin ön plana çıkıyordu o da solo olarak yoluna devam edince kendi çapında yükseldi...

ayrıca adamların gay yada tipsiz olmaları gibi müzikle hiç bir şekilde alakası olmayan unsurları, gerçekten müziğini için dinleyen insanı hiç bir şekilde ilgilendirmez.. bu konu sadece ergen kızları ilgilendirir gerçek dinleyici sadece müziğine bakar...

ayrıca boyzone neden gay olarak görülüyor onu da anlamadım ama adamların harika şarkıları var...
    westlife ta iyidir

MTV, VH1 gibi müzik kanallarının etkisi, medyanın ağırlığı, sponsor olarak görülebilecek potansiyel firmaların neredeyse tamamının burada olması her şeyden önemlisi en iyi producer ların orada olması.. Backstreet Boys ilk olarak Amerika'da denedi şansını elbette ve başarısız olunca Avrupa'ya yöneldiler, orada sevilince bu sefer Amerika'ya daha güçlü döndüler ve ardından patlamayı yaptılar.. Quit Playing Games aslında ilk albümleri "Backstreet Boys"da bulunmaktadır ama single olarak ikinci albümleri "Backstreet's Back"de patlamıştır. O dönemde çok fazla grup vardı bildiğiniz üzere ama en büyük ticari başarıyı yakalayan iki grup; Backtstreet Boys ve NSYNC ve her ikisi de Pearlman'ın gruplarıdır. Virgin'den çıkmışlardır ve Choieron Studios (böyle yazılmayabilir)da kayıtlarını yapmışlar, Max Martin'in şarkılarıyla zirve yapmışlardır. Avrupa grupları daha mütavazi kalmışlardır özellikle ticari olarak, onlarda uzakdoğuya yönelmişlerdir; Blue'nun ve Westlife'ın ciddi anlamda hayran kitlesi bulunmaktadır o pazarda. Ama tabiki hiç bir Backstreet Boys kadar değildir. Yani aslan payı Backstreet'e gitti orada 5 - 6 yıl boyunca.. Blue zaten geldiğinde bu pazar bitmek üzereydi.

Ergen kız olayında ironi yaptım aslında; ama sanırım anlamamışsın. Bende 16 yıldır boyband dinlerim, bende gay değilim, ama dışarıda boyband dinlemeyen insanlarda böyle bir izlenim var ve çok da yanlış değil bunu kabul etmek lazım. Zaten Backstreet Boys'un bu kadar büyük olmasının nedenlerinden biri de herkes tarafından bilinen ve sevilen bir grup olmasıydı. Daha cosmopolit bir kesime hitap ediyordu.

Blue ülkemizde sevildi, Avrupa'da da öyle yine uzakdoğu da öyle Amerikan pazarına hiç girmediler, giremediler; bu nedenle fazla başarıları yoktur hem maddi hem manevi anlamda.. NSYNC'de, Blue gibi kısa ömürlü oldu, aslında NSYNC bildiğimizden daha eski bir gruptur ama patlama yapmaları çok uzun sürdü, bunda hem Backstreet Boys'un suçu var hem de onlar sayesinde tanındılar bunu da unutmamak lazım. Backstreet'in Millennium'u beklendiğinden kat ve kat daha büyük bir iş çıkarınca Pearlman hemen yeni bir musluk açmak için onları da himayesine aldı. Max Martin ve ekibi o dönemde zaten kime şarkı verse patlatıyordu.. NSYNC sadece iki albüm yaptı diyebiliriz ama ticari başarı da Blue'yu neredeyse 5 e katlamıştır bu iki albümle.

Gay olayını da yine ironi olarak söyledim; metalcilerin argümanıdır o, 90ların sonu 2000 lerin başında pop müzikte olduğu gibi metal dünyasında da hareketlilik vardı ve adamlar nefret ederlerdi boybandlerden.. Kendim de gayet net hatırlıyorum zaten çok arkadaşım vardı makarasına da olsa çok atışırdık. Ama internet dünyasında falan çok döner bu gay muhabbeti.. Boyzone konusu ise o grupta gay ya da biseksüeller vardı, kendileri açıkladılar zaten cinsel tercihlerini, onlar haricinde de gay olduğunu açıklayan kimse yoktur ne Backstreet'de ne NSYNC de ne de Blue , Westlife da..

Son olarak ben azılı bir boybandciyim :) Backstreet Boys fan clubına falan üyeyimdir, yıllardır dinlerim, dinletirim, zaten gece vakti tutup buraya bu konuyu açan adamda öyle olur herhalde.. Eleştirel bir durum yok kısacası, yanlış anlaşılmaya mahal vermiş olmayayım.

• quote:

quote:

Boyband kültürü 80 lerin sonunda çıktığı ortaya.. NKOTB, Take That ve East 17 bu dönemde güzel işler çıkardılar ortaya.. Özellikle önceki mesajımda da söylediğim üzere, MTV'nin piyasayı salladığı yıllar bunlar, ülkemizde de kablolu tv'nin yaygınlaşmaya başlaması ile hayatımıza daha fazla giren ve Blue Jean'in de desteklediği yabancı müzikle tanışılan yıllar. Boyband temelinde teenanger kültürü var, bu kültür ABD'de daha yaygın, bu nedenle bu piyasada ses getirmek Amerika'dan daha kolaydı, oradaki yapımcılar daha deneyimliydi. Aslında boybandlerin babası NKOTB'dur, bildiğinin köstebek görevi görmüşlerdir, piyasayı onlar kazmıştır. Ama pop müziğin deyim yerindeyse patladığı yıllardır ve çeşitlilikten öteye gitmemiştir, bir nevi tat katmışlardır. Tanıştırmışlardır dünyaya boybandleri.. Zaten günümüzden baktığımızda neredeyse kaybolup giden, dillerde kalan bir tek şarkıları bile neredeyse olmayan gruplardır.. O dönemde M.Jackson, Madonna gibi iki tane fenomenin olması da etkili elbette.. Zaten bugün dışarı çıkıp bana bir boyband ismi verin diye sorsanız 100 kişiye, ilk akla gelen Backstreet Boys olur, çok iyi ****ılar, çok iyi şarkılar söylediler ki bu gerçekten bir şans ve pop müziğin zirve yaptığı yıllara denk gelip, henüz MP3'ün hayatımıza girmemiş olması da etken.. Yahu her şeyi bir kenara bırakın 20 yıldır müzik hayatına devam eden bırakın bir boyband i normal bir grup bile bulmak ne kadar zor bu endüstride; bu nedenle ciddi anlamda bir saygıyı hak ediyorlar..

abi şu soruyu bide avrupada sor istersen Zaten bugün dışarı çıkıp bana bir boyband ismi verin diye sorsanız 100 kişiye 99 u take that diyecektir.tabi yaşı tutanlara. gidip 15 20 yaşındaki insanlar yeni grupları söyleyecektir haliyle. backsreetboys boybandlerin atası demen rock müziği teoman buldu demek gibi bişey olmuş. yaş kaç bilmiyorum nkotb, take that dönemini gördünmü . görmediğini varsayıp böyle yazdığını düşünüyorum. ben her dönemi gördüm. evt 90 lar ortalarında kablo tv vs geldi backstreet boys vs türkiyede felan daha fazla tanınmış olabilir ama avrupa için geçerli değil bu. amerikada farklı bir piyasa var olay daha piyasa orda. çok ciddiye almıyorum ordan çıkan grupları o yüzden

Çok yanlış anlaşılma var :) Öncelikle elbette Backstreet Boys boybandlerin atası değil, nasıl olsun ki ikinci jenerasyonda var Backstreet Boys, ben böyle bir şey demedim yazmadım,.. Ama en büyük patlamayı Backstreet Boys yapmıştır, bunda en önemli etken de daha sonradan aslında kazık yediklerini anladıkları; menejerleri Pearlman'dır. Çok iyi pazarladı Backstreet Boys'u.. Ayrica boybandlere sadece güzel müzik olarak bakmamak lazım, bu adamlar ticari hedefler doğrultusunda çok yönlendirildiler, hep sündürüldüler, işleri bitince de bir kenara atıldılar.. 1999-2002 yıllarında adamlara tanrı gibi bakıyorlardı, Pepsi, Pizza Hut, Nike, Tommy Hilfiger, daha bir çok firma peşlerinden koştu bunların. Hem Backstreet'in hem NSYNC'in.. Ben 28 yaşındayım, çok erken başladım yabancı müzik dinlemeye son dönemlerine yetiştim diyebilirim, pek hakim değilim Take That'e ama zaten konuştuğumuz şey bu gün odaklı, ve Take That misyonunu erken doldurmuş, doldurmak zorunda kalmış, zaten boybandler uzun soluklu gruplar değillerdir, olamazlarda, sürekli başkaları tarafından yönlendirilen, karar mekanizması olmanın çok zor olduğu, kukla gibi gruplardır ve bu nedenle hepsi 6-7 yılı zor görürler.. İstisnalar elbette var diyeceğim ama bakıyorum gerçekten yok.. Belki Westlife'ı da bu kategoriye sokabiliriz ama onlarda takribi 11-12 yıl dayandılar ve en önemlisi onlar müziklerini asla bozmadılar, sadık dinleyicilerini yeterli buldular ama bu iş son tahlilde ticaretti ve onlar da kendilerini finanse edecek prodüktörler bulamayınca bittiler. Dediğim gibi tek istisna Backstreet Boys; onlarda artık Amerika'da çok benimsendiler, onun ekmeğini yiyorlar. Ama şunu kabul etmek lazım öyle Take That falan değil, güzel projeydi falan eyvallah ama tüm zamanların en büyük boybandi backstreet boys dur. Hem müzikal anlamda, hem de ticari anlamda..

• quote:

quote:

quote:

Çok yanlış anlaşılma var :) Öncelikle elbette Backstreet Boys boybandlerin atası değil, nasıl olsun ki ikinci jenerasyonda var Backstreet Boys, ben böyle bir şey demedim yazmadım,.. Ama en büyük patlamayı Backstreet Boys yapmıştır, bunda en önemli etken de daha sonradan aslında kazık yediklerini anladıkları; menejerleri Pearlman'dır. Çok iyi pazarladı Backstreet Boys'u.. Ayrica boybandlere sadece güzel müzik olarak bakmamak lazım, bu adamlar ticari hedefler doğrultusunda çok yönlendirildiler, hep sündürüldüler, işleri bitince de bir kenara atıldılar.. 1999-2002 yıllarında adamlara tanrı gibi bakıyorlardı, Pepsi, Pizza Hut, Nike, Tommy Hilfiger, daha bir çok firma peşlerinden koştu bunların. Hem Backstreet'in hem NSYNC'in.. Ben 28 yaşındayım, çok erken başladım yabancı müzik dinlemeye son dönemlerine yetiştim diyebilirim, pek hakim değilim Take That'e ama zaten konuştuğumuz şey bu gün odaklı, ve Take That misyonunu erken doldurmuş, doldurmak zorunda kalmış, zaten boybandler uzun soluklu gruplar değillerdir, olamazlarda, sürekli başkaları tarafından yönlendirilen, karar mekanizması olmanın çok zor olduğu, kukla gibi gruplardır ve bu nedenle hepsi 6-7 yılı zor görürler.. İstisnalar elbette var diyeceğim ama bakıyorum gerçekten yok.. Belki Westlife'ı da bu kategoriye sokabiliriz ama onlarda takribi 11-12 yıl dayandılar ve en önemlisi onlar müziklerini asla bozmadılar, sadık dinleyicilerini yeterli buldular ama bu iş son tahlilde ticaretti ve onlar da kendilerini finanse edecek prodüktörler bulamayınca bittiler. Dediğim gibi tek istisna Backstreet Boys; onlarda artık Amerika'da çok benimsendiler, onun ekmeğini yiyorlar. Ama şunu kabul etmek lazım öyle Take That falan değil, güzel projeydi falan eyvallah ama tüm zamanların en büyük boybandi backstreet boys dur. Hem müzikal anlamda, hem de ticari anlamda..

son cümlen dışındaki çoğu şeye katılıyorum fakat sen take that i görmeden yorum yapıyorsun ben hepsini gören biri olarak yapıyorum. backstreet boysu müzikal olarak ilk 3 e giremez. koy şuraya kaç tane güzel parçası var. müzikal kulağı olan biri take that ın alt yapısının gary barlowun sesinin sözleri ve bestelerinin açık ara bu ve benzeri tüm olayı sadece imaj ve pazarlama olan gruplardan kat kat üstün olduğunu anlar hiç kıyaslamaz bile zaten. ha reklamı çok yapılmıştır amerikada tutmuştur vs o zamanla imkanlarla alakalı şeyler ama ben birkaç iyi adamla felan kıyaslarım müzikal ve tip olarak adamları. take that ın yanından geçemez dediğin grup. cidden kıyaslamak bile hakaret olur her bakımdan. tip olayına hiç girmiyorum bile 5 i ni toplasan bi robbie williams etmez hatta take that ın en tipsiz elemanı howard bile hepsinden yakışıklı diyebilirm. güldüme bakma ciddiyim, o gruba seni beni koysalar sırıtmayız çünkü olay imaj ve reklam sadece.iki tane dans figürü öğrendinmi al sana backstreet boys. sıfatlarında meymenet yok adamların ayrıca en çok satan boyband take that diye biliyorum ki satmasada mühim değil yani açık ara fark var al tiplerini, seslerini parçalarını koy yan yana. solo olarakda güzel işler yaptılar ayrıca. robbie avrupada fenomen.spice gırls bile çok daha iyi backstreet boysdan müzikal olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 6 Kasım 2012; 15:38:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

son cümlen dışındaki çoğu şeye katılıyorum fakat sen take that i görmedin ben hepsini gören biri olarak backstreet boysu müzikal olarak ilk 3 e koymam. koy şuraya kaç tane güzel parçası var. müzikal kulağı olan biri take thatın alt yapısının gary barlowun sesinin açık ara bu ve benzeri gruplardan üstün olduğunu anlar zaten. ha reklamı çok yapılmıştır amerikada tutmuştur vs o zamnla alakalı şeyler ama ben birkaç iyi adamla felan kıyaslarım müzikal ve tip olarak adamları. take that ın yanından geçemez dediğin grup. cidden kıyaslamak bile hakaret olur her bakımdan. tip olayına hiç girmiyorum bile 5 i ni toplasan bi robbie williams etmez güldüme bakma ciddiyim, o gruba seni koysalar sırıtmazsın çünkü olay imaj ve reklam sadece. sıfatlarında meymenet yok adamların ayrıca en çok staan boyband take that diye biliyorum ki satmasada mühim değil yani açık ara fark var al tiplerini, seslerini parçalaını koy yan yana. spice gırls bile çok daha güzel işler yaptı

Yapma dostum yaa ben alt tarafı bir paylaşım yapayım dedim, konu nerelere geldi.. Elbette Take That'e ya da NKOTHB ya da East 17 gruplarına senin kadar hakim değilim.. Ama yazdığım gibi azılı bir boybandci olduğum için tez yazacak kadar hakimim endüstriye.. Müzikal anlamda kesinlikle üstündür Backstreet çünkü Max Martin ve ekibi ile çalıştılar. Yoğun bir şekilde hemde, bu adamlar dikkat et; 90ların sonu 2000 lerin başında ki hemen hemen her patlayan şarkıda imzaları var.. Bunda Virgin grubunun da etkisi vardı, Cheiron Studios'un elindeki en iyi parçalara resmen amborgo koyup alıyorlar, kendi adamlarına söyletiyorlardı. Bunun jenerasyon ile de pek ilgisi yok, iyi şarkı her zaman iyi şarkıdır; yazmama gerek yok Backstreet klasiklerini buraya.. Take That çok büyük bir boyband, hele benim gibi konuya hakim birisinden saygıyı had safha da hak edecek bir boyband ki gösteriyorum da ama Backstreet Boys'la kıyaslandığında özellikle ticari anlamda çok geride kalmalarından dolayı ve yine 20 yıllık bir boybande göre 10 yılı bile göremeyen bir grup olmaları nedeniyle geride kaldıklarını düşünüyorum. Büyüklük; albümlere göre, ödüllere göre, hitlere göre, ticari başarıya göre, konser sayılarına göre falan belli olur. Zaten 20 yıldır bu endüstride olan, bir gruba karşı bu nedenle üstün olamazsın ki! Boyband denildiğinde hep akla ilk gelecek olan Backstreet Boys olacak bu yüzden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

son cümlen dışındaki çoğu şeye katılıyorum fakat sen take that i görmedin ben hepsini gören biri olarak backstreet boysu müzikal olarak ilk 3 e koymam. koy şuraya kaç tane güzel parçası var. müzikal kulağı olan biri take thatın alt yapısının gary barlowun sesinin açık ara bu ve benzeri gruplardan üstün olduğunu anlar zaten. ha reklamı çok yapılmıştır amerikada tutmuştur vs o zamnla alakalı şeyler ama ben birkaç iyi adamla felan kıyaslarım müzikal ve tip olarak adamları. take that ın yanından geçemez dediğin grup. cidden kıyaslamak bile hakaret olur her bakımdan. tip olayına hiç girmiyorum bile 5 i ni toplasan bi robbie williams etmez güldüme bakma ciddiyim, o gruba seni koysalar sırıtmazsın çünkü olay imaj ve reklam sadece. sıfatlarında meymenet yok adamların ayrıca en çok staan boyband take that diye biliyorum ki satmasada mühim değil yani açık ara fark var al tiplerini, seslerini parçalaını koy yan yana. spice gırls bile çok daha güzel işler yaptı

Yapma dostum yaa ben alt tarafı bir paylaşım yapayım dedim, konu nerelere geldi.. Elbette Take That'e ya da NKOTHB ya da East 17 gruplarına senin kadar hakim değilim.. Ama yazdığım gibi azılı bir boybandci olduğum için tez yazacak kadar hakimim endüstriye.. Müzikal anlamda kesinlikle üstündür Backstreet çünkü Max Martin ve ekibi ile çalıştılar. Yoğun bir şekilde hemde, bu adamlar dikkat et; 90ların sonu 2000 lerin başında ki hemen hemen her patlayan şarkıda imzaları var.. Bunda Virgin grubunun da etkisi vardı, Cheiron Studios'un elindeki en iyi parçalara resmen amborgo koyup alıyorlar, kendi adamlarına söyletiyorlardı. Bunun jenerasyon ile de pek ilgisi yok, iyi şarkı her zaman iyi şarkıdır; yazmama gerek yok Backstreet klasiklerini buraya.. Take That çok büyük bir boyband, hele benim gibi konuya hakim birisinden saygıyı had safha da hak edecek bir boyband ki gösteriyorum da ama Backstreet Boys'la kıyaslandığında özellikle ticari anlamda çok geride kalmalarından dolayı ve yine 20 yıllık bir boybande göre 10 yılı bile göremeyen bir grup olmaları nedeniyle geride kaldıklarını düşünüyorum. Büyüklük; albümlere göre, ödüllere göre, hitlere göre, ticari başarıya göre, konser sayılarına göre falan belli olur. Zaten 20 yıldır bu endüstride olan, bir gruba karşı bu nedenle üstün olamazsın ki! Boyband denildiğinde hep akla ilk gelecek olan Backstreet Boys olacak bu yüzden.

Take That dağılmasaydı backstreetin akibeti ne olurdu sence. ben söleyim silinip giderlerdi.zaten o şekilde ön plana çıktılar.boyband deyince yeni neslin aklına bsb gelebilir ama bizim gibi tam zamanında bütün grupları gören kişiler için taka that number 1 dır. ben take thatı görüpde bsb diyecek biri oldunu düşünmüyorum.bsb kim aga kızlaydaki apaçi gibi heriflerin tipleri ayrıca ben ticari bakmıyorum olaya. take that daha kablo tv. net, vs bu tür şeylerin olmadığı bir dönemde çıktı imkanları çok daha kısıtlıydı .0 dan zirve ye ulaştı adamlar.grupların youtubede çok tıklanması çok satması çok konser vermesi kazanması beni ilgilendirmiyor. gangam styla, justin beaber de çok biliniyor izleniyor kazanıyor vs beni enterese etmez bu tür şeyler. yeni nesil take that bilmez. dediğin gibi hala varmış sanırım bsb 20 sene uuzn bi süre elbet fazla satmaları kazanmaları doğal. o pazarlama stratejisi ile. take that dağıldı o boşluğu bsb çok iyi değerlendirdi. aynı dönemde çıkıp take that ı silseydi haklsın derdim . ama dağılmasıyla ortaya çıkan sürüsüne bereket gruptan ilki. avantajıda o oldu boyzone çıksaydı bence onlar götüreceti olayı. şans yani. kendimde aktif müzikle uğraşan biriryim fakat gerçekten bsb nin akılda kalıcı uzun yıllar dinlenecek bi parçasını hiç duymadım. get down misal o yaz dinledik bidaha da aramadım. quick plyng games en iyi şarkısı bana göre oda olsada olur olmasada. take that dönemini yaşamaman üzücü gerçekten madem bu kadar ilgileniyorsun boyband kavramıyla. dediğim gibi bi biyografisin i araştır nerden nasıl ne şekilde piyasaya çıkmış hangi şartlarda.netin tv nin yaygın olmadığı bi zamanda bide bsb nasıl çıkmış ne desteklerle sonra kıyasla . en basiti dediğim gibi boyband kavramında görsellikde var. sen bsb elemanları yakışıklımı diyorsun. senin için yakışıklılık üst başsa bilemem. müzikal olarakda kimle çalıştığı önemli değil bsb nin. gary barlow çok üstün, bestelerini kendi yapan yazan bi yani o bsb de olmayan büyük bi frontman. bsb avrupada piyasaya çıksaydı aynı şartlarda 3 günde silinip giderdi. ama şansı en önce tt nin dağılması ,usa ve arkasındaki ticari destek. kendin söylemişsin adamlar paranın gücüyle parçalra ambargo koyuyor vs diye bumu büyük grup olmak. bende tartışmak amacında değilim ama bsb nin çok para kazanmış olması en iyi olduğu anlamına gelmez. şimdiki gençlik özenti ama ben take that dinlerken etrafımda bir tane bilen yoktu grubu. bsb boyzone felan paranın gücüyle iteleme şişirme gruplar kendin sölemişsin zaten. sana tavsiye eski take that konserlerini izlemen. bsb nin tt ye tek üstünn olduğu konu dans ve sahne şowu vs gibi şeyler olabilir oda zaten adamların tek olayı .ama take that konserleri çok daha samimi sıcak ve atraksiyonludur önemli olanda bu. ben objektif bakıyorum olaya doğruya doğru. tt de howard ve jason dışında dans etmeyi bile eleman yoktu ama tip müzik vs bi şekild e götürüyorlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 6 Kasım 2012; 16:49:44 >

• senin benzetmen kıraç daha çok satıyor öyleyse malmsteen den daha iyi gitarist gibi birşey olmuş. Take that demeden önce bi destur dicen abi. son olarak vikipedi den bi alıntı yapayım dahada uzatmayalım uzarsa her şekilde tartışırım. o bsb take that dağılmasa bir hiç di .yat kalk take that a şükret

''Backstreet Boys, ilk başlarda çok sıkıntı çekti. Kurulmak için kötü bir zaman seçmişlerdi. O dönemde piyasa çok güçlüydü. Kendilerine bir yer edinmeleri ve fark edilmeleri oldukça uzun sürdü. Sonraları şans yavaş yavaş yüzlerine gülmeye başladı ve Take That gibi ünlü gruplar dağıldı. Böylece lidersiz kalan müzik piyasası onları bağrına bastı.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.J.Malmsteen -- 6 Kasım 2012; 18:26:30 >
  • Backstreet boys ve Blue gelmiş geçmiş en kral gruplardır.. kim ne derse desin bu da benim görüşüm:)
    bunun dışında boyzone, westlife ve take thatte güzeldir... ama take thatin bu gruplardan biraz daha farklı bir tarzı var bence ayrı değerlendirilmeli...

ayrıca 90ların yada 80lerin gruplarıyla blue ve bsb karşılaştırılması yanlış... müzik gelişen bir şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 6 Kasım 2012; 22:18:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.