Şimdi Ara

Bacaktaki Ağrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 3 saatlik bol yokuşlu bir bisiklet yolculuğu yaptım. Son 10 kilometre bacağımdaki ağrıdan pedal çeviremedim. Sınava yetişmem gerekiyordu duramadımda. Özellikle son 2 kilometrede neredeyse bağıracaktım. Ne ettiysem ağrıyı dindiremedim. Bacağıma masaj yapıyorum olmuyor, ayağa kalkıyorum olmuyor, iniyorum yürümeye başlıyorum olmuyor. İnanılmaz bir acıydı. Eve geldim ayakta duramıyorum oturuyorum daha çok ağrıyor. Sınavım olduğu için çok acelemde vardı. Hemen sıcak suyun altına girdim biraz rahatlattı sonra bir ağrı kesici içtim ağrı geçti.
    Çok ağır çift amortisörlü bir ümit bisikletim var. Tahmin edebileceğiniz gibi o beni çok yoruyor belki hiç bu kadar yokuşlu bir yolculuk yapmadığım için öncesinde böyle bir ağrı olmadı.
    Bu ağrı baldırımın ön kısmında oluştu. Böyle bir durumu bir daha yaşarsam bisiklet üzerinde veya indikten sonra, evde neler yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• duştan sonra 2dk kadar soğuk su ile şoklayın, arka arkaya antrenman yapinca bendede oluyor, biraz agriyi dindiriyor bu yontem
  • quote:

Orijinalden alıntı: k8aan

duştan sonra 2dk kadar soğuk su ile şoklayın, arka arkaya antrenman yapinca bendede oluyor, biraz agriyi dindiriyor bu yontem

Duştan önce
    Sonra yapmasından daha faydalı olur duştan önce şoklaması.
    Ağrı sebebi de çok büyük ihtimal pedal çevirme yönteminizin doğru olmamasından kaynaklanıyordur. Kısacası; Selenin yükseklik ve ön-arka ayarlarını, pedala bastığınız konum vs. gibi ayarlarını yaptıktan sonra düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

duştan sonra 2dk kadar soğuk su ile şoklayın, arka arkaya antrenman yapinca bendede oluyor, biraz agriyi dindiriyor bu yontem

Duştan önce
    Ağrı sebebi de çok büyük ihtimal pedal çevirme yönteminizin doğru olmamasından kaynaklanıyordur. Kısacası; Selenin yükseklik ve ön-arka ayarlarını, pedala bastığınız konum vs. gibi ayarlarını yaptıktan sonra düzelecektir.

Seleyi bir türlü ayarlayamadım. Zaten kadro boyu bana uygun değil. Eski bir bisiklet onu ortaokulda kullanıyordum şimdi lise sonum ne kadar uzadığımı siz tahmin edin
    Birde çift amortisörlü ümit bisiklet hem belim ağrıyor hem bacağım. Ne yazıkki hangi sele boyunu denediysem olmadı. İnternetten bazı ayarlama yöntemleri gördüm onlardanda birşey anlamadım.
    Bisiklet almam lazım ama ailen sıcak bakmadığı için bu bisikletle devam etmek zorumdayım

• quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Duştan önce

Seleyi bir türlü ayarlayamadım. Zaten kadro boyu bana uygun değil. Eski bir bisiklet onu ortaokulda kullanıyordum şimdi lise sonum ne kadar uzadığımı siz tahmin edin
    Birde çift amortisörlü ümit bisiklet hem belim ağrıyor hem bacağım. Ne yazıkki hangi sele boyunu denediysem olmadı. İnternetten bazı ayarlama yöntemleri gördüm onlardanda birşey anlamadım.
    Bisiklet almam lazım ama ailen sıcak bakmadığı için bu bisikletle devam etmek zorumdayım

Hocam öyleyse, o bisikletle uzun-ağır yolculuk yapmamanı tavsiye ederim. Sele ayarını düzgün yapamıyorsan eğer, sana faydadan çok zararı olur.
    Aileni ikna etmeye çalış. Olmadı dediğim gibi.

• sürüş sonrasında, soğuk su dolu küvete girip bacaklarınızda oluşacak muhtemel ağrıların önüne geçebilirsiniz.

bunun yanında,
    sporcular için satılan soğutucu spreyler var. çantanızda bu tür bir şey taşırsanız, bir kez daha böyle bir acıyla karşılaştığınızda hemen uygulayarak acının ve muhtemel sorunların önüne geçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

sürüş sonrasında, soğuk su dolu küvete girip bacaklarınızda oluşacak muhtemel ağrıların önüne geçebilirsiniz.

bunun yanında,
    sporcular için satılan soğutucu spreyler var. çantanızda bu tür bir şey taşırsanız, bir kez daha böyle bir acıyla karşılaştığınızda hemen uygulayarak acının ve muhtemel sorunların önüne geçebilirsiniz.

sonra sprey etkisi geçince iki kat vursun ağrı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testiste ve Kasıkta ağrı
    15 yıl önce açıldı
    Kuyruk Sokumu Ağrısı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eve kalmış 40km, bir anda agrı baş gösterdi, ua da dustunuz ve bacagınızda müthiş bir sızı var; spreyi sıkıp, eve gittikten sonrasında da duşa girerek gunu tamamlamak varken, ne diye olumsuz mesajlar yazarak insanları yanıltıyorsunuz.

Eğer kaza sonrasında hemen sprey sıkılmazsa, sonrasında2 haftaya yayılan bir agrı bas gösterebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gibi durumlarda en iyisi dinlenmek. Ben profesyonel kürekçiyim. Bacak ağrısı nedir çok iyi biliyorum. Bu gibi bacak ağrılarının losyonları var ama kası alıştırmamak gerekir. Sadece çok dayanılmazsa sürebilirsin. Ben 'recoside' kullanıyorum. Hem hafif hem de çabuk sonuç veriyor.
  • bacakların gelişiyor ne kadar acı okadar gelişme sevinmelisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.