Şimdi Ara

Bacakta kırık olup olmadığını nasıl anlarız (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
0
Favori
8.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnlyJ

Amatör boksörüm hocam ben, maç esnasında kırıldı sağ elimin yüzük parmağı. Hissettim kırıldığını ama maça devam ettim zaten o an çok da engelleyici bir durum oluşturmuyor, vücut sıcak adrenalin tavan. Tabi 1.5-2 saat sonra aşırı şişlik olsun parmağın formundaki bozulma olsun , anladım parmağın kırıldığını. Saçma sapan bir inat yüzünden gitmedim doktora, 2 ay boyunca antremanlara çift bandajla felan çıktım baya acı çektim, kendi kendine YANLIŞ bir şekilde kaynadı... Bence sen hemen şimdi doktora git.

Hoş geldin arkadaşım bildiğimiz boksmu

Boks eldiveni elleri korumuyormu

Amatörüm diyorsun ama senin yaptığını profesyonel boksörler yapamaz

Acıya dayanıklısın geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AcılıUçanTaco

quote:

Orijinalden alıntı: trplayer

quote:

Orijinalden alıntı: AcılıUçanTaco

Kırık olsa kıvranmaktan bu konuyu açamazdın

Hoş geldin arkadaşım sence ezilme yada incilmemi olmuştur

Hoş bulduk hocam incinmedir ya bacak kemiği kol gibi olmaz.

Allah razı olsun arkadaşım

İncilme kaç gün sonra iyi olur

Evet hocam bildiğimiz boks . Sadece eldiven değil ki üstelik altında everest'in maçlarda kullanılan standart el bandajı da var. Genelde eli korur eldiven-bandaj ikilisi, ama bazı senaryolar da el zarar görebiliyor. Bende de nadir görülen bir olay oldu, karşımdaki arkadaşın dirseğine kroşe attım. Tabi o sırada elimin uyguladığı güç, etki tepki felan kırığa sebep oldu. Profesyoneller böyle olaylarda hemen gerekli cerrahi müdahaleleri yaptırırlar, adamlar hayatlarını bu işten kazanıyorlar ileri ki zaman için bunu riske atmayı göze alamazlar. Ben şimdilik takmıyorum ama ileride kim bilir nasıl belalar açıcak başıma. O yüzden konuyu görünce hemen geldim, tavsiyem böyle durumlarda hemen doktora gitmek lazım. Ben biraz da spordan uzaklaşma korkusu yüzünden inat edip doktora gitmedim. Bence sen hemen git

Orijinalden alıntı: OnlyJ

Evet hocam bildiğimiz boks . Sadece eldiven değil ki üstelik altında everest'in maçlarda kullanılan standart el bandajı da var. Genelde eli korur eldiven-bandaj ikilisi, ama bazı senaryolar da el zarar görebiliyor. Bende de nadir görülen bir olay oldu, karşımdaki arkadaşın dirseğine kroşe attım. Tabi o sırada elimin uyguladığı güç, etki tepki felan kırığa sebep oldu. Profesyoneller böyle olaylarda hemen gerekli cerrahi müdahaleleri yaptırırlar, adamlar hayatlarını bu işten kazanıyorlar ileri ki zaman için bunu riske atmayı göze alamazlar. Ben şimdilik takmıyorum ama ileride kim bilir nasıl belalar açıcak başıma. O yüzden konuyu görünce hemen geldim, tavsiyem böyle durumlarda hemen doktora gitmek lazım. Ben biraz da spordan uzaklaşma korkusu yüzünden inat edip doktora gitmedim. Bence sen hemen git

Uyarın için sağolasın arkadaşım boks tehlikeli spor kafaya alınan darbelerde olabiliyor

Bugün çok fazla ayakta durmadım ağrı azaldı bayağı

• Benım ayagım çatlamıştı 1 ay alçıya almışlardı. Kırılınva veya çatlayınca hemen şışıyor zaten agrısından duramazsın.

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Benım ayagım çatlamıştı 1 ay alçıya almışlardı. Kırılınva veya çatlayınca hemen şışıyor zaten agrısından duramazsın.

Geçmiş olsun arkadaşım hoş geldin ben dizkapağımın üstüne düştüm ama ayak kaval kemiğim ağrıyor

Kirik iki turlu oluyor disari cikmamis iceride kalan ve deriyi parcalayip disari cikan kiriklar

Siz ilkinden supheleniyorsunuz ancak kirik bacakta basamazsibiz kemik destegi saglamaz bastiginiz zaman agri oluyorsa incinmistir

Catlakta da catlak bolge kaynayana kadar ki genelde sittin sene agrisi olur basmaazsiniz cok sizlar

Muhtemelen catlak vardir ve Allah sabir versin cok sizlar agrir olabildgince sicak tutmalisin

• Askerde kırık ayakla 1 hafta geçirmiştim. Revir de et ezilmesi demişlerdi. 1 hafta nöbete spora her yere kırık ayakla gitmişim. 1 hafta sonra aynı bölgeye ikinci darbeyi alınca anladık kırık olduğunu. Doktora gittim doktor bu ayak daha önceden kırılmış kaynamış şimdi tekrar kırılmış demişti. Doktora git kırılmış olma ihtimali var.

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Catlak acisi kiriktan beter olabiliyor

Kirik iki turlu oluyor disari cikmamis iceride kalan ve deriyi parcalayip disari cikan kiriklar

Siz ilkinden supheleniyorsunuz ancak kirik bacakta basamazsibiz kemik destegi saglamaz bastiginiz zaman agri oluyorsa incinmistir

Catlakta da catlak bolge kaynayana kadar ki genelde sittin sene agrisi olur basmaazsiniz cok sizlar

Muhtemelen catlak vardir ve Allah sabir versin cok sizlar agrir olabildgince sicak tutmalisin

Hoş geldin arkadaşım sıcak iyi geliyor nasıl anladınız

Şiş olmasın diye buz torbası koyuyorum ayağım dondu hala çok soğuk

Isınmasını nasıl sağlarım

Orijinalden alıntı: cehili

Askerde kırık ayakla 1 hafta geçirmiştim. Revir de et ezilmesi demişlerdi. 1 hafta nöbete spora her yere kırık ayakla gitmişim. 1 hafta sonra aynı bölgeye ikinci darbeyi alınca anladık kırık olduğunu. Doktora gittim doktor bu ayak daha önceden kırılmış kaynamış şimdi tekrar kırılmış demişti. Doktora git kırılmış olma ihtimali var.

Hoş geldin arkadaşım askeri doktor ilk başta anlamadımı çok zor durum özellikle askerde hastalık çile geçmiş olsun şuan iyimi ayağınız arada ağrı oluyormu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: alüminyum sa

Şişme yoksa s.et

Hoş geldin arkadaşım şişme yok şükür acaba yarına şişermi

Orijinalden alıntı: Salih316

Geçmiş olsun arkadaşım

Teşekkür ederim arkadaşım hoş geldin

Durduk yere düştüm terliklerin yüzünden

• Trol musun değil misin anlamadım ama eğer ezilme incinme nasıl tarif edersen artık öyle olduğunu düşünüyorsan krem olarak fast jel voltaren jel dolgit krem den birini kullanabilirsiniz. Ağrı kesici olarak parol arvales muscoril filan kullanabilirsin. Miden rahatsızsa muscoril kullanma. Eğer çok ağrın varsa leodex plus baya etkili
    Edit: şişme olmaması için kalp seviyesinden yüksekte en kolay diz altına yastık koyarak yapabilirsin. İlk 48 saat boyunca da 1-2 saatte bir 20 dk yı geçmeyecek ve ciltte temas etmeyecek şekilde buz uygulaması yapmalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koloccini -- 22 Nisan 2017; 0:30:38 >

Orijinalden alıntı: trplayer

quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Bacakta kırık olup olmadığını nasıl anlarız

Hoş geldin arkadaşım

Hb

Çektirdin mi?

• trplayer kullanıcısına yanıt
    Hocam kafaya darbe alıyorsan bu senin suçun, olayın felsefesi bu. Tüm maçlardan önce hakemler önce kendinizi koruyun ve temiz dövüşün diye uyarır boksörleri. Bir de bu spor gerçekten farklı, insan biraz içli dışlı olunca o riskler öyle göze alınabilir oluyor ki inanamazsınız. Neyse konuyu karıştırmayayım ben daha fazla, acil şifalar diliyorum size.

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Korkacak bir şey yok. Doktora gidin bir film çekerler muhtemelen birşey çıkmayacaktır.
    İlaç yazarlar, daha hızlı iyileşirsiniz.
    İğnelik bir durum yok.

Hoş geldin arkadaşım insan ister istemez iğneden korkuyor bazı iğneler yakıcı oluyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.