Şimdi Ara

Babylon X | PS5 | ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Babylon X | PS5 | ANA KONU


    Babylon X | PS5 | ANA KONU


    Babil Kulesi'nin inşa edildiği ve insanlığın yaklaşan kıyametle yüzleştiği Antik Dünya'nın alternatif bir tarihinde geçen Babylon X, Final Fantasy serisi gibi klasik JRPG'lerden ve 90'ların Hollywood aksiyon macera filmlerinden ilham alarak batı ve doğu anlatı ve yönetmenliğinin en iyi unsurlarını bir araya getiriyor.


    Babylon X, enerji, yerçekimi ve bunların antik büyü ile bağlantılarının keşfedildiği ve Babil ve Mısır'da teknolojik ilerlemelere yol açtığı Antik Dünya'nın alternatif bir tarihinde geçen fantastik bir aksiyon RPG oyunudur. Oyuncular, artık kaçak bir köle ve intikamcı olan eski bir peygamber Samson ile genç bir ay tarikatı rahibesi olan Leykah'ı, ölmekte olan dünyalarının yaklaşan kıyametiyle yüzleşmek ve onu kurtarabilecek cevapları aramak için bir araya gelirken takip ediyor. Destansı ortamın ötesinde, geliştiriciler oyuncular için duygusal ve kişisel bir tona sahip basit bir insan hikayesi sunmaya odaklanacak - yolculuk sırasında kahramanlar kendilerini tanıyacak, hayatta yeni bir amaç bulacak ve hatta belki de aşık olacaklar.


    Babylon X, güzel bir şekilde hazırlanmış evrenin ötesinde, taktiksel unsurlar içeren sağlam bir aksiyon savaş sistemi, benzersiz bir büyü yapma sistemi, keşfetmek, bulmacaları çözmek ve akıllı NPC'lerle etkileşim kurmak için dinamik bir yarı açık dünya içerecek.



    Geliştirici : Mighty Boy Studio


    Yayıncı : Mighty Boy Studio


    Çıkış Tarihi : Açıklanmadı




    Duyuru Fragmanı



    Babylon X | PS5 | ANA KONUMighty Boy Studioyoutube
    New fantasy action RPG for PC and consoles by Mighty Boy Studio. Alternative history of the Ancient World: Mesopotamia, 6000 BC. A technological revolution against the backdrop of an impending apocalypse. Energy, gravity, and its connections with ancient magic were discovered, leading to technological advancements in Babylon and Egypt. At that point, the struggle for resources had begun. A former prophet who is now a runaway slave and avenger joins forces with a young moon cult priestess to prevent the imminent construction of the Tower of Babel. Betrayed by all, he starts a new life and finds love in a world that is about to end.
    https://www.youtube.com/watch?v=5J9ZeT19xdc









  • Temel Özellikler



    Özelleştirilebilir Maceracılar - Oyuncular hem Samson hem de Leykah ile maceraya atılırken, oyuncuların Antik Dünya'da kendilerini bekleyen tehlikeleri aşarken kendilerine en uygun oyun tarzını seçmeleri için çok çeşitli araçlar, silahlar, yetenekler ve büyüler mevcut olacak.


    Keşfedilecek Yepyeni Fantastik Ortam - Alternatif Antik Dünya, Babil ve Mısır'ın popüler imgelerini tekno-fantezi ile birleştiriyor. Oyuncular, efsanevi kulenin kanonik olmayan benzersiz bir fantezi anlatımıyla Babil Kulesi efsanesine yeni bir yaklaşımı yeniden ziyaret ediyor.


    Sağlam Savaş ve Büyü Sistemleri - Oyuncular savaş alanını kontrol etmeye öncelik veren (ve bunu ödüllendiren), düşmanın zayıf noktalarını bulan, silahları ve yetenekleri birleştiren ve hükmetmek için çevreyi kullanan sağlam bir aksiyon savaş ve büyü sistemini deneyimleyecekler. Oyuncular ayrıca hem keşif hem de karşılaşmalar için yerçekimi kuvvetinin kullanılmasına olanak tanıyan evrensel bir araç olan GraviOrb ile tanışacaklar.


    Anlamlı Seçimler ve Etkilerle Rol Yapma - Bablyon X, olayların yalnızca senaryolarla değil, aynı zamanda oyunculardan yapmaları istenecek gri ahlak ve seçimlerle de tetiklendiği dinamik bir dünyadır. Etkileşimli ara sahnelere sahip özgün bir anlatı sistemiyle, dünyası siyah ve beyaz ahlakına uymuyor ve oyuncuları yol boyunca etraflarındaki dünya üzerinde gerçek etkileri olacak zor seçimler yapmaya zorluyor.





  • Bilim Kurgu Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu Babylon X Duyuruldu



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Flying Wild Hog, Saber Interactive, Owlcat Games, MY.GAMES ve Ermenistan, Erivan merkezli diğer stüdyoların tecrübeli geliştiricileri tarafından kurulan Mighty Boy Studio yeni bir projeyi duyurdu. Fantezi bir dünyada geçen aksiyon rol yapma oyunu Babylon X ilerleyen süreçte konsollara ve PC'ye gelmeye hazırlanıyor. Oyunun çıkış tarihi açıklanmadı.

     

    İlgi çekici yapısı ile ve rol yapma öğeleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun yukarıda da bahsettiğim gibi yetenekli geliştiriciler tarafından bizlere sunulmak isteniyor ve insanlığın son bulacağı bir hikaye örgüsüyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Hikayesine bakacak olursak elbette oyunun hikayesi oldukça klasik bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor ve daha önceki oyunlarda da bu tarz bir hikaye ile beraber karşılaşmıştık. Ancak önemli olan burada hikaye örgüsünün güzel bir şekilde aktarılması ve bizim de bu şekilde oyun içerisinde yer almamız. Dolayısıyla oyunlar birçok anlamda birbirlerinden etkileniyor ancak bu kapsamda içerisinde yer alan değişimliklerle ve özgün içeriklerle birbirlerinden ayrılabiliyor. Mühim olan zaten bu.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Babil kulesinin inşa edildiği bir dönemde yer aldığımız oyun içerisinde yaklaşık kıyametle beraber yüzleşmek için büyük bir mücadeleye atılıyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi insanlığın kıyamet temasıyla harmanlanmış bir dünya ile beraber bu ortamda yer aldığımız oyunda antik dünyanın alternatif bir tarihinde bulunuyoruz. Final Fantasy serisi gibi klasik Japon rol yapma oyunlarından ve 90'ların Hollywood aksiyon macera filmlerinden ilham alan bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan bu proje gerçekten de üst düzey bir yapıyı bizlere aktarmak istiyor. Oyunda bu ilham alma ile beraber batı ve doğu dünyasının harmanlandığı bir içerik bizlere sunulmak isteniyor ve bu içerik gerçekten de bizlerin dikkatini çekecek türden


    Nihayetinde baktığımız zaman Japon rol yapma oyunlarının farklı bir mekaniği ve içeriği bulunuyor ve onların belli başlı bir sistemi bulunuyor ayrıca bu tema ile beraber karşımıza çıkıyor. Ancak batı tarafında ise işler daha farklı yürüyor ve buradaki aksiyon ve yapma oyun türü gerçekten de farklılık gösteriyor. Dolayısıyla bu oyun içerisinde hem doğu hem de batı aksiyon rol yapma öğeleri harmanlanıyor ve biz de burada gerçekten de nasıl bir yapının bizlere sunulacağı konusunda merak ediyoruz. Umuyoruz ki oyun güzel bir şekilde bizlere sunulur ve ilgi çekici hikaye örgüsüyle ve görevleriyle beraber de yerimizi alırız.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Bu tarz oyunlardan beklentimiz elbette açık dünyası içerisinde yer alan atmosferlerin ve bölgelerin ilgi çekici olması ve bizlere hayranlık uyandıracak şekilde karşımıza çıkması. Bunun yanı sıra hem ana görevlerin hem de görevlerin gerçekten de dolu dolu olması. Çünkü biliyorsunuz ki açık dünya oyunlarında genel olarak oyuncular tarafından eleştirilen bir durum söz konusu. Bu durumu siz de az çok biliyorsunuz ki yan görevler genelde karşımıza boş bir şekilde çıkabiliyor. Dolayısıyla ana görevler bittikten sonra yan görevlerin bizlere sunulacağı noktada ana hikaye bağlanacak ilişkili görevlerin gerçekten olması gerekiyor. Çünkü artık biz oyuncular olarak yan görevlere atıldığımız zaman "şurada şu kadar düşmanı öldürülecek, şu kaynağa ihtiyaç var" gibi görevlerden artık bıkmış durumdayız ve bu görevler gerçekten de hem ana hikayeye hiçbir katkı sağlamıyor hem de yan görev olarak oldukça boş bir içeriği bizlere sunuyor. Dolayısıyla bu durum geliştirici ekipler tarafından pek değerlendirilmiyor ancak umuyoruz ki bu oyun özelinde dikkat edilen bir husus olarak yer alır.


    Konumuza tekrardan dönecek olursak oyun içerisinde fantezi bir dünya yer alıyor ve bu fantezi dünya içerisinde hem yeni teknolojilerin hem de büyülerin olduğunu görebiliyoruz. Yine arka planda yer alan dini oluşumların karşımıza çıktığına gör biliyor ve aynı zamanda rahibe ve tarikat gibi oluşumların burada olduğunu deneyimleyebiliyoruz.

     

    Yaklaşan kıyametin elbette bu dini unsurlarla beraber bağlantılı olduğu bir dünyada yer aldığınız oyunda arka planda yer alan kıyametin neden başımıza geldiğini ve aynı zamanda bu kıyametten insanlığı kurtaracak cevapları aramamız gerekiyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan dini unsurlarla beraber karşılaşırken diğer yandan ise çözmemiz gereken bir durum karşımıza çıkıyor ve bu çözüm ise yaptığımız seçimlerle ve atıldığımız mücadele ile beraber son bulabiliyor.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı farklı noktalara ilerleyebiliyor, basit bir hikayeden karmaşık bir hikayeye dönüş yaptığımız esnada oyun içerisinde oyunculara duygusal bir yapının aktarılacağı söyleniyor. Oyunda yolculuk sırasında ilerlediğimiz esnada karakterimizin temel duygularını tanımaya başlıyor, karakterimizin duygularına hakim olabiliyor, hayattaki yeni amacımızı burada bulmaya başlıyor ve kıyametten nasıl kendimizi kurtaracağımız konusunda burada fikir sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir hikaye içeriğiyle bulunuyor ve hikayeyi içeriğinin temelinde ise insanların yok olacağı bir kıyamet senaryosu bizlere aktarılıyor. Biz de bu senaryo içerisinde kendi rolümüzü oynamaya çalışıyor ve aynı zamanda farklı düşmanlarla beraber burada karşılaşabiliyoruz.


    Aksiyon rol yapma oyunlarında siz de biliyorsunuz ki düşman çeşitliliği oldukça önem arz ediyor ve benzersiz savaş sistemleri ile beraber de burada bulunmamız oldukça mühim. Çünkü her aksiyon ve rol yapma oyunu içerisinde atıldığımız macerada elbette vuruş hissiyatı ve kullandığımız kılıçların ve araçların önemi oldukça büyük. Burada yaptığımız hamlelerin büyük oranda yer bulması için benzersiz savaş sistemleri, aksiyon içerikleri, büyü yapma sistemi ve dövüş sistemi gerçekten de ön plana çıkması gerekiyor.

     

    Yine geliştirici ekibi belirttiğine göre bu proje dahilinde taktiksel unsurlar içeren bir aksiyon sistemi bulunacak, bu aksiyon sistemiyle beraber dilediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabilecek ve aynı zamanda burada sadece kılıçlar değil aynı zamanda benzersiz bir büyü yapma sistemi bulunacak. Dolayısıyla büyü yapma sistemi ile beraber de buradan hem yakın dövüş sisteminin hem de uzak dövüş sisteminin olabileceğini söyleyebiliyoruz.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Karakterimizi duygusal yolculuğunda ve sırlarla dolu bu ortamda cevap bulmaya çalıştığımız oyunda aynı zamanda çeşitli bulmacalar karşımıza çıkıyor ve bu bulmacaları çözmek için de çevre unsurlarına kullanmak durumunda kalıyoruz. Elbette bulmacaların zorluğu ilk etapta kolay bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ancak daha sonraki süreçte bu bulmacaların zorluğu artış gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız sürece bu bulmacalarla beraber karşılaşabiliyor ve bu bulmacaları çözmek için de elbette hem aklımızı kullanabiliyor hem de çevre unsurlarıyla beraber bunları ortadan kaldırabiliyoruz. Bulmacaların akabinde ise çeşitli ödüllerin ve ekipmanlara sahibi olabiliyor ve bu bulmacalar da yer yer oldukça önem arz ediyor.


    Bunun dışında oyun içerisinde etkileşime girebileceğimiz ve tanıyabileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber etkileşime geçerek onların ne durumda olduğunu öğrenebiliyor ve aynı zamanda bu karakterlerle içli dışlı olabiliyor ve onlarla bağ kurabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda akıllı karakterler bulunuyor ve bu akıllı karakterler gerçekten de etkileşim kurulacak bir sistemle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda oyunda dinamik bir yarı açık dünya bizlere aktarılıyor ve bu yarı açık dünya içerisinde de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve diğer taraftan etkileşimli bir dünya bizleri bekliyor. Dolayısıyla oyunda yine geliştirici ekibe belirttiğine göre dünya içerisinde etkileşime geçebileceğimiz oldukça fazla çevre unsuru bulunuyor ve canlı bir yarı açık dünyanın bizlere sunacağı aktarılıyor.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Açık dünyalarda ve yarı açık dünyalarda çevre ile etkileşime geçmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü uçsuz bucaksız boş arazilerin olması ve hiçbir işe yaramayan boş bölgelerin bizlere sunulması gerçekten de açık dünyayı baltalayan ve keyfimizin yarıda kesilmesini sağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Ancak açık dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir mekanda kapıyla ve karakterlerle etkileşime geçtiğimiz kısmında gerçekten de bu canlı dünya içerisinde gerçekçi bir yapının olduğunu anlayabiliyor ve böyle bir yapıyı gerçekten de oyuncular adına istiyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda açık dünyanın gerçekten de dolu olması ve canlı bir şekilde bizlere sunulması, büyük oranda etkileşim unsurlarını içermesi ve ana hikayeyle beraber bağlantılı noktaların olması gerçekten de büyük önem arz ediyor. Biz de bu oyunda yarı açık dünya içerisinde elbette bu tarz bir yapıyı bekliyor ve bu tarzın nasıl aslında bir yerde standart olması gerektiğine inanıyoruz.


    Genel olarak toparlayacak olursak oyun yarı açık dünyaya sahip bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber dünyayı şekillendirebiliyoruz. Hem aksiyon hem rol yapma hem de bulmaca unsurlarıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde karakterimizi istediğimiz şekilde özelleştirilebiliyor ve özelleştirilebilir maceracılarla beraber yolumuza devam edebiliyoruz.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Oyunda tehlikeli bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve hem yakın dövüş hem de uzak dövüş saldırıları ile beraber kendi aksiyon sistemimizi özelleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra çok çeşitli araçların oyun içerisinde bulunduğunu görebiliyor, yeni silahların, yeteneklerin ve büyülerin de mevcut olduğuna görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğimiz şekilde yeteneklerimizi geliştirebiliyor, çeşitli büyülerin kilidini açabiliyor ve istediğimiz büyü üzerinde de uzman olabiliyoruz. Bu seçim tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve hangi aksiyon sistemi içerisinde uzman olmak istiyorsanız ona göre yönelebiliyorsunuz.


    Bunun dışında yara açık dünyada büyük oranda etkileşimli bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Oyuncular burada dilediği şekilde ilerleyebiliyor, teknolojinin ve antik bir yapının harmanlandığı bu dünya içerisinde fantastik bir deneyeyim bizlere aktarılıyor. Babil ve Mısır'ın popüler bölgeleri bizlere sunuluyor ve bu bölgelerin bizlere bıraktığı tarihsel imgeleri de burada görebiliyoruz.

     

    Oyuncular bu bölgeler içerisinde istediği şekilde ilerleyebiliyor ve savaş alanında tamamen kendisini kontrol edebiliyor. Burada farklı farklı düşmanlarla beraber savaşabiliyor ve aynı zamanda düşmanların açıklarını burada bulmaya başlıyor. Taktiksel savaşların ön planda olduğu yapım içerisinde karşılaşmalar zorlu bir yapı bizlere sunuluyor ve burada gerçekten de sağlam bir şekilde durmamız gerekiyor. Anlamlı seçimlerin de olabileceği yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi kendi seçimlerimizle beraber bu yara açık dünyayı değiştirebiliyor ve bu açık dünyayı şekillendirilmemiz tamamen bizim hamlelerimize beraber olabiliyor.



    Babylon X | PS5 | ANA KONU

    Oyunda aynı zamanda yer aldığımız süre boyunca ana hikayede önemli sırların bizlere sunulduğunu görebiliyor ve bu ana hikayeyi konusunda da hem ara sahneler bizlere aktarılıyor hem de karakterler arası diyaloglarla beraber de bu hikayeden haberdar olabiliyoruz. Özgür bir hikaye anlatım içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekten de bizleri zorlayacak seçimlerin olacağı söyleniyor.


    Birçok yetenekli geliştiriciden bizlere sunulacak olan bu yapım bakalım bizlere nasıl bir içeriği aktaracak, hep birlikte göreceğiz. Bu projenin aynı zamanda duyuru fragmanı yayınlanmış durumda ve aşağıdan bu fragmanı izleyebilir ve oyun hakkında kısa bir dönüş alabilirsiniz.



    BSC.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.