Şimdi Ara

Babası Hiç Bir Şey Almayan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaş 19 bu zamana kadar babam bana hiç bir şey almadı.Yani almadı derken karnımı doyurdu,kıyafetimi aldı,ayakkabımı aldı,beni özel okula bile yolladı ama bunlar bildiğiniz üzere zorunlu şeyler

yani bunlar dışında hiç bir zaman sevdiğim,ilgilendiğim bir şey almadı bana.En son bana 8 yaşındayken ps1 almıştı o kadar.

Telefonumu kendim aldım ( ikisinide biri 300 tl idi diğeri 1200 tl) . Ps3 kendim aldım(800 tl ), oyunları hep kendim aldım, pc imi kendim topladım (2800 tl babam 500 tl ekledi), odama tv kendi paramla aldım,ipad kendi paramla aldım,direksiyon kendi paramla aldım,tatile gitmek istesem kendi paranı kullan der,yurtdışı eğitimi desem kendin biriktir git der,maç izlemeyi severim onun parasını da ben ödüyorum,kitaplarımı hep ben aldım kısacası aklıma gelen her şeyi ben aldım ve babamdan hiç bir şey isteyemem bunu bana alır mısın diye?

Mesela az önce baba bilimsel hesap makinesi almam lazım dedim ? EEE dedi? Paran var harçlığın var kendin al dedi? Bankamdaki parayı harcamak istemiyorum biliyorsun onu biriktiriyorum eğitimim için dedim bir şey olmaz böyle şeylere harca birikir o dedi.Yani istediğim şeyde 50 tllik bir şey. Tamam allah razı olsun bana bakıyor,harçlığımı bazen eksik olsa da hep veriyor ama böyle ufak şeylerde bile bu tavrı takınması benim garibime gidiyor yoksa ben mi yanlış yaklaşıyorum

Hele etrafımdaki kızlarda erkeklerde kullandıkları telefonları,babalarının aldıkları şeyleri falan duyunca hepten şaşırıyorum.Babalarının nasıl bu kadar şey aldıklarını aklım almıyor cidden.

Var mı benim gibi olan? Maddi şeyleri düşünmekten sıkıntı geliyor bazen bana? Bir para harcanacak bir etkinlik ya da kitap vs bir şey alınacağı zaman herkes neyse babama lazım der öder diyorlar ben hayatımda bir kere böyle şeyler için babamdan para istememişken.Garibime gidiyor dostlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 31 Ekim 2017; 20:47:14 >

• Babam ilkokulda beni 600 liraya dersaneye yazdirmisti lise sinavlari icin yasim 21 hala soyler durur seni dersaneye yazdirdim o kadar diye

Yani soylemek istedigim sukret haline.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninki özel okula yolluyor + harçlık veriyor daha ne istiyorsun ki.

"Kendim aldım" dediğiniz şeyleri de babanızın verdiği harçlıkla almadınız sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: II.Leopold

Seninki özel okula yolluyor + harçlık veriyor daha ne istiyorsun ki.

"Kendim aldım" dediğiniz şeyleri de babanızın verdiği harçlıkla almadınız sanırım.

yok hocam dedemin babaannemin verdiği harçlıklar,bayramlar,işe gidip çalışarak kazandığım paralar
  • Babanın durumu çok iyiyse haklı olabilirsin ama değilse aşırı sorunlu birisin

• Turbo var olur mu ?
  • Babamdan son 3.35 yıldır bir kuruş bile almadım, aslında son 2 haftada bir miktar almış olabilirim ama o da kardeşimle kalmam gerektiği için, bir de köpeğe baktığımı sayarsak, sanırsam durum yine de eşitleniyor.

Babamın bana aldığı teknolojik cihazlar; PS1, bir tane ufak TV, N81 8GB, Sennheiser CX 300-II, Sony VAIO notebook ve diğer bir kaç ıvır zıvır olarak hesaplanabilir. Bir ceket aldığında bile laf ettğini bilirim. Babamdan 18 yaşımdan sonra son kura göre taş çatlasa 90 bin TL aldım, bazı babalar bu parayı bir araba alarak rahatlıkla veriyor. :)

Babamın maddi durumu bence gerçekten iyi, şu ana kadar elde ettiği 1 aylık maksimum geliri 200 bin TL, bunun haricinde son sene de (2017) ortalamada aylık olarak 120 bin + TL gelir elde etti. Mirastan öyle ya da böyle hakkım var ve o paradan hakkımı alacağım. Babam henüz evlenemedi, evlenebileceğini de sanmamakla beraber (Belli de olmaz, daha 55.5 yaşında), bana ve kardeşime toplamda 2 milyon Euro'ya kadar miras kalabilir. Birer birer ve bence o parada hakkım var. Para geldiğinde yapacağım ilk iş Range Rover Evoque almak olacak. :) Anneden de bir ev kalıyor, oh. Vakıf ve kooperatif paraları sayesinde de (Her yıl, sadece bana, 25 yaşımı doldurduğum için 12 bin Euro'ya kadar para geliyor) geçinir, giderim. Prim günlerim de sayılıyor.

Kısacası, hakkım olan parayı alamadım, alamadığım için de mirası söke söke alacak ve keyfime bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man without Fear -- 31 Ekim 2017; 21:7:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Man without Fear M kullanıcısına yanıt
    Görgüsüz diye sana diyorlardı sanırım.

• Bugün telefonum bozuldu. Evde de ekranı kırık bir S4 var. Gel faturaya yansıtmalı telefon alalım dedi gitmedim. Gel bir S4ü baktiralim dedi. Kandırdı beni götürdü. Turkcelle gittik, dizdirdi telefonları adama dedi ki al beğendiğini, almadım ama. Elim ayağım tutuyor, çalışıp alabilirim ama öğrenciyim.

Gerek yok hocam. Ayakkabı almak için 2 hafta çalıştım. Babamda alıyordu ama önemli olan alın terin ile alman. Babaların gölgesi yeter.

• Emekli maaşını bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bugün telefonum bozuldu. Evde de ekranı kırık bir S4 var. Gel faturaya yansıtmalı telefon alalım dedi gitmedim. Gel bir S4ü baktiralim dedi. Kandırdı beni götürdü. Turkcelle gittik, dizdirdi telefonları adama dedi ki al beğendiğini, almadım ama. Elim ayağım tutuyor, çalışıp alabilirim ama öğrenciyim.

Gerek yok hocam. Ayakkabı almak için 2 hafta çalıştım. Babamda alıyordu ama önemli olan alın terin ile alman. Babaların gölgesi yeter.

vay be hocam senin gibi insanlar kaldığını bilmiyordum cidden

yalnız illaki sana bir şey almak istiyorsa da bir tane aldır da adamı mutlu et bence.
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Sonunda benim gibi düşünen biri gördüm şu forumda. Babam gel şunu alalım dese ihtiyacım yok evde vardır filan diyorum daha sonra kendim alıyorum babama bir şey aldırmaya utanıyorum.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Doğrusu o zaten. Simdi telefonum kapanıp açılıyor. Bir daha hiç açılmayana kadar devam. Elindekinin kıymetini bilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bugün telefonum bozuldu. Evde de ekranı kırık bir S4 var. Gel faturaya yansıtmalı telefon alalım dedi gitmedim. Gel bir S4ü baktiralim dedi. Kandırdı beni götürdü. Turkcelle gittik, dizdirdi telefonları adama dedi ki al beğendiğini, almadım ama. Elim ayağım tutuyor, çalışıp alabilirim ama öğrenciyim.

vay be hocam senin gibi insanlar kaldığını bilmiyordum cidden

yalnız illaki sana bir şey almak istiyorsa da bir tane aldır da adamı mutlu et bence.

Elimde ki telefon bir daha acilmayana kadar devam edicem. Belki daha sonra yarısını benim karşılamam şartıyla aldırırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlıktaki soruna yanıt veriyorum babam hiçbirşey almadı.
  • Babanın yaptığı doğru. Paranın ve malının kıymetini öğretmiş sana. Diğerleri gibi her ağladığında ağzına emzik verseydi şımarık bir çocuk olurdun.

• arkadaşın muhtemelen eklemeyi unuttuğu şey: "kendi param" derken kastettiği harçlığı.
    babası, buna biriktirip bilgisayar alacağı kadar harçlık veriyor ama bu hala "kendi param" diyor.
    sanki kendi çalışıp kazanmış gibi "kendi param" diyor bir de. babanın parası la o da, ne "kendi param" ı?
  • Dosto D kullanıcısına yanıt
    ne alaka? Yukarıda yazdım kendi param dediğim aile büyüklerimizin arada verdiği harçlık,bayramlar ve işe girerek kazandığım paralar

babamın verdiği harçlık yol parama ve yemek parama anca yetiyor çoğunlukla + bir aktivite olursa da kendi paramdan harcıyorum zaten.
  • Babamı kaybettim yıllar önce çocukken.

Sadece besliyor barındırıyor diyorsunuz ama onun da kıymetini bilin. Onu da kendiniz yapmak zorunda kalabilirdiniz çocuk yaşta.

Hele anne babasız çocuklar. onlara Allah yardım etsin

• ya benim ki gibi baban olsa ne yapacan haaa ?? 95 tl harç parası için gittim sağdan soldan para istedim yatırdım ama babam gider elin çocuklarına burs bulur yardım toplar böyşe baban olsa ne ypacan ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.