Şimdi Ara

Babama 2.el 2015 Jetta 1.4 TSI Highline Almayı Düşünüyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alacagınız araç 125 hp bmt mi hocam. eğer bmt ise iyi gibi duruyor. Yani bir an önce almak isteyen sıra beklemek istemeyen biri için iyi duruyor. tabi beklesen bir dert ben 2 kere bekledim anlaştıgım fiyatla teslim fiyatı arasında kesin zamn geliyor.

aynı bmt motor 125 hp olanların yakıtıdı 122 hp liklerden 1- 1.5 lt arasında daha düşük oluyor. bunun start stop ile ilgisi yok çünkü ben kemer takmam şehiriçi ama eski 122 hp lik aracımdan daha az yakıyor. uzun yolda da 0.5 lt ve üzeri daha az yakıyor.
  • Sifiri 77 bin. Duzgunce kontrol edildiyse bence gayet karli bir alisveris.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben o durumda olsam 1.6 avensis elegant extra alirdim 2013-2014 model. 55-60 bin liraya kralini alirsiniz. Hem daha uygun hem de bir ust sinif araba. Donanim olarakta Jetta'dan doludur.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Ee,geçen yaz olan hadiseyi konuşucak mıyız hala?

• kartalus kullanıcısına yanıt
    sen millete böyle çiçek atmaya devam ettiğin sürece..

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Araç 122 hp mi, 125 hp bmt olanı mı?

125hp BMT hocam araç...

• quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

Alacagınız araç 125 hp bmt mi hocam. eğer bmt ise iyi gibi duruyor. Yani bir an önce almak isteyen sıra beklemek istemeyen biri için iyi duruyor. tabi beklesen bir dert ben 2 kere bekledim anlaştıgım fiyatla teslim fiyatı arasında kesin zamn geliyor.

aynı bmt motor 125 hp olanların yakıtıdı 122 hp liklerden 1- 1.5 lt arasında daha düşük oluyor. bunun start stop ile ilgisi yok çünkü ben kemer takmam şehiriçi ama eski 122 hp lik aracımdan daha az yakıyor. uzun yolda da 0.5 lt ve üzeri daha az yakıyor.

125 hp bmt hocam. Bagajda TSI'nın altında da yazıyodu zaten bluemotion.

• quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

bu arada konuyla ilgili de iki kelam edelim, konu sahibine ayıp olmasın..

ben donanım satın almaktansa, üst segment araca geçiş yapmayı daha makul bulanlardanım.. yalnız işi bozan kısım sizin bütçenizde ancak trendline passat-veya baz donanım mondeo gibi araçları (o da belki, son dönem fiyatlandırmalarını bilmiyorum) bulma şansınız..

ne kadar küçük olursa olsun borç altına girmeme isteğiniz de göz önünde bulundurulunca, bulduğunuz araç makul gibi görünüyor.. yalnız jetta fiyatlandırması bu aralar benim aklımın aldığı bir şey değil.. ama sonuçta bir pazar var, oradan emsallerine bakarak mukayese eder fiyatınızı belirlersiniz..

seçiminizde başarılar, sağlıklı günlerde kullanın aracınızı..

Sağolun hocam önerileriniz için. Ancak şöyle bir şey de söz konusu, oturduğumuz yerde 20-25 yıldır oturuyoruz. Babam emekli. Oturduğumuz yer illet bir yer, yani insanı pis biraz. İstanbul'un belki de en kaliteli lokasyonuna sahip olup da en barzo ve gıybetkar, cahil insanının bulunduğu yerde oturuyoruz. Babam bugüne kadar hangi aracını kapının önüne koyduysa çizdiler, ezdiler, zarar verdiler. 10-15 yıl önce Renault Europa'mız vardı bilirseniz onu, bagaj kilitleri sökülürdü o aracın. Bizim her ay bagaj kilidimizi çalarlar, arabayı komple çizerlerdi. Yıllar geçti hala değişmedi. 2009 ve 2012 jettalarımızı da çizdiler, zarar verdiler. Benim kendi arabam 2000 model audi a3üm var onu bile çiziyorlar. Ayrıca oturduğumuz yerde herkes bizi ultra zengin zannediyor ve ailenin arkasından baya atıp tutuyor millet ki sadece bize değil daha doğrusu herkes birbirini çok zengin zannedip öyle dengesiz dengesiz konuşuyor. Babam da bu yüzden kapının önüne Passat, Mondeo falan çekmez. Hele Passat'ı duyunca deliriyor. Buraya o arabayı getirir park edersem ertesi gün katil olurum diye. Adam haklı da yani. Maalesef insanımız çok fazla pislik.

Hayırlı akşamlar..:)

• Fiyat makul, araç alınır ancak yukarıda anlattiklarınıza bakılırsa bu Jetta'nında sonu pek iyi gözükmüyor. Bu durumda 2.el derli toplu 10 yaşını geçmemiş bir araba alırdım ben olsam. Hiç olmazsa hergün gözüm arabanın üstünde olmazdı. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacques

quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Araç 122 hp mi, 125 hp bmt olanı mı?

125hp BMT hocam araç...

Geçtiğimiz Ağustos ayında 1.4 TSI bmt comfortline/manuel aracımı 66 bin tl.ye teslim aldım. Bahsettiğiniz araçta, muhtemelen aynı dönemlerde 70 bin gibi bir fiyata alınmıştır. Sıra bekleme muhabbetini ve bu süreçte gelecek muhtemel zamlar düşünülürse fiyatı gayet normal bence. Aracında herhangi bir sorunu yoksa kaçırmayın derim.

• Alınır ve gönül rahatlığı ile binilir.Highline zaten yeterince dolu.Araç eğer DSG olsaydı o zaman film kopardı forumun üst düzey otomobil guruları demediğini bırakmazdı manuel olunca itirazlar çok cılız kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Fiyat makul, araç alınır ancak yukarıda anlattiklarınıza bakılırsa bu Jetta'nında sonu pek iyi gözükmüyor. Bu durumda 2.el derli toplu 10 yaşını geçmemiş bir araba alırdım ben olsam. Hiç olmazsa hergün gözüm arabanın üstünde olmazdı. Kolay gelsin.

Artık garajımız varSağolun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekskalibur

Alınır ve gönül rahatlığı ile binilir.Highline zaten yeterince dolu.Araç eğer DSG olsaydı o zaman film kopardı forumun üst düzey otomobil guruları demediğini bırakmazdı manuel olunca itirazlar çok cılız kalmış.

Otomatik vites kullanmayı ailecek sevmiyoruz. Bi el vites topuzunda bi el direksiyon simidinde dirsek de camda olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacques
    Sağolun hocam önerileriniz için. Ancak şöyle bir şey de söz konusu, oturduğumuz yerde 20-25 yıldır oturuyoruz. Babam emekli. Oturduğumuz yer illet bir yer, yani insanı pis biraz. İstanbul'un belki de en kaliteli lokasyonuna sahip olup da en barzo ve gıybetkar, cahil insanının bulunduğu yerde oturuyoruz. Babam bugüne kadar hangi aracını kapının önüne koyduysa çizdiler, ezdiler, zarar verdiler. 10-15 yıl önce Renault Europa'mız vardı bilirseniz onu, bagaj kilitleri sökülürdü o aracın. Bizim her ay bagaj kilidimizi çalarlar, arabayı komple çizerlerdi. Yıllar geçti hala değişmedi. 2009 ve 2012 jettalarımızı da çizdiler, zarar verdiler. Benim kendi arabam 2000 model audi a3üm var onu bile çiziyorlar. Ayrıca oturduğumuz yerde herkes bizi ultra zengin zannediyor ve ailenin arkasından baya atıp tutuyor millet ki sadece bize değil daha doğrusu herkes birbirini çok zengin zannedip öyle dengesiz dengesiz konuşuyor. Babam da bu yüzden kapının önüne Passat, Mondeo falan çekmez. Hele Passat'ı duyunca deliriyor. Buraya o arabayı getirir park edersem ertesi gün katil olurum diye. Adam haklı da yani. Maalesef insanımız çok fazla pislik.

Hayırlı akşamlar..:)

şimdi ben lokasyonu bir kere anlamadım :)

veya kısa keselim.. eğer kullanacağınız arabayı oturduğunuz lokasyona göre seçiyorsanız, jettayı falan boşverin önce kendinize daha düzgün bir muhitten ev bakın..

çünkü mesele şuna döner; eğer ben kullanacağım arabayı etrafımda hiç değer vermediğim birtakım insanların hareketlerine göre belirliyorsam, yani kullandığım arabaya başkası karar veriyorsa, öyle arabanın da evin de.......

• Cem usus hocam düşünsenize 70 bin gibi bir rakam harcıyorsunuz adamın biri gelip 2. gün aracınızı çiziyor.Gerçekten üzücü ve insanı seçiminde düşündürücü bir olay.Şu fikrinize katılıyorum.A3 ü 70.000 ve evin parasıyla daha nezih insanların olduğu bşr yerden ev alınabilir(Tabi öyle biryer kaldıysa).

• Gerçektende cla insigniadan kaliteli dedinmi

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Gerçektende cla insigniadan kaliteli dedinmi

Abi günaydın :)

Bak linkini atıyorum,https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114021332&p=3#114060563 .Konunun 3.sayfasında görebilirsin

Edit:Sayfanın en başına çık,orda görürsün bu arkadaşın yorumunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 10 Şubat 2016; 7:34:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Gerçektende cla insigniadan kaliteli dedinmi

Abi günaydın :)

Bak linkini atıyorum,https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114021332&p=3#114060563 .Konunun 3.sayfasında görebilirsin

Edit:Sayfanın en başına çık,orda görürsün bu arkadaşın yorumunu

Şükür Jetta hakkında yorum isteyen birine 308 önermedim...

Sen seat leon ile devam et mümkünse de konuya bir daha uğrayıp boş yapma.

• Jettanın dizelin7 litre yakıyor. Ben size söyliyim 9.5 litre yakıyor anasını sattiğimin arabası..

• Trafiği yoğun olan bir şehirde manuel Jetta ile ortalamanız direk 9,5 - 10 litre. 122'lik kullanıyoruz DSG. 8 - 8,5 aralığında geziyor. Yakıtı dert değilse alınır.
    Performansı ve yol tutuşu güzel. İç mekan ve bagaj sınıf standartlarının da üzerinde. BMW 3 serisinden büyük.
    BMT olan ise yeni multimedia ile geliyor Bluetooth ve Usb'li. Bence tek eksiği buydu iç donanımlarda bunu da hallettiler. Ben tavsiye ederim. Keyifli araçtır.

Bir de 308 daha iyidir diyen arkadaş hangi kafayla bunu söyledi bilemedim. Motoru 1 tık az yakıyor diye biliyorum 1.2 Puretech'in. Bunun haricinde üstün olduğu hiçbir yer yok. Yumuşak bir araç Türkiye yollarında Jetta'dan daha çabuk dağılıp elektronik aksamlarının daha önce bozulacağını garanti ederim.
    Sürüş dinamiklerini hiç saymıyorum bile. DSG için laf edenleri de manuel ile susturmuş olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.