Şimdi Ara

Babam zorla işe götürüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite sınavında istediğim sonucu elde edemedim mezuna kaldım. Ama babam haklı olarak sen yapamazsın diyor. 12 senelik okul hayatım berbat geçti, hep zar zor geçtim sınıfı.

Her yaz tatilinde ve cumartesi bazende pazar günleri işe götürüyor.Gelmek istemiyorum diyorum anlamıyor. Bu sene yazın evde çalışıp eksiklerimi kapatmam lazım sınav için ama nasıl konuşucam ne diyecem bilmiyorum. Yardım edin beyler ne diyim nasıl davranıyım ?

Üniversitede kimya teknolojisi (2 yıllık) okuyorum ama sevmiyorum bu bölümü. okula gitmiyorum zaten son 2-3 aydır.Okul 2017 haziran da bitecek.Ben de mezuna kaldım 2017 ygs lys için.

Lütfen dalgaya vurmayın gerçekten ciddi bir konu hayatım söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febrezzo -- 27 Mayıs 2016; 23:38:33 >

• Baban haklı bugüne kadar yatmışsın bugünden sonra da çalışma vakti git adamın sözünden çıkma artık üniversite işini de kalan zamanda yapabilirsen yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPDGonzales

Baban haklı bugüne kadar yatmışsın bugünden sonra da çalışma vakti git adamın sözünden çıkma artık üniversite işini de kalan zamanda yapabilirsen yaparsın.
    hocam babanızın işi ne? benim babam bakkal ve ben her gün bakkalda 4-5 saat durarak sınava çalıştım. başarabilirsiniz. babanızın biraz yumuşak karnından yakalayın. duygu sömürüsü yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: febrezzo

Üniversite sınavında istediğim sonucu elde edemedim mezuna kaldım. Ama babam haklı olarak sen yapamazsın diyor. 12 senelik okul hayatım berbat geçti, hep zar zor geçtim sınıfı.

Her yaz tatilinde ve cumartesi bazende pazar günleri işe götürüyor.Gelmek istemiyorum diyorum anlamıyor. Bu sene yazın evde çalışıp eksiklerimi kapatmam lazım sınav için ama nasıl konuşucam ne diyecem bilmiyorum. Yardım edin beyler ne diyim nasıl davranıyım ?

Lütfen dalgaya vurmayın gerçekten ciddi bir konu hayatım söz konusu.

Arkadaşım babanız haklı hem herkes hem okuyor hemde çalışıyor sabırlı ol tartışma babanla herşey yoluna girer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

hocam babanızın işi ne? benim babam bakkal ve ben her gün bakkalda 4-5 saat durarak sınava çalıştım. başarabilirsiniz. babanızın biraz yumuşak karnından yakalayın. duygu sömürüsü yapın.

Hocam fabrikada dokumacılık. günde 10 saat çalışma, babam usta olduğu için yanında benide götürüyor. Bütün gün ayaktayım, eve gelincede yemek yemeye bile mecalim kalmıyor.
  • quote:

quote:

Hocam fabrikada dokumacılık. günde 10 saat çalışma, babam usta olduğu için yanında benide götürüyor. Bütün gün ayaktayım, eve gelincede yemek yemeye bile mecalim kalmıyor.

hocam cumatesi-pazar demişsiniz. hafta içi boşsunuz galiba?
  • quote:

quote:

quote:

Okula gidiyorum hocam, 2 yıllık bölüm okuyorum üniversitede 2017 haziranda bitecek okul.gitmesemde olur yani ama yazın işe gitmek istemiyorum psikolojimi bozuyor orası bütün özgüvenimi yitiyorum. kusura bakmayın bu arada az bilgi verdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Okula gidiyorum hocam, 2 yıllık bölüm okuyorum üniversitede 2017 haziranda bitecek okul.gitmesemde olur yani ama yazın işe gitmek istemiyorum psikolojimi bozuyor orası bütün özgüvenimi yitiyorum. kusura bakmayın bu arada az bilgi verdim.

hocam keşke hiç iki yıllık bölüme girmeseydiniz. bir sene daha feda edip pekala dört yıllıklar kazanabilirdiniz. Allah yardımcınız olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam keşke hiç iki yıllık bölüme girmeseydiniz. bir sene daha feda edip pekala dört yıllıklar kazanabilirdiniz. Allah yardımcınız olsun.

Haklısın hocam büyük hata yaptım o konuda. Bir şekilde şu yazı atlatsam başarıcam birşeyleri. Psikolojik yönden çok etkiliyor iş. Ordaki insanların hepsi moral,psikoloji bozmaya yönelik insanlar. Benimde elimden iş gelmediği için iyice çöküyorum. 11 yaşındaki çocuk benden daha iyi çalışıyor bütün moralim alt üst oluyor. Bu yüzden gitmek istemiyorum işe.

• Malesef haklı baban bi yerde babanın tercihi böyleyse yapıcak bir şey yok bende sende aynı durumdayım şükür babama

• Neden 1 sene daha hazırlanmayıp sevmediğin bir bölüme girdin?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

Neden 1 sene daha hazırlanmayıp sevmediğin bir bölüme girdin?

12'yi okuduğum sene sınava girdim ygs ve lysde.Tercih yapmadan önce konuştum ama olmaz dedi babam ya işe gidiceksin ya da okula. bende tercih yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febrezzo -- 27 Mayıs 2016; 23:42:35 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

Neden 1 sene daha hazırlanmayıp sevmediğin bir bölüme girdin?

12'yi okuduğum sene sınava girdim ygs ve lysde.Tercih yapmadan önce konuştum ama olmaz dedi babam ya işe gidiceksin ya da okula. bende tercih yaptım.

Babanız çok anlayışsızmış ben olsam cıngar çıkarırdım öyle iş mi olur. millet kaç senede kazanıyor.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    her başarısızlığın bir bedeli vardır, bedeller hayatlara göre değişebilir.

Muhtemelen babanız kendince önlem alıp size işe kazandırmaya çalışıyordur, nihayetinde çocuk değilsiniz. Onun gözündende bakın. Belliki sizden ümidi kesilmiş ve size kendince doğru bir yol çizmiş. Kimse evladının kötülüğünü istemez, ama gerçekler ortadaysa hareketler ona göre yapılır.
  • Hata sende. Ya Mezuna kalmaya ikna edicektin.2 seneni Yaktın böyle simdi ikna edersen tabi. Ikna olmazsada isin zor hocam. Mantıklı sekilde izah etmeye calis ailene

• Para biriktir bir yurda yazil orada hazirlan sinava evde istesende yapamazsin umarim gonlunden geceni basarirsin inaniyorum da basarabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Magoalene

Para biriktir bir yurda yazil orada hazirlan sinava evde istesende yapamazsin umarim gonlunden geceni basarirsin inaniyorum da basarabilirsin
    Part time bi işe girsene. Hem çalışmış olursun hemde yorulmazsın babanın işindeki gibi. Starbucks'a falan bak,migros iyidir parttime konusunda.
  • quote:

Para biriktir bir yurda yazil orada hazirlan sinava evde istesende yapamazsin umarim gonlunden geceni basarirsin inaniyorum da basarabilirsin
    Dostum kusura bakma da olmaz senin iş ya.

Yazdıklarından anladığım kadarıyla ben yatayım ailem baksın modundasın. Çünkü baban sevmediğin bir işte çalıştırıyor seni. Bu işten kurtulmak için ders te çalışmıyorsun. Ayrıca yaptığın işi de düzgün yapmıyorsun. Ne ders çalışma var ne iş yapma isteği var. Hiç öyle ygs çalışacağım ayağı da yapma. Sen de biliyorsun ben de biliyorum ki sen o ygs sınavına çalışmayacaksın. Yine 2 yıllık bir bölüm yada saçma sapan bir 4 yıllık gelecek. Ve baban senin ciğerini bildiği için okula göndermeyecek.

Senin yerinde olsam bu miskinliği üzerimden atarım. Senin derdin evde yatmak. Git kendine bir iş bul. Babana söyle ben o işi sevmiyorum başka iş buldum diye.(Gerçi baban büyük ihtimal seni işle ezip ders çalıştırmaya çalışıyor ama olacak iş değil doğrusu.) Gidip kendi bulduğun işte çalış ve para biriktir. Ve üniversiteye başlayınca da adam gibi ders çalış güzel bir bölüm kazan. Hem çalışıp hem okuyabilirsin. Ayrıca burs da arayabilirsin. Ailene yük olmadan okuyup meslek sahibi olmaya çalış. Çünkü adım gibi eminim ki sen yeni bir üniversite kazandım dediğinde baban olmaz diyecek.

Gerçi kime anlatıyorum. Sen yat evde.

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Dostum kusura bakma da olmaz senin iş ya.

Yazdıklarından anladığım kadarıyla ben yatayım ailem baksın modundasın. Çünkü baban sevmediğin bir işte çalıştırıyor seni. Bu işten kurtulmak için ders te çalışmıyorsun. Ayrıca yaptığın işi de düzgün yapmıyorsun. Ne ders çalışma var ne iş yapma isteği var. Hiç öyle ygs çalışacağım ayağı da yapma. Sen de biliyorsun ben de biliyorum ki sen o ygs sınavına çalışmayacaksın. Yine 2 yıllık bir bölüm yada saçma sapan bir 4 yıllık gelecek. Ve baban senin ciğerini bildiği için okula göndermeyecek.

Senin yerinde olsam bu miskinliği üzerimden atarım. Senin derdin evde yatmak. Git kendine bir iş bul. Babana söyle ben o işi sevmiyorum başka iş buldum diye.(Gerçi baban büyük ihtimal seni işle ezip ders çalıştırmaya çalışıyor ama olacak iş değil doğrusu.) Gidip kendi bulduğun işte çalış ve para biriktir. Ve üniversiteye başlayınca da adam gibi ders çalış güzel bir bölüm kazan. Hem çalışıp hem okuyabilirsin. Ayrıca burs da arayabilirsin. Ailene yük olmadan okuyup meslek sahibi olmaya çalış. Çünkü adım gibi eminim ki sen yeni bir üniversite kazandım dediğinde baban olmaz diyecek.

Gerçi kime anlatıyorum. Sen yat evde.

Hocam keşke bu kadar önyargılı olmasaydın. Günde 4-5 saat ders çalışıyorum, ygs kasıyorum. Evde yatmak gibide bir derdim yok.Görüşüne de saygı duyuyorum eyvallah. Babamlada önceden; okul bitince başka bölüm kazanırsam mühendislik falan diye naparsın dedim babam;

"sen mühendislik kazan gönderirim ama mesele kazanmak değil boş adam olmamak, yoksa binlerce mühendis var işsiz geziyor" dedi. Anlıcağımı da anladım bu cümleden.

Benimde aklıma geldi başka işte çalışma mevzusu; konuşucam babamla yazın ders çalışıcam diye kabul etmezse "tamam başka işte çalışırım evede para veririm her ay beni rahat bırakın" derim bu arada birikmiş paramda var.

• quote:

Hocam param var aslında dediğin şeyde mantıklı. Şimdiye kadar üniv.kütüphanesinde çalışıyorum, akşamda eve dönüyorum.Araştırıyım bi yurtları eyvallah.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.