Şimdi Ara

Babam kitaba para vermeme kızıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğrenciyim. Babamdan harçlığımı alıp biriktiriyorum. Ama paramı biriktirip, kitaba harcadığım da babam kızıyor. Ben sana kitap için vermiyorum paraları diyor. Bizim burada bilgi evleri var. Ordan alıyordum bi' ara kitap. Daha sonra kendi kitabım gibi olmadığını farkettim. Yani kendi kitaplığımda kendi kitaplarımı istiyorum. Fakat babam kızıyor.

Yada derslerimde bir başarısızlık olduğunda o kitapları okuyorsun ondan oluyor vs. diyor. Bir şeyi yanlış yaptığımda kitapları suçluyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Konuyu konu dışına açmadım dalga konusu olur diyerek. Yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapabilirim?

• Gizli gizli kitap oku.Kütüphaneye git kitap okumak istediğin zaman.Hatta kütüphaneye gidip ders çalıştım dersin.Ben olsam böyle yapardım.Ayrıca kendi kitaplarının olmasını istemen çok güzel birşey.Bence de kendine kitap alıp , kendi kütüphaneni oluşturmalısın.Eğer kitabı evde okumak zorundaysan baban evde yokken oku.Baban eve gelince de ders çalışırsın.Satın aldığın kitapları da arkadaşım okumuş ve evde yeri yokmuş , bana verdi ben de okuyorum dersin.

Not:Benim babam da kitap okumama kızıyor ve kitapların ruhunu anlayamıyor ama zorluyoruz işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazador1453 -- 18 Eylül 2012; 11:38:42 >
  • Öncelikle sana helal olsun... Kimisinin babası kitap okumasını ister evladı okumaz. başarısızlığının kitap okumamasını sorumlu tutar. Babana kitabı sevdirmen lazım hiç değilse okulunda bir rehberlik hocasıyla görüşebilir. Kitabın derslere nasıl yararlı olduğu vs. ile ilgili. Aklıma sadece bu geldi. Ama sakın bırakma okumayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih9797 -- 18 Eylül 2012; 11:46:04 >
  • çok şükürü benim babam destek çıkıyo :D Hatta zorluyo :D Geçen ay 8 tane kitap bitirdi nasıl bir adamdır bilmiyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnitabLake

Öğrenciyim. Babamdan harçlığımı alıp biriktiriyorum. Ama paramı biriktirip, kitaba harcadığım da babam kızıyor. Ben sana kitap için vermiyorum paraları diyor. Bizim burada bilgi evleri var. Ordan alıyordum bi' ara kitap. Daha sonra kendi kitabım gibi olmadığını farkettim. Yani kendi kitaplığımda kendi kitaplarımı istiyorum. Fakat babam kızıyor.

Yada derslerimde bir başarısızlık olduğunda o kitapları okuyorsun ondan oluyor vs. diyor. Bir şeyi yanlış yaptığımda kitapları suçluyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Konuyu konu dışına açmadım dalga konusu olur diyerek. Yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapabilirim?

Annen nediyor ? Annene söyle Babanla konuşsun . Olmadı baba kız ilişkisi farklıdır. Babana söyle aylık 2 kitap okuma 3 kitap okumana izin verebilir.

• Kitap okumanın derslere zararı değil faydası vardır, bunu bir çok eğitim danışmanından duyabilirsiniz, babana güzel bir dille bunu anlatmaya çalış, hatta tv programlarında çıkıp anlatıyor bazen uzmanlar, mümkün oluyorsa izlettir babana ya da internetten araştır ilgili yazı ve ya videoları bul izlet, okut yok hâlâ anlamıyorsa şu yola başvurursun.
    Herkes yaşar genelde, sen istersen sabahtan akşama ders çalış, baba ya da anne farketmez, eğer onlar geldiğinde ders başında değilsen bütün gün çalışmamışsındır onların gözlerinde, geldiklerinde ne yapıyorsan bütün gün o işle ilgilenmişsindir. Saçma ama düşünce tarzları bu şekilde çoğunlukla ebeveynlerin. Sen de madem olmuyor onlara göre davran, evde yoklarken kitabını oku, geldikleri zamanda derslerinin başında ol. (Burada anne ve babayı birlikte değerlendirdim ama sadece bir örnek, sen de durum nedir bilemem tabi) Ama ne olursa olsun yalan yoluna gitmeni tavsiye etmiyorum, her sorunun doğru bir çözümü vardır.
    Kitap okumanın derslere yararı vardık dedik en başta ama tabi abartmamak gerek, günde 6 saat kitap okuyup 1 saat ders çalışmakta olmaz. Dengeyi sağlamalı her şekilde. Umarım sende de işe yarar söylediklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiodayediduvar -- 18 Eylül 2012; 13:27:44 >

• quote:

Öğrenciyim. Babamdan harçlığımı alıp biriktiriyorum. Ama paramı biriktirip, kitaba harcadığım da babam kızıyor. Ben sana kitap için vermiyorum paraları diyor. Bizim burada bilgi evleri var. Ordan alıyordum bi' ara kitap. Daha sonra kendi kitabım gibi olmadığını farkettim. Yani kendi kitaplığımda kendi kitaplarımı istiyorum. Fakat babam kızıyor.

Çare, sorunun içinde. Babana kitap okumayı sevdirmelisin.
    Nasıl yapacağına gelirsek öncelikle babanın ilgi alanını belirlemelisin. Fakat belirleyeceğin ilgi alanı Polisiye-Gerilim vs. değil biraz daha yaşına uygun olmalı. Örneğin siyasete ilgisi varsa siyaset hakkında sevdiği birisinin bir kitabını alıp okutmalısın. Kitabın içeriği sağlam olursa ve onu bilgilendirecek derecede iyi olursa çok iyi olur. Yalnız senin için aldım dersen okumayabilir ve kızabilir. İnternetten kitap almıştım bunu da yanında hediye etmişler diyebilirsin. Gazete okur gibi kitabı okut. Sürekli teşvik et. Bab hızlı okuyorsun haa! Bu kitap 2 günde biter filan diye gaz ver. Eğer o kitabı okursan daha sonraki götürdüklerini de okuyacaktır.

Örneğin benim babam 50 yaşında ama bu zamana kadar hiç kitap okumamıştır. Kitapokusak'tan kitap siparişi vermiştim. Adamlar yanında Samizdat'ı hediye ettiler. Babama verdim okudu, şu an tam bir kitap kurdu. Önceden kitab para verme kütüphaneden alırız diyordu. Bu sabah D&R'dan 60 TL'lik kitap siparişi verdirdi. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

quote:

Nasıl yapacağına gelirsek öncelikle babanın ilgi alanını belirlemelisin. Fakat belirleyeceğin ilgi alanı Polisiye-Gerilim vs. değil biraz daha yaşına uygun olmalı. Örneğin siyasete ilgisi varsa siyaset hakkında sevdiği birisinin bir kitabını alıp okutmalısın. Kitabın içeriği sağlam olursa ve onu bilgilendirecek derecede iyi olursa çok iyi olur. Yalnız senin için aldım dersen okumayabilir ve kızabilir. İnternetten kitap almıştım bunu da yanında hediye etmişler diyebilirsin. Gazete okur gibi kitabı okut. Sürekli teşvik et. Bab hızlı okuyorsun haa! Bu kitap 2 günde biter filan diye gaz ver. Eğer o kitabı okursan daha sonraki götürdüklerini de okuyacaktır.

Örneğin benim babam 50 yaşında ama bu zamana kadar hiç kitap okumamıştır. Kitapokusak'tan kitap siparişi vermiştim. Adamlar yanında Samizdat'ı hediye ettiler. Babama verdim okudu, şu an tam bir kitap kurdu. Önceden kitab para verme kütüphaneden alırız diyordu. Bu sabah D&R'dan 60 TL'lik kitap siparişi verdirdi. :D

İşe yarayabilir dene bunu.

• quote:

Dershanedeki veya okuldaki rehber hocandan yardım alıp babanla konuşmasını sağlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

quote:

Dershanedeki veya okuldaki rehber hocandan yardım alıp babanla konuşmasını sağlayabilirsin.

Hocam Babası zaten Kitap okumasına kızan adam Rehber hocasına söylese söylediğini öğrense babası Başlar ben bilmiyormuyum napcağımı çoçuğa kızmaya başlar

Bence aracılık yapmamalı direk babasıyla kendisi konuşmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

quote:

Babam gazete bile okumaz. Bütün sorunun başlangıcı da orada zaten. Mesela gazetede merak ettiği yada ilgisini çeken bir yazı gördüğünde bana okutturuyor. Tarih kitapları ilgisini çeker diye düşünüyorum. Dediğiniz taktiği uygulamayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim hocam.

• ugurayalp 'ın dediği fikri uygulamayı düşünüyorum. Fakat, bana kitap önermeniz gerekecek.

43 yaşındaki bir babanın ilgisini çekebilecek tarih kitabı ne olabilir? Bilginiz varsa lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

quote:

Hocam Babası zaten Kitap okumasına kızan adam Rehber hocasına söylese söylediğini öğrense babası Başlar ben bilmiyormuyum napcağımı çoçuğa kızmaya başlar

Bence aracılık yapmamalı direk babasıyla kendisi konuşmalı...

O mantıkla rehber hocalar gereksiz oluyor.

• quote:

ugurayalp 'ın dediği fikri uygulamayı düşünüyorum. Fakat, bana kitap önermeniz gerekecek.

43 yaşındaki bir babanın ilgisini çekebilecek tarih kitabı ne olabilir? Bilginiz varsa lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Çanakkale Mahşeri - Mehmed Niyazi
  • quote:

ugurayalp 'ın dediği fikri uygulamayı düşünüyorum. Fakat, bana kitap önermeniz gerekecek.

Babanın siyasi görüşünü bilemem ama benim babam Soner Yalçın'ın Samizdat kitabı ile başlamıştı. Bazen ara sıra okuduğu kitaplar hakkında konuşuyoruz "Okuduğum kitapların içinde en iyisi Samizdat'ti." diyor. Tavsiye ederim.

• Ben sana siyasi önerdim ama sen tarih kitabı demişsin şimdi gördüm.
    Ben pek fazla tarih kitabı okumam, ilgi alanım değil ama Ahmet Ümit'in kitapları hakkında iyi yorumlar duydum. Polisiye ile Tarih'i harmanlamış.

• baban kitap okumanın gereksiz olduğunu düşünüyorsa, kitap okumaya başlatman zor olacaktır. bence sen zor olanla uğraşacağına, öncelikle kitap okumanın iyi bir şey olduğunu bir şekilde babana kanıtlamalısın. ondan sonra onu kitap okumaya teşvik edersin.

bu iş için, en iyi seçenek okulda ki rehber öğretmenin. bizzat babanla görüşmesi geri teper diye düşünüyorsan, aile toplantısı düzenlendiği zaman babanın gidip seni soracağı hocaya kitap okuma işi için böyle böyle düşünüyor, siz bu fikri kırmak için biraz yardımcı olur musunuz? şeklinde başvur. sadece babana yönelik değil, sınıfa yönelik bir konuşmayla azda olsa bu olaya karşı önyargısını yıkmasını sağlayabilirsiniz. ondan sonrası ise sana kalmış. internette kitap okumanın faydalarıyla ilgili bir sürü materyal var. bunlardan güzel bir sunum hazırlayıp, babanı baskı altına alabilirsin.

tabi baban peşinen karşı, çocuk benden iyi mi bileceksin? kafasında bir adam değilse yap. diğer türlü boşa uğraşma, nato kafa nato mermer.

ilk olarakta babana hıfzı topuz'un taifte ölüm adlı kitabını okutabilirsin. kısadır, akıcıdır ve güzel kurgulanmış bir eserdir. başlangıç için iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkmm -- 19 Eylül 2012; 16:02:24 >

• Gerçekten güzel fikirler var fakat benim babamda da biraz ''ben bildiğimi okurum, kim ne derse desin'' düşüncesi var. Fikirlerini değiştiremiyoruz ve hâlâ eski kafalı. kötü anlamda söylemiyorum sadece önceden ne düşünüyorsa o düşünceye devam ediyor, yeniliklere açık değil. Bu konuda biraz zorlanacağımı düşünüyorum fakat işin ucunu bırakmaya niyetli değilim.
  • quote:

Gerçekten güzel fikirler var fakat benim babamda da biraz ''ben bildiğimi okurum, kim ne derse desin'' düşüncesi var. Fikirlerini değiştiremiyoruz ve hâlâ eski kafalı. kötü anlamda söylemiyorum sadece önceden ne düşünüyorsa o düşünceye devam ediyor, yeniliklere açık değil. Bu konuda biraz zorlanacağımı düşünüyorum fakat işin ucunu bırakmaya niyetli değilim.

Zaten tahmin etmiştim babanın Öyle olduğunu Zaten Kitap okumaya karşı olan biri Fazla yol alamaz Dediğini yap babanın Sonra sana takar kafayı öyle birine benziyor
  • Baban tuhaf biriymiş..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.