Şimdi Ara

Babam hergün 1 35lik Rakı, 2 paket sigara içiyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1958 doğumlu olan babam her gün 1 tane 35lik Rakı gömüyor ve gün içinde toplam 2 paket sigara bitiriyor.

Daha şimdiden ciğerleri parçalanırcasına öksürüyor, durmadan tıslayıp fıslıyor nefes alışı bile bi bozuk, ayrıca duba gibi şişti kocaman bi göbeği var.

Bi sabah fenalaşacak ölüp gidecek diye çok korkuyorum ne yapsam ne etsem vaz geçiremedim en son sigarasına karışınca çok pis bağırdı ben de tüm gücümle sandalyesine tekme attım, yani çok büyük kavgalar çıkıyor

Ne yapacam ne edecem bilmiyorum.

• neler hissettiğini çok iyi anlıyorum, ben de çok uğraştım babamın sigarayı bırakması için ama tek başına mümkün değil yapamazsın. aile bireylerinin de sana destek vermesi gerekiyor, ancak öyle bıraktırabilirsiniz. belli ki bir derdi var babanın, keyif için her gün 35cl'lik rakı içilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ne bünyeler var ya ben haftada bi içiyorum içincede sağlam içtiğime inanıyorum 3 günde kendime gelemiyorum. yani ben bi gün 35lik rakı içsem bi hafta içmem diye düşünüyorum. babanla oturup konuşmayı dene. sigara ve alkol içen kişilerin iç organlarını gösteren videolar var onları izlet.. önce alkolü bırakması lazım. alkol sigarasız gitmez çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canyilmaz0 -- 9 Aralık 2014; 9:15:51 >
  • Tedavisiz olmadan bırakması çok zor bir durum olmuş bence
  • Şikayet edebileceğin bir yer varsa babanı Rehabilitasyon Merkezi'ne falan aldırırsın.
  • Durum vahim müdahale edilmesi lazım bir an önce ama nasıl ? Adam ölüme koşuyor resmen.. Allah gecinden versin.

• patron995 kullanıcısına yanıt
    Aynalama yap kardeşim.
    35lik rakı bir paket de sigara...
    Hiçbir şey konuşma babanın laf açmasını bekle.
    Sakin ol, sana sinirlenmesi durumunda yapmaya çalıştığın şeyi aklından çıkartma.
    Karşısında otur ama karşında birisinin oturduğunu aklından çıkar.
    O 35lik bittiğinde 2 durum olabilir.
    Ya birbirinizi anlayacaksınız, babana içkiyi bıraktıracaksın ya da o sofraya bir daha birlikte oturmayacaksın.
    Başka yolu yoktur.
    Baba-oğul meselesini başka türlü de çözemezsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: setmefree

Aynalama yap kardeşim.
    35lik rakı bir paket de sigara...
    Hiçbir şey konuşma babanın laf açmasını bekle.
    Sakin ol, sana sinirlenmesi durumunda yapmaya çalıştığın şeyi aklından çıkartma.
    Karşısında otur ama karşında birisinin oturduğunu aklından çıkar.
    O 35lik bittiğinde 2 durum olabilir.
    Ya birbirinizi anlayacaksınız, babana içkiyi bıraktıracaksın ya da o sofraya bir daha birlikte oturmayacaksın.
    Başka yolu yoktur.
    Baba-oğul meselesini başka türlü de çözemezsin.

Ben sigara kullanmıyorum bi kere yapayım dedim adam çıldırdı.
    Alkol içmeme de zaten karışmıyor. Karşısında 1 şişe viski bitirsem vurdumduymaz.
  • Ne tedavi ne rehabilite hiç birisini kabul etmiyor ne yapsam ne etsem vaz geçiremiyorum.
    Zaten annemle ayrılar şimdiki karısıyla yaşıyor evler de ayrı.
    En azından sağlıklı ev yemeği yiyor sigarası da Kent White en hafifi ama o bile zehir.
    Adaya hapsetmekten başka yolu yok gibi geliyor.
  • Sarhosken onla konus gecmise gotur yani sebebi neymis ogrenirsin yaparken damar bir sarki ac.

• quote:

Orijinalden alıntı: patron995

Arkadaşlar moralim aşırı bozuk.

1958 doğumlu olan babam her gün 1 tane 35lik Rakı gömüyor ve gün içinde toplam 2 paket sigara bitiriyor.

Daha şimdiden ciğerleri parçalanırcasına öksürüyor, durmadan tıslayıp fıslıyor nefes alışı bile bi bozuk, ayrıca duba gibi şişti kocaman bi göbeği var.

Bi sabah fenalaşacak ölüp gidecek diye çok korkuyorum ne yapsam ne etsem vaz geçiremedim en son sigarasına karışınca çok pis bağırdı ben de tüm gücümle sandalyesine tekme attım, yani çok büyük kavgalar çıkıyor

Ne yapacam ne edecem bilmiyorum.

Babanın bu yaştan sonra şapkasını önüne alıp ben ne yapıyorum diyeceğini pek sanmıyorum.

İnsanlar alıştığı düzeni değiştirmekte pek iyi değiller. Ona göre o doğru hayatın çilesini derdini oyle attığını düşünüyor.

Kendini uyuşturarak rahatlıyor. Bünyesi buna adapte olmuş durumda pek değişeceğini sanmam.

Haa farklı bir olay olurda onun kafasında şimşek çaktırır ise belki hatasını anlar .

• kardeş değişmez hayatını yaşa ama bin nasihat bir musibetten iyidir.
  • kardeş benim rahmetli dedemde aynı senin baban gibi aynıııı, bak ne diyorum aynı. sonra bir gün felç oldu aklı dengesi gidip gelirdi, tam 7 sene yatalak yattı, sonrası malum. sana diyeceğim, baban içerken geç karşısına sende bir kadeh al eline yaşıtı gibi içmeye başla onunla, ama bokunu çıkarma, babanla konuş ama anlamaya çalış kendi fjkirlerinj dikte eder gibi konuşma, sonra beynini halıya akıtmasın.:-) neyse babana kaygılarını, düşüncelerini, anlat, ve örnekler ver. ama bu söylediklerimi olgun bir insan gibi yap, çocuk gibi ağız dalaşına girme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babam daha çok rakı daha az sigara içiyor. Fiks değil aslında bir gecede 3-10 duble rakıyı gömüyor günde bir paket kırmızı marlboro içiyordu gazladık falan slim winston içmeye başladı. Diyorum arkadaşın babası sirozdan gitti içme bu kadar kazık mı çakacaz diyor. İyi öl ... diyecektim de sakin olmaya çalıştım sonuçta adam yalnız baya tek başına yaşıyor benle farklı şehirde o da haklı.
  • Valla kardeşim derdini anlıyorum, alışkanlıklarını günden güne kısıtlamaya çalış en olmadı doktora götür. Onu meşgale edecek hobiler bulursan ve kısa yürüyüşlere çıkarsan doğayla iç içe olup yavaş yavaş uzaklaşmak isteyecektir. En önemli faktör düzenli hayat, bu yaşlarda ana-babalara dikkat etmek lazım Allah kolaylık versin.
  • geçmiş olsun hocam bunu bitirmek lazım zar zarr azaltmak değil düzenli hayat lazım üstek arkadaşın dediği gibi hobi bulsun
  • 35 azmış benimki 55 doğumlu 70lik götürüyor günde sigara da aynı 2 paket
  • Konuşmakla olcak iş değil ya bir gün komaya falan gircek yada bir şey olacak anca öyle aklı başına gelir. Yani ne kendi isteğiyle Rehabilite olur ne bırakır.

Benim babamda koah. Ama hergün de 1 paket sigarasını içer. Allahtan çok öksürüp aksırmıyor. Yine rahat ama yani bazen çok fenalaşıyor ama hala sigara içiyor. Bu sebepten ölürse de normalde öldüğüne nazaran daha az üzülürüm. Çünkü kendi hatası.

Sende boşver. Olmuyorsa olmuyor. Ne yani zorla yapacak bir şeyin yok. 60'ına gelecek adam neredeyse. Bu saatten sonra bakacaksın hayatına.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'tan genç bir kadınla evlendi de hayatı düzene girdi.
    4 ay öncesine kadar yemeği de her gün dışarıdan yiyordu.
    Şimdi her gün ev yemeği yiyor. Ama sigara ve alkole devam.
    Sigarası KENT White mı ne en hafifi ve yarıda söndürüyor ama yine de sigara sigaradır.
    Bi tane bisiklet alıp her gün bisiklete mi çıkarsam adamı ?
    İzmir karşıyaka taraflarında oturuyoruz her gün bisiklet kullandırayım ama o zaman da kalpten gitmesin ? :/
    Sigarası çok hafif ağır sigaraya göre çok farkı olur mu ?
  • Malesef üzülerek okudum.İnsanların düştüğü rezil durum içimi parçaladı.Şu an içimde o kadar çok sorunum varki.Hatta sorun 6 -7 yıldır devam ediyor.Buna rağmen sabrediyorum.Babam kanser hastası yaş 29 evlenemedik ama bugüne kadar 1 damlasına bile tenezzül etmedim içkinin.Bana hiç çekici gelmedi.Sigara desen 6 sene doğuda iran sınırında pkknın yatağında çalıştık sadece 1 kere artık sıkıntıdan kan beynime sıcrayacaktı 1 tane kaçak sigara içtim ama ne hayırsa ona bile dedim senin gibi sigara olmaz olsun diye.Arkadaşlar rehabilitasyonla olacak iş değil.Açın evinizde kuran dinleyin.Sizler islam dininin mensuplarısınız.Çoğunuz buna yaw he he diyecek ama bazı hastalıkların çaresini allah verir.Tövbe edin.İçki sigara size hiç birşey kazandırmaz.En azından gidin hayatınızı yaşayın.Geçen yaz ankarada onkoloji hastanesinde sağlığına şifa arayan insanları gördüm.Emin olun hiç biriniz onların yerinde olmak istemezdiniz.Hayat kısa ve bu kısacık hayatın kıymetini bilin.Ben bile o kadar sıkıntıya rağmen spor yapıyorum müzik dinliyorum geziyorum alışveriş yapıyorum.Haftasonları kendime güzel bi ziyafet çekiyorum.Tabi her günüm 4 4 lük geçmesede bazen zorluyorum.Canım sıkkınsa açıyorum internetten komik videoları onları izliyorum.Yıllarca terör yatağında kaldım 2 deprem yaşadım az daha koca bina üstüme çöküyordu oradan kurtuldum.İftiraların alasına uğradım günlerce evden çıkmadım.Bildiğin insanların kuklası haline geldim.Ama 1 kez olsun içkiye tenezzül etmedim etmemde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.