Şimdi Ara

BABADAN KALMA KONUTUN SU BORCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar babamdan kalma müstakil bir ev var 7 kardeşiz bekar olan en küçük kardeşim baba ve annemin vefatından bu yana bu evde kardeşim ikametgah etmektedir bu evin su aboneliği babamın adına babamın vefat tarihi 2002 dir. Su ve kanalizasyon idaresi ilamsız tebligatla su borcundan dolayı bütün varislere icra takibi başlatmış tebligatta su borcunun 2011 yılındaki borcu belirtilmekte babamın ölüm tarihide 2012 olarak yazılmıştır.
    Ben hariç diğer bütün kardeşlerimin herhangi bir sabit geliri ve üzerilerine hiç bir mal varlığı bulunmamaktadır ben ise bordolu çalışan ve evi olan bir kişiyim tebligattaki borç 15000 TL'dir. Lütfen bilgisi ve emsali bulunuyorsa beni bilgilendirmesini rica ederim.
    1- Bu borcun tamamı bana kalır ve ben mi öderim ?
    2- Mahkeme yoluyla ikametgahımın başka evde olduğunu tespit ettirirsem sorumluluğum kalkar mı ?
    3-babam ve annem vefatlerine kadar su ve elektirik faturalarının kesinlikle ödendiğini ve borçlarının olmadığını eminim ölmüş bir insan borçlandırılabilir mi ?
    Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sorularıma cevap verirseniz şimdiden teşekkürler.

• Evi hemen eşinize ya da çocuğunuza vs devredin.
    Hemen yarın ailenizle anlaşıp bir avukatla görüşün.
    Mirasçiların hepsinin bu bedelden ayrı ayrı sorumlu olma ihtimalleri var. Eğer öyle bir durumdaysaniz paranın tümünü sizden tahsil etme ihtimalleri var. Hatta şu an evinize haciz konmuş bile olabilir. E devletten veya icra dosyasından kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu avukatla görüşmenizde fayda var, babanız vefat ettiği için eğer reddi mirasta da bulunmadıysanız onun borcundan doğal olarak tüm mirasçıları sorumlu hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadirhan.hukukcu -- 24 Mayıs 2016; 9:24:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kağan07

Merhaba arkadaşlar babamdan kalma müstakil bir ev var 7 kardeşiz bekar olan en küçük kardeşim baba ve annemin vefatından bu yana bu evde kardeşim ikametgah etmektedir bu evin su aboneliği babamın adına babamın vefat tarihi 2002 dir. Su ve kanalizasyon idaresi ilamsız tebligatla su borcundan dolayı bütün varislere icra takibi başlatmış tebligatta su borcunun 2011 yılındaki borcu belirtilmekte babamın ölüm tarihide 2012 olarak yazılmıştır.
    Ben hariç diğer bütün kardeşlerimin herhangi bir sabit geliri ve üzerilerine hiç bir mal varlığı bulunmamaktadır ben ise bordolu çalışan ve evi olan bir kişiyim tebligattaki borç 15000 TL'dir. Lütfen bilgisi ve emsali bulunuyorsa beni bilgilendirmesini rica ederim.
    1- Bu borcun tamamı bana kalır ve ben mi öderim ?
    2- Mahkeme yoluyla ikametgahımın başka evde olduğunu tespit ettirirsem sorumluluğum kalkar mı ?
    3-babam ve annem vefatlerine kadar su ve elektirik faturalarının kesinlikle ödendiğini ve borçlarının olmadığını eminim ölmüş bir insan borçlandırılabilir mi ?
    Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sorularıma cevap verirseniz şimdiden teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışacağım;
    En öncelikle böyle bir borcun olmadığını düşündüğün için ve tarih konusunda hata yapıldığı için,borcun sana tebliğinden itibaren 7 gün içinde ikametgahının bulunduğu icra dairesine giderek itiraz edebilirsin bu şekilde takip duracaktır ve alacaklı taraf borcun olduğunu ispat etmekle yükümlü olacaktır.(ama muhtemelen o süreyi kaçırdın)
    1- Borcun tamamı sana kalmaz kardeşlerinle birlikte sorumlu olursun(müteselsilen), Sulh mahkemesinde veraset ilamı çıkartıp mirastaki kendi payını öğrenip,kendi payına düşeni ödemekle yükümlüsün.
    2- Hayır, reddi miras yapmadığın için herhangi bir şekilde sorumluluğun kalkmayacaktır.
    3- Menfi Tespit davası açarak borcunu tespit ettirebilirsin. Davada bilirkişi inceleme yapar,dökümler ve faturalar incelenir,böyle bir borç var mı ? eğer var ise ne kadar olduğunu mahkemece tespit ettirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrakan -- 31 Mayıs 2016; 12:14:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.