Şimdi Ara

baba parasi ile spor luks araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar yollarda cok fazla goruyoruz zengin cocuklari altlarinda super arabalar marka vermiyeyim buradaki arkadaslar alingan marka soyleyince alinan olabilir

cocuga bakiyorsun sakallari cikmamis on sekiz yasinda yirmi yasinda cocuklar onlar icin sadece hava yapmak makas atmak kafe lerin onlerinde iyice yavaslayip gecmek simariklik falan filan

o yasta o kdar parayi kazanacak bir insan zannetmiyorum ki olsun 100 milyarlik araba tabi bu babasinin zenginligi ile dogru orantili

bence en tatlisi 124 de olsa kendin calisip aldigin araba
    bu zengin babalarinda biraz daha az simartmasi lazim bu cocuklari
    ben uyuz oluyorum bu tiplere

kiskanclikmi bilmiyorum belki de araba olarak kiskaniyorum benim nedenyok diye ama davranislar olarak

neden boyle bir topic actin derseniz ne zamandir yazacam olmadi ancak bu gune imis

yazdiklarimi da fazla toparlayamadim baska fikirleri olanlar paylassin

• yaşadıgımız sistemin bir gerçeği bu..kapitalist sistemde üretip zengin olan da oluyor üretmeyip hortumlayarak mafyalaşarak rant ederek zengin olanlar da oluyor...ben üreterek zengin olup lüks araçlarda gezenlere bi şey demiyorum...onların 18-20 yaşlarındaki çocuklarına da şımarık oldukları için sinir olmuyorum...o yaşta hepimiz hava atma meraklısı yada sahip oldugumuz malı arkadaşımıza gösterme ve kıskandırma çabası içinde ve özenti idik..ama şu hortumlayıp çalıp çırpıp x5 lerle hava atan magandavari tiplere acayip kıl oluyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 28 Mayıs 2007; 2:25:46 >
  • Konuyu açan arkadaş Düşün ki çok zenginsin Oğluna veya kızına herşeyin en iyisini almak istemezmisin ? istersin.

Konu kapanmıştır yanlış veya doğru. Onun haricinde zaten kimin parayı nasıl ve ne şekilde kazandıgı kimseyi ilgilendirmez
  • kesinlikle haksızsın
    babası hakkıyla helaliyle kazanmıs parayı oğlunada en iyisini alır tabi gidipte okadar zengin olduktan sonra sahin alıcak değilya tabikide gidicek 100-200 ytllik araç alıcak

hava konusuna gelince millet civicle meganeyle hava atınca birsey olmuyorda cocuk cok daha iyi araçıyla hava atıncamı zorunuza gidiyor

işte buna birazcık kıskanclık denir nedenmi civicle hava atınca önemsemeznisin nasıl olsa civic dersiniz
    ama altında iyi bir araç olunca biraz kıskanclık duygusu girer cocuga bak araça bak dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brıllıance -- 28 Mayıs 2007; 2:39:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Konuyu açan arkadaş Düşün ki çok zenginsin Oğluna veya kızına herşeyin en iyisini almak istemezmisin ? istersin.

Konu kapanmıştır yanlış veya doğru. Onun haricinde zaten kimin parayı nasıl ve ne şekilde kazandıgı kimseyi ilgilendirmez

Kesinlikle. Ne zengin olduğu için birini kıskanmak, ne daha fakir olduğu için birini küçümsemek.
    Altında ferrari' yle dolaşan çocuk ya da range rover' dan inip merso' ya binen şımarık... Saygısızlık, terbiyesizlik yapmadığı sürece bana ne.
    Ve İran gibi Irak gibi ülkelerde yaşanılan hayatı görünce çok ufak sorunlar bunlar. Yani yaşadığımız sistem; yani emperyalist kolların savurduğu yöne gitmeye mecbur olan bu sistem; hernekadar demokrasiden uzak, sömürmeye dayalı bile olsa; ve hernekadar ülkem bazen sömürülen; bazen sömüren de olsa bu sistemde; alternatifi yok. Kimseyi bilmem ama ne komunizm ya da şeriat; hiçbirisini yaşamak istemem. En işleyen sistem bu insanoğlunun çağlardır yaşattığı. Sanayi devriminden önceki tarım çağında bile emperyalizm aslında vardı; monarşi ve mutlakiyet adı altında güçlü olan beyler ve din adamları her türlü yetkiyi elde ediyorlardı. Şimdi ise tek fark devletler düzeyi. Ekonomi olarak üretime dayalı, ideoloji olarak da hak ettiğin kadar demokrasi şu an için geçerli olan tek unsurlardır. 22. yy' da ne gelir bilmem. Medeniyetler savaşımı olur, global ve tek bir bütün halinde bir dünya mı bilinmez. Ancak şu an için; evet zengin isem ve hak ettiysem yaşarım. Akıllı ise adam ve 7 neslini yaşatacak kadar ileri görüşlüyse; kazanmışsa ... kim ne diyebilir ki.

• quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

Konuyu açan arkadaş Düşün ki çok zenginsin Oğluna veya kızına herşeyin en iyisini almak istemezmisin ? istersin.

Kesinlikle. Ne zengin olduğu için birini kıskanmak, ne daha fakir olduğu için birini küçümsemek.
    Altında ferrari' yle dolaşan çocuk ya da range rover' dan inip merso' ya binen şımarık... Saygısızlık, terbiyesizlik yapmadığı sürece bana ne.
    Ve İran gibi Irak gibi ülkelerde yaşanılan hayatı görünce çok ufak sorunlar bunlar. Yani yaşadığımız sistem; yani emperyalist kolların savurduğu yöne gitmeye mecbur olan bu sistem; hernekadar demokrasiden uzak, sömürmeye dayalı bile olsa; ve hernekadar ülkem bazen sömürülen; bazen sömüren de olsa bu sistemde; alternatifi yok. Kimseyi bilmem ama ne komunizm ya da şeriat; hiçbirisini yaşamak istemem. En işleyen sistem bu insanoğlunun çağlardır yaşattığı. Sanayi devriminden önceki tarım çağında bile emperyalizm aslında vardı; monarşi ve mutlakiyet adı altında güçlü olan beyler ve din adamları her türlü yetkiyi elde ediyorlardı. Şimdi ise tek fark devletler düzeyi. Ekonomi olarak üretime dayalı, ideoloji olarak da hak ettiğin kadar demokrasi şu an için geçerli olan tek unsurlardır. 22. yy' da ne gelir bilmem. Medeniyetler savaşımı olur, global ve tek bir bütün halinde bir dünya mı bilinmez. Ancak şu an için; evet zengin isem ve hak ettiysem yaşarım. Akıllı ise adam ve 7 neslini yaşatacak kadar ileri görüşlüyse; kazanmışsa ... kim ne diyebilir ki.

• Şu anda arabam yok olursa belki 20-25 milyarlık bir şey olcak ama ileriye yönelik maddi durumum iyi olursa kendi çocuğuma neden spor bir araba almayayım ki?? Tabi spordan kastım ne bileyim bir 320ci falandır onlar bile çok pahalı.. hani 911 turbo ile gezende görüyoruz onlar hakkaten hastanelik vakalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba fiyatlarindaki saçmalık
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mütevazılık ve de hazmedebilmek burada ön plana çıkmaktadır.

Gösteriş mahiyetindeki davranışları hiçbir şekilde iyiliklere vesile olarak yorumlayamıyorum.
    Dediğim gibi ailesinin hediye olarak araba alması ya da arabanın markasının fiyatının önemi yok.

Önemli olan bir araç olan arabanın farklı şekilde amaç olarak algılanmamasıdır.

Neyse. Erdem ve de mütevazılık kişide biter.

İyi Geceler.
  • HER BABASININ PARASIYLA ALDIĞI 100 MİLYARLIK ARABAYA BİNEN 18 20 YASINDA TÜYÜ BİTMEMİŞ ÇOCUK SERSERİ, HAVA ATAN,MAKAS YAPAN, BUMU YANİ KÜÇÜK YAŞTA SON MODEL ARABA KULLANAN 100 BİN YTL LİK ARABA KULLANAN BİRİNİ BÖYLEMİ SANIYORSUN
    BNCE SENİNDE PARAN OLSA O KADAR GELİP BURDA BU KONUYU ACMIS DEĞİL YARIN ARABAMA ŞUNU YAPTIRICAM 0 KM BMW ME SİZCE HANGİSİ DİE TOPİC AÇARDIN

TEMENNMİM ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN İNŞAALLAH
    BABA PARASIYLA ARABA ALIP DEĞİL BÜTÜN ARABALARI ALIPTA SERSERİ TİPLİ OLANLARA BENDE KIL OLUYORUM AMA
    20 YASINDA BİR ÇOCUĞUDA 2007 MODEL BİR MERSODA BMW DE GÖRÜNCE İÇİMDEN KÜFRETMEM YADA ÖN YARGILI OLMAM

BNCE SEN ÇOK ÖN YARGILISIN KARDES

BENDE 20 YASINDAYIM
    ALLAH İZİN VERİRSE 3-4 GÜN SONRA BABA PARASIYLA DEĞİL MİRASLA YA SON MODEL Bİ ARABA ALICAZ LÜK YADA UCUZ BİR GOLF

ŞİMDİ SON MODEL BİR ARABA ALINCA BEN O ARABAYA BİNDİĞİMDE (cocuga bakiyorsun sakallari cikmamis on sekiz yasinda yirmi yasinda cocuklar onlar icin sadece hava yapmak makas atmak kafe lerin onlerinde iyice yavaslayip gecmek simariklik falan filan ) BUMU OLUCAM

YAPMA GÖZÜNÜ SEVİYİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 28 Mayıs 2007; 3:15:03 >

• insan kendi parasıyla o arabayı kazanana kadar zaten olgunlaşır efendileşir. o parayı kazanmak için bile olgunluk gerekir. ondan sonra nası hava atsın. baba parasıyla olacakki hava atılacak arabaya binebilsin genç yaşta. yaş geçip kendi kazandıktan sonra kime nasıl hava atacak

tabi ömer arkdaşın dediği gibi erdem ve efendilik çok önemli ama polotje nin karşı çıktığı gibi şımarıklıkta olmamalı.

içinden çıkılmaz bir konu bu. baba parası ne demek bi defa? insanlarıda anlamak zor en az 20 sene babadan geçiniyon ondan sonra adı baba parasına çıkıyor. kardeşim o adamlar kim için çalışıyor mezaramı götürcek? seni beni ne diye doğuruyorlar? hayatta kazanma hırsıları oluyor bu şekilde kendilerine bi amaç ediniyorlar. evladımı en iyi şekilde yetiştireyim diye..

ama işte TÜrk filmi gibi "sadece para verdin babaa şefkat göstermedin kollarına yatırıp saçımı okşamadın" durumu olunca o çocuktan değil bize babasına da hayır gelmiyor

• her seferinde görünce helal olsun dedim..ister şimarık olsun ister sakin olsun 100milyarlık arabaya biniyor adam ve bende olsa binmem diyen bir kişide tanımadım ki o yaşta çocuk naparsa yapsın mütevazi görülmeyecektir dışardan iyisimi oda kafasına göre takılıp en güzelini yapıyor dışarsı pekte önemli olmasa gerek..ben şimdi benim seviyemde lüks olan hondaya veya golf4'e bineceksem oda kendi seviyesinde lüks olan cihaza biniyor bunun bir farkı yok..son olarak 20yaşında üniye giderken hergün gezerken araba almakla okulu bitirmiş askerliği yapmış iş kurmuş evli veya evlenecek yaşta araba almak arasında uçurum var,,olgunlaşmış adam imkanı olupta bu tür şeyleri yaşadığı için kendisinde küçükleride %100 anlamalıdır..
  • Saygı duyarım tabi ki. Hiç bir aileyi sen çocuğuna nie araba alıyosun diye yargılayamayız. 10 bin lik de olsa 100 binlik de olsa araba arabadır.

Hangi baba çocuğunu mutlu etmek istemez ki?

Ha bi de şu var. Kendi kazandığın para ile aldığın arabanın verdiği haz ile ailenin verdiği para ile aldığın arabanın hazı bir olur mu?

Babamın 2 arabası var. 2 arabasını sanki emanetmiş gibi sürerim çünkü hiç biri benim değil. Kendi paramla almadım. Kendim kazanıp biriktirerek almadım.

Ama inşallah ilerde kendi kazandığım para ile bir araba almak istiyorum.

Aileme minimum külfet olarak üniv mezunu olup daha sonra kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum.

Aileme bağımlı yaşamayı sevmiyorum.
  • Garip konu :) Eziklik var gibi biraz.

Benim arabamı da babam aldı kendi işimi gücümü kurana kadar da bana babam bakacak.Bu gayet dogal.Parası varsa bana neden araba almasın ? Sonucta adam o parayı evlatları icin kazanıyor.

Senin baban almadı diye mi boyle 1konu actın ? Baba parası gavur parası mı ? Ha benim param ha babamın parası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: polotje
    cocuga bakiyorsun sakallari cikmamis on sekiz yasinda yirmi yasinda cocuklar onlar icin sadece hava yapmak makas atmak kafe lerin onlerinde iyice yavaslayip gecmek simariklik falan filan

Bakın adama ne demiş. Konuyu açtığına pişman etmişsiniz. Apaçi diye dalga geçtiklerimizden hiçbir farkı yoktur gözümde yukarıdakileri yapanın.
    @polotje haklısın sana katılıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

quote:

Bakın adama ne demiş. Konuyu açtığına pişman etmişsiniz. Apaçi diye dalga geçtiklerimizden hiçbir farkı yoktur gözümde yukarıdakileri yapanın.
    @polotje haklısın sana katılıyorum.

Kendi parasıyla alan cafenin onunden yavaşlayıp gecmiyor mu ? Makas atmıyor mu ?
  • Konunun o kısmında haklısınız.
  • quote:

arkadaslar yollarda cok fazla goruyoruz zengin cocuklari altlarinda super arabalar marka vermiyeyim buradaki arkadaslar alingan marka soyleyince alinan olabilir

o yasta o kdar parayi kazanacak bir insan zannetmiyorum ki olsun 100 milyarlik araba tabi bu babasinin zenginligi ile dogru orantili

bence en tatlisi 124 de olsa kendin calisip aldigin araba
    bu zengin babalarinda biraz daha az simartmasi lazim bu cocuklari
    ben uyuz oluyorum bu tiplere

kiskanclikmi bilmiyorum belki de araba olarak kiskaniyorum benim nedenyok diye ama davranislar olarak

neden boyle bir topic actin derseniz ne zamandir yazacam olmadi ancak bu gune imis

yazdiklarimi da fazla toparlayamadim baska fikirleri olanlar paylassin

sn avusturaylada değilmiydin

ordaki türklerdenmi bahsediyorsun oradaki herkestenmi
    yoksa türkiyedekilerdenmi
    aslında hepsi aynı değilmi
    edebiyle kullanan 20 yasında adamlarda vardır
    artis olanlarda
    ama artis olanlarada çok görmüyorum

20 yasında altında kimin öyle araba olsa
    çoğunluk öyle olur
    efendi olanda olur
    kısacası

konu bana aşırı saçma geldi fikrimi söyliyimde
    alınmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Garip konu :) Eziklik var gibi biraz.

Benim arabamı da babam aldı kendi işimi gücümü kurana kadar da bana babam bakacak.Bu gayet dogal.Parası varsa bana neden araba almasın ? Sonucta adam o parayı evlatları icin kazanıyor.

Senin baban almadı diye mi boyle 1konu actın ? Baba parası gavur parası mı ? Ha benim param ha babamın parası...

@..dEnZeL.. bi iş kurda beni de işe al yaww
    bak ben de ankarada'yım acemilik çekmeyiz
  • konuyu yorumlama kişiden kişeye değişir.Açık söylüyorum baban trilyonluk bir adam;arabam 2007 seat leon kendi paramla aldim 3 senedir çalışıyorum tek kuruş yardım almadan aldım üzerine titriyorum ve trafikte çok dikkat ediyorum kendime ve çevreme Sizce bu arabayı babam alsaydı bu kadar titiz olurmuydum?????

insan ilk önce kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmeli,herkes ister çocuğuna en iyisini vermeyi ama çocuğa her zaman en iyiyi vermek çok mu doğrudur?hayır geleceği gören bir baba bunu yapmaz yapmamalı.
  • toplumdaki büyük maddi dengesizliktan zengin olana artık bu bir suçmuş gibi davranılıyor. bir de buna sonradan görmeler eklenince iş servet düşmanlığı boyutuna varıyor ve lüks arabalara binenler bu tür yadırgalamalara maruz kalıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.