Şimdi Ara

[BABA KONU] GTX 790 birkaç ay içinde & Maxwell GTX 880 2014 ün 1.Çeyreğinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  [BABA KONU] GTX 790 birkaç ay içinde & Maxwell GTX 880 2014 ün 1.Çeyreğinde

Maxwell muhtemelen 28nm süreci

GTX 790 birkaç ay içinde & Maxwell GTX 880 2014 ün 1.Çeyreğinde
    Arkadaşlar türkçeye çeviremedim. Detaylar LINK

quote:

Kuşlardan haber var. Nvidia sessizce daha fazla ekran kartı çıkarmayı planlıyor.
    Bu yıl ki yeni grafik kartları
    Yeni modeller muhtemelen GK104/106 mimarilerini içerecek. Fakat Nvidia giriş seviyesi Gk208 mimarisi içeren yeni modeller de çıkartabilir. Bizler daha çok boost modu aktif edilmiş Titanyum kartlar bekliyoruz. GeForce 600 serisi ile beraber Nvidia 3 adet x50 kart başlattı. Ben 700 serisinin de pek farklı olacağını sanmıyorum

Bir kaç ay içinde GeForce GTX 790?
    Ama bu herşey değil. Nvidia aynı zamanda yüksek ve son model kartlar üzerinde çalışmakta. Benim bu noktada Nvidianın üzerinde çalışmakta olduğu kartın hangi adla lanse edileceği hakkında bir fikrim yok. Belki tamamen aktif edilmiş GK110 Mimarisine sahip TITAN ULTRA ya da benzerleri. GeForce GTX 790 2 adet GK110 GPU'suna sahip olacak. Tamamen aktif edilmiş GK110 mimarisinin profesyonel segmente çıkarılacağını varsayarak ve Nvidia çift GPU lu kartları standart hale getirdiğini düşünürsek. Benim seçimim GTX 790 olacaktır. Sizler büyük bir ihtimalle kartın ne kadar bir fiyata sahip olacağını merak ediyorsunuzdur. Ben eminim ki 1000$ sınırını aşmayacaktır. Bu kart AMD'nin 2 ay içinde çıkaracağı Hawaii mimarisine sahip kartlara cevap olarak çıkacaktır. Sonrasında Nvidia büyük bir olasılıkla GK110 mimarisine sahip kartlarının fiyatlarını düşürecektir.

Son olarak, Santa(Noel Baba :) bu Noel çok çalışacak gibi görünüyor.

"Maxwell" isimli GeForce 800 serisi 2014'ün 1. çeyreğinde geliyor.
    Daha önceki mesajlarımda dediğim gibi. Nvidia beklenenden daha kısa bir sürede yeni model kartlarını çıkaracak. Bana üreticilerin biri tarafından şu söylendi. Nvidia yeni Maxwell ekran kartlarını 2014'ün başlarında çıkaracak. Söylenenin üzerine tahmin ediliyor ki bazı yerlerde Şubat ile Martın arasında çıkacak. Bu bilgilere dayanarak 20nm GPU'ların çıkma ihtimali az. Tabiki de Nvidia 20nm GPU'ları yine beklenenden daha kısa bir sürede çıkaracak, fakat TSMC Haziran 2014'e kadar seri üretim için hazır olmayacak. Benim kaynağım yanlış değilse Maxwell serisi GPU'lar 20nm işlemci ile üretilmeyecek.

Çeviri için @dualcoreyhy a teşekkürler.

Neden Maxwell 28nm süreci ile başlayacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 17 Kasım 2013; 20:24:02 >

• Anlaşıldı, artık herşey daha da hızlı gelişecek.
  • al işteya sistem toplicaktım ama neyse zaten çıktıklarında alamiyacağımız kadar pahalı olacağı için pek sorun teşkil etmicerkir :) fiyat olarak 2 kağıt olacaktır.

2015 de gtx 990 ı görürüz :)
  • 990 çıksında 890 alalım
  • En pahalı tek gpulu ekran kartının türkiyedeki fiyatılı 2500 civarında ise 790 4000 tl yi zorlar diye düşünüyorum
  • editörde öyle demiş umarım 1000$ geçmez" demiş. geçmez olur mu hiç? otomatikman 1300$ trdeki fiyatını söylemeyim
  • editörde öyle demiş umarım 1000$ geçmez" demiş. geçmez olur mu hiç? otomatikman 1300$ trdeki fiyatını söylemeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz daha 780 e yeni geçtik şimdiden eskittiler kartı ama tr fiyatını düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Biz daha 780 e yeni geçtik şimdiden eskittiler kartı ama tr fiyatını düşünemiyorum bile.

Vay, GTX 780' ne geçmişsin, hayırdır dostum ? Bu ne hız !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 21 Ağustos 2013; 15:56:59 >
  • Ben asıl gtx 1800u bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

editörde öyle demiş umarım 1000$ geçmez" demiş. geçmez olur mu hiç? otomatikman 1300$ trdeki fiyatını söylemeyim

bu fiyatlar hepten aldı başını gitti öyle bir duruma gelcez ki artık yurt dışında o geliri yüksek deyip durduğumuz insanlarda isyan edicek:S yurt dışı fiyatlarıda uçuşa geçiyor . e tabi bu bizede yansıyor hemde ....

• Kısaca gtx660 SLI epey bi götürecek
  • valla süper
  • Gtx 790 bi çıksın elimdeki karları çıkarıp asus un "gene" yada en mini ne varsa işte o mainboardu alıp şu son çıkan mini atx kasalarlada işi bu sene noktalıcam taaki gtx890 çıkana kadar. Parola bundan böyle; KÜÇÜK AMA GÜÇLÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 21 Ağustos 2013; 16:24:57 >
  • quote:

Gtx 790 bi çıksın elimdeki karları çıkarıp asus un "gene" yada en mini ne varsa işte o mainboardu alıp şu son çıkan mini atx kasalarlada işi bu sene noktalıcam taaki gtx890 çıkana kadar. Parola bundan böyle; KÜÇÜK AMA GÜÇLÜ

+1

Ben de kasayı ilk fırsatta küçültmeyi düşünüyorum, micro ATX kartta GTX790 ve ilaveten ses kartı takılarak küçük bir canavar olur elbette ama GTX780 fiyatını düşününce bunun fiyatını şu an merak bile etmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronatis -- 22 Ağustos 2013; 22:39:20 >

• Hazır konusu açılmışken ben de 1-2 duyumu ve haberi yazayım buraya. Öncelikle bu Maxwell konusu bütünüyle tahmin diyebiliriz. Tutar mı? Bence tutmaz. Bir ihtimal Q1 2014 derken Nvidia'nın mali yılı düşünülerek söylenmişse, belki Nisan ayında tanıtılabilir. O da çok küçük bir ihtimal bence. Bu tahmin neye dayanıyor peki, ona daha sonra değineyim.

Son gelen haberlere göre 20nm için hâlâ hacimli üretime geçilmedi. Hatta düşük verimlilik sebebiyle Maxwell'in büyük GPU'su geçen ay iptal edilmişti. Tahminen dizaynı elden geçirip GM110 gibi bir isimle gelecektir büyük GPU. Kepler de öyle oldu. Yani 20nm şuan kullanılabilir değil. Kaldı ki ilk üretimler SoC'lara yönelik olacak büyük ölçüde. İş GPU'lara gelene kadar da yıl sonuna geleceğiz galiba. Yani bana göre 2014'ün 2. yarısına kadar 20nm GPU'ları beklememek gerekiyor. Tabi Maxwell'in de 20nm ile geleceğini varsayarak söylüyorum tüm bunları. 28nm ile yeni mimariye geçmek sıkıntı olacaktır büyük ihtimalle. Zira GK110 üzerine daha fazla bir şey yapılamaz gibi. Çünkü GK110'un henüz tüm gücünü görebilmiş değiliz. Tam kapasite çalıştığında GTX690 ile benzer oyun performansı ve ondan çok daha yüksek GPGPU performansı verebilecek bir yapıda GK110.

AMD tarafına gelelim. Orada da Hawai GPU'lu kartların dağıtımına Ekim ayında başlanacağı haberi geldi. Sağlam bir haber, çünkü kaynak DigiTimes. Habere göre AMD partnerleri (Sapphire, Asus, Powercolor vs...) Ekim ayında dağıtıma başlamayı bekliyorlarmış. Bu da Hawai GPU'lu kartların satışlarının Ekim sonu veya Kasım gibi başlayacağını gösteriyor. Yine aynı haberde AMD'nin hamlesi sonrasında Nvidia'nın fiyat indirimleri ile karşılık vereceği de belirtilmiş.

Şimdi gelelim esas bombaya. Bazı Alman menşei sitelere göre XBOX ve PS4, "DX11.2+" desteği ile gelecekmiş. Aslında DX11.2 desteği biliniyordu. Bilinmeyen kısım ise oradaki "+". Denilene göre ortak bellek kullanımı gibi bazı özellikler, DX11.2'nin ilerisinde yer alan bir spesifikasyonmuş. Ekran kartları tarafında ise DX11.2 ve üzeri desteğe sahip olan yalnızca HD7000 serisi GCN mimarili kartlarmış. Kepler tarafının DX11.x spesifikasyonlarında eksiklik olduğu belirtilmiş. Hatırlayacağınız gibi, Kepler mimarili ilk kartlar, DX11.1 konusunda bazı soru işaretleri ile gündeme gelmişti. Ancak DX11.2 tanıtımında MS, GTX770 takılı olan bir sistem kullanmıştı. Yani DX11.2 konusunda Kepler'in belli bir destek sunduğu kesin. Ama iş tüm sistemin ortak belleğe erişmesi olunca, orada işler değişiyor. Kepler'in böyle bir özelliği olmadığı ortada. Hatta Nvidia'nın CEO'su tarafından GTC 2013'teki tanıtımda Maxwell için ortak bellek kullanımı ön plâna çıkarılmıştı. Yani bu özellik, Nvidia tarafında Maxwell mimarili kartlarla sunulacak gibi görünüyor.

Peki AMD için nasıl bu kadar kesin konuşuluyor? Bildiğiniz gibi yeni nesil konsollardaki yongaları AMD üretiyor. Ve iki konsolun da grafik işlemcisi GCN mimarili. Bu mimarinin, 2010 yılında kazanılmış olan konsollara yonga üretme ihalesi sonrasında, ortak bellek kullanımına izin verecek şekilde biçimlendirildiği belirtiliyor. Hatta AMD'den gelen bazı açıklamalarda, yeni nesil konsollarda kullanılan ortak yapının PC'lere de getirilmek istendiği ve HD7000 serisi için yeni bir bellek erişim algoritması hazırlandığından söz ediliyordu. Hatta bu algoritmaların 13.10 sürücüsü ile etkin hale geleceği bile söylenti olarak dolaşmakta (13.10 sürücüsünün tarihi de oldukça manidar). Yine bazı söylentilere göre HD7000 serisinde yüksek bellek kullanılmış olmasının sebebi bile bu ortak bellek kullanımı olarak görülüyor.

Öyle veya böyle, güncellenmiş GCN mimarisi ile gelecek olan Hawai GPU'lu kartlar için birçok kişi, ortak bellek kullanımına kesin gözüyle bakıyor. İşte o başta söylediğim tahmin durumu da buna binayen ortaya çıkıyor. AMD, yeni nesil konsollarla birlikte sunacağı yeni kartlarında ortak bellek kullanımını standart hale getirerek Nvidia'nın önüne geçmek istiyor. Nvidia ise bu konuda geç kalmamak için Maxwell çalışmalarını hızlandırmış durumda. Ancak Maxwell mimarili GPU'lar 20nm ile geleceğinden Nvidia için ciddi bir gecikme kaçınılmaz durumda. Belki AMD de 28nm ile üretilen GPU'larında bu ortak bellek kullanımını es geçer ve o da 20nm ile ciddi biçimde güncelleyeceği GPU'larında bu özelliği sağlar. Çünkü kimilerine göre böyle bir özellik için bellek denetleyicilerinin de yenilenmesi gerekiyor. Bu da genişleyecek GPU zar alanının 28nm ile üretilmesini güçleştiriyor.

Tabi şuan kesin durumu bilmiyoruz ama AMD, konsollardaki hakimiyetini artık her alanda getiriye dönüştürmek istediği kesin.

Ufak bir ekleme olarak da beklentilerimi belirteyim. Bana göre AMD, Hawai GPU'su ile büyük yenilikler sunmak yerine biraz daha yüksek performansı, daha uygun bir güç tüketimi ile sunmaya çalışacaktır. BF4 kampanyası da burada çok işe yarayacaktır. Performansının GTX780 ile yarışır seviyede olmasını beklediğim bu karta, Nvidia'nın ilk yanıtı fiyat indirimleri, daha sonrasında ise GK110'lu yeni kartlar şeklinde olacaktır. 15, 13, 11 SMX'li kartlarla birlikte Nvidia'nın rekabette yine liderliğini koruyacağını düşünüyorum. Ayrıca kırpılmış GK110'larla da çift GPU'lu yeni bir amiral gemisi gelir. Maxwell de 20nm'deki verimlilik durumuna göre taa gelecek yıl gelebilir. Ama bu yeni ve önemli özellikler AMD tarafından hızlı biçimde sunulursa, Nvidia da acele etmek zorunda kalır ki; o zaman buyrun cenaze namazına derim. Çünkü muhtemel bir FX-Vol.3 yahut Fermi 2.0 gibi bir şey olabilir Maxwell'in ilk serisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 21 Ağustos 2013; 19:36:07 >

• bekle bekle nere kadar, maxwell i de bekliycem herhalde ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

bekle bekle nere kadar, maxwell i de bekliycem herhalde ben

fazla beklemekte iyi değil sıkılıyor insan, Herşeyi son teknoloji kullanacağız en son teknoloji hep bende olacak mantığı sadece bütçeye zarar bence GTX 780 çıktı 2k TL , D970 Çıkacak Oda 2K civarı olacaktır tahmini türkiye rakamları.

Yazık verdiğimiz paralar gerçekten 1-2 ayar kısarak yarı paraya kart almak mümkün
    eğer endüstriyel tasarım yapmıyor ve iş için kullanılıyorsa / para kazanılıyorsa bunun üstünden lafım yok quadro al :)
  • quote:

editörde öyle demiş umarım 1000$ geçmez" demiş. geçmez olur mu hiç? otomatikman 1300$ trdeki fiyatını söylemeyim

Nvdia kartlar şuan 3 bin TL den gidiyor yakında Altın gibi borsası olacak yeni cıkan GTX 880 tahmini 4-4.500 tl civarı :) iyimser rakamdır daha fazla olursa araba kredi gibi
    ekran kartı kredisi yapılandırmak gerekcek :9

• nvidia bir şeylerin yanlış gittiğini görmüş olmalı ki konsollar için yeni kart çıkarıyor
    bu da amd nin 9000 serisi ile atak yapabileceğinin bir kanıtı olabilir
    konsol pazarı da elinde artık optimizasyon konusunda amd nin yeni nesil konsollarda bir atak yapması lazım
    iş öyle bir hale geldi ki 3-4 ayda bir falan yeni seri çıkacak artık gpu lar ufalıyor da nereye kadar böyle gidecek
    yazılım işinde bir şekilde farkın açılması lazım
    800 serisini bekleyecek olan arkadaşlara da şunu hatırlatmak isterim
    en düşük gtx780 nin fiyatı 1800tl
    siz düşünün gx800 serisi ne kadar olur?
    bence bir titan fiyatı bekleyin derim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.