Şimdi Ara

Baba filmini anlayamadım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence filmi anlamışsın da filmin pek üzerinde durmadığı konulara değinmişsin.Filmin genelini anladıysan tamamdır böyle ayrıntıları boşver bence.
  • Aman kardeş şimdi godfather fanboyları gelir burdan sağ çıkamassın dikkatli konuş biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Oyuncular iyi ama çöp film Goodfellas izleseler bu filmin çöp olduğunu anlayacaklarda izlemiyolar

ÇÖP Dediğin film gerçek hayat hikayelerini anlatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biriniz kalkıp dönem Amerika'sın da İtalyan kökenli mafyaların şehirler içinde ki savaşını araştırıp okudu mu nice gangsterlerin şehirlerin kontrolünü ele geçirip günler sonra destekçi aile tarafından vurulduğunu Amerika bir dönem tam bir cümbüş içerisindeydi bu cümbüşte İtalyan mafyalar ve zengin aileler çok ön plana çıktı Godfather'da aslında bunu anlatmaya çalışan drama ağırlıklı bir filmdir tabii siz arkadaşlar patlama,dövüş,sahilde dolaşan hatunlar gibi şeyleri görmeyince 'yaf ben anlamadım bu ne biçim film kim bu filmi bu kadar şişirdi, çöp pff gidip fast 7 izliyım' diyorsunuz bir de direk bok atıyorsunuz.
  • Renksiz çöp bir film..
    (Yavaş vurun)

• The Godfather'a karmaşık diyen ilk sizi gördüm.

@Abinos41 Goodfellas izledim The Godfather rahat daha iyi Goodfellas'tan bana ve bir çok kişiye göre. Bu arada film neden çöp sizce?

@ketchup. Gerçekçi veya gerçekten uyarlanmış olup çöp olan en az 100'lerce film vardır.

Godfather'ı sevmemiş olabilirsiniz, overrated filan dersiniz tamam ama çöp demek için kör olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 20 Temmuz 2015; 11:29:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

The Godfather'a karmaşık diyen ilk sizi gördüm.

@Abinos41 Goodfellas izledim The Godfather rahat daha iyi Goodfellas'tan bana ve bir çok kişiye göre. Bu arada film neden çöp sizce?

@ketchup. Gerçekçi veya gerçekten uyarlanmış olup çöp olan en az 100'lerce film vardır.

Godfather'ı sevmemiş olabilirsiniz, overrated filan dersiniz tamam ama çöp demek için kör olmak lazım.

Diyalogları sarmadı beni ama oyunculuklar gayet iyi

• Adam 1 kızım var demiş, e niye öyle diyor oğlu da varmış diyorsunuz. Oğlunun olması kız sayısını değiştirmiyor ki, sonuçta totalde 1 kızı var. Siz dikkatli izlemediniz herhalde zira film karışık bir film değil. E tabi mafya ailesi olunca filmde bir sürü kişi var. Ama başlıktaki yorumlar enteresan. Bir filmi beğenmediğinden ya da anlamadığından dolayı çöp ilan etmek çok sığ bir davranış. Beğenmeyebilirsiniz tabi ki ama "çöp" demek haksızlık. IMDB'de çok daha saçma ama sırf popüler popcorn diye üst sıralarda yer alan filmler var. Godfather daha yavaş olduğu için ben de Goodfellas'ı daha iyi buluyorum ama Godfather kesinlikle çöp değil.
  • Muhteşem bir filmdir. Siz bu filme kafa yakan diyorsanız ohoo..once upon a time in america, memento izleseniz patlarsınız o zaman. 1.sırayı çok net hakediyor
  • Şöyle filmlere çöp diyen dumanlı kafayı yaşamak isterim doğrusu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forward 1905

Film imbd de 2 miş bi izleyelim dedik dün gece.Filmde ilk sahnede baba kızımın düğünü diyor ondan öncede micheal diye bir oğlum var demişti.Hani bir tek oğlu vardı ? Sonradan sun denen abisi çıktı o düğün kimindi ? Babayı anlaşma için vurdular onu anladıkta bir dayak için neden sun ı okadar kişi taradı ?Balık mesajından sonra neden şöförü öldürdü arabaya kenara çektiklerinde ? Sonra birde filmdeki isimler çok uzundu kimin kim olduğunu anlamakta güçlük çektim.Film bana göre kötüydü.Filmi izlemekten çok düşündüm bu kimdi ? Şu kimdi diye kafam karıştı.Nasıl 2.ci olmuş bu karmakarışık film ?

Bir kez izleyerek anlaşılacak bir film değil. Yorumlarda filmi gereksiz şekilde abartanlar da, ilk izlediğinde anlamamıştır. Karakterlerin kim olduğunu çözmeye çalışırken, filmi kaçırıyorsun. Sahnelerin çoğu uzun ve odaklanmayı engelliyor. Muhtemelen ikinci izlediğinde de çok fazla beğenmezsin. Çünkü, yine anlayamayacaksın. Film, karakterleri tanıtan bir düzende yazılmamış. Isimler bir anda ortaya çıkıyor. Karakterler arasındaki bağlantıyı çözmek, aşırı derecede dikkat gerektiriyor.

Tek oğlu olduğunu söylemiyor. En fazla Michael'ı sevdiğinden bahsediyordu. Kendisinden sonra, birinci adam olmaya onu layık gördüğünden filan. Aklında yanlış kalmış. Tek erkek çocuk değil. Düğünde, Vito'nun(baba) kızı evleniyor. Evlendiği adam, Vito'yu vuranlarda işbirliği yapıyor. Aile fertlerinin tehlike altında olduğu bir dönemde, o adam kızı dövüyor. Sonny'de bütün tehlikeyi göz ardı edip, kız kardeşine yardım etmeye gidiyor, o arada düşmanlar tarafından vuruluyor. Filmin sonlarında da Micheal intikamını alıyor. Ailenin içinde, düşmanlarla işbirliği yapan adamlar da çıkıyor. Oraları dikkatli ve bir kaç kez izlemen lazım. Aslında, filmin tamamını bir kaç kez izlemen gerekiyor.

Popüler film sitelerinde birinci olması ve farklı ülkelerde bir hayli ödül kazanmasının sebebi, o tarihe kadar böyle bir film çekilmemiş olmasıdır. Örneğin, Argo filmi de içerik olarak fazla iyi değildir, hatta hiç iyi değildir, ama bir sinemacının, film çekmekten başka ne işe yarayabileceğini anlatıyor ve gerçek bir olaydan esinlenerek yazılmış. Üyeler bu düzeni oyluyor. Sinemadaki yeni türleri, yönetmenlerin tarzlarını, oyuncuların performanslarını, hikayenin insanlar üzerindeki etkisini değerlendiriyorlar. O yıllarda mafya üzerine kapsamlı bir film çekilmemişti. Godfather, mafya filmlerinin öncüsü oldu. Ona benzeyen yada benzetilmeye çalışılan, onlarca film ve dizi yapıldı. Kurtlar Vadisinin yazarları, projeye başlamadan önce, Godfather'ı 50 kez izlediklerini açıkladılar. Onlar, 50. izlemede tamamen çözebiliyorsa, senin bir kez izleyip, hepsini anlaman mümkün değildir. Kimse anlayamaz. Aksini iddia eden yalan söylüyordur.

Velhasıl, Godfather'dan önce mafya düzeni üzerine iz bırakan filmler yapılsaydı, Godfather başyapıt olmazdı. İçerik anlamında, Godfather'dan çok daha iyi mafya filmleri çekildi. Ama, asıl olay bunlara öncü olabilmekti. Onu da Godfather filminin ekibi başardı. Mesele bundan ibaret. Bir türün öncü filmini çektiysen, her zaman birinci sırada kalırsın...

Filmin tamamını tekrar izle. Konuyu kavradıktan sonra, beğenip beğenmediğine karar verirsin. Anlamadığın her iş çirkin görünür. Filmi anlamadan değerlendirmek, en büyük yanlıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squhze -- 20 Temmuz 2015; 20:51:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Spoiler butonu boşuna mı konuldu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.