Şimdi Ara

B12 vitamini hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bende de tam tersi oldu ve okuduğum kaynakalrda bu şekilde yazıyordu insandan insana farklılık gösterebilen bir durumdur belki sonuçta sağlıkçı değilim ve bu tedavi edilmesi gereken bir durum 3 senedir b12 düşüklüğü ile uğraşıyorum ayrıca apikobalin mideyle alakalı bir yen etkisi yok midede rahatsızlıkta olsa bir yan etkisi yok bu vitaminin kağıdında allerjik reaksiyon olabilir diyor ama bu her ilaç için geçerli bir durum onun dışında reçetesiz satılan bir ilaç zaten dodex vurulması gereken durum b12yi emmiyorsa vücut dodex vurulur dediğim gibi önce doktora gitmeli sebebi belirlenmeli ama apikobalde kullansa bir miktar artış elbet olur.
    edit: ayrıca ben b12nin en düşük olduğu zamanlar 82 kiloydum şuan 73-74 kilo civarıyım kilo aldırsaydı bu kadar kiloyu biraz zor verirdim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 24 Ekim 2016; 20:03:39 >
  • Bu aralar da herkeste b12 eksikliği var ilginç gerçekten.Sağlık ocağı bakar ama tavsiyem tüm vitaminlerine baktırmandır onun içinde tam teşekkürlü bir hastaneye gitmen lazım.

B12 sinir sistemi ve beynin temel direğidir eksikliği birçok probleme sebep olur.Mesela açlık grevi yapanlar uzun süre b12 almazlarsa felç kalma riskleri bile vardır ama b12 alarak bir insan 400 güne kadar aç kalabilir.Ne kadar önemli olduğunu burdan anlayın.

Vitaminler kilo aldırmaz kim uydurdu onu ! Eksikliğin de metabolizmaya etki edeceği için kiloya meyilli olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcloth -- 24 Ekim 2016; 20:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedJøhn kullanıcısına yanıt
    ben bunu neticemden uydurmuyorum diyetisyenle konuştuğumda ki metabolizma hız testide yapıldı bunun üzerine sormuştum ve okuduğum bazı kaynaklarda bu durumun olabileceğini söyledi zaten arkadaşada söyledim önce doktora gidip sebebi belirlenmeli ama apikobal kullanmanın bir zararı olacağını sanmıyorum midede bir sorun yoksa ve diyet yaptığını söylemiş arkadaş yardımcı olabilir ama tekrar edicem bu durum tedavi edilmesi gereken bir durum diyet yüzünden oluyorsada pek sağlıklı bir diyet değildir, biz burda bir tedavi öneremeyiz sadece tecrübelerimizi paylaşabiliriz ve çok basit tavsiyelerde bulunabiliriz bu konuda eğitimimiz yok sonuçta
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    Aç karnına doktora gidin doktora b12 vitaminine baktırmak istiyorum deyin kan alırlar kan sonuçları ertesi güne çıkar.
    B12 kilo aldırır diyenler var ama ben kullanırken kilo vermiştim şimdi aldım orası ayrı tabi :)
    dhailiye bu işin uzmanı diyorsunda kilo alma ayda verme olayı diyetisyenden sorulur sonuçta bu vitamin eksikliklerinin metabolizma üzerindeki etkilerini öğreniyorlar, belirtmeyi unutmuşum benim hatam herhangi bir diyet yapmadım veridği diyeti 1 gün uygulayabildim sadece,onun dışında acaba kaç kere daha söylemeliyim önce doktora gidilmeli ve bu eksikliğin sebebi araştırılmalı önce doktora gidilmeli bu konuda herhalde kimsenin itirazı olmaz, bu ilacı önermemdeki sebep ciddi b12 düşüklüğünün ne demek odluğunu o el ayak uyuşmalarını vs tecrübe ettim faydası olabilir ve emilim bozukluğu varsa zaten geçmeyecektir o belirtiler, doktora gidipte b12 düşüklüğü için test yaptıracağı zaman zaten belirtmeli ben b12 için apikobal dodex vs her neyse kullandım diye.

edit: daha fazla uzatmayada gerek yok konu amacından sapıyor öncelikle doktora gidilmeli bu konuda hem fikirsek daha fazla uzatmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 24 Ekim 2016; 20:43:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: starcloth

Bu aralar da herkeste b12 eksikliği var ilginç gerçekten.Sağlık ocağı bakar ama tavsiyem tüm vitaminlerine baktırmandır onun içinde tam teşekkürlü bir hastaneye gitmen lazım.

B12 sinir sistemi ve beynin temel direğidir eksikliği birçok probleme sebep olur.Mesela açlık grevi yapanlar uzun süre b12 almazlarsa felç kalma riskleri bile vardır ama b12 alarak bir insan 400 güne kadar aç kalabilir.Ne kadar önemli olduğunu burdan anlayın.

Vitaminler kilo aldırmaz kim uydurdu onu ! Eksikliğin de metabolizmaya etki edeceği için kiloya meyilli olursunuz.

bence çoğu kişide vardı zaten. birkaç konu açıldı ondan sonra insanlar çözüm aramaya başladılar.

(bakınız: ben)

kaç tane dahiliyeciyle konuştun kişiden kişiye değişmediğini nerden biliyorsun ben iştahsızlıktan çok aşırı yeme durumuyla karşılaştım bizzat tecrübe ettim plasebo diyorusn ben bu durumu tecrübe edip 1 yıl yaşadıktan sonra araştırdım hala plasebo diyorsun bende b12 diyorum etkileri vs. diyorum bunlar arasında metabolizma yavaşlaması olduğunuda gördüm diyorum sordum diyorum araştırdım diyorum kafamdan uyduruyormuşum sağlık konusundakş eğitimin ne bay çok bilmiş kişiden kişiye değişen etkiler yaratmadığını ne biliyorsun, cahil dediğin insan 3 yıldır bu durumla mücadele ediyor ve araştırıyor okuyor soruyor soruşturuyor snein bu konudaki bilgin ne referansların ne nasıl cahil diyebiliyorsun onu anlat bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

quote:

Orijinalden alıntı: starcloth

Bu aralar da herkeste b12 eksikliği var ilginç gerçekten.Sağlık ocağı bakar ama tavsiyem tüm vitaminlerine baktırmandır onun içinde tam teşekkürlü bir hastaneye gitmen lazım.

bence çoğu kişide vardı zaten. birkaç konu açıldı ondan sonra insanlar çözüm aramaya başladılar.

(bakınız: ben)

b12 eksikliğinde çoğu kişi bende dahil önce unutkanım işte tembelim şöyleyim böyleyim diye geçitiriyordu bende ciddi bir düşüşten sonra doktora gittiğimde çıktı sonra bu konular açıldıkça insanlar bilinçlendikçe ulan ben unutuyorum dikkatsizim tembellikte var yoksa bendede b12 düşük olmasın diye araştırmaya başladı benim kanaatim bu yönde açıkcası

bende 3 yıldır 1 diyetisten 1 nörolog ve 1 dahiliyeciye gittim bana masal okuma sende tecrübelerini aktarıyorsun işte bende el ayak uyuşması sinirlilik denge kaybı gece körlüğü aşırı yorgunluk ve sinirlilik yaşadım ve bana birşey kanıtlayamadan bana cahilsin diyemezsin ben sadece yaşadıklaırmı aktarabilirim çünkü bu konuda eğitimim yok sende sadece yaşadıklarını aktarabilirisn çünkü seninde eğitimin yok asıl chail sne olmuş oluyorusn bu durumda 4 tane dahiliyeciye gitmiş ben 3 farklı branştan 3 farklı uzaman göründüm kilo verememe durumum vardı ne kadar az yesemde ne kadar spor yapsamda kilo veremiyordum diyetisyenle konuştuktan sonra metabolizma hızımın yavaş odluğunu testten sonra öğrendim bu durumunda b12den kaynaklanabileceğini söyledi çünkü aşırı yavaştı metabolizmam ve tedavi olupta b12 testlerim yükseldikçe daha rahat kilo verebildim yeme düzenimi değiştirmeden hatta sporu bırakmama rağmen etkisi avrdır veya yoktur ben bu şekilde kilo verdim bnu tecrübe ettim sorduğumda cevabımı bu şekilde aldım snein gibis abit fikirli farklı açıdan bakamayan cahil insanalrla vaktimi ahrcayamam yazmam gereken bir makalem var daha fazla sanada cevap verip vaktimi harcamıycam arkadaş tedavisini olur sonuçlaırnı görür eğer bu konuda eğitimin olmayıp insanlara cahil deyip kendini üstün görüyorsan unutma asıl cahillik budur sabit fikirlisin ve o şekilded eolmaya devam ediceksin kişiden kişiye değişebilecek bir durumdur diyorum belki öyledir belki öyle değildir belki snein ki plasebodur afedersin ama gerçekten tekrar belirtme gereği duyuyorum chail ve sabit fikirlisin başka açılardan bakmayı öğrenmediğin sürecede bu böyle olacak
    http://www.posta.com.tr/zayiflamayi-hizlandiran-altin-oneriler-haberi-163032 sebep 4 bir diyetisyenin yazdığı yazı
    https://www.beslenmerehberim.net/kilo-vermeyi-engelleyen-hastaliklar/ kansızlık b12 eksikliği
    http://www.hastane.com.tr/saglik/kilo-vermenizi-engelleyen-10-madde.html yine kansızlık başlığı altını bir oku
    http://www.onikibilgi.com/metabolizma-hizini-arttiran-vitaminler/ bir tane daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 24 Ekim 2016; 21:19:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.