Şimdi Ara

B Tipi Likit Fon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aramızda B Tipi Likit fon alıp satan varsa bilgi verebilir mi ? İşbankta B tipi likit fonun alış fiyatı olarak 123 küsür görünüyor. İşi öğrenmek amaçlı az alıp bu işe girmek istiyorum. Örneğin 123 liraya 1 adet aldım. Kaç günde ufak bir getiri sağlar. Kaybetme riski yokmuş sanırım ama çokta kazandırmıyormuş. 40-45 gün beklemek gerekiyormuş filan. Bilgi verir misiniz.

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Arkadaşlar aramızda B Tipi Likit fon alıp satan varsa bilgi verebilir mi ? İşbankta B tipi likit fonun alış fiyatı olarak 123 küsür görünüyor. İşi öğrenmek amaçlı az alıp bu işe girmek istiyorum. Örneğin 123 liraya 1 adet aldım. Kaç günde ufak bir getiri sağlar. Kaybetme riski yokmuş sanırım ama çokta kazandırmıyormuş. 40-45 gün beklemek gerekiyormuş filan. Bilgi verir misiniz.
    123 liraya alırsan 45 gün sonunda sana 1 TL filan getirecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyaş Pilot -- 9 Ekim 2012; 10:22:44 >

Orijinalden alıntı: Ayyaş Pilot

123 liraya alırsan 45 gün sonunda sana 1 TL filan getirecektir

Bu konuda bilgin varsa biraz daha detaylı bilgi verir misin pilot kardeş. Bu işlerde paramızın olması gerekiyor ama nasıl takip edilir ne olursa artar gibi filan daha bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bunun dışında pek bi bilgim.. ama sanırım getirisi çok az..

Likit fonun kullanım amacı, para vadesiz hesapta yatmasın, boş boş duracağına biraz gelir sağlasındır. Ama satarken göreceksiniz ki, satış üzerinden gelir vergisi kesilmektedir. Kısa süreli al-sat kesinlikle bu fona uygun değildir. Peki niye alalım bu b tipi likit fonu? Bir miktar birikmiş paramız var, vadeliye bağlamak istemiyoruz ama boş boş da yatsın istemiyoruz. Alıyoruz bir miktar b tipi likit fon, nakite ihtiyacımız olana kadar tutuyoruz, zamanı gelince de bankamatikten satıp naktimizi alıp devam ediyoruz :)

Orijinalden alıntı: huersa

Tamamen benim görüşümdür, bir yerden alıntı değildir.

Likit fonun kullanım amacı, para vadesiz hesapta yatmasın, boş boş duracağına biraz gelir sağlasındır. Ama satarken göreceksiniz ki, satış üzerinden gelir vergisi kesilmektedir. Kısa süreli al-sat kesinlikle bu fona uygun değildir. Peki niye alalım bu b tipi likit fonu? Bir miktar birikmiş paramız var, vadeliye bağlamak istemiyoruz ama boş boş da yatsın istemiyoruz. Alıyoruz bir miktar b tipi likit fon, nakite ihtiyacımız olana kadar tutuyoruz, zamanı gelince de bankamatikten satıp naktimizi alıp devam ediyoruz :)

Hacı peki getiri durumu nedir ? Öğrenci halimiz ile çok kazanmak istemiyoruz. Örneğin 400 - 500 liralık fon alsak ne kadar getirisi olur , ne kadar süre bekletmemiz gerekir ? Birde 808 b tipi var 50 küsür yazıyor , kısa vadeli filan bu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a tipi slip don xd
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.