Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.185
Cevap
42
Favori
348.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    1- ok, demk ki sport olayını yanlış anlamamışım, sport almıyorum.
    2- 2014 makyajsız almak bütçe konusunda en mantıklısı.
    3- lpg takmıyorum, çalıştığım kurum benzinimin büyük kısmını karşılıyor, o nedenle 8 lt çok sorun olmayabilir. ortalama hızım 38 gibi.
    4- burayı akılda tutmak lazım sne de 1000tl.
    5-gerekli mesaj alındı:)
    6- yaz sonu o zaman daha mantıklı benim için de, hem önümü görümş olurum. arada düşeş birşey çıkmazsa beklemek en mantıklısı.

    Çok teşekkürler ilgi ve alaka için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalfthepurple

    ben de oğlum istedi diye (5 yaşında) mersedes almaya karar verdim mecburen. yoksa hanıma kalsa 0 jetta alalım.

    aradım 2 çocuklu aile için çok da zorlamayacak olan B serisine denk geldim. neredeyse forumdaki tüm yazıları okudum.

    B200 ihtiyacım olmadığına karar verdim - sizlerin tabiriyle güç elimin altında olmasa da olur. zaten bursa da ahım şahım dağ dere yolları yok, 1.5 dizel fiestamla çıktığım yerlere çıkarım heralde.

    B 180 Dizel yakıt konusunda anladığım kadarıyla 5 civarı.
    B 180 Elite ise 7-8 Lt civarı yakacak anladığım kadarıyla. (şimdiki aracımın hız ortalaması 38, yakıt ortalaması 4,5 lt). eğer B180 7-8 lt yakarsa bu ortalamayla benim için yeterli. sene de 15 000 km yapıyorum - (altı üstü öğretmenim be, ne geziyormuşum haa)

    sorularım:

    1- Sport almaya gerek var mı?
    2- 2013 ile 2014 arasında kalsam illa 14 mü almalıyım-şu anlamadığım makyaj vs vs den dolayı?
    3- dizel için zorlamalı mıyım?
    4- bakımlar için yetkili servis 1000tl istiyor, bunları özel de yaptırsam saçmalamış olur muyum (kendi kuzenim motor ustası) - garanti bitiminde tabiki.
    5- ilk göz ağrım qashqai ağlar mı?
    6- aracı yaz başı mı alsam yaz sonu mu alsam daha mantıklı olur fiyat konusunda?

    cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.



    2 yıl kullanıp iki ay önce satmış birisi olarak ben de yazayım:
    1. Aile kullanımı için Sport almasanız daha iyi olur. Hem daha az konforlu hem de yere daha yakın. Elite paket bakmanızı öneririm.
    2. Model yılına fazla bakmadan donanım, km, hasarsızlık vs. ön plana alınarak 2013 veya 2014 bakılabilir. Ben olsam aynı model yılında makyajlı kasaya 10 bin lira fazla vermem.
    3. 2013 benzinli B180 otomatik kullandım. Şehir içi 9-9.5 civarı yakıyordu. Sizin verdiğiniz ortalama hızda 8-8.5 L arası yakar tahminen.
    4. İki kez bakım yaptırdım. Geçen yıl 700 TL, bu yıl 780 TL ödedim. Garantisi dolsa da yetkili servisi tavsiye ederim.
    5. Yaz başı fiyatlar biraz daha yüksek olur. Bekleyebilirseniz yaz sonu daha mantıklı olur.




  • Arkadaşla bende 10 gün önce 2007 70bin km de B150 aldım. Araç süspansiyon olarak biraz sert geldi ama neyse kabullendik onu. Yalnız bir kaç sorunum var. Tüm sayfaları okudum onu belirteyim öncelikle.
    Atiker gold lpg taktırdım araçta bazen frene basınca sarsıntı oluyor. Daha önceki sayfalarda değinilmiş ama çözüm bulunmuş mu o açıklanmamış. Bir de torpidoda cd changer var ama nasıl çalıştırılıyor anlamdım. Sadece teyp içindeki cd yi okuyor. Cahngerdakileri okutamadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu 2012 B200 sport modeli ile aranıza katılmış bulunuyorum.

    Çok yakın bir arkadaşımda da b180 modeli var. Dolayısıyla her iki modelide yakından gören bilen biri olarak kıyaslamalarda sizlere yardımcı olabilirim.

    Öncelikle bu model mercedesin piyasadaki neredeyse en ucuz en ulaşılabilir modeli, o yuzden almadan önce şuna karar vermeniz gerekiyor. Ben sırf mercedese binmiş olmak içinmi bu arabayı alıyorum yoksa mercedes kalitesini yaşamak içinmi bu arabayı alıyorum???

    2.el fıyatları uygun olduğu için bu modeli sırf adı mercedes olsun dıye alıp bınen çok kişi var eğer oyleyse elit olmuş style olmus cam tavan olmuş olmamıs cok önemi yok. bu araba alan herkesi memnun eder. Alıpta pişman olan yoktur.

    Ama gercekten mercedes kalıtesını ve performansını yaşamak istıyorsanız sadece lafta değil fiilen de mercedese bindiğinizi hissetmek istiyorsanız kesinlikle B200 modelini tavsiye ederim. 1.6 156 beygir 250NM tork. şuan son model C serisinde ve hatta hatta E serisinde kullanılan motor ile aynı motor. Yolda yokuş yukarı cıkarken zorlanan ve sağ şeride geçmek zorunda kalan bir mercedesin içinde olmak istemez kimse. Ayrıca 156 beygirlik motor 122beygirlik b180 e göre bariz daha az yakıyor..

    Cam tavanı ve deri döşemesi olmazsa olmaz. Bunlar olmadan PREMIUM bir araca biniyorum demek anca kendini kandırmak olur. Eğri oturalım doğru konuşalım.

    Ülkemizde B200 yanlızca SPORT modeli ile satılıyor. Hem sport suspansıyon hem runflat lastık olunca bozuk yollarda biraz konforsuzluk hıssedılıyor. Fakat duzgun yollarda, duble yollarda ve otobanda o sertliğin ne işe yaradığını anlıyorsunuz çünkü araba adeta yere yapışıyor ve müthiş yol tutuşu sağlıyor.

    Arabanın dıyebileceğim tek kusuru runflat lastıkleridir. Bende şuan micheline crossclimate modelinden 4 tane sipariş verdim. lastikleri onlarla değiştireceğim. kış için ayrıca lastık almayacağım bu lastıkler kış sertifıkası olan tek yaz lastığımiş. Gelişmeleri burdan sizlerle paylaşırım.




  • 12 yil otomtik focus kullandim 3 yildir ix35 kullaniyorum ama manuel aldigima pisman oldum ben aldigimda otomatik vites yoktu simdi arac bakiyorum b 180 cok hosum gidiyor almisken dizel otomatik olsun istiyorum 2104 alabilirim bakim ucretleri nasildir otomatik vitesi sorun yapiyormu kullanan varsa yardimci olursa memnun olurum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar runflatleri çıkartıp 4 adet micheline yumuşak hamur lastik taktim. Olumlu anlamda çok farketti. Aracın sürüşü çok yumuşadı. yol sesi neredeyse sıfırlandı. Runflat yoldaki tum pürüzleri hissetiriyordu, şimdi daha konforlu oldu. Şu runflat saçmalığından biran önce kurtulmanızı tavsiye ederim. Bizim ülkemizin yollarına uygun bir lastik değil. Almanyadaki gibi kaymak gibi asfaltlarda iyi iş görür ama Türkiyede eziyetden başka birşey değil.
  • Merhaba, araç arayışındayım ikinci el ilanlardaki farkı doğru değerlendirmem için B 180 BlueEfficiency Elite ile B180 Elite Fl arasındaki farkları yazabilir misiniz

    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B H D R

    Merhaba, araç arayışındayım ikinci el ilanlardaki farkı doğru değerlendirmem için B 180 BlueEfficiency Elite ile B180 Elite Fl arasındaki farkları yazabilir misiniz

    Teşekkürler

    Benim bildiğim Prime, Sport, Style ve Elite donanımları var. Fl'den kastınız ne anlamadım.
  • Kendi sitesindeki kodlama 180 FL(elite,urban,style vs) diye geçiyor ,ikinci el ilanlarında 180 BlueEfficiency Elite diye açılmış ilanlar var (2015 model) ikisi aynı aracı mı ifade ediyor anlamadım.Fark varsa nedir onu öğrenmek istiyorum.
  • FL demek facelift demek oluyor yani makyajlanmış kasa anlamında ki bu da B serisinde 2015 modelden itibaren başlıyor...
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    B180 benzinli alma arefesindeyim, elite paket düşünüyorum ama deri döşeme olması düşündürüyor kullanan arkadaşlardan yorum alabilirsem memnun olurum.Terletiyor mu ,suni deri fikri hep itici gelmiştir bana,aydınlatma sistemi için elite paketi almaya değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B H D R
    ....Terletiyor mu ,suni deri fikri hep itici gelmiştir bana,aydınlatma sistemi için elite paketi almaya değer mi?


    Merhaba, bir aydır kullanıyorum. Koltuklarla ilgili terletme vb. olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahira -- 13 Mayıs 2016; 11:10:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pm204
    ...2104 alabilirim bakim ucretleri nasildir otomatik vitesi sorun yapiyormu kullanan varsa yardimci olursa memnun olurum

    Periyodik bakım 1300 TL civarında tutuyor yetkili serviste.
  • 2013 B180 iki kez bakıma girdim. 700-800 TL arası tuttu.
  • Benim aracım 2012 model B200 . Yakıt deposundaki bir sıkıntıdan dolayı benzin doldurulurken sürekli tetik atıyor ve tekrar doldurmaya başlamak gerekiyor. 1-2 litre dolunca tekrar tetik atıyor. Böyle bir problem yaşayan var mıdır acaba?
  • xanovera X kullanıcısına yanıt
    Aracım Vw Bora onda da benzer bir problemim var. Taşıt tanıma olan pompalarda daha sık oluyor. Taşıt tanıma olmayan pompalar daha sorunsuz dolum yapıyor. Sizdeki problem de benzer olabilir. Bu yazdığım geçici çözüm oluyor tabiki, problem ney derseniz henüz bulamadık.
  • İyi akşamlar arkadaslar
    Eşim şu an 2009 fiesta titanium kullanıyor ama artık hem daha geniş hem de mercedes konforunu yaşamak için B 180 almak istiyorum ve 70000 civarı bütçem var
    2 adayım var
    1.si
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-kaza-boya-degisen-yok-otomatik-bej-deri-ekspertizli-b180-306547686/detay
    2.si
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-sahibinden-2013-mercedes-b180-otomatik..boya-hata-yok-308077900/detay

    Siz sevgili kullanıcıların yorumlarını ve fikirlerini bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 senedir kullaniyorum B160 boyut model. Derli toplu küçük hem de yüksek ve genis olmasına bayılıyorum.bu ozellik bayanlar icin ayrica ideal.Lakin malesef iç donanım montaj ve malzeme kalitesi berbat.Kapı ve pencere kolu elimde kaldı çıtası düştü arka tırnak çıkıp duruyor dikiz aynası bir gidiyor bir geliyor cam açma düğmesi bile kırıldı kısacası çin mali oyuncaklar gibi uyduruk.Şimdi 2016 B modeli almaya çekiniyorum BMW 2 serisi mi düşünsem bilemedim.Acaba tüm mercedeslerde bu sorun var mıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 2011 model B 160 benzinli otomatik bir depo ile 700km gidiyor sehiriçi.Bence yakıt iyi yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kısa süredir 2015 B 180 d kullanıyorum. Benim ilk izlenimim yeterince kaliteli ve sağlam duygusu veren araç olduğu yönünde. Showroom da inceleyip daha doğru değerlendirme yapma şansınız var. İç mekan rahatlığına alıştıysanız başka modelleri beğenme şansınızda az olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.