Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.185
Cevap
42
Favori
348.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jblaTT

    Selam arkadaşlar,

    Aracımı sattım 44000 TL'ye ama satmadan 2 gün önce araç problem çıkardı. Kontak anahtarını çeviriyorsun çalışmıyor. Yarım saat bekle, çevir çalışıyor???

    Neyse Bursa Mengerler e götürdüm, aracı satıyoruz, bu problemi halledelim diye de ilettim.

    Meğerse Mercedes B150 (dünyanın en iyi araç markasıdır???) 'nin MOTOR ŞARJ DİNAMOSU bozulmuş. Aracım 65000km'de.

    Yenisi ile değiştirdiler ve bende kendilerine 1940 TL para verdim. Bu durum canımı tabiki bir hayli sıktı.

    Aracı aldığımda; 50000 - 60000 - 70000 - 80000 - 90000 - 100000 vb km'lerde ne tür bakım yapılması gerektiği ile ilgili çalışma bile yapmıştım. Fren balataları, antifriz, lastikler, filtreler, motor yağı, bujiler, lamel tavan lastikler vs.vs. Ama bu MOTOR ŞARJ DİNAMOSU arızası beni Mercedes'ten, B serisinden, C serisinden, E serisinden öyle bir soğuttu ki anlatamam.

    Honda, VW ve Audi kullanmış birisi olarak bu tip fabrika kaynaklı veya ürün kaynaklı bir problemin arkasında Mercedes'in veya Mengerler'in nasıl durmadığına hayret ediyorum. Benim için Motor Şarj Dinamosu arızası 65000km'de 4 senelik bir araçta, komple motorun bitmesi gibi bir şey. Bu aşınan veya tıkanan bir materyal değil ki.. Anahtarı çeviriyorsun oda görevini yapıyor.

    Nasıl bir kalite anlayışı veya müşteri memnuniyeti hedefleri var bilmiyorum ama benim düşünceme göre bu kullanıcı kaynaklı bir hata olamaz. Sarf malzeme hiç değil.

    Bu konuda dava mı açsam diye bile düşünüyorum bazen..:)

    Neyse arkadaşlar, bu hayatta mükemmel bir araç olamaz galiba ve hiçbir zaman olmayacak...:)

    Saygılar.

    geçmiş olsun ve sattığın için de hayırlı olsun.. Bu hafta bikaç araç bakmaya gittik ama annem yok ya ben bunu kullanacam diyor illa.. Benim kendi aracım citroen yeni c4 ve çok memnunum.. Belki yerden yüksek olup mercedes gibi kaymak değil ama, maşallah sorun yok ve b150 12 lıtre yakarken dizel 112hp 6 litre..

    Mercedeste yangın tüpü dışarıya göre bile 3 kat pahalı..

    Bizim araç da bitmek bilmeyen sorunlarla devam ediyor.. Ayrıca yangın tüpünü araştırdım şu anda yangın tüpü vermeyen marka yok.. Biz yangın tüpü verilmediğini farkettğmizde, babamla sanki araç bakmaya gelen 2 müşteri gibi sorduk, aracı aldğmızda yangın tüpü veriyor musunuz diye.. Satış temsilcisi güldü ve efendim burası mercedes yapmayın dedi, tabiki de veriyoruz dedi.. Töbe töbe...

    Bu arada sunroof modeli yeni b'de değişti arkadaşlar.. Bizdeki b'de 6 parçalı her parça çapraz bir şekilde akordiyon gibi katlanarak açılıyor. Yeni b'de blok halinde c'dekiler gibi.. Avrupa forumlarında da sunrooftan şikayetçiler ve mercedes o sunroofu bırakmış..

    Yakın bi zamanda almanya mercedese mail atacağım sonucu paylaşırım sizinle de..




  • Bu yeni çıkan B serisine acaba lpg takılabiliyor mu? Bu konuda bi fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar merhaba,

    Planlarımda mecburi bir değişiklik olacak gibi.

    15 Mayısa kadar araç almam gerekiyor. Şİmdiki aracım para biriktirdiğim için emanetti. Planlanandan erken vermem gerekiyor ve hemen araç almam lazım.

    B serisine sevgimi ve ilgimi biliyorsunuz zaten. Ama kısmet olmayacak gibi. Aklım kaldı desem yeridir ama dünya malı diye teselli oluyorum. Kısmet yeni kasasına olur inşallah.

    Bende yerine alternatif olarak 2010 - 2011 Mazda 3 impersıvve a/t belirledim. İçinizde bu aracı bilen, kullanan var mı? Ben çok araştırdım, okudum gittim test ettim ikna oldum.

    Bir de sizin değerli fikrilerniniz alayım dedim. (Piyasası 35 - 38 bin TL)

    bu da bir tane örnek:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sehamotors-mazda3-impressive-otomatik-sunrouflu-hatasizz-84224995/detay


    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 30 Nisan 2012; 11:55:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    Bu yeni çıkan B serisine acaba lpg takılabiliyor mu? Bu konuda bi fikri olan var mı?

    Ben günümüz itibariyle lpg uygulaması yapılmayan araç olduğuna inanmıyorum. Özellikle valve care özellikli bir prins marka lpg uygulamasının çok sağlıklı olacağına inanıyorum. Ama yeni kasa b ler için bence beklemekte fayda var. Araç bir 20 - 30 bin yapsın fabrikasyon bir sorun olmadığı kesinleşsin sonra düşünün derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    Arkadaşlar merhaba,
    .......
    Bir de sizin değerli fikrilerniniz alayım dedim. (Piyasası 35 - 38 bin TL)
    b.......
    Teşekkürler...



    Selam, mesajınızı aldım fakat buraya yazayım dedim, ben 7 yıllık bir hondacıydım, mercedes filan düşündüğüm yoktu fakat nasıp mercedesmiş. Mercedes düşünmeseydim alacağım iki araç vardı bunlar Mazda 3 impersıvve ve honda civic idi. Bunların da hiç sıfırını almayı (kullandığım honda sıfır idi..) düşünmedim. Temiz 1-2 yıllık, az km olan garaj arabalarına bakmaktayım. Her ikisini şu şekilde değerlendirmiştim ;

    honda civic ;
    1- Kasa olarak çok iyi
    2-İç dizayn güzel
    3- Donanım eksik
    4- Otomatiği şahane idi..
    5- Yakıt çok yakıyor şikayetleri (8-10lt /100 km) (1.6 motor ve otomatiğinden ne beklenebilir di !!)
    6-Sonroof suz düşünmeyin içi kararıyor arabanın, belki bana öyle geliyor..

    Mazda 3 impersıvve ;
    1-Kasa olarak honda ciciv gibi olmasa hoş bir kasası var, beyazı ve fümesi iyi..
    2-İç donanım gene honda ile yarışamaz ama koltuk rengi ile ön konsol uyumlu modelleri olursa çok iyi durmakta.. Koltukları krem rengi olanlarlar var konsolda iki renkli onların..
    3-Donanım full
    -Koltuk ısıtma
    -Tam otomatik klima
    -Ön cam ısıtma
    -Ayna katlanır ve sinyalli
    -Cam ve sunroof tam kontrol (tüm camlar ve sunroof bir dokunuşta açılır veya kapanır ve sıkışma önleyici, anahtardan tum cam ve sunroof açma ve kapama buna dikkat 2010 ilk altı ayına kadarlarda var sonrasında bu donanımı kaldırdılar.. )
    -Aynalarda kör nokta radarı ki bunu şu an wosvagen yapıyor reklamını yeniymiş gibi , mazda çıkaralı 3 yıl oldu..
    -Arka park- lastik basıncı-yağmur-kararan iç dıkız-far sensoru gibi..
    -İç kapıdaki cam düğmeleri ışıklı (2010 ilk altı ayına kadar kilerde sonra kaldırdılar..)
    -İç ışık paketi buda kalkmış veya opsiyonel idi.

    4-Tabıkı otomatik fakat honda kadar kullanışlımı tam bilemem kullandım ama uzun süre değil..
    5- Yakıt sorunu bundada var ama 1.6 motor ile o kasalar bence normal..
    6-Sonroof suz Mazdayı’da düşünmeyin içi kararıyor arabanın belki bana öyle geliyor demiştim


    Her ikisini de kullandım her ikisi de kullanış bakımından çok iyi (bu göreceli bana göre iyi..) Hangisi derseniz donanımsız hondaya donanımlı mazdayı tercih ederdim.. İkinci eli düşük mazdanın, bu sebepten 2010 model az km mazda ile 2008 çok km honda alabilirsiniz.. İkinci eli düşünmeyin zaten her ikisini de olması gereken fiyattan aldığınızdan tekrar satışta kaybınız yok sıfır alanlar düşünecek onu..

    Ayrıca 2. Eli düşüktür diye bir araba almayı kesinlikle düşünmedim, önemli olan benim beğenim.. Bu düşünerek alanlara da şaşıyorum.. Sizin fikrini bilemem..

    Son olarak eski bir honda cı olarak yeni hondayı da düşünebilirsiniz, (sıfırı 48-49 milyar gibi..) Honda nasıl olduysa ilk defa tam olmasa da donanımlı bir araç getirdi.. Yukarda saydıklarım donanımların bir kaçı eksik olmakla birlikte güzel donanım sunuyor..

    -Geri dönüş kamera
    -Koltuk ısıtma
    -Far yıkama (bu mazda da ve honda bir evvelki modelde de vardı sanırım..)
    -Tüm sensörler (yağmur-far-park) aynada kör nokta radarı yok..
    -Yeni kasayı da ben beğenmedim !!

    Şu an aklıma gelenler bunlar.. Her ikisini de kullanarak karar verin derim..

    Zor iş sizin için, kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 30 Nisan 2012; 21:18:54 >




  • Bu arada bizim b180 yeni kasayı Sözcü gazetesi hafta sonunda testte sunmuş, öğmüş mü kötülemiş mi anlamadım Motor gücü 125 hp çıkarılan aracın hala gitmediği söyleniyor yazıda .. Mercedes bu arabaları bir türlü hızlandırma yöntemini öğretemedi bize, kurs filan mı verseler.. Yoksa biz Türklere araba eşittir hız değildir kavramını mı öğretseler bilemem..

    Duble yollarla öğünen bir millet olmakla birlikte hala bu duble yollarda dünya trafik kazası rekorunu ile ölüm ve sakat rekorlarını tutmakla nasıl bir sürücü profiline sahip olduğumuzun ispatıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    Bu arada bizim b180 yeni kasayı Sözcü gazetesi hafta sonunda testte sunmuş, öğmüş mü kötülemiş mi anlamadım Motor gücü 125 hp çıkarılan aracın hala gitmediği söyleniyor yazıda .. Mercedes bu arabaları bir türlü hızlandırma yöntemini öğretemedi bize, kurs filan mı verseler.. Yoksa biz Türklere araba eşittir hız değildir kavramını mı öğretseler bilemem..

    Duble yollarla öğünen bir millet olmakla birlikte hala bu duble yollarda dünya trafik kazası rekorunu ile ölüm ve sakat rekorlarını tutmakla nasıl bir sürücü profiline sahip olduğumuzun ispatıdır.

    Eğer bizim insanımız arabadan anlıyorsa ben birşeyden anlamıyorum. 150 bg de olsa gitmiyor diyecekler. Nereye gidecekse sanki araç mı roket mi ne arıyorlar ebnde anlamadım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    Arkadaşlar merhaba,
    .......
    Bir de sizin değerli fikrilerniniz alayım dedim. (Piyasası 35 - 38 bin TL)
    b.......
    Teşekkürler...



    Selam, mesajınızı aldım fakat buraya yazayım dedim, ben 7 yıllık bir hondacıydım, mercedes filan düşündüğüm yoktu fakat nasıp mercedesmiş. Mercedes düşünmeseydim alacağım iki araç vardı bunlar Mazda 3 impersıvve ve honda civic idi. Bunların da hiç sıfırını almayı (kullandığım honda sıfır idi..) düşünmedim. Temiz 1-2 yıllık, az km olan garaj arabalarına bakmaktayım. Her ikisini şu şekilde değerlendirmiştim ;

    honda civic ;
    1- Kasa olarak çok iyi
    2-İç dizayn güzel
    3- Donanım eksik
    4- Otomatiği şahane idi..
    5- Yakıt çok yakıyor şikayetleri (8-10lt /100 km) (1.6 motor ve otomatiğinden ne beklenebilir di !!)
    6-Sonroof suz düşünmeyin içi kararıyor arabanın, belki bana öyle geliyor..

    Mazda 3 impersıvve ;
    1-Kasa olarak honda ciciv gibi olmasa hoş bir kasası var, beyazı ve fümesi iyi..
    2-İç donanım gene honda ile yarışamaz ama koltuk rengi ile ön konsol uyumlu modelleri olursa çok iyi durmakta.. Koltukları krem rengi olanlarlar var konsolda iki renkli onların..
    3-Donanım full
    -Koltuk ısıtma
    -Tam otomatik klima
    -Ön cam ısıtma
    -Ayna katlanır ve sinyalli
    -Cam ve sunroof tam kontrol (tüm camlar ve sunroof bir dokunuşta açılır veya kapanır ve sıkışma önleyici, anahtardan tum cam ve sunroof açma ve kapama buna dikkat 2010 ilk altı ayına kadarlarda var sonrasında bu donanımı kaldırdılar.. )
    -Aynalarda kör nokta radarı ki bunu şu an wosvagen yapıyor reklamını yeniymiş gibi , mazda çıkaralı 3 yıl oldu..
    -Arka park- lastik basıncı-yağmur-kararan iç dıkız-far sensoru gibi..
    -İç kapıdaki cam düğmeleri ışıklı (2010 ilk altı ayına kadar kilerde sonra kaldırdılar..)
    -İç ışık paketi buda kalkmış veya opsiyonel idi.

    4-Tabıkı otomatik fakat honda kadar kullanışlımı tam bilemem kullandım ama uzun süre değil..
    5- Yakıt sorunu bundada var ama 1.6 motor ile o kasalar bence normal..
    6-Sonroof suz Mazdayı’da düşünmeyin içi kararıyor arabanın belki bana öyle geliyor demiştim


    Her ikisini de kullandım her ikisi de kullanış bakımından çok iyi (bu göreceli bana göre iyi..) Hangisi derseniz donanımsız hondaya donanımlı mazdayı tercih ederdim.. İkinci eli düşük mazdanın, bu sebepten 2010 model az km mazda ile 2008 çok km honda alabilirsiniz.. İkinci eli düşünmeyin zaten her ikisini de olması gereken fiyattan aldığınızdan tekrar satışta kaybınız yok sıfır alanlar düşünecek onu..

    Ayrıca 2. Eli düşüktür diye bir araba almayı kesinlikle düşünmedim, önemli olan benim beğenim.. Bu düşünerek alanlara da şaşıyorum.. Sizin fikrini bilemem..

    Son olarak eski bir honda cı olarak yeni hondayı da düşünebilirsiniz, (sıfırı 48-49 milyar gibi..) Honda nasıl olduysa ilk defa tam olmasa da donanımlı bir araç getirdi.. Yukarda saydıklarım donanımların bir kaçı eksik olmakla birlikte güzel donanım sunuyor..

    -Geri dönüş kamera
    -Koltuk ısıtma
    -Far yıkama (bu mazda da ve honda bir evvelki modelde de vardı sanırım..)
    -Tüm sensörler (yağmur-far-park) aynada kör nokta radarı yok..
    -Yeni kasayı da ben beğenmedim !!

    Şu an aklıma gelenler bunlar.. Her ikisini de kullanarak karar verin derim..

    Zor iş sizin için, kolay gelsin..



    Ayrıntılı değerlendirme ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

    Öncelikle asla ikinci elini düşünerek araç almam. Sizin gibi düşünüyorum.

    Bana Mazda her anlamda daha sıcak geliyor. Her ne kadar honda da iyi seçenk olsa da...

    Mazdayı 105 bg 1.6 otomatik test etmeden 122 bg aurisi test ettim. Ama bu işte bir terslik var. mazda auristen daha ataktı :) Zaten tüm mazdayı test edenler aynısı söylüyor. Tamam yavan ama 105 bg göre çok atak torkun etkisiyle... Ayrıca auris koltuk olarak ergonomiden yoksundu. düdük gibi minder, bir tuhaf koltuk, direksiyon ergonomisi vs vs

    B serisi olmadı diye ısrarla ve inatla sedan beyaz kasa içi sarı a/t arıyorum.

    Son yıllarda kullandığım araçlar içerisinde mazda testindeki gibi keyif almadım. Koltuğu, direksiyon yönlendirmeleri, kalite, yol tutuş çok güzel. Yalıtım da zayıf biraz ben onu nokian lastikle aşarım biraz. (B kullanamadım daha biliyorsunuz)

    Neyse B nin konusunu fazla kirletmeyeyim. Mercedes ve b serisi ayrı bir yerde her zaman.

    Ama aklın yolu bir işte bakın siz de b ye alternatif mazda düşünmüşsünüz.

    Zaten araç donanım ve güvenlik ekipmanları olarak muazzam.

    Tekrar teşekkür ederim.

    Mazda da alsam buralardayım her zaman... Yani bazen b serisi için imkanları zorlayayım kredi falan diyorum ama çok zorlamam gerekiyor neyse tadında kalsın bu seferlikte diyorum. Çünkü iyi bir b serisi de 50 - 52 bin den aşağı değil. Ama 2010 - 2011 20 - 30 binde bir mazda kazasız boyasız 36 - 38 arası aradaki fark kredi maliyetiyle baya bir artıyor.




  • Ben teşekkür ederim, benim izlenimlerim bu şekilde idi. Bu kadarlık bilgimle yardımcı olabildiysem ne ala.. İki modelinde farkındaysanız motor güçlerinden bahsetmedim, motor benim için ikinci plan dır. Ama fikrimi sorarsanız mazda3, civicten ataktır.Her ikisinde yol tutuşu güzel idi.. Mazdaya kısa süre bindim bunu fark ettim, hondayı ise arkadaşta olduğu için kullanmam bayağı var..

    Mazdanın zannedersem kısa kasalarına bakıyorsunuz, sedan tercihiniz değil galiba.. Kısa kasa bakıyorsanız 90. yıl serileri var onlara rastlarsanız ful donanımlıdır onlar ama satanlar fiyata bunu eklemişler mi bilemem.

    B serisinin düşeceğini zannetmiyorum, çünkü düz vites ve donanımsız sıfırı 73-75 bin tl den satışa sundular..Buda 2. eli düşürmüyor gibi.. Yalnız b150 2006-2007 modellerde (makyajsız) bir düşüş var gibi.

    Benim takıntım da araç ses sorunu maalesef mercedeste bu var, birde benim lastikle ince, ses daha iyi.. Çok araç deneyen kişi değilim bindiklerinin içinde hyundainin tuscow jipimiydi tam bilemeyeceğim ama ses neredeyse yoktu sebebi bence iyi yalıtım olabilir ama lastikler kalın ve yerden yüksek bir araba olması zannedersem asıl sebep ..




  • Sedan düşünüyorum. Beyaz ve sarı kumaş...

    Ses konusunda araç yalıtımı ile beraber lastik ve asfalt kalitesi de önemlidir.

    Lastik olarak ısrarla ve şiddetle nokian öneririm. Michelinden bile üstündür. Zaten araştırırsanız ikna olursunuz.

    Asfalat kalitesinde ise Türkiye yerlerde sürünüyor malesef.

    Tutturdular bir toplu uaşım. Sanki otobüslerde, metrolarda binmeye yer var. Artı istediği kadar toplu ulşaım olsun asfalt kalitesi gelişmişlik göstergesi ve trafik güvenliğidir.

    Avrupa toplu taşım da ilerde olmasına rağmen asfaltta da yatırım yapıyorlar. Bizim otobanlar bile köstebek yuvası. Ladanın bile düzgün asfaltta çok sesiz araba olabildiğini gördüm.

    Hiç yapmadım ama araçları teker üstü davlumbazlarının içine de yalıtım yaptıranlar var. Araştırılıp denenebilir.

    Tabi ince yanak yerine etli yanak lastikler de konfor adına çok önemlidir.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Mercedes B 150 almayı düşünüyorum. Ancak kafam çok karışık, aklımda çok soru işareti var. Aracı test edemedim ama dış görünüş olarak hoşuma gidiyor. Forumda B 150 ile ilgili görüşlerinizin hepsini okudum. Özellikle TUNA 23' ün görüşleri kararımı alma yönünde etkiledi. Yardımlarınızı bekliyorum. 1 hafta içinde araç almam lazım.

    Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuz_Zülal

    Merhaba Arkadaşlar,

    Mercedes B 150 almayı düşünüyorum. Ancak kafam çok karışık, aklımda çok soru işareti var. Aracı test edemedim ama dış görünüş olarak hoşuma gidiyor. Forumda B 150 ile ilgili görüşlerinizin hepsini okudum. Özellikle TUNA 23' ün görüşleri kararımı alma yönünde etkiledi. Yardımlarınızı bekliyorum. 1 hafta içinde araç almam lazım.

    Saygılarımla,



    B 150 ye vereceğiniz parayla ne alabilirsiniz araştırın, donanım zenginliği, güvenliği ve tabiiki prestijiyle mercedesin hep bir kaç adım önde olduğunu göreceksiniz. tokata yakınsanız gelin test sürüşünü benim arabamda yapalım aklınızda soru kalmasın...
  • Teklifiniz için teşekkür ederim Tuna23. Aslında yakın olsam gelir test ederdim. Ancak çok uzaktayım. Size katılıyorum B150 ye vereceğim para ile alacağım çok sayıda araç var. Ama....aklım B150 de. YAKIT, PERFORMANS ve YEDEK PARÇA konularında şüphelerim var. Aracı alırsam eğer tüp taktıracağım. Bu konuda Tuna23' ün önerilerini dinleyeceğim. Ben şehir içinde aracı kullanacağım için performansı aslında pek önemsemiyorum. Fakat Yakıt ve yedek parça-servis gibi konulardan çekiniyorum.

    Bir aydır bu aracı düşünüyorum. bazen diyorum boş ver B150 yi al şunlardan birisini (Corolla-dizel, Avensis-benzinli, Octavia-dizel, gibi) ama B150 den vazgeçemiyorum.

    Bir hafta içinde araç almam lazım.

    Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuz_Zülal

    Teklifiniz için teşekkür ederim Tuna23. Aslında yakın olsam gelir test ederdim. Ancak çok uzaktayım. Size katılıyorum B150 ye vereceğim para ile alacağım çok sayıda araç var. Ama....aklım B150 de. YAKIT, PERFORMANS ve YEDEK PARÇA konularında şüphelerim var. Aracı alırsam eğer tüp taktıracağım. Bu konuda Tuna23' ün önerilerini dinleyeceğim. Ben şehir içinde aracı kullanacağım için performansı aslında pek önemsemiyorum. Fakat Yakıt ve yedek parça-servis gibi konulardan çekiniyorum.

    Bir aydır bu aracı düşünüyorum. bazen diyorum boş ver B150 yi al şunlardan birisini (Corolla-dizel, Avensis-benzinli, Octavia-dizel, gibi) ama B150 den vazgeçemiyorum.

    Bir hafta içinde araç almam lazım.

    Saygılarımla,


    Valla corolla octavia vb. bilmem ama mercedesin YILDIZI yeter .. Ayrıca bu sınıftaki en yakışıklı araçtır..Yok gitmiyormuş, yok sakın araç sollamaya çıkmayın, yok çok yakıyormuş bunlar bana göre hikaye bu tip takıntınız yoksa o fiyata alınabilecek iyi araçlardan biri..

    Ancak bizim kullanıcısı olduğumuz ve birazda işin doğası gereği taraflı olan fikirlerimizi de sadece öneri kabul edip kullanmadan ve test etmeden almayınız..

    Hayırlısı olsun..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    Bu yeni çıkan B serisine acaba lpg takılabiliyor mu? Bu konuda bi fikri olan var mı?

    Ben günümüz itibariyle lpg uygulaması yapılmayan araç olduğuna inanmıyorum. Özellikle valve care özellikli bir prins marka lpg uygulamasının çok sağlıklı olacağına inanıyorum. Ama yeni kasa b ler için bence beklemekte fayda var. Araç bir 20 - 30 bin yapsın fabrikasyon bir sorun olmadığı kesinleşsin sonra düşünün derim.

    Sn. Karabatak

    Size gaz için şunu soracaktım, arkadaşım yeni sıfır honda cıvıc aldı, bayi otogazi biz takarız ve garantiye sokarız demesine karşın, pahalı bir fiyat istedikleri için arkadaşım, dışarıda taktırmayı seçti. Bayi bunun üzerine motor aksamını garanti dışına sokacağını belirtince garanti veren otogaz modellerine yöneldi ve landirenzo marka takdırdı. Bu firma motor aksamına tam honda servis kadar yani 6 yıl garanti vermiş..

    Bu marka hakkında fikriniz var mı , 6 yıl garanti göreceli mi yani müşteriyi kandırmak için mi ? Mercedeslerde uygunluğu nasıldır gibi sorularım var ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tasher

    Bu yeni çıkan B serisine acaba lpg takılabiliyor mu? Bu konuda bi fikri olan var mı?

    Ben günümüz itibariyle lpg uygulaması yapılmayan araç olduğuna inanmıyorum. Özellikle valve care özellikli bir prins marka lpg uygulamasının çok sağlıklı olacağına inanıyorum. Ama yeni kasa b ler için bence beklemekte fayda var. Araç bir 20 - 30 bin yapsın fabrikasyon bir sorun olmadığı kesinleşsin sonra düşünün derim.

    Sn. Karabatak

    Size gaz için şunu soracaktım, arkadaşım yeni sıfır honda cıvıc aldı, bayi otogazi biz takarız ve garantiye sokarız demesine karşın, pahalı bir fiyat istedikleri için arkadaşım, dışarıda taktırmayı seçti. Bayi bunun üzerine motor aksamını garanti dışına sokacağını belirtince garanti veren otogaz modellerine yöneldi ve landirenzo marka takdırdı. Bu firma motor aksamına tam honda servis kadar yani 6 yıl garanti vermiş..

    Bu marka hakkında fikriniz var mı , 6 yıl garanti göreceli mi yani müşteriyi kandırmak için mi ? Mercedeslerde uygunluğu nasıldır gibi sorularım var ?




    Merhaba arkadaşım,

    1- Bildiğim kadarıyla honda da landi renzo takıyordu. Honda ne önermiş ki. Ya da niye pahalı takıyor ki hayret bir şey.

    2- Hollanda'nın yıldızı prins İtalyanın yıldızı BRC ve Landi Renzodur. Her ikisi de gerçek enjektör kullanır. Her ikisi de dünya markalarının (Opel, Volvo) resmi markalarıdır. Özetle çok çok iyi bir marka taktırmış. Biliyorsun ben prinsi tutuyorum ama bende mantık şu: Mercedes gibi yüksek marka algısına ikinci elde değer katacak yüksek marka algısı olan bir lpg olur ki o da prisntir. BRC ve Landi iyi markalardır. Yeter ki montaj ve kalibrasyonlar iyi olsun. O da "usta" meselesi... Ama bende honda alsam brc taktırırım. Yani landi renzo da olur da brc montajcısını iyi tanıyorum aramız iyi. (gerçi bunlar biraz da bütçeyle alakalı bir şey. Mesela baştan 750 - 1000 neyse fazla vereyim tartışmasız marka taktırayım diye de düşünürüm. mazdaya yine malum durumlardan dolayı prins ya da teleflex taktırmayı düşünüyorum. Her yerde araştırın kimse prinsi ve teleflexi tartışmaz. Tartışmasız liderlikleri kabul edilir. Bir de uzun yıllar 7- 8 sene binceksen artı 750 ye bakılmaz zaten. Ama bu kşisel görüş. Bütçe = maksimum fayda ve honda diyeceksek landi renzo fazlasıyla yeterli. )

    3- LPG nin de her 10 binde bir bakımı olur. Yetkili landi renzo servislerinde atlamadan her on bin bakımını yaptırmalı imzalı kaşeli evraklarını düzenli saklamalı. Böyle yaparsa garanti yalan olmaz. Bakım atlarsa kıvırabilirler. Bakımını düzenli yaptırsın derim. Zaten on binde bir 20 - 30 tl bir şey. Her on binde bir bir filtre her 30 binde bir + bir filtre daha değişiyor. Forumumuzda brc nin garantisini kullanan bir arkadaş olmuştu. Gerçi biraz arıza çıkartacak gibi oldular forum hucum edince arkadaşın işi çözülmüştü ama konuyu tam hatırlamıyorum göznüzü korkutmasın. Faturası, bakım kağıtları olursa yapılır sorun olmaz. Şahsi kanaatimi sorarsan zaten sıfır almış aracı risk bence çok çok çok düşük. Japon arabaları motor ve mekaniğiyle çok meşhur zaten. Araçların motorları nerdeyse yağsız gidecekler :) LPG ile genel öneri aracı lpg de aşırı zorlamamaktır. Eğer şöyle arada bir gaza gelip 5 - 6 bin veya üstü devirde araç kullanacağı zaman aracını benzine alsın.

    4- Bir de bu sistemlerin subap yağlama sistemi çıktı. Ben Mazda alırsam taktıracağım. çünkü mazdanın subapları magnezyum alaşımlı ve benzine göre yapılmış. Bu durum asla mazdanın kalitesizliğinden değil tam tersine benzinin yanışını artırmak ve güç,tasarruf için uyguladığı bir çözüm. Fakat yine bana göre honda için yağlama sistemine gerek yok. artı taktırma malyeti ve sarf malzemesi (on binde bir 40 tl) olacak ki samimiyetle gerek yok derim honda için...

    5- Yukarıda da değindim. Mercedese de uygun bir kit. Dediğim gibi ben yine de size prins ya da teleflex tavsiye ederim. İkisi de aynı paradır. Dediğim gibi mercedes alacısı, binicisi, mercedesin malzeme kalitesi, olası bir arıza durumda zararı daha yüksek olacaktır. BRC landi renzo orta sınıf araçlar ve orta sınıf bütçeler için mükemmeldir. Ama siz üst sınıfta bir aracınız var ve sizin markalarınız prins ya da teleflex tir. Zaten b serisinin performansı eleştiriliyor bu iki markadan birisini taktırırsanız değil performas kaybı artış bile yaşamanız olası. Çünkü bunlar enjektörleri direkt emme manifolduna takılıyor. Ve montajları uzun sürüyor. Yine duyduğuma göre artık prins her araca özel kit üretmeye başlamış ama tam araştırmadım henüz. Yine prins diğerlerinin on katı ömür sunan ve basınç değerleri çok özel olan keihin enjektörler kullanır. Ki araştırınca bunun ne demek olduğunuda ayrıntılı okuyacaksınız. Zaten google da bir araştırın bu iki markayı özellikle neden size, mercedes e bunu önerdiğimi anlayacaksınız.

    Arkadaşınızın tercihi aracına göre çok doğru olmuş, güle güle kullansın.

    İnşallah yardımım olmuştur.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 5 Mayıs 2012; 12:13:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuz_Zülal

    Merhaba Arkadaşlar,

    Mercedes B 150 almayı düşünüyorum. Ancak kafam çok karışık, aklımda çok soru işareti var. Aracı test edemedim ama dış görünüş olarak hoşuma gidiyor. Forumda B 150 ile ilgili görüşlerinizin hepsini okudum. Özellikle TUNA 23' ün görüşleri kararımı alma yönünde etkiledi. Yardımlarınızı bekliyorum. 1 hafta içinde araç almam lazım.

    Saygılarımla,



    Tuna arkadaşımız zaten aracı alan kullanan birisi. Görüşleri çok değerli dikkate almanız da güzel.

    Hakan bey de hakeza öyle...

    Ben henüz alamayanlardanım ama çok araştırdım. Zaten forumu okudunuz. Ben vazgeçmedim, sadece şartlar değişti.

    Almanız yönünde tavsiye de bulunuyorum.


    Araç noktasında ihtiyacınız olan hususları yazarsanız daha fazla yardımcı olunur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    ,,,,,,,,,,,
    İnşallah yardımım olmuştur.

    Selamlar

    Değerli arkadaşım,


    Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.Gerçekten bu konularda tabiri yerinde ise fransızım (motor ve aksamı). Genelde bildiğim konularda olsun veya olamasın fikirlere çok önem verir ve dikkate alırım. Sizinde önerilerinizi dikkate alacağım.

    Yalnız bu oto gazcıların montajladığı atölyeleri gördükçe (en azından sakaryada ) de güven oluşturmuyorlar. Siz İstanbul'dasınız Anadolu tarafında önerebileceğiniz işin ehli usta, işi vasıfsız elemanlarla yapmayan, ne kadar çok araba o kadar para amacı gütmeyen prins ya da teleflex bayi var mı ?

    Bu arada arkadaşım landirenzo'yu 1500 tl ye 10 taksit takdırdı. Honda BRC için 2700 tl istemiş.

    tekrar teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: G774

    quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    ,,,,,,,,,,,
    İnşallah yardımım olmuştur.

    Selamlar

    Değerli arkadaşım,


    Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.Gerçekten bu konularda tabiri yerinde ise fransızım (motor ve aksamı). Genelde bildiğim konularda olsun veya olamasın fikirlere çok önem verir ve dikkate alırım. Sizinde önerilerinizi dikkate alacağım.

    Yalnız bu oto gazcıların montajladığı atölyeleri gördükçe (en azından sakaryada ) de güven oluşturmuyorlar. Siz İstanbul'dasınız Anadolu tarafında önerebileceğiniz işin ehli usta, işi vasıfsız elemanlarla yapmayan, ne kadar çok araba o kadar para amacı gütmeyen prins ya da teleflex bayi var mı ?

    Bu arada arkadaşım landirenzo'yu 1500 tl ye 10 taksit takdırdı. Honda BRC için 2700 tl istemiş.

    tekrar teşekkürler..

    Rica ederim.

    Sondan başlayayım da forumda tarihe not düşülsün. En fazla 1.500 lük kiti 2.700 tl ye satan Hondaya

    İstanbul'da BRC'de çok güvendiğim bir yer var. teleflex de de yine benim yönlendirdiğim (subaru - imprezza) bir yere bir arkadaş taktırdı ve çok memnun.

    Prins için de araştırır dönerim. Ama açıkçası prins ve teleflex te işçilikte korkma derim. Zaten belli standartı tutturmuş markalar ve belirli bir kesime hitap ettiklerinden sorun çıkacağını sanmam. Sadece şart değil ama içinin rahat olması için daha önce b serisine takmış ve taktığı kişinin cep telefonunu verebilen bir yer olmasına dikkat et. Ararsın aklındaki soru işaretleri de gider.

    Ha BRC, LAndi vs bunlarda herkes lpg ci olduğundan dikkat etmek lazım. İyi araştırarak taktırmak lazım. Şu da bir gerçek LPG sektörü bir 5 yıl öncesine göre çok daha iyi bir yerde.

    Bir de forumumuzda prins takan ve kullanıcı adı prins li birşey olan biri vardı. Onu arayıp sitede temasa geçmeni tavsiye ederim.

    Mesela ben BRC ustamı bu forumdaki tavsiyelerle bulmuştum. Kendisi de üyeydi. İki araca BRC lpg taktırdım çok memnun oldum.


    Bu arada prins teknik (recep usta) nickli arkadaşımızı buldum. Doğrudan lpg yi uygulayacak "usta" kendisi. İstanbula geleceksen direkt bunu öneririm ki forumda da ustalığının muteberliği kabul edilmiştir.

    http://www.lpgotogaz34.com/default.asp bu firmasının linki

    bu da mesela bir prins konusunda geçen yorumları:http://forum.donanimhaber.com/m_55781274/mpage_6/key_/tm.htm Bunun gbi başka konulrda var.

    Henüz tanışmadık ama bu arkadaşın (ismi recep ustadır) ve prins lpg kayseri nickli arkadaşın yazdıklarından çok şey öğrendim. Zaten biraz prins başlıklı konularda yazdıklarını oku sorulan sorular ve tereddütler karşısında konuya ne kadar hakim olduklarını görürsün.

    NOT: Özellikle forumu, forumdan tavsitye ile aradığını vurgula. Bu insanlar forumun, internetin gücünü bildiği için hem de ortaya çıkan insani sıcaklıktan dolayı gerçekten çok daha ilgili davranıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 6 Mayıs 2012; 10:41:26 >




  • Değerli arkadaşım,

    Uzun ve ayrıntılı cevap için tekrar çok teşekkür ederim. Dün size yazdığım anda forumun LPG bölümünde PRİNS kısmında fikir almak için yazmıştım orada da önerilen sakarya-izmit çevresinde Yıldız Otogaz Sonmez Usta. . Fiyatta 2.350 TL .

    İlgili yazı :http://forum.donanimhaber.com/m_59010229/mpage_2/f_/key_//tm.htm#msglink_60552512

    Birde Recep ustanın kısmına yazayım bakalım önerisi ne olacak..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.