Şimdi Ara

B ehliyet için 50 CC Moped Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
43.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    nedir şimdi son durum? hangi motorda karar kıldın hatta aldın mı diyelim? :)
  • axmetmcl kullanıcısına yanıt
    Bir yanlış anlama var herhalde.

Konuya ben 13-15 Nisan'da mesaj atmıştım.

Sahsen ben 6000-6.500 tl 50cc vermek yerine 1000 tl A ehliyet alirim 125-150cc guzel scooter bulunur 6000-7000 tl Hintli Tvs/Hero alinabilir 110cc-125cc dedim.

Yani 50cc motor icin 4000-6000 tl çok almışken ehliyet+100-110-125cc motor alin demistim.

Kendimin 11 yıldır A ehliyetim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi ne aldınız

• geçen ay motolux rossi 50 aldım 49 cc geçiyor ama motor 108 cc çok memnunum vale moto aldım tavsiye ederim ürün çin malı ama bu motoru üreten firma suziki'ye Lindy 125 olarak üretmiş şaka degil bakın araştırın google de rossi 50 suzuki lindy 125 diye aratın göreceksiniz
  • yamaha neos 50cc nasıl?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mio 50 mondialde çıkarttı bitane

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar geç yazdığım için özür dilerim, arada iş değiştirdim hayatım değişti falan :)

Ağustos gibi dolar ve euro nun uçmasıyla her şeyde olduğu gibi, bu motorlarında fiyatları uçtu o yüzden maalesef alamadım bir şey :(
  • İkinci el 4 zamanlı enjeksiyonlu 2018 son kasa 50 cc kisbee aldım. 7000 tl ye. Günlük 2 kö metro durağına gitgel yapıyorum. Gayet dengeli sürüşü rahat bir kasası var. Tekerler 12 inç ve bence motor çok küçük durmuyor. Ancak 50 kö de hızı kesiyordu. Motor olunca insan uzak yerlerede gitmek istyor müsait zamanında. Vel hasıl motora alışınca limitörü kaldırttım. Düzde 70-80 rahat yapıyor. Ara hızlanmaları kalkışıda gayet yeterli sonuçta 50 cc.
    Kisbee Daha önceki modellerin motorları ve gücü farklı. Son kasa önde gülen led yananlardan alacaklar hiç düşünmesin.
    Çekmeköy beşiktaş arası çubuklu-istinye ferbotunu kullanarak bir kaç sefer gidip geldim. Çukurlarda bile anormal şeyler sergilemeyen amortisörleri tam kıvamında yumuşak. Frenleri gayet iyi ayarlanmış. Hiç aniden tekerleri kitlenmiyor. 70 km de aldım. 600 km ye geldim. Gayet memnunum. Sıfırları neos4 ile aynı fiyat ancak neos4 den daha güçlü kisbee zaten teknik verilerden de anlaşılıyor. Kisbee daha hafif ve beygiri çok az fazla.

• Armibo A kullanıcısına yanıt
    Paylaşırsan sevinirm bende almayı düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul izmir ankara gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsan ben tavsiye etmem..

Trafik sigortasız araç tavsiye etmem. 50cc likler trafik sigortası yaptırsanda geçersizdie motorlu bisiklet sınıfında olduğu için yani bir kaza ananında sigorta para falan ödemez mağdur olursun..

Onun dışında gittin insanlık hali fiat egea megan gibi bir aracın kapısına çarptın kapıyı değişsinler bu gün bir egea meganın kapısı + servis+ boya + işçilik 6-8 bin lira arasından aşağı çıkmaz.. Heleki şansına bmw mercedes audi gibi bir araç olursa bu rakam 15-20 bin liralara kadar çıkabilir... Bunlar bir motorcunun trafikde yapabileceği normal kazalar. Öyle ekstrem şeyler değil.. Zaten araba servisleri öyle çekiçle boyayla uğraşmıyor en ufak minnacık kazada bile parça değişimine gidiyor..

Tabii bu karşı tarafın masrafı birde senin masrafın var.. Senin motorunda 3-4 grenaj parçası kırılsa çin min deyip geçme grenaj parçaları onlarında gayet pahalı. 2 bin tl de senin masrafın tutsa..
    Tekrar ediyorum motor kaç para ve senin cebinde o kadar sıcak para varmı..

Bugün bir aracın boş farı bin lira iki bin liralardan başlıyor dolu farlar heleki o yol takip sistemli şerit takip asistanlı kameralı sensörlü farlar 15 bin liralara kadar çıkıyor...

Şimdi soruyorum tekrar soruyorum motor kaç para ve senin cebinde bu kadar sıcak para varmı..

50cc motora asla karşı değilim ama trafiğin yoğun olduğu keşmekeş olduğu yerlerde sigortasız araç sürülmez.... 300-400 tl sigortadan kaçmak için 10 bin - 15 bin liralık zarara girilmez..
    Üstüne paranız yoksa karşı tarafıda mağdur ediceksiniz bu sefer mahkemeler hacizler uğraşıp durucaksınız.. Bütün bunlar ne için 300-400 tl den kaçdığınız için..

Yapmayın arkadaşlar.. Hem size yazık hem karşı tarafa..

50cc nerde sürersin trafiğin olmadığı şehirlerde kasabalarda bağ eviniz vardır dağ eviniz vardır yazlığınız vardır markete bakkala merkeze sahile inip gidip gelmeye 50cc ilaç gibi gelir.. Ama büyük şehirlerde sigortasız araç olmaz arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

İstanbul izmir ankara gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsan ben tavsiye etmem..

Trafik sigortasız araç tavsiye etmem. 50cc likler trafik sigortası yaptırsanda geçersizdie motorlu bisiklet sınıfında olduğu için yani bir kaza ananında sigorta para falan ödemez mağdur olursun..

Onun dışında gittin insanlık hali fiat egea megan gibi bir aracın kapısına çarptın kapıyı değişsinler bu gün bir egea meganın kapısı + servis+ boya + işçilik 6-8 bin lira arasından aşağı çıkmaz.. Heleki şansına bmw mercedes audi gibi bir araç olursa bu rakam 15-20 bin liralara kadar çıkabilir... Bunlar bir motorcunun trafikde yapabileceği normal kazalar. Öyle ekstrem şeyler değil.. Zaten araba servisleri öyle çekiçle boyayla uğraşmıyor en ufak minnacık kazada bile parça değişimine gidiyor..

Tabii bu karşı tarafın masrafı birde senin masrafın var.. Senin motorunda 3-4 grenaj parçası kırılsa çin min deyip geçme grenaj parçaları onlarında gayet pahalı. 2 bin tl de senin masrafın tutsa..
    Tekrar ediyorum motor kaç para ve senin cebinde o kadar sıcak para varmı..

Bugün bir aracın boş farı bin lira iki bin liralardan başlıyor dolu farlar heleki o yol takip sistemli şerit takip asistanlı kameralı sensörlü farlar 15 bin liralara kadar çıkıyor...

Şimdi soruyorum tekrar soruyorum motor kaç para ve senin cebinde bu kadar sıcak para varmı..

50cc motora asla karşı değilim ama trafiğin yoğun olduğu keşmekeş olduğu yerlerde sigortasız araç sürülmez.... 300-400 tl sigortadan kaçmak için 10 bin - 15 bin liralık zarara girilmez..
    Üstüne paranız yoksa karşı tarafıda mağdur ediceksiniz bu sefer mahkemeler hacizler uğraşıp durucaksınız.. Bütün bunlar ne için 300-400 tl den kaçdığınız için..

Yapmayın arkadaşlar.. Hem size yazık hem karşı tarafa..

50cc nerde sürersin trafiğin olmadığı şehirlerde kasabalarda bağ eviniz vardır dağ eviniz vardır yazlığınız vardır markete bakkala merkeze sahile inip gidip gelmeye 50cc ilaç gibi gelir.. Ama büyük şehirlerde sigortasız araç olmaz arkadaşlar..
    Gördüğüm en mantıklı yorum. Yıllık iznimde bursaya gittim dayımların yanına. Kız arkadaşım bursada yaşadığı için mecbur tatilimi orda geçirdim. A2 ve B ehliyetim var. İstanbulda yaşıyorum. Dayım ve kuzenim motorsiklet hastası. Kuzenim profesyonel yarışçı. Fabrikasının içinde r25 150 lik 4 tane scooter 1000rr ne ararsan var. Artçı konforundan ötürü r25i istemedim ama diğer scooterlerin sigortası olmadığından ve gideceğim yer mudanya olduğundan vermedi scooterleri. Aldım r25 i bi yandanda diyorum lan 1 haftadır bursadayım 1 tane polis görmedim kim çeviricek falan. İçimden söylene söylene gittim mudanyada. Ama o an şuna kanaat getirdim şehir içinde sürülecek motor minimum 150 lik yada 125lik olmalı. Frenden ziyade bazı kazalar motorun seri ve ivmelenmesiyle önleniyor. 40dklık yolculuğumda 2 kere başıma geldi.Büyük şehirde yaşıyorsanız 50cc elektrikli gibi motorlar daha büyük tehlike arkadaşlar. Yüksek hızda gidemediğiniz için her araç sizi tehlikeye sokar. Motorsikletin şeridi sağ yada emniyet şeridi değildir orta şerittir. Orta şerit kaza ihtimali sağ ve emniyet şeridine nazaran yüzde 90 daha güvenli. Sizi orta şeritte güvenli ve trafiğin seyir akışını etkilemeyecek kadar sürat yapabilen motorlara binin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.