Şimdi Ara

AZUREUS BELASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Automatix ile Azureus programını kurdum. Programı bir açtım pir açtım. Sürekli 20875 ve 63311 nolu portlarda bilinmeyen servis olarak firestarter da farklı ip lerden saldırı alıyorum. Prgramı kapamam birşey değiştirmedi, home klasöründeki ./azureus klasörünü de sildim değişen bir şey olmadı. Syanptic yada adept ten programın check işaretini kaldırıp silmek isteyince bir de ne göreyim azureus programı kurulu görünmüyor. dolayısıyla burdan da kaldıramıyorum. program kapalı internet aktif gelen giden trafik sürekli boştayken bile ufak çapta var. Nedir bu allah aşkına? Nasıl bulup bu programı kaldırabilirim? ksysguard da böyle bir işlem çalışmıyor görünüyor acaba farklı bir isimde arka planda çalışan bir dosya olarak mı yüklendi automatix de ben bu yazılımı kaldırmak istiyorum ama nasıl? azureus olarak /opt/azureus da bir klasör ve dosya var bunları silmem bir şey i bozar mı? yada sadece bunları silip kurtulabilir miyim?

Edit: İlgili klasörü kaldırdım. Açıp kapadığımda ilgili portalara yine bir erişim vardı bende bu portalara gelen bağlantıları engelle dedim bir daha bu hata mesajlarını vermedi firestarter ancak faaliyet kısmı daha önceleri idle iken 0.0 kb oluyordu şu an hala 0.1-0.2 kb bir hareket var. cpu yu da meşgul eden bir şeyler var. ya nerden yükledik bulaştık ne pislik bir şeymiş bu azureus. sakın yüklemeyin arkadaşlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 10 Ekim 2006; 17:07:49 >

• Öncelikle geçmiş olsun.
    Bu tip programlar zaten genelde spy yada backdoor yüklü gelir.
    Ben şahsen dosya paylaşımında torrent, limewire ve amule den başka bişi kullanmam.
  • üstat onun saldırı olayıyla ilgisi yok.DHT denilen sistemden kaynaklanıyor.programı tekrar kurup "decentralised tracking" seçeneğini iptal edin bahsettiğiniz sorun çözülür.
    quote:

Orjinalden alıntı: penguin
    Ben şahsen dosya paylaşımında torrent, limewire ve amule den başka bişi kullanmam.

bir
    azureus'ta torrent clientidir.
    iki
    asıl limewire'a dikkat edin.tüm zamanların en sakıncalı programıdır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdcasx -- 10 Ekim 2006; 17:54:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ferdcasx

üstat onun saldırı olayıyla ilgisi yok.DHT denilen sistemden kaynaklanıyor.programı tekrar kurup "decentralised tracking" seçeneğini iptal edin bahsettiğiniz sorun çözülür.
    quote:

Orjinalden alıntı: penguin

bir
    iki

yok yok kaldırdım artık daha yüklemek mi aman ha. xp de bir kere trojan downloader gibi bir virüs yediğimde modem ışıklarım şıkır şıkırdı o günleri hatırladım bu programla. şu an ufak bir faaliyet var cpu aktivite kesilmiş durumda. bu mesajı attığımdan bu yana sadece 1 mb gelen 0.5 mb giden data olmuş arka planda msn ve skype açık o kadar normaldir. yalnız bilmek isteiğim şey firestarter bu portları kapadı tamamen güvenebilir miyim? dosya arattığımda azureus isminde en ufak bir kırıntı kalmadı.

• azureus güzel bir torrent programıdır. ben uzun zamandır kullanıyorum. spyware içermez. zaten java üzerinde çalıştığı için java çalışma zamanı birnevi firewall görevi görür. javayla yazılmış programları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. bazen firewallar gereksiz uyarılar verebiliyor. torrent in doğası gereği torrent programını kapatsanız bile mevcut sağladığınız bağlantıların bir kısmı aktif kalabilir. modemi kapayıp açmanız gerekebilir. paketlerin gelip gitmesi anormal bir durum değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: halix

azureus güzel bir torrent programıdır. ben uzun zamandır kullanıyorum. spyware içermez. zaten java üzerinde çalıştığı için java çalışma zamanı birnevi firewall görevi görür. javayla yazılmış programları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. bazen firewallar gereksiz uyarılar verebiliyor. torrent in doğası gereği torrent programını kapatsanız bile mevcut sağladığınız bağlantıların bir kısmı aktif kalabilir. modemi kapayıp açmanız gerekebilir. paketlerin gelip gitmesi anormal bir durum değildir.

Bende birkaç gün önce denemek için yüklemiştim sistemim temiz idi ama yükledikten sonra masaüstüne kumar siteleri ve oyun siteleri ile alakalı spy'lar geldi arkadaş bu konuyu açmasa bende bunun azureustan geleceğini tahmin etmiyordum ama bunu yüklemeden önce hiç bişey yoktu ne dersin?

• quote:

Orjinalden alıntı: turanX

quote:

Orjinalden alıntı: halix

azureus güzel bir torrent programıdır. ben uzun zamandır kullanıyorum. spyware içermez. zaten java üzerinde çalıştığı için java çalışma zamanı birnevi firewall görevi görür. javayla yazılmış programları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. bazen firewallar gereksiz uyarılar verebiliyor. torrent in doğası gereği torrent programını kapatsanız bile mevcut sağladığınız bağlantıların bir kısmı aktif kalabilir. modemi kapayıp açmanız gerekebilir. paketlerin gelip gitmesi anormal bir durum değildir.

Bende birkaç gün önce denemek için yüklemiştim sistemim temiz idi ama yükledikten sonra masaüstüne kumar siteleri ve oyun siteleri ile alakalı spy'lar geldi arkadaş bu konuyu açmasa bende bunun azureustan geleceğini tahmin etmiyordum ama bunu yüklemeden önce hiç bişey yoktu ne dersin?

xp de bir zamanlar kullandığım ve mimlediğim zaten bir süre sonra foyası da ortaya çıkan bir imesh vardı şimdi linux de azureus. işin tuhaf tarafı program kapalı herhangi bir dosya transfer için bir isteğim yok paso portlara slaldırı. sitemi sıfır yeni açıyorum program dahi açık değil. firestarter uyarı veriyor. programı siliyon devam. böle salak iş mi olur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Utorrent Yardım
    14 yıl önce açıldı
    utorrent ve torrent dosyası
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bir
    iki

bir ve iki de ki açıklamarın için sağolda,
    limewire java tabanlı, kötü yanı nedir? Onuda bilsek?
  • azureus'ta java tabanlı.ilk mesajda yazdığım özellikten dolayı sürekli paket geliş gidişi var.eğer "sadece trackerdan" seçeneği ile kullanırsanız extra bir paket trafiği olmayacaktır.

limewire'ın sakıncası kullandığı networkteki sahte dosya paylaşımları.kaynak sayısı 10'dan yüksek dosyaları asla indirmeyin.tabi bu tamamen benim kişisel görüşüm.
  • quote:

azureus'ta java tabanlı.ilk mesajda yazdığım özellikten dolayı sürekli paket geliş gidişi var.eğer "sadece trackerdan" seçeneği ile kullanırsanız extra bir paket trafiği olmayacaktır.

limewire'ın sakıncası kullandığı networkteki sahte dosya paylaşımları.kaynak sayısı 10'dan yüksek dosyaları asla indirmeyin.tabi bu tamamen benim kişisel görüşüm.

bende mesajı sanki kişisel görüşün değilde, geniş araştırma sonuçlarına dayanarak yazdın sandım birden.
    torrent ile de kastettiğim torrent ağı değil bittorent istemcisidir.
    azures i kullanmadım ama bundan başkada değişik torrent istemcileri var, onlarada göz atabilirsiniz, mesela, burst, abc, bitspirit, shereaza gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 10 Ekim 2006; 22:45:55 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.