Şimdi Ara

Azot döngüsüyle ilgili basit bir soru [ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 ve 4 var kemosentetik bakteri bunlar ama başka ne var ? Azotu toprağa bağlayanlar kemosentetik değil diye biliyorum

Azot döngüsüyle ilgili basit bir soru [ACİL]

• Yapay Zekanın Yanıtı

Azot Döngüsü: Rhizobium Bakterilerinin Rolü

Azot döngüsü, doğada azotun sürekli dönüşümünü içeren karmaşık bir süreçtir. Bu döngüde, azot bağlayıcı bakteriler önemli bir rol oynar.

Rhizobium Bakterileri

Rhizobium bakterileri, baklagillerin kök nodüllerinde yaşayan bir bakteri türüdür. Bu bakteriler, bitkilerin havadaki azotu toprağa sabitlemelerine ve kullanılabilir hale getirmelerine yardımcı olur.

Rhizobium bakterileri heterotroftur, yani büyümek için organik maddeye ihtiyaç duyarlar. Kemosentez yapmazlar, yani inorganik maddelerden enerji üretemezler. Bunun yerine, bitkilerden karbonhidratlar alırlar.

Bu karşılıklı faydalı ilişki, bitkinin büyümesi için gerekli olan azotu sağlar ve bakteriye bir yaşam alanı ve besin sağlar.

Azot Bağlayıcı Bakteriler ve Kemosentez

Azot bağlayıcı bakteriler, havadaki azotu sabitleme yetenekleriyle bilinirler. Bununla birlikte, bu bakteriler kemosentez yoluyla enerji üretmezler. Kemosentez, inorganik bileşiklerin oksidasyonundan enerji üreten bir süreçtir.

Azot bağlayıcı bakterilerin çoğu, Rhizobium bakterileri gibi heterotroftur. Bunun yerine, organik maddeyi parçalamak için oksijen kullanırlar.

Sonuç

Azot döngüsünde, Rhizobium bakterileri azot sabitlemesi yoluyla önemli bir rol oynar. Bu bakteriler heterotroftur ve kemosentez yapmazlar. Azot bağlayıcı bakteriler genel olarak heterotroftur ve organik maddeyi enerji kaynağı olarak kullanırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bildigim kadariyla serbest azotu tutan canli rhizobium olmasi lazim zaten onlarda kemosentetik
    Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SsCoulson -- 11 Mart 2017; 22:40:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SsCoulson kullanıcısına yanıt
    hocam ben de araştırdım internette bulamadım rhizobium'un kemosentetik olduğunu yazan bir yer , heterotrof demiş bazıları kemosentez göremedim hiç . rhizobium da değilse sadece 3 ve 4 mü oluyor cevap ? cevabı tam bilmiyorum da .

bu arada 2 . olayı yapanlar saprofitler demi ?
  • arkadaşlar 122 tık var biri de cevap yazamamış , lütfen cevaplar mısınız
  • Bu kadar detay çıkmaz hocam kasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 11 Mart 2017; 23:24:21 >
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum hocam işte , eğer baklagil kökündeki bakteriler yani bu rhibozum ( nasıl yazılıyorsa artık ) bakterileri kemosentetik bakteriyse cevap d ama değillerse 3 ve 4 çıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C++ Basit Bir Soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rhizobium ototrofmuymuş yav hiçbir yerde bulamamıştım ben de ne olduğunu
  • +1 hocam ben de bilmiyorum ototrof mu heterotrof mu . nette de kesin bir şey bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayisaldaokuyantmci

bilmiyorum hocam işte , eğer baklagil kökündeki bakteriler yani bu rhibozum ( nasıl yazılıyorsa artık ) bakterileri kemosentetik bakteriyse cevap d ama değillerse 3 ve 4 çıkıyor

hocam ototrof değil bence baklagiller ile mutualist birliktelik sağlıyor büyük ihtimalle heterotrof

''Rhizobium baktarileri havanın azotunu alır, albüminoite dönüştürür; baklagiller bitkisi bunu soğurur, karşılığında bakterinin glüsit ihtiyacını karşılar''
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    cevap 3 - 4 sanıyorum o zaman hocam .

2. faaliyeti yapanlar da saprofitler onlar da heterotrof , 3-4 geliyor

teşekkür ettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.