Şimdi Ara

azot döngüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yav ne karışık bir şeymiş bu. 1-2 ay önce simetriden çalışmıştım denemelerde 1-2 kez soru kaçırınca palmeden çalışayım bir de dedim. zaten karmakarışıktı şıklardan ilerliyordum hep. şimdi iyice karıştı. palmenin soruları mı zor yoksa benim beynim mi bulandı iyice anlamadım.. var mı bi taktiği bi tavsiyesi veya özet geçebilecek olan?

• Çok karışık değil yav Saprofit canlılar bitki ve hayvan atıklarını amonyağa çeviriyor. Sonra bu amonyağı nitrit bakterileri nitrite, nitriti de nitrat bakterileri nitrata çeviriyor(nitrifikasyon). Bitkiler de bu nitratı kullanıyor. Ayrıca bazı bitkilerin( baklagillerdeydi galiba) köklerindeki rhizobium bakterileri havadaki serbest azotu direk bitkinin kullanacağı azot tuzuna çeviriyor. Burada mutualist birliktelik var. Topraktaki azot tuzlarını da denitrifikasyon bakterileri azot gazına çevirip havaya veriyor, böylece döngü tamamlanıyor.

Burada bilmen gerekenler nitrifikasyon, denitrifikasyon ve rhizobium bakterilerinin kemosentezle enerji ürettiği. Saprofitler canlı artıklarıyla besleniyor yani heterotroflar.

Edit: Havadaki azot yıldırımlar ile de toprağa geçebiliyor, unutmuşum yazmayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanthochroid -- 9 Ocak 2013; 22:48:50 >

• Xanthochroid kullanıcısına yanıt
    Valla bravo hocam . 1 yıldır ezberliyorum bu konuyu tekrar unutuyorum bu aklımda kalacak inş :)
  • harunyasr kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
  • Xanthochroid kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı nitrojen soğutma
    10 yıl önce açıldı
    Buhar basıncı kaynama noktası
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.