Şimdi Ara

Azeri & Özbek Türkçesi Öğreniyorum Soruları Alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meñ Azerî Türkü ya da O'zbek balası değilem.O'zbek Turkchası da agısov arı tilmeñg...

Mërämınız vär mı?

Not;Troll konu değil.Sadece öğrendiklerimi sınayayım dedim.
    TDE 3.sınıf üni talebesiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir berber bir berbere gel beraber bir berber dükkanı açalım demş desene

• Ben de Türki dillere meraklıyımdir. Azeri türkçesi yine az çok anlaşılıyor. Özbek türkçesi nasıl peki? Çok zorlanıyor musun öğrenirken? Türkçeye benzerlik oranı yüzde kaçtır? Rusça kelimelerin özbekce içerisindeki yeri ne kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Ben de Türki dillere meraklıyımdir. Azeri türkçesi yine az çok anlaşılıyor. Özbek türkçesi nasıl peki? Çok zorlanıyor musun öğrenirken? Türkçeye benzerlik oranı yüzde kaçtır? Rusça kelimelerin özbekce içerisindeki yeri ne kadar

Özbek Türkçesini yazmak zor konuşmak kolay gibi,Azeri Türkçesi tam tersi,Kazak Türkçesinden korkuyorum baya bir

Özbeklerde neredeyse hiç Rusça kelime yok gibi.Ama Kazaklarda vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 28 Ekim 2015; 21:54:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldızlı Günler

quote:

Ben de Türki dillere meraklıyımdir. Azeri türkçesi yine az çok anlaşılıyor. Özbek türkçesi nasıl peki? Çok zorlanıyor musun öğrenirken? Türkçeye benzerlik oranı yüzde kaçtır? Rusça kelimelerin özbekce içerisindeki yeri ne kadar

Özbek Türkçesini yazmak zor konuşmak kolay gibi,Azeri Türkçesi tam tersi,Kazak Türkçesinden korkuyorum baya bir

Peki nerden öğreniyorsun kendi imkanlarınla mi yoksa kursa mi gidiyorsun?

Ne kadar sürede öğreneceğini tahmin ediyorsun? Mesela benim Türkmen arkadaşım var o türkçeyi 6 ayda öğrenmiş.

• Türkçe'nin ilk hali bana çok hoş geliyor. Özbek Türkçesi de saf Türkçe'ye benziyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsuda -- 28 Ekim 2015; 22:41:21 >
  • en kolay hangisi öğrenilir (erasmusla o ülkeye gidecem de (zamanında))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remzi hoca mı?akın dil mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kiril alfabesi mi kullanıyorlar acaba

• Çok güzel bir dil.

Şunu söyleyebilirim;Vurgulu ve bizim dilimizden çok daha güzel.Azeri Türkçesi de öyle.

Türkiye Türkçesi-özür dilerim ama-vurgu özürlü.

Hocam ne yazık ki Özbek,Azeri Türkçesi saf değil

Şükür,Elhamdülillah,Müstakil,Leb,Lal,müstakil,namaz,salat,oruç

onlarda da kelime olarak var.

Saf sayılıp anlayacağımız tek lehçe ;Kazak Türkçesi.

Anlamadıklarımız-Türkçenin gerçekten ilk hali olan-Saha Yakut Türkçesi ve Çuvaşça
    Bir de izole olan Halaçça var.Halaç Türkçesi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem5466

Kiril alfabesi mi kullanıyorlar acaba

KİRİL;Kazak Türkçesi ,Kırgız Türkçesi
    KİRİL,LATİN,ARAP;Özbek Türkçesi
    LATİN;Azeri Türkçesi,Türkmence,Türkiye Türkçesi

ARAP,UYGUR,LATİN;Uygur Türkçesi

Şu anda bu şekilde hocam.Kırgızlar geçecek.Kazakları bilmiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldızlı Günler

quote:

Peki nerden öğreniyorsun kendi imkanlarınla mi yoksa kursa mi gidiyorsun?

Ne kadar sürede öğreneceğini tahmin ediyorsun? Mesela benim Türkmen arkadaşım var o türkçeyi 6 ayda öğrenmiş.

Bölümümde lehçe dersleri var.
    Ayrıca kurs olsa iyi olur.Ama konuştuğum-yüz yüze-Azeri,Özbek Türkü arkadaşlarım da vardı hala varlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

en kolay hangisi öğrenilir (erasmusla o ülkeye gidecem de (zamanında))

Azeri,Türkmen,Özbek Türkçesi.

Sırasıyla.
  • Bizim dilimizle aynı kökenden olması sana ciddi anlamda kolaylık sağlıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞairRuhluAdam

Bizim dilimizle aynı kökenden olması sana ciddi anlamda kolaylık sağlıyor mu?

Kesinlikle.

Tartışması bile olmaz bunun.

Aynı kökeni bıraktım içten bükümlü Arapça konuşan Araplar ,Farsça konuşan İranlılar İngilizce, Fransızca,Almanca gibi dilleri Akadca,İbranice,Elamca,kendi lehçeleri gibi olmasa da bir Altaylıya göre kolay öğrenirler.

Aynı şekilde bir Türk ,Türk lehçelerini çok kolay öğrenir.Özbekistan'dan gelen yine aynı şekilde Azerbaycan'dan gelen kardeşlerimiz neredeyse bizle aynı dili konuşuyorlar.Aslında bu toplulukların kapalı olmasından kaynaklanıyor.Başkası için iyi değildir belki ama bence Türkler için en gerekli ve olumlu özellik kapalı olmaları.
    Gelişmeye kapalılık değil bu,kültürümüzü ve dinimizi korumak.

Başkalarına açık olmayı denediğimizde olumsuzluklarla karşılaştık.Alevilerin Kürtleşmesi,Kazakların bir kısmının Rus tesirine girmesi,Tuna Bulgarlarının Slavlaşması hep bu yüzden.Tabgaçların Çinlileşmesi de buna dahil.Sonra ülkemizde çoğu gencin kız olsun,erkek olsun ahlaksızlaşması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 29 Ekim 2015; 1:01:45 >

• Bu gala daşlı gala, cıngıllı daşlı gala, korkirem yar gelmeye, gözlerim yaşlı gala

• quote:

Orijinalden alıntı: FLameS.7

Bu gala daşlı gala, cıngıllı daşlı gala, korkirem yar gelmeye, gözlerim yaşlı gala

Trollistan'ı da unutmamak lazım.

Bir de Troll Türkçesini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞairRuhluAdam

Bizim dilimizle aynı kökenden olması sana ciddi anlamda kolaylık sağlıyor mu?

Özbek Türkçesine misal hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 29 Ekim 2015; 0:56:11 >

• Ben de bundan 6-7 yıl öncesinde Özbek Türkçesine fena takmıştım kafayı. Azerbaycan Türkçesine çok çok daha önce. Sorun varsa sorabilirsin. Çok hatırladığım söylenemez ama.

• Özbek kızı veya Azeri kızı düşürmek gibi bir hedefin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MelaRossa

Özbek kızı veya Azeri kızı düşürmek gibi bir hedefin var mı?

Ben çok utangaç bir insanım,bir de iri gözlerim var.Oralarda öğretmenlik yapsam halk içine çıkamam utançtan.İki iri kahverengi göz yürüyor pazarda düşünsene.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.