Şimdi Ara

Azami sürem doldu, şimdi ne yapmalıyım? Yurtdışı mı, ek sınav mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizlere elimden geldiğince kendimden ve yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum, bunları asla kendimi acındırmak veya övmek için değil, çok yakın bir zamanda almak zorunda olduğum önemli bir karar hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi ve alternatif önerilerinizi öğrenmek için yazıyorum, ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum.

Puansız girilen bir lisede 2. sınıfta sınıfta kaldıktan sonra içinde bulunduğum ruh halini ailemin de hoşgörüsüyle aşıp, azimli bir şekilde çalışıp 2018 yılında üniversite sınavında 8k sıralama ile adını vermek istemediğim bir üniversitede ingilizce öğretmenliği okumaya başladım.

2020-21 yıllarında Covid nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi ile üniversite derslerine uzaktan katılıp üstüne bir de kendimi geliştirebileceğim fırsatlar ararken bir İskandinav ülkesinde devlet okulunda 1 yıl boyunca asistan öğretmenlik yapma imkanım oldu. Ancak avrupaya gittiğimin henüz 2. haftasında ne yazık ki çoğu zaman olduğu gibi stabil olmayan politikalar yüzünden Türkiye'de okullar tekrar açıldı ve bu durum derslerimi kaçırmama sebep oldu, 1 yılım çöpe gitti ve bursum kesildi.

1 yıl sonunda Türkiyeye geri döndüm ancak tam derslere kaldığım yerden devam etmeye başlamıştım ki bu sefer de Hatay depremi memleketimi vurdu, bu benim için bir kırılma noktası oldu ve lisede sınıfta kaldığımda olana çok benzer bir depresyon ve onu takip eden anksiyete sonucu artık her gün yaşamaktan nefret eder hale gelmiştim, sonucunda kaygılarım ve depresyon daha da kötüleşti ve beni neredeyse evden çıkamaz bir hale getirdi, bu durum 2 yıl sürdü.

Tahmin edebileceğiniz gibi böyle bir durumda derslerin ve sınavların çoğuna katılamadığımdan okuldan gittikçe koptum, bu yıllar içerisinde hangi doktora gitsem basit antidepresanlar yazılıp gönderildim, okulumda hangi departmana derdimi anlatmaya çalışsam çoğunlukla hiçbir cevap alamadım, cevap aldığımda ise " buraya değil şuraya anlat " gibi tepkilerle karşılaştım ve hiçbirisi işe yaramadı. Belki de bunları yaşarken yaptığım en büyük hata olan biteni asla ailemle tam olarak paylaşamamış olmam bunun da en büyük sebebi içinde bulunduğum ağır depresyon ve kaygılı ruh haliydi.

Hep "bu sene düzelteceğim, seneye düzelteceğim" diye diye an itibariyle 25 yaşında 7. yılda azami eğitim öğretim süremin sonuna gelmiş bulunmaktayım, devamsızlık nedeniyle kaldığım 15 dersim var.

Evden çıkamadığım bu süre boyunca her ne kadar okula gidemesem de elimden geldiğince kendimi geliştirmeye devam ettim, IELTS, TEFL sertifikası ve YDS'den çok yüksek puanlar aldım, hatta bu iki yılda insan ve hayvan davranışlarını ve dillerini felsefi, edebi ve bilimsel yönden incelemeye aldığım bununla birlikte kendimce geliştirdiğim teorilerimin de bulunduğu bir kitabı 3 dilde yazmaya başlamıştım, bunu yazmamın sebebi bastırıp para kazanmaktan ziyade belki üniversite biter de yüksek lisans ve doktora yapma şansım olur ve yazacağım tezlere bir zemin hazırlar düşüncesiydi ancak şuan bu da gerçekleşmeyecek bir hayale dönüştü.

Daha fazla uzatmadan; 

Rusya'da Ural federal üniversitesinde Felsefe bölümüne başvurdum. Büyük ihtimalle kabul alacağım gibi duruyor ve eğer olursa eylül ayında gideceğim ve 1 yıl hazırlıkla beraber toplam 5 yıl okuyacağım ve sonrasında yüksek lisans ve doktora hedeflerimi zorlayacağım.

Bir diğer ihtimal ise, kalan 15 dersimi açılacak olan ek sınavlarla 5'e indirip bir yıl daha okuyup diplomamı almak, ancak not ortalamam düşük olacağından büyük ihtimalle yüksek lisans ve doktora benim için bir hayal olacak, üstüne üstlük bu da eylül ayına denk geldiği için ikisi arasında bir seçim yapmam gerekecek.

Veya, seneye üniversite sınavına tekrar girip aynı üniversiteyi tutturup daha önce verdiğim dersleri saydırıp yaklaşık 1 sene daha okuyacağım.

Değerli yorumlarınızı ve varsa alternatif önerilerinizi bekliyorum. Bu kötü gidişatın önünü kısa bir sürede almazsam eğer, tahmin edebileceğiniz gibi bu benim için çok daha kötü ve zorlu bir hayata başlamak demek olacak, artık her şeyden tam anlamıyla bıkmış durumdayım.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.