Şimdi Ara

AYT BİYOLOJİ FOTOSENTEZ SORUSU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Youtube'dan 2-3 hocaya baktım fotosentez yapan bir canlıda kesinlikle bulunması gerekene ışığı soğuran pigment cevabını vermişler. Ancak cevabın enzim olması gerekmez miydi? Enzim yokluğunda fotosentez gerçekleşmez cümlesiyle çok kez karşılaşmıştım. Ama ışığı absorbe eden pigment olmadan da fotosentez gerçekleşir mesela yeşil ışıkta az da olsa fotosentez gerçekleşiyor ve fotosentezde yeşil ışık absorbe edilmiyor yansıtılıyor. Siz bu soruyu ne yaptınız ben ayrıntı düşündüm ancak doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum

• su ayrıştırmak için gerekli olan enzim diyor soruda susuz fotosentez yapan canlılarda var
  • Suyu parçalayan enzim diyordu şıkta örneğin kükürt bakterileri su değil H2S kullanır. Dolayısıyla suyu parçalamasına gerek yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Işığı absorbe etmeden nasıl fotosentez yapmış oluyor onu anlayamadım? Yeşil ışıkta da ışık absorbe edilir fakat kırmızı, mora göre daha az olur bu. Fotosentezin enerji kaynağı ışıktır.

• Venuuex V kullanıcısına yanıt
    İnternetten araştırdığımda da bi sitede şöyle bir cümle yazıyordu "fotosentetik enzimler suyu parçalamak için kullanır"
    Konu anlatımlarında da mor ve kırmızı ışık absorbe olur yeşil ışık yansır bu şekilde öğretildi o yüzden kafam çok karıştı
  • Işık mışık hikaye klorofil olması gerek diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotosentez ışık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürür. IŞIK enerjisini IŞIK.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yavaş gerçekleşir enzimsiz enzimler reaksiyon başlatmazlar veya bitirmezler

• nezya kullanıcısına yanıt
    O zaman neden klorofil demiyor ışığı absorbe eden diyor:( sonuçta hem absorbe ediyor hem yansıtıyor neden o özelliğini vurgulamışlar bende altında bişey aradım
  • Cevap pigment miydi

• şiringa Ş kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz mantıkta eğer ışığı soğuran pigment zorunlu değilse neden bitkiler veya bakteriler karanlıkta fotosentez yapamıyor? Çünkü enerji kaynağı yok. Işığı emmeden fotosentez olmaz

• Berkos21 B kullanıcısına yanıt
    Herkes öyle diyo sen ne yapmıştın
  • Venuuex V kullanıcısına yanıt
    Yansıttığı yeşil ışığın az bir kısmını kullanabilir dediğiniz gibi ama çözdüğüm denemenin çözüm videosunda hocanın enzim olmadan fotosentez olmaz dediğini adım gibi hatırlıyorum burdan o hocaya ..
    Pigmentmiş cevap bende öyle dedim

Hoca orada muhtemelen bitkiden bahsetmiştir. Bitkiler için enzim şarttır. Çünkü su kullanıyor fakat hidrojen bakterileri ya da hidrojen sülfür bakterileri su kullanmadığı için onlarda suyu parçalayan enzime gerek yok.

hocam işte. klorofil ne işe yarıyor onu sorgulamışlar. zaten susuz fotosentezin olduğunu bilseniz yapardınız sağlık olsun

• vay aw doğru yapmışım hiç te çalışmamıştım bu konuya tyt den kalan bilgim vardı dedim kesin o pigmentli cevaptdır işaretledim bende xd

• Çok çalışınca çok ayrıntı düşünüp karıştırıyoruz örnek olarak ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şiringa -- 28 Haziran 2020; 23:42:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.