Bildirim
AYT AÇISAL MOMENTUM SORUSU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Çarpışma oldugu için hızı azalacak r sabit kütle sabit o zaman eylemsizlik momenti aynı kalır.Hızı azaldığı için ve r sabit olduğu için açısal hız azalır.Açisal hız azaldığı için açısal momentum da azalmış olur.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
r azalmaz ipe bağlı olduğu için sabittir
K cismine ait diyormuş tamam. Ben ortak kütle için kılıf uydurmaya çalışıyordum
teşekkürler hocam açısal hızın azalmasının tek sebebi periyottan mi kaynaklanıyor
Hocam arkadaşın sorusunda k cismi içib diyor senin attığında sistem için
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-527171D54
Hocam arkadaşın sorusunda k cismi içib diyor senin attığında sistem için -
Hocam v=w.r dersek r sabit v azalıyor w de azalır.Burdan yorumlamak daha kolay olur
Esnek olmayan çarpışma açısal momentum değişir çünkü dış tork sıfır değil.
Eylemsizlik momenti sabit haliyle açısal sürat değişecek .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
---Açısal momentumu azalır K' nın --> bir kısmını L' ye aktardı çünkü.
---Açısal hızı azalır tabii ki --> L' ye yapışınca yavaşlayacak
---Eylemsizlik momenti nedir? Eylemsizlik momenti bir orijine göre bir cismin toplam m*r^2 değeridir. (Bir diğer adıyla dönmeye karşı gösterdiği direnç) Yani
Burada K'nın bulunduğu yarıçap sabit, kütlesi sabit (şeklini de sabit sayacaz aksini söylemediği için ve lise sorusu olduğu için) bu değer değişmez.
Ama deseydi K L' ye yapışırken büzüşüyor şekli değişiyor bu Eylemsizlik momenti de değişebilirdi (m(r) fonksiyonu tabii cismin şekline bağlıdır)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 23 Ocak 2020; 1:2:21 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X