Şimdi Ara

AYSAL ile 3-4 Sene Şampiyon Olabiliriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben 2. sermaye artırımının reddedilmesini çok da yanlış bulmuyorum. Çünkü artık istediğin kadar zarar et sonra bir sermaye artırımı yap işin içinden çık gibi bir algı oluşacaktı futbol kulüpleri için. Ayrıca Aysal göreve geldiğinde Galatasaray kulübünün borsadaki toplam değeri 2 milyar 730 milyon liraymış, bıraktığında ise 412 milyon lira. Yani kulübün %85'lik değeri Aysal döneminde erimiş gitmiş. Günü kurtarmış yani adam sadece, ama uzun vadede Galatasaray hisseleri üç kuruş değerinde artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

Ben 2. sermaye artırımının reddedilmesini çok da yanlış bulmuyorum. Çünkü artık istediğin kadar zarar et sonra bir sermaye artırımı yap işin içinden çık gibi bir algı oluşacaktı futbol kulüpleri için. Ayrıca Aysal göreve geldiğinde Galatasaray kulübünün borsadaki toplam değeri 2 milyar 730 milyon liraymış, bıraktığında ise 412 milyon lira. Yani kulübün %85'lik değeri Aysal döneminde erimiş gitmiş. Günü kurtarmış yani adam sadece, ama uzun vadede Galatasaray hisseleri üç kuruş değerinde artık.

Sürekli sermaye arttırımı yapamazsın zaten. Sportif aş ile birleşme zaten düşürecekti hisseleri. Yüksekken sermaye arttırımı yapılması çok doğruydu. Hisse fiyatların düşmesi çok normal bir sonucu arttırımın. Aysal "tekrar yükselecek hep birlikte kazanacağız" dedi, inananlar kulübün sattığı hisseleri yüksek fiyattan aldı ama 3 Temmuz, SPK olayları, Sportif AŞ birleşmesi gibi etkilerle beklenen yükselme gerçekleşmedi. Kulüp de yine doğru bir hamleyle düşük fiyattan sattığını geri aldı. Hisse fiyatının düşmesi çok etkilemez kulübü. Şuan güvensizlik var tabi o dönem yüzünden ve sportif aş sürekli zarar açıklıyor o yüzden hisse fiyatları ciddi biçimde artmıyor. Aysal'ın Riva projesinde ortaklık geliri Sportif AŞ'ye bağlanacaktı mesela. Sportif aş kar açıkladığı an hisseler yükselişe geçer. Sportif başarının falan da etkisi var tabi. Borsanın en dengesiz hissesi şuan bizim ama uzun vadede yükseleceğine eminim ben.

Aysal borsayı mükemmel şekilde manipüle etti ve çok başarılı biçimde para kazandı. Ha küçük yatırımcıya kazık attı, etik değildi falan o doğru. Borsa da zaten uslu çocuk olup para kazanamazsın, borsa ile uğraşan adamın bunu göze alması gerek. Hisselerin düşmesi gelirin arttığı sürece sorun değil, sonrasında daha da yükselir çünkü. Bir de SPK'nın 2. arttırımı veto ederek küçük yatırımcıyı koruduğu sanılıyor. Evet daha fazla insan daha fazla hisse alacaktı eğer kabul etseydi ama veto edince hisse fiyatları daha da düştü. Hisselerin yükselmeme sebeplerinden biri de bu. SPK sadece bizim kazancımızı engellemiş oldu, yatırımcı için değişen bir şey olmadı.

Aysal'a gelince günü kurtardığı doğru. Sanıldığı gibi sonrasında kulübü batırmadı. Kulübün durumu zaten kötüydü, borsadaki başarısıyla kısa süreli bir serap yaşattı. Akıntı durunca eski kötü haline döndü kulüp ekonomisi. O para akışıyla kümeye düşecek takımı 0'dan kurup şampiyon takımı yarattı ve o yatırım sayesinde lideriz şuan.

Uzun bir yazı oldu sonunu da bağlayayım bari. Kulübün durumu kötü. Sorun giderin gelirden yüksek olması. Galatasaray'ın hem temettüleri düzenleyerek gideri azaltması hemde yeni gelirler bulması lazım. Bunun içinde iyi bir başkan lazım. Başkan adaylarının projeleri vardır elbet umalım da başarılı olsunlar.

•  AYSAL ile 3-4 Sene Şampiyon Olabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

Aysal tekrar şansı hakeden elit,rasyonel ve güçlü bir nitelikli biri isim tekrar ligin kabusu olabiliriz(Baskın favori güç).Siz ne düşünüyorsunuz aslanlar

ne mi düşünüyorum kardeş

Einstein in bir sözünü düşünüyorum sen ve senin gibi gs lıları görünce...

"Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

Aysal tekrar şansı hakeden elit,rasyonel ve güçlü bir nitelikli biri isim tekrar ligin kabusu olabiliriz(Baskın favori güç).Siz ne düşünüyorsunuz aslanlar

ne mi düşünüyorum kardeş

Einstein in bir sözünü düşünüyorum sen ve senin gibi gs lıları görünce...

"Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır."

Kapak Geliyor...

AYSAL ile 3-4 Sene Şampiyon Olabiliriz

• Ben bu şartlarda Aysal'ın tekrar aday olacağını düşünmüyorum ama gönlümüz tekrar aday olmasından yana.
  • Ben yeniden aday olmasını isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ünal buraya yumruk havaya heyyo heyyo heyyo
  • Unal baskan geri gelecek daha CL yi kazanmamiz lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.