Şimdi Ara

Ayrton Senna 1992 Belçika

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Youtubede gezinirken bu videoya rastladım izleme şansı bulamayanların olacağını düşünerekten paylaşmak istedim. Birkez daha nasıl bir değeri yitirdiğimizi görüp üzülmemek elde değil...





  • kolay kolay hiçbir pilotun yapmayacağı birşey...
    gerçekte o adam gibisi gelir mi???
  • ne denebilir ki

    Ayrton Senna
  • müthiş bir insanlık örneği.
    arbasını dumanın sonrasında bırakacak kadar-oluşabilecek bir kazada araba büyük zarar görebilirdi - insanlığı ön planda olan bir sportmen..
  • Vaybe acayip duygulandım. Tehlikeli bir iş yapmış ama tam bir insanlık örneği göstermiş
  • efsane
  • SENNA ile ilğili bir topik inanamıyorum,konuyu açan arkadaşa sonsuz teşekkürler,
    topragın bol olsun seni hiçbir zaman unutmadık ayrton SENNA.
  • İyiler çabuk ölüyor işte :S


    ve o yaşarken yenilmezdi,öldükten sonrada yenilmez oldu. Ferraricinin,Mclarencinin ,Renaultcunun ve diğerlerinin hep kalbinde oldu.Bir yerde onun adı geçtiğinde gerçekten tüylerim diken diken oluyor.O inanılmaz bir hırsla ama aynı zamandada rakiplerinin hakkını çalmadan bitirmek istedi tüm yarışlarını ve buda bunun kanıtıdır..

    Ölümünden iki ay önce şu sözleri söylemişdi ''"Yarışlar, rakiplerle mücadele benim kanımdadır, benim bir parçam ve hayatımın bir bölümüdür. Eğer sonuçta hayatıma mal olacak bir kaza geçireceksem, tek dileğim herşeyin bir anda ve hemen olmasıdır. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalmak istemem veya hastane köşelerinde yıllarca sürünmek te istemem. Yaşayacaksam, herşeyimle ve bir bütün olarak yaşamalıyım. Yarım olarak yaşamak beni mahveder."




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ice Cube
    İyiler çabuk ölüyor işte :S


    ve o yaşarken yenilmezdi,öldükten sonrada yenilmez oldu. Ferraricinin,Mclarencinin ,Renaultcunun ve diğerlerinin hep kalbinde oldu.Bir yerde onun adı geçtiğinde gerçekten tüylerim diken diken oluyor.O inanılmaz bir hırsla ama aynı zamandada rakiplerinin hakkını çalmadan bitirmek istedi tüm yarışlarını ve buda bunun kanıtıdır..

    Cidden mi? Gerçekten "rakiplerinin hakkını çalmadan" mı bitirmek istedi?

    Eğer öyleyse bunları ben yaptım herhalde:





    Tamam Senna iyidi vs. ama yazdıklarınızı okuyan da melek zannedecek.




  • Bu arada yukarıda eklediğim videolar için şöyle bilgi vereyim.
    1. Video:
    1989 Japonya GP. Sondan bir önceki yarış ve Ayrton Senna'nın şampiyonluk şansını koruması için yarışı kazanması şart. Eğer Prost kazanırsa şampiyon oluyor. Yok, Senna kazanırsa şampiyonluk bir sonraki yarış olan Avustralya GP'de belirlenecek. Videoda Senna'yı şampiyonluk şansını korurken izliyoruz. Kazanın ardından Prost yarış dışı kalırken, Senna pist görevlilerinin de yardımıyla yarışa devam ediyor ve kazanıyor. Ancak yarış sonrasında diskalifiye ediliyor.

    2. Video:
    1990 Japonya GP. Sezonun son yarışı. Sıralamalardan önce Senna şöyle bir demeç veriyor: "Eğer Prost benim önümde başlarsa ona çarpacağım". Sıralamalarda Prost Ferrari'si ile pol pozisyonunu elde ediyor. Videoda yarışın başında Senna'yı sözünü tutarken izliyoruz. Yarışın sonunda Senna ceza yemiyor. Aksine şampiyon oluyor!

    Senna çok sevilen ve sayılan, yarış tutkusuyla delirmiş bir pilottu. Hızlıydı, gözü pekti. Duygusallığı ve insani boyutu da ön plandaydı hep. Fakat karanlık yönleri de vardı görüldüğü gibi.

    Kişisel olarak Senna'ya saygım büyüktür. Ama bana kalırsa Senna biraz "kaçık"tı. "Ben Tanrı'nın yer yüzündeki yansıması olarak yarışıyorum" diye demeç veren bir adam başka ne olabilir ki? Zaten Senna'nın bu kadar çok sevilmesinin nedeni biraz kaçık olmasıdır.

    Dediğim gibi, Senna saygın ve insani yönü önde olan bir pilottu. Ama öyle "çok adildi, çok dürüsttü" falan demek biraz tuhaf kaçıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 26 Ekim 2007; 23:01:02 >




  • Ya Challenger neyin peşindesin.Nedir bu gerilim sebebi.. Videoları izlediğinde bunları kasıtlı yapmadığını anlıyorum ben burada. Demeçler hep verilir ,verilmişdir .Muhammed Ali de Joe Frazier a '' seni öldürücam'' demişdi ama ikiside hala yaşıyormu? .'' Senna'nın hırsı beni dehşete düşürüyor'' demişdi Prost ancak bu Senna'nın iyi niyetsiz olduğunuda göstermez benim için asla..Sonuç itibariyle bu adam o halde canını hiçe sayıp o hareketi yapmışmıdır kardeşim ?? Meleklik ölçüsünü bilemiyoruz sizin gibi ama insani yönü olarak bu benim için bir ölçüdür ..ve evet hala ısrarlıyım,Senna kimsenin canına kastetmemişdir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ice Cube

    Ya Challenger neyin peşindesin.Nedir bu gerilim sebebi.. Videoları izlediğinde bunları kasıtlı yapmadığını anlıyorum ben burada. Demeçler hep verilir ,verilmişdir .Muhammed Ali de Joe Frazier a '' seni öldürücam'' demişdi ama ikiside hala yaşıyormu? .'' Senna'nın hırsı beni dehşete düşürüyor'' demişdi Prost ancak bu Senna'nın iyi niyetsiz olduğunuda göstermez benim için asla..Sonuç itibariyle bu adam o halde canını hiçe sayıp o hareketi yapmışmıdır kardeşim ?? Meleklik ölçüsünü bilemiyoruz sizin gibi ama insani yönü olarak bu benim için bir ölçüdür ..ve evet hala ısrarlıyım,Senna kimsenin canına kastetmemişdir

    Hiçbir şeyin peşinde değilim. Sadece Senna'nın dediğiniz gibi "aman kimseye çarpmadan, kimseyi yolun dışına çıkarmadan yarış kazanayım" düşüncesinde birisi olmadığını anlatıyorum. Güzel kardeşim. Adam açık açık söyledi. Çarpacağım dedi. Hatta sırf bu yüzden Alain Prost Williams'a gittiğinde sözleşmesine "Senna ile aynı takımda asla yarışmayacağım" gibi bir madde ekletti. Bunu biliyor muydun?

    Hem cana kastetmekten bahseden kim? Sen ilk mesajında adil yarışmaktan bahsetmiştin diye hatırlıyorum. Cana kastetmek nereden çıktı?

    Red Star da geldiğinde zaten bu konuda iki kelam mutlaka eder. Ayrıca Senna o dönemde bu yüzden çok eleştirildi. Ancak öldükten sonra melek ilan edildi.

    Muhammed Ali "öldüreceğim" demiş olabilir. Öldürmüş mü? Hayır.
    Senna "çarpacağım" demiş. Çarpmış mı? Evet.

    Fark çok açık.

    Ayrıca videolarını verdiğim olaylar Senna'yı Murray Walker'ın dünyanın en iyi 10 pilotu listesinde 1. sıradan etmiş olaylar. Yani benim uydurmam falan değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 27 Ekim 2007; 0:43:48 >




  • ''i was proud to compete against him. professionally, he was the only driver i respected. in senna's honour, i will never sit in a formula one car again.'' Alain prost

    Meali: ben ona karşı yarışmaktan gurur duydum.Profesyonel olarak o benim saygı duyduğum tek sürücüydü .Senna'nın şerefine ben bir daha asla f1 aracına oturmayacağım''

    diyerek büyüklüğünü ve önemini kendiside belirtmişdirki sizde zaten bununla hemfikirsiniz bunu belirttiniz..Ancak ve ancak dikkatlice izlediğinde ki ben bunu öncelerdende defalarca izledim kesinlike Senna kasti olarak çarpmıyor(bana göre tabii). Bunu rahatlıkla söyleyebilirim . Ve buna inanmamın verdiği kesinlikle bu iddianızı kabul etmiyorum sadece.Yoksa burada sidik yarıştırıp mesaj sayısı artırmak görüntüsü vereceğimden çekiniyorum..Yine dediğim gibi ben Senna'nın çarpabilirim demesine bakmıyorum. Siz kasti çarpış olabileceğini dile getirin bende antitezini dile getireyim.Buraya kadar bir sorun varmı? Bir şeyleri teyid etmek için Red Starında bir şeyler yazmasını beklemeye gerek yok die düşünüyorum.Sizin açınızdan olay öyledir,benim açımdan olay böyledir.. .Kimsenin canına kastetmemişdir derken yarış için kimsenin hakkına kastetmemişdir anlamında kullandım .Cana kıymak anlamında değildi o ama tersi anlamanız olağan olmuş olabilir onda hata benim

    edit: imla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Cube -- 27 Ekim 2007; 1:07:13 >




  • Tabiki hataları var ancak biz burada onun güzel bir davranışını takdir ediyoruz. Rekabet ve hırs yanyana geldiğinde kimi zaman insana çirkin şeyler yaptırabilir. F1 tarihinde birçok şampiyonun bu tarz olumsuz davranışları vardır sebebi kazanma hırsı olan bu hareketlere kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum ne de olsa beşer şaşar...
  • vay be gözlerim yaşardı helal olsun
  • Senna çok büyük bir pilottu.Buna şüphe yok ama sadece hız ve azim olarak.Arkadaşın verdiği sıralama turunda olmuş bir olay.Bu tip görüntüleri sadece Senna vermedi. Niki Lauda yı, Rogger Williamson u, Lorenzo Bandini yi ve aklıma birçırpıda gelmeyen bir çok pilotu aracından çıkarmaya çalışan pilotlar oldu.Bu nun centilmenlikle yada adil bir yarış pilotu olmakla bir alakası yok.

    Senna ya pilotaj olarak tüm F1 pilotları ve seyircileri olarak bende sonsuz saygı duyuyorum.Ancak Senna pist üzerinde rakiplerine karşı pist üzeinde asla adil olmayan bir pilottur. Rakiplerini defalarca pist dışına çıkmaya zorlamıştır.Hatta pist üzerinde sırf kolay geçmesine izin vermediği için yarıştan sonra gidip Eddie İrvine ı tokatlamıştır.Nelson Piquet ve Nigell Mansell gibi büyük pilotlar bile bir çok kez bahsetmişlerdir.Senna pist üzerinde asla adil davranmaz.Kafasında sadece kazanmak vardır ve kazanmak için rakibini ne kum havuzuna atmaktan nede duvara sıkıştırmaktan asla çekinmezdi.Yani adamı yıllarca izlememiş olsam hakaten melek zannedecem bukadar yazıdan sonra.Hele 1990 yılında yaptığı asla unutulmaz.Adam Startta bodosloma Prosta çarpıp hem şampiyon oldu hemde pişmiş pişmiş yine olsa yine yaparım diye demeç verdi...

    Bu arada dediğim gibi video da pist üzerinde pilotajla yada rakiplerine adil olmakla alakalı bir şey izlemiyoruz.Bu sadece bir pilotun hayatından endişe eden ve ona yardım etmeye çalışan başka bir pilotun davranışı.Aşağıda vereceğim linkteki gibi tarihte pekçok pilotun göstermiş olduğu bir tepki.Bu insaniyetle alakalı bir şey.İyi ve adil bir pilot olmakla alakalı değil.

    http://youtube.com/watch?v=vBONwu47gYI




  • Anlayamadığım yarışların nasıl kazanılacağı? Bu insanlar orada adı üzerinde bir yarışın içerisinde ve bu yarışta bildikleri sivri zekalılıkları kullanmak zorundalar.Gözü hep zirvede olanlar ise bunu daha çok yapmak isterler.Senna da böyle biriydi, ‘’benim için en kötü sonuç ikinciliktir’’ diyendi ama bu yapmış oldukları sollamalar,vermiş olduğu demeçler ,pist dışına çıkarmalar bu yarışta her karakterde pilotun yapmak isteyeceği,yapabileceği ve hemen hemen yaptığı şeylerdi.


    Yani demem o ki bu tip açıklamaları ve davranışları en iyiler,en önde olanlar yaparlar genelde.Çarpacağım,öldüreceğim gibi .Bunu yaparlar genelde ki seyirciler ot gibi bir yarışı veya bir maçı izlemesinler,onlarda heyecan alsınlar.Onlar daha çok seyircinin ne istediğini bilebilirler ve onlara bu şekilde yanıt verirler..Onları besleyende bu itkidir bu güçdür.Yani illa Senna ‘’çarpacağım’’ dediğinde çarpması gerekmediğini yada Ali ‘’öldüreceğim’’ dediğinde öldürmesi gerekmediğini bilirler..Bunları söylemiş olmaları bunları uygulayacak olmaları anlamına gelmez hep..Rakiplerinin üzerinde baskı yaratırlar bunu yaparak..Bu farkı anlayamayanlar ise genelde futbol izleyicisidirler yada diğer sporlarıda futbol gözüyle izlemesini tercih edenlerdir…İlla bir şeyleri fanatizme çekmek veya bir şeylerden manalar çıkartmak genelde onların huyları ve davranışlarıdır.


    En yukarıda yazılanlardan habersiz olupta asıl sizlerin bu son sözcüklerini okuyacak olanlar benim Senna ya sayfalar dolusu methiyeler düzdüğümü ve bunun üzerine bu yazımları verdiğinizi zannedecekler..Öyle bir şey yok! Bunun içerisini açığa çıkartabilmek birimize bir fayda sağlayacakmı bunu bilmeyi çok isterim ayrıca? Burada Challenger arkadaşımız türlü örneklemelerle bana bir şeyleri kanıtlamak niteliğine büründü bir anda oysaki buna ne kadar ihtiyaç duyulurdu onuda anlamış değilim.. ‘’ Eğer öyleyse bunları ben yaptım herhalde:’’ tarzı yaklaşımıyla olaya giriş yapmasını garipsedim oysaki kendisinin bütün bunları yapabilecek yetenekte biri olamadığını zaten her ikimizde biliyorduk ..Kaldıki Senna yı ne kadar beğeniyorsam bugün Hamilton ıda okadar beğeniyorum..Kişiliklerinin üzerimde bıraktığı sıcaklığa dayanarak söylüyorum ben bunları .Redstar ın koyduğu video buraya en başında konulsaydı onada bir iki kelam edecekdim muhakkak ki. İnsan yediği yemeğin yorumunu yapar ve bende şu videoyu izlememin ve Senna hayranı olmamın verdiği hisle bunları yazdım. Zaten Senna ya melek diyende yoktu ancak şeytan diyende yoktu .Sadece onun bazıları tarafından arlanmaz bir pilot olduğunu söyleyenlerin olduğunu biliyor olduğum için onun pekde öyle olmadığı bu yönüne atıfta bulundum. Amacım bir şeyleri kanıtlamak olmadı sizin gibi , bu spordada en azından Senna kadar iyi niyetli yarışçıların olabileceğinden zaten haberdarım.Ve siz Challenger "aman kimseye çarpmadan, kimseyi yolun dışına çıkarmadan yarış kazanayım" dediğimi ben hatırlamıyorum..Bazı şeyler alelacele cevap verebilmenin yarattığı heyecanlamı yazılıyor yoksa anlayamadım …?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ice Cube

    ''i was proud to compete against him. professionally, he was the only driver i respected. in senna's honour, i will never sit in a formula one car again.'' Alain prost

    Meali: ben ona karşı yarışmaktan gurur duydum.Profesyonel olarak o benim saygı duyduğum tek sürücüydü .Senna'nın şerefine ben bir daha asla f1 aracına oturmayacağım''

    diyerek büyüklüğünü ve önemini kendiside belirtmişdirki sizde zaten bununla hemfikirsiniz bunu belirttiniz..Ancak ve ancak dikkatlice izlediğinde ki ben bunu öncelerdende defalarca izledim kesinlike Senna kasti olarak çarpmıyor(bana göre tabii). Bunu rahatlıkla söyleyebilirim . Ve buna inanmamın verdiği kesinlikle bu iddianızı kabul etmiyorum sadece.Yoksa burada sidik yarıştırıp mesaj sayısı artırmak görüntüsü vereceğimden çekiniyorum..Yine dediğim gibi ben Senna'nın çarpabilirim demesine bakmıyorum. Siz kasti çarpış olabileceğini dile getirin bende antitezini dile getireyim.Buraya kadar bir sorun varmı? Bir şeyleri teyid etmek için Red Starında bir şeyler yazmasını beklemeye gerek yok die düşünüyorum.Sizin açınızdan olay öyledir,benim açımdan olay böyledir.. .Kimsenin canına kastetmemişdir derken yarış için kimsenin hakkına kastetmemişdir anlamında kullandım .Cana kıymak anlamında değildi o ama tersi anlamanız olağan olmuş olabilir onda hata benim

    edit: imla hatası

    Ancak bu o öldükten söylenmiş bir söz. Dediğim gibi, adam ölmeden önce eleştirilirken, öldükten sonra melek oldu.

    Not: Prost, 1995 yılında yani o sözü söyledikten 2 yıl sonra McLaren ile test yaptı. Bilgine.




  • Ice Cube, demogoji yapıyorsun farkında mısın?

    Yukarıda "O inanılmaz bir hırsla ama aynı zamandada rakiplerinin hakkını çalmadan bitirmek istedi tüm yarışlarını ve buda bunun kanıtıdır.." sözü sana ait değil mi? Buradan "aman kimseye çarpmadan, kimseyi yolun dışına çıkarmadan yarış kazanayım" şeklinde bir anlam çıkmıyor mu?

    Yukarıda demişsin ki, "Senna adildi". Şimdi de diyorsun ki "yarış kazanırken herkes bu kadar adil olmayabilir".

    Ayrıca ben ne sana, ne de başka hiçbir kimseye bir şey ıspat etmeye çalışmıyorum. Ek olarak alelacele yazdığımı da nereden çıkardın?

    Benim tek derdim, burada esen "Senna bir melekti, en harbi insandı" havasının yanlış olduğunu, Senna'nın da pek ala rakiplerinin hakkını çalarak yarışlar ve hatta şampiyonluklar almaya çalıştığını ve hatta aldığını göstermek. Ha siz görmek istemiyorsunuzdur, hala Senna süper insandı demeye devam etmek istiyorsunuzdur o ayrı. Ama lütfen bunu yaparken kimseyi "acele yazmak" ya da "bir şeyleri ıspatlamaya çalışmak" ile suçlamayın.

    Lütfen tarihe bakın, geçmiş zaman yarışlarını izleyin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    Son olarak, Senna'nın 1992 Belçika GP sıralama turlarında yaptığı hareket güzel bir hareketti. Ama bu onun adil, dürüst ve insancıl olduğunu göstermez.




  • valla senna tabiki usta bir pilottu.ama çarpmalar falan spor ahlakına sığmaz.en azından son yıllarda temiz bir f1 izliyoruz.94 ve 97 de schuminin de buna benzer hareketleri yaptığını biliyoruz.ama şanslıyız ki bu yeni jenerasyon pilotlar hiç böyle hareketler yapmadılar.bravo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.