Şimdi Ara

Aynı isimde iki şirket ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 17 Yaşındayım. 6 yaşından beri hayalim hep Fira isminde bir şirket kurmaktı. Kendimi o yönde geliştirdim ve şu anda yazılım konusunda tecrübeliyim. Fira için bir domain bile aldım internet sitesi kurmak için, Fira adında bir sunucumuz var, şimdiye kadar geliştirdiğim birçok yazılımda ve oyunda Fira ismini ve kendi çizdiğim Fira logosunu kullandım. Elbette ki Fira resmi bir şirket değil. 17 Yaşındayım. Fira Studio şimdilik yalnızca arkadaşlar ve gönüllü kişiler tarafından yürütülen bir organizasyon. Ancak ilerisi için planım bundan fazlasıydı.

Her neyse bugün internette tesadüfen Fira isminde endonezyalı bir şirket karşıma çıktı. Daha önce Fira ismini hiç araştırmadığımı sanmayın. Ancak daha önce internette karşıma çıkmamıştı Fira ismi. Her neyse ben şu anda Fira ismini kullanıyorum ve kullanmaya devam etmek istiyorum. İlgilendiğim sektör yazılım. Ve şu anda FiraOS isminde linux tabanlı bir işletim sistemi geliştirme üzerinde çalışıyorum. ANCAK NASIL BİR TESADÜFSE ?! Endonezyada Fira adında bir şirket var !!! Ve bu şirket de bir yazılım şirketi !!! Ve bu şirketin de kendine ait bir linux tabanlı işletim sistemi var !!! Adı da ne biliyor musunuz ? FiraOS !!!! BU NASIL BİR TESADÜFTÜR ! ŞİRKET ADI AYNI ! ŞİRKET SEKTÖRÜ AYNI ! HATTA ÜRETİLEN YAZILIMIN İSMİ BİLE AYNI !!! RESMEN HAYALLERİM YIKILDI ! YANİ ADAMLAR NASIL DENK GETİRMİŞLER , RESMEN ZİHNİMİ OKUMUŞLAR ! Ancak bu Endonezyalı Fira şirketi çok eski bir şirket değil. Yani Fira ismini ilk ben düşündüm. Ancak resmi olarak onlar kullanıyor. Her neyse bu durumda Fira adında bir şirket kuramaz mıyım ? İşletim sistemi olan FiraOS'un ismini gerekirse değiştirebilirim o sıkıntı değil. Ancak şirket ismi olarak Fira istiyorum. FIRA BENIM 6 YAŞIMDAN BERİ HAYALİM VE BEN HEP BU HAYAL İLE YAŞADIM VE KENDİMİ ONA GÖRE YETİŞTİRDİM ! Resmi olarak Fira ismini değiştirmem mi gerekiyor ? Lütfen bilgili birileri yardımcı olabilir mi ? :( Çok teşekkürler ...
    Aynı isimde iki şirket ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 23 Eylül 2018; 0:54:6 >

• Aslında şimdiye kadarki projelerimde ismi sadece Fira olarak değil "Fira Studios'" olarak kullandım. Bunun farklı bir etkisi olur mu ismi "Fira Studio" veya "Fira Studios" şeklinde kullansam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fira isminde bir şirket kurabilirsin, Endonezya'da bu isimde bir şirket olması ve hatta seninle aynı alanda faaliyet göstermesi bunu engellemez.

Eğer Endonezya'daki şirket Fira ismi ile dünyaca tanınmış bir marka olsa idi belki o zaman tanınmış markalara sağlanan istisnai korumadan bahsedebilirdik ki bu aşamada dahi senin Fira isimli bir şirket açmanı engellemezdi. Olsa olsa Fira olarak isimlendireceğin marka ile piyasaya hizmet arzı aşamasında bir sorun çıkması muhtemel olurdu.

Her ihtimalde bu isimde bir ticaret şirketi açman ve faaliyet yürütmende herhangi bir sakınca yoktur.
  • @bayhukuk
    Cevabınız için çok teşekkürler :) Anladığım kadarıyla Endonezyalı şirket büyük ve tanınmış bir şirket olmadığı sürece sıkıntı yok. Fira şirketi hakkında biraz araştırma yaptım ve Fira şirketinin Endonezyalı Polytron şirketine ait olduğunu öğrendim. İnternette Polytron şirketinden endonezya'nın elektronik devi olarak bahsedilmiş. Dünya genelini bilmiyorum ancak Endonezya'da çok bilindik bir şirket olduğu kesin. Ve benim ilerisi için düşündüğüm Fira sadece Türkiye içerisinde değil. Elbette gelecek belli olmaz ancak düşüncelerim Fira'nın yalnızca Türkiye içinde bir şirket olmaması. Şu anda Fira isminde bir şirket kurmadık ancak geliştirdiğimiz yazılım projelerinde Fira ismini kullandık ve kullanıyoruz. Ve Fira Studios Community isimli bir topluluğumuz var ve çeşitli ülkelerden insanlar burada yer alıyor. Ayrıca geliştirdiğimiz birkaç oyunu da bazı yabancı Twitch yayıncıları oynadı ve kötü yönden eleştirdikleri bazı kısımları olsa da genel olarak eleştirileri iyiydi. Sosyal medyada da belli bir takipçi kitlemiz var. Demek istediğim şuanda farklı ülkelerden bizim Fira'yı bilen insanlar var yani. Ancak öteki Fira da Endonezyalı elektronik devi Polytron'a ait. Bu çok sıkıntılı bir durum. Bu durumda Fira adını değiştirmek zorunda mıyım ? Bunun başka bir yöntemi vs. yok mudur ?
    Teşekkürker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 26 Eylül 2018; 16:27:38 >

• Önemli olan ait olduğu şirketin değil bizzat Fira markasının tanınmış olması. Bu aşamada da tanınmışlığı oldukça dar yorumlamak gerekir. Örneğin Samsung, Android vs gibi genel geçer, doğrudan akla belirli bir ürün veya hizmeti getirmesi gerekir. Bu bakımdan ben Fira'nın sizi tedirgin edecek bir tanınırlığı olduğunu düşünmüyorum. İçiniz rahat olsun
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. :) Fira'nın dünya çapında pek bir tanınırlığı yok herhalde ki Google'da fira'yı aratınca epey altta çıkıyor. Ancak Endonezya içerisindeki tanınırlığını bilemiyorum. Umarım hiçbir sıkıntı çıkmaz ileride bu konuyla ilgili :) Dediklerinize göre Fira'nın adını değiştirmeyip devam etmeye karar verdim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.