Şimdi Ara

aynı anda 2 bilgisayardan internete girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PC için kablolu adsl modem kullanıyorum. Fakat bilindiği gibi aynı anda tek bilgisayardan internete girilebiliyor. Ben aynı anda 2 yerden (PC ve laptop) internete bağlanmak istiyorum. Kablosuz modem sorunu çözüyor. Ethernet çıkışı da olduğundan hem PC de hem de aynı odada laptopda internete girebilirmişim. Bunun yanında başka çözüm yolları da var mıdır? Kablosuz modem şart mı ?

• ethernet çoklayıcı ya da ethernet hub alırsam 2 bilgisayarda da aynı anda nete girebilir miyim? yoksa biri girerken öbürü giremez mi? bu arada modemim de tek ethernet çıkışı var. tahmin ediyorum ki kablosuz modem biraz pahalı bir çözüm. çok da öyle gerekli bir durum yok. sadece ben masaüstünde nete girerken yan tarafta da laptopla internete girilebilsin. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhaba,
    İster tek ister birden fazla portlu olsun ethernet ADSL modemler üzerinden birden fazla bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz.
    10-15 TL'ye alacağınız ethernet switchi modeme bağlayın. Switchten bilgisayarlara ethernet kablosu takın. Bu şekilde rahatlıkla bilgisayarlar internete çıkarlar.
  • dediğinizi yaptım. bu seferde aynı anda 2 bilgisayar nete girmiyor. 2 bilgisayara ethernet kablolarını bağladığım anda ağ kablosu takılı değil diyor. birinden birinin ethernet kablosunu çıkarmam gerekiyor. ip çakışması mı acaba? bir de dhcp diye birşey duydum. yol gösterirseniz çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: opus
    dediğinizi yaptım. bu seferde aynı anda 2 bilgisayar nete girmiyor. 2 bilgisayara ethernet kablolarını bağladığım anda ağ kablosu takılı değil diyor. birinden birinin ethernet kablosunu çıkarmam gerekiyor. ip çakışması mı acaba? bir de dhcp diye birşey duydum. yol gösterirseniz çok sevinirim

Bağlantıları doğru yaptı iseniz bağlanmaması için bir neden yok. Kabloların doğru kablo olup olmadığını kontrol edin. Switche istediğiniz kadar kablo bağlayabilirsiniz. Bir birini etkilemezler.
    IP çakışması ve DHCP ile konunun bir alakası yok. Modemde basit ayarlar yapıldı ise her bilgisayara modem tarafından otomatik IP ataması yapılır.
    Kablolarınızı bir kontrol edin. Nasıl bir bağlantı yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 12 Ekim 2009; 16:19:13 >
  • sonradan anladım ki doğru cihazı almamışım sorun ondan olabilir.
    şimdi sormak istediğim şu: 2 bilgisayarda(daha fazla değil) aynı anda nete girebilmek için hangi yol daha mantıklı?

1- tek portlu adsl modemi kablosuz modemle değiştirmek -> 100-150 ytl
    2-adls modemi switch ya da hub'a bağlamak ve bağlantıyı ethernet kablolarıylan dağıtmak -> 15-20 ytl
    3-adsl modemi router'a bağlamak(wireless router) masaüstünde kablo, laptopda ise wireless olarak nete girmek. ->50-100 ytl (Burada ayrıca bir sorum var: wireless router alırsam şayet wireless bağlantım için şifre koyabiliyor muyum?)
    4- bir de yanılmıyorsam PC'mde 2 ethernet kartı varsa direkt araya ethernet kablosuyla laptopa bağlantı kurabilirmişim ama Pc'de tek ethernet girişi var.sadece böyle birşey mümkün mü merak ettim.

önerilerinizi (1,2 ya da 3) ve öneriniz doğrultusunda cihaz tavsiyelerinizi bekliyorum..yanlış birşeye para vermek istemiyorum. şimdiden sağolun...saygılar

• Sorulara sırayla cevap vereyim.
    1. 4 portlu kablosuz modem ile sorunlar kökten çözülür. Ayrıca kablosuz kullanma şansınız olur. En az 50-60 TL gerekir. Linkteki modem bir örnektir.http://www.hepsiburada.com/tp-link-td-8840t-4-port-ethernet-adsl2-modem/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd999567 Daha ucuza 2. el de bulunabilir.

2. Switch ile dağıtmak en ucuz seçenektir.

3. Router ile de dağıtım yapılabilir. O kadar para verdikten sonra iki cihazla uğraşmaktansa kablosuz modem daha mantıklı.http://www.hepsiburada.com/tp-link-td-w8901g-4-port-54mbps-kablosuz-adsl2-modem/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd999565 Router kullanımında rahatlıkla şifreleme vs. güvenlik tedbirleri alınabilir.

4. PC'den 2. ethernet kartı vs. ile diğer bir bilgisayara dağıtım yapılabilir. Ama bu bağımlı bir dağıtımdır. Yani 2. bilgisayarın internet çıkışı için 1. bilgisayarın açık olması gerekir.

Eğer kablosuz kullanma ihtiyacınız yoksa en mantıklısı 4 portlu modem almak, kablosuz kullanma ihtimaliniz varsa 4 portlu kablosuz desteği olan modem almak.
    Bu tür modemler 2. el olarak da rahatlıkla bulunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi tane switch olayı çözer...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.