Şimdi Ara

Aynı ağda birbirimize bağlanamıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iki pc aynı ağda calısma grubu güvenlik ayarlar kontrol edilebilecek bütün yerlere baktık ama birbirini görmüyor.
    yardımlarınızı bekliyorum

• o zaman ayni ag icinde degilsinizdir. ip yapilandirmasi yada ag ayarlari yani agda bulunabilirlik vs kapali olabilir...

Orijinalden alıntı: OstotheK

ikisi de aynı işletim sistemini mi kullanıyor?

iki pc de win 7

Orijinalden alıntı: exeter

o zaman ayni ag icinde degilsinizdir. ip yapilandirmasi yada ag ayarlari yani agda bulunabilirlik vs kapali olabilir...

qynı agda olan bir makinaya erişim saglıyabiliyoruz ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

agda bulunabilirlik kapalidir. ag bulma ayarlari kapalidir. ag ortak ag yerine public secili olabilr.

o dedigini tam olarak nerden yapıyoruz kardeş

Orijinalden alıntı: bymyself

selam arkadaşlar
    iki pc aynı ağda calısma grubu güvenlik ayarlar kontrol edilebilecek bütün yerlere baktık ama birbirini görmüyor.

Selam
    Kullandığınız işletim sistemi nedir? Yazarsanız size ne yapmanız gerektiğiniz açıklamaya çalışayım.

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

selam arkadaşlar

Selam
    Kullandığınız işletim sistemi nedir? Yazarsanız size ne yapmanız gerektiğiniz açıklamaya çalışayım.

benim makina win 7 ultimate arkadaşın makina win 7 prof yüklü

Anlaşıldı ve aşağıdaki yazacaklarımı yapmak durumundasınız.

1. Her 2 bilgisayar ağ adı aynı olmasını sağlayın.
    2. Her 2 bilgisayara da şifre girin. Bu ağa açılacak bilgisayarların güvenliği için çok önem arzeder!
    3. Her 2 bilgisayara da girdiğiniz şifreleri yazarak alttaki kutucuğu işaretleyin ki, sürekli o bilgisayarı hatırlasın.
    4. Şifre girdiğiniz için bilgisayar açılışta sürekli şifre soracaktır. Eğer otomatik giriş yapmasını istiyorsanız aşağıdaki yoldan girerek REGEDİT dosyasına kullanıcı adı ve şifrenizi girebilirsiniz.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "AutoAdminLogon"="1"
    "DefaultUserName"="Kullanıcı Adınız"
    "DefaultPassword"="Şifreniz"
    "ForceAutoLogon"="1"

İsterseniz bunu editleyerek reg dosyası olarak kaydedin ve birleştir ile otomatik girişinizi sağlayın.

Eğer yine olmamışsa, zamanım elverdiği süre içinde size Teamwiver aracılığı ile yardımcı olmaya çalışırım.
    Kolay gelsin..

• _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Anlaşıldı ve aşağıdaki yazacaklarımı yapmak durumundasınız.

1. Her 2 bilgisayar ağ adı aynı olmasını sağlayın.
    2. Her 2 bilgisayara da şifre girin. Bu ağa açılacak bilgisayarların güvenliği için çok önem arzeder!
    3. Her 2 bilgisayara da girdiğiniz şifreleri yazarak alttaki kutucuğu işaretleyin ki, sürekli o bilgisayarı hatırlasın.
    4. Şifre girdiğiniz için bilgisayar açılışta sürekli şifre soracaktır. Eğer otomatik giriş yapmasını istiyorsanız aşağıdaki yoldan girerek REGEDİT dosyasına kullanıcı adı ve şifrenizi girebilirsiniz.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "AutoAdminLogon"="1"
    "DefaultUserName"="Kullanıcı Adınız"
    "DefaultPassword"="Şifreniz"
    "ForceAutoLogon"="1"

İsterseniz bunu editleyerek reg dosyası olarak kaydedin ve birleştir ile otomatik girişinizi sağlayın.

Eğer yine olmamışsa, zamanım elverdiği süre içinde size Teamwiver aracılığı ile yardımcı olmaya çalışırım.
    Kolay gelsin..

yardım icin teşekkürler fakat bu adımları yapmıstık.Müsait olursan team w. verbeilirm

• quote:

Orijinalden alıntı: mazotcu1844

http://teknoprogramm.blogspot.com/2012/12/ag-baglants-olusturma-nerde-olursan-ol.html buraya göz at arkadaşım işini görecektir

dostum hamachi aklımıza geldi fakat ne gerek var diyoruz hırs yaptık aynı agdayız neden baglanamıyoruz:)

yardım icin teşekkürler fakat bu adımları yapmıstık.Müsait olursan team w. verbeilirm

Selam
    Önceki yazdığım uygulamaları yapmış olabilirsiniz ama en ufak bir noktayı atlamışsanız, ağ bilgisayarına/larına bağlanamazsınız.

Ağınızı görmeden bir şey yazamayacağım. Eğer isterseniz şu an musaitim ve Teamwiver ile bilgisayarlara bağlanabilirim..
    Kolay gelsin..
  • Şimdi ilk önce şöyle söyleyeyim. Firewall bu konuda pek sorun çıkarmaz çünkü bahsi geçen portlar zaten firewall'un bildiği portlar. Harbiden strict bir yapıda çalışması gerekiyor ki bunu günümüz AVlerinin çoğu yapmıyor.

Gelelim soruna.

Aynı ağda değilsiniz. Terimsel yanlışın var. Ağların bulunduğu yere intranet denir. İntranet, router sayısı kadar ağ içerir. Sizin aynı ağda olmanız için ağ maskelerinizin 255.255.255.0 olması gerekir. Ayrıca ağ geçidini herhangi bir bilgisayar kabul edin, eğer internet paylaştırılacaksa internet sahibi bilgisayarı varsayılan ağ geçidi kabul edin.

SERVER (İNTERNET VARSA İNTERNETLİ BİLGİSAYAR, YOKSA HERHANGİ BİR BİLGİSAYAR. ÖZELLİKLE SERVER'I KURACAK OLSUN.)

IP: 123.123.123.1
    SNM: 255.255.255.0
    ROU: 123.123.123.1

DNS: 123.123.123.1

n. İSTEMCİ - KLİENT - CLIENT (DİĞER BİLGİSAYARLAR, KATILIMCILAR, İNTERNETİ ALACAK BİLGİSAYARLAR)

IP: 123.123.123.n >>>>>>>>>>>>>> n yerine her bir bilgisayar için farklı bir tamsayı değeri yazın. (1<n<256; n, 1'e eşit olamaz!)
    SNM: 255.255.255.0
    ROU: 123.123.123.1

DNS: 123.123.123.1

Yani 2. bilgisayar için 123.123.123.2
    3. bilgisayar için 123.123.123.3
    .
    .
    .

Bu bir kompleks ağdır. Sana sorar abi bunu yapıyosun ama ne yaptığını biliyor musun diye. Evet de.

• regedite falan gerek yok ki.ağ ve paylaşım ayarlarından gerekli paylaşım ayarlarını açacaksın.bilgisayarları birbirine lan ile bağlayıp ip ataması yapacaksın.grubu ev grubu yapacaksın bu kadar.ben netbooktan bilgisayarıma hep bu şekilde dosya yolluyorum.

benim makinanın lan ip ayarı:

netbooktaki aynısı fakat ip adresinin sonundaki 3

bu da iki bilgisayarda kullandığım paylaşım ayarları:

bu kadar.

yalnız ben bir ayar çekmiştim diğer makinanın yerel diskine bağlanıyordum.sonradan o ayarı unuttum herhalde, netbookta ortak belgelere atıyorum ordan alıyorum.

ağ sürücüsüne bağlanmayı da unutma.

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx / lg w2230s
    dh kimine göre aile, bana göre sadece bir forum
    dh fosil grubu: 2001-2005 üyeleri / misafir üyelikler kapatılsın.tıkla, destek ver.
    donanımhaber üyelikleri için güvenlik güncellemesi.üyeliklerinizin güvenliği için destekleyin.

• aynı ayarları birebir yaptım:( olmuyor kafayı yicem.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.