Şimdi Ara

AYNASIZ SLR MAKİNELERDE EN İYİ MARKA HANGİSİDİR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
15.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GeorgeClooney

quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

AYNASIZ SLR MAKİNELERDE EN İYİ MARKA HANGİSİDİR?

Arabada, sallanırken çektim bunu. "inanılmaz" hızlı odak alıyor, saniyesinde çekiyorum. ve çektiğim fotolar titreşim engelleyici sistemden ötürü çok rahat. Makineye yeni lens sparişi verdim bekliyorum.

Yağmurda foto çekiyoruz, karadenize gidiyorsunuz bir yaylaya çık, her yer yağmur sadece "yağmur" da değil, nem var. Şimdi ben bununla alanya'daki bir mağara vardı, ter içine kaldığımız oraya gidebilirim :D

Çektiğiniz makine OM D M5 Mİ?

Evet om d m5'le çektim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartal2339

Valla ben nex 6 siparişini verdim 1800 tl su an kargosu çıkmış ay sonu gibi elimde olur

1800 tl ise bedava gibi,Bu fiyata nerden alıcaksınız ?

kişi nin numaradını forumdan bi arkadaş vermişti ürünün siparişini 2 gün önce vermiş tarafıma takip numarasını gönderd ve ücretini ürün elime ulaştığında alacak ... gerekirse numarasını paylaşabilirim
  • Arkadaşlar ilgilenen varsa yurtdışından gelirken getirdiğim SONY NEXT 6L var elimde kutusunda 16-50 lens ile 2000 TL ye satıyorum isterseniz istanbulda elden teslim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

Nex-6 O-MD karşılaştırması gösterebilir misiniz. O-MD den ne kadar daha başarılıymış görmek istiyorum doğrusu.

Sensör konusunda tartışılmayacak bir yerden test sonuçlarını ekliyorum.

Özellikle dynamic range 2x çarpanlı sensörün en önemli handikapı. Diğer bir nokta iso başarımı, birçok kişi için iso başarımı en önemli satın alma kriterlerinden biri diye düşünüyorum. Sensör kısmını geçelim zira tartışmaya değer bir nokta göremiyorum.

Gelelim ergonomiye;

Makinayı elinize aldınızmı bilmiyorum ama OMD gribi çok başarısız ve küçük. Makina ve lensle birlikte tek elle tutarken çok rahatsız edici. Nex-6 tutuş konusunda çok daha iyi. Bunda derin gribin etkisi büyük.

Nex- 6 wifi bağlantısı sayesinde kabloyu taşımayı ortadan kaldırıyor. Özellikle wifi destekli uygulamalarla tabletten fotoğrafları inceleme ve cep telefonu ile bağlantı kurarak uzaktan çekim ve cep telefonu ekranından live view çok işe yarıyor. Timelapse uygulaması çok kullanışlı. Özetle nex-6 uygulama desteği ile sürekli güncel bir gövde kullanımı sunuyor.

Nex-6 ekranı 921k ile 610k ekrana sahip Omd karşısından bariz şekilde üstün.

Nex-6 iso100 seçeneği sunarken OMD iso200 altına izin vermiyor.

Gelelim beni OMD'den soğutan en önemli eksiye. Makinayı almamızda en büyük etken olan elektronik vizör OMD'yi incelerken beni şok etti. Çamur gibi bir görüntü ile karşılaşınca görevli arkadaşa sorup aceba dedim çözünürlük düşürülmüş yükseltilebiliyor ben bulamadım. Eve gelince teknik özelliklerini inceleyince vizörün 1.44M çözünürlüğünü gördüm. Nex-6 2.36M çözünürlüğünde vizöre sahip ve inceleyen herkes görecektir ki çok daha başarılı.

Sony Nexi birçok insanın tercih etmesinde yatan en önemli nedene gelelim. Nedeni focus peaking. Manuel lensleri kullanırken netlemede en büyük yardımcı focus peaking OMD'de bulunmuyor. Nex ile 30 yıllık FD, m42 gibi 50-200 lira arasında satılan ama optik kalitede günümüzün üst düzey lensleri ile yarışan manuel lensleri kullanabilme şansınız var. İşte burası can alıcı nokta zira fotoğraf makinasından maksimum keyfi almak için çeşit çeşit ucuz ve kaliteli manuel lensleri rahatça kullanabilmek benim gibi birçok insanın en büyük zevki.

Fazla uzatmayayım OMD'nin eksi hanesine çok şey yazabilirim ama işin fotoğraf boyutunda görüldüğü gibi Nex-6 çok daha iyi. Örnek fotoğraflar incelendiğinde de nex-6'nın özellikle düşük ışık koşullarında başarısı ortaya çıkıyor. Yeterli ışık ve düşük iso'da fotoğraf renk kalitesinde OMD daha iyi bu bir gerçek. Bunun altında yatan en önemli neden kaliteli lensler. Nex-6 ve zeiss lensle çekilen örnek fotoğraflar işin içine girince doğal olarak OMD geriye düşüyor.

Son söz olarak şunu söylemek isterim OMD eksisi kadar artısı da olan bir makina. Beni etkileyen en önemli özelliği gövdede titreşim engelleyici olması oldu. Diğer bir önemli artısı da lens çeşitliliği. Sony nex lens çeşitliliğinde başarısız. Gövdenin suya ve toza karşı dayanıklı olması profesyoneller hariç birçok kişiyi pek ilgilendirmiyor diyebilirim. Şimdi gövde yağmura dayanıklı diye kaç kişi yağmur altında çekim yapar ya da toz toprak içinde makinasını kullanır? Bence bunu ancak çekim esnasında para kazanan profesyoneller yapabilir.

Hocam merhaba,

Tartışma götürmez dediğiniz Dxomark labrotuar test sonuçlarına göre Nex-6 nın iso başarımı daha iyi gözüküyor. Peki aşağıdaki karşılaştırma fotoğrafı için ne diyorsunuz. Nex-6 daki detay nerede yoksa NR(gürültü azaltma) ye kurban mı gitmiş?

Tabi bunlar JPEG karşılaştırması. Kullanıcı profiline göre RAW a da bakmak gerekebilir.

• quote:

quote:

quote:

Nex-6 O-MD karşılaştırması gösterebilir misiniz. O-MD den ne kadar daha başarılıymış görmek istiyorum doğrusu.

Özellikle dynamic range 2x çarpanlı sensörün en önemli handikapı. Diğer bir nokta iso başarımı, birçok kişi için iso başarımı en önemli satın alma kriterlerinden biri diye düşünüyorum. Sensör kısmını geçelim zira tartışmaya değer bir nokta göremiyorum.

Gelelim ergonomiye;

Makinayı elinize aldınızmı bilmiyorum ama OMD gribi çok başarısız ve küçük. Makina ve lensle birlikte tek elle tutarken çok rahatsız edici. Nex-6 tutuş konusunda çok daha iyi. Bunda derin gribin etkisi büyük.

Nex- 6 wifi bağlantısı sayesinde kabloyu taşımayı ortadan kaldırıyor. Özellikle wifi destekli uygulamalarla tabletten fotoğrafları inceleme ve cep telefonu ile bağlantı kurarak uzaktan çekim ve cep telefonu ekranından live view çok işe yarıyor. Timelapse uygulaması çok kullanışlı. Özetle nex-6 uygulama desteği ile sürekli güncel bir gövde kullanımı sunuyor.

Gelelim beni OMD'den soğutan en önemli eksiye. Makinayı almamızda en büyük etken olan elektronik vizör OMD'yi incelerken beni şok etti. Çamur gibi bir görüntü ile karşılaşınca görevli arkadaşa sorup aceba dedim çözünürlük düşürülmüş yükseltilebiliyor ben bulamadım. Eve gelince teknik özelliklerini inceleyince vizörün 1.44M çözünürlüğünü gördüm. Nex-6 2.36M çözünürlüğünde vizöre sahip ve inceleyen herkes görecektir ki çok daha başarılı.

Sony Nexi birçok insanın tercih etmesinde yatan en önemli nedene gelelim. Nedeni focus peaking. Manuel lensleri kullanırken netlemede en büyük yardımcı focus peaking OMD'de bulunmuyor. Nex ile 30 yıllık FD, m42 gibi 50-200 lira arasında satılan ama optik kalitede günümüzün üst düzey lensleri ile yarışan manuel lensleri kullanabilme şansınız var. İşte burası can alıcı nokta zira fotoğraf makinasından maksimum keyfi almak için çeşit çeşit ucuz ve kaliteli manuel lensleri rahatça kullanabilmek benim gibi birçok insanın en büyük zevki.

Fazla uzatmayayım OMD'nin eksi hanesine çok şey yazabilirim ama işin fotoğraf boyutunda görüldüğü gibi Nex-6 çok daha iyi. Örnek fotoğraflar incelendiğinde de nex-6'nın özellikle düşük ışık koşullarında başarısı ortaya çıkıyor. Yeterli ışık ve düşük iso'da fotoğraf renk kalitesinde OMD daha iyi bu bir gerçek. Bunun altında yatan en önemli neden kaliteli lensler. Nex-6 ve zeiss lensle çekilen örnek fotoğraflar işin içine girince doğal olarak OMD geriye düşüyor.

Son söz olarak şunu söylemek isterim OMD eksisi kadar artısı da olan bir makina. Beni etkileyen en önemli özelliği gövdede titreşim engelleyici olması oldu. Diğer bir önemli artısı da lens çeşitliliği. Sony nex lens çeşitliliğinde başarısız. Gövdenin suya ve toza karşı dayanıklı olması profesyoneller hariç birçok kişiyi pek ilgilendirmiyor diyebilirim. Şimdi gövde yağmura dayanıklı diye kaç kişi yağmur altında çekim yapar ya da toz toprak içinde makinasını kullanır? Bence bunu ancak çekim esnasında para kazanan profesyoneller yapabilir.

Hocam merhaba,

Tartışma götürmez dediğiniz Dxomark labrotuar test sonuçlarına göre Nex-6 nın iso başarımı daha iyi gözüküyor. Peki aşağıdaki karşılaştırma fotoğrafı için ne diyorsunuz. Nex-6 daki detay nerede yoksa NR(gürültü azaltma) ye kurban mı gitmiş?

Tabi bunlar JPEG karşılaştırması. Kullanıcı profiline göre RAW a da bakmak gerekebilir.

Olympus jpg islemesi cok iyi, is rawa gelince nex öne geciyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: k@llone

quote:

quote:

quote:

Gelelim ergonomiye;

Hocam merhaba,

Olympus jpg islemesi cok iyi, is rawa gelince nex öne geciyor

Alıntıları Göster
    k@llone

Aşağıda iso 3200 de RAW karşılaştırması da var. Nex in raw da önde olduğu yeri söyleyebilir misiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 18 Mart 2013; 13:47:14 >

• OM-D ve NEX-5n'i yanyana koyduğum zaman ISO200'de NEX dinamik aralık anlamında önde, detaylar aynı ve hatta iyi objektifle OM-D biraz daha iyi. RAW'da da durum benzer.
    Yüksek ISO'da OM-D beklenmeyecek kadar iyi. "Belki" genel anlamda 5N yarım stop kadar daha iyi, o kadar.
    Alana kadar OM-D'ye ben de temkinli yaklaşıyordum. Alıp kullanınca Sony ve Olympus'un ne kadar büyük iş yaptığını anlıyorsunuz. Biraz RAW işlemeyle OM-D NEX'e daha da yaklaşıyor.
    Bence Sony'nin sonraki işi NEX'teki algılayıcının AA filtresini kaldırmak olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

OM-D ve NEX-5n'i yanyana koyduğum zaman ISO200'de NEX dinamik aralık anlamında önde, detaylar aynı ve hatta iyi objektifle OM-D biraz daha iyi. RAW'da da durum benzer.
    Yüksek ISO'da OM-D beklenmeyecek kadar iyi. "Belki" genel anlamda 5N yarım stop kadar daha iyi, o kadar.
    Alana kadar OM-D'ye ben de temkinli yaklaşıyordum. Alıp kullanınca Sony ve Olympus'un ne kadar büyük iş yaptığını anlıyorsunuz. Biraz RAW işlemeyle OM-D NEX'e daha da yaklaşıyor.
    Bence Sony'nin sonraki işi NEX'teki algılayıcının AA filtresini kaldırmak olmalı.

Hocam sizde her iki makine de (Nex-5N ve OM-D) olduğu için karşılaştırmaları daha sağlıklı yapabiliyorsunuz.

Sadece bir sitenin laboratuvar sonuçlarına bakarak makineler hakkında kesin sonuca varmak çok mantıksız. Bence en doğru karşılaştırmayı iki arkadaş yan yana gelip benzer kalitedeki lensler ile yapabiliriz. Yukarıda arkadaşlar sadece Dxomark sonuçlarını baz alarak Nex-6 yı O-MD karşısında ilahlaştırmışlar neredeyse ama gerçek hayatta sonuç laboratuvar sonuçlarından farklı olabiliyor. Daha fazla NR uygulayarak daha temiz görüntü almak marifet değil.

OM-D nin sensörü APS-C ye göre çok daha ufak olmasına rağmen gösterdiği başarı çok iyi gerçekten.

• Nex6 da çok iyi tabi, hatta dediğim gibi OM-D'ye göre imaj kalitesinde biraz ileride olsa da abartmamak lazım.
  • quote:

k@llone

Aşağıda iso 3200 de RAW karşılaştırması da var. Nex in raw da önde olduğu yeri söyleyebilir misiniz.

nex 6 ve omd kafa kafaya sayılır hocam, çokda fark yok aralarında, ama omd ile nex 6 arasında 400 euro yakın fiyat farkı var yurt dışında, şimdi bence omd artıları;
    artıları:
    Omd artıları:
    -gövdede titreşim önleme
    -su ve toz geçirmez tasarım
    -kaliteli gövde
    -Lens seçeneği fazla ve kaliteleri daha iyi
    Nex artıları:
    -daha ucuz
    -sensör boyutu daha büyük( crop faktör daha küçük olduğu için manuel lens kullanımında avantaj), iq etkisi yok denecek kadar az
    -Fcous peaking sayesinde nisbeten rahat manuel lens kullanımı.

Bu arada sony, olympus'un en büyük hisse sahibi, burdan hatırlatıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: k@llone

quote:

k@llone

Bu arada sony, olympus'un en büyük hisse sahibi, burdan hatırlatıyım

Tabi ya bunlar ortak olmuşlardı. Kaç gündür boşuna kapıştırıyoruz desene

• Teknoloji o kadar hızlı ilerliyoki;bir ay geçmesin ki yeni bir dlsr ya da aynasız makine çıkmasın.

Hani öyle 500-1000 tl arasında rakamlarda değil ki sürekli değiştirebilelim.Çeşit çok olunca ve yeni ürünler çıktıkça insanın kafasında çizdiği portre de değişebiliyor.

Mesela Panasonic G 5 isimli aynasız makine çıkardı en son ;Siz Uzman arkadaşlarımın görüşünü almadan önce birkaç aldığım bilgiyi paylaşıyim

Panasonic G 5 aynasız makine için 'fotoğrafçılık anlayışı yeniden tanımlanıyor' gibi iddialı bir sözle girmiş piyasaya.Öyleki Natürmort fotoğrafçısı Andy Barter İstanbula gelip panasonic g5 ile çektiği resimleri yayınlamış....Saniyede 6 resim çekebiliyor..Daha düne kadar Ben NEX-6 ile OMD EM5 arasında gidip gelirken bu resimleri gördükten sonra aklım bayağı bi karıştı+hayran kaldım desem yeridir

Üstelik fiyatı 2 250 civarında.

Link burda;http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Lumix+Dijital+Foto%C4%9Fraf+Makineleri+/G+Mikro+Sistem/Genel+Bak%C4%B1%C5%9F/LUMIX+G5+Foto%C4%9Fraf%C3%A7%C4%B1l%C4%B1k+Yeniden+Tan%C4%B1mlan%C4%B1yor/Andy+Barter+ve+LUMIX+G5+ile+%C4%B0stanbul/10893444/index.html

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seth_Gecko -- 18 Mart 2013; 15:20:54 >

• quote:

Teknoloji o kadar hızlı ilerliyoki;bir ay geçmesin ki yeni bir dlsr ya da aynasız makine çıkmasın.

Hani öyle 500-1000 tl arasında rakamlarda değil ki sürekli değiştirebilelim.Çeşit çok olunca ve yeni ürünler çıktıkça insanın kafasında çizdiği portre de değişebiliyor.

Mesela Panasonic G 5 isimli aynasız makine çıkardı en son ;Siz Uzman arkadaşlarımın görüşünü almadan önce birkaç aldığım bilgiyi paylaşıyim

Panasonic G 5 aynasız makine için 'fotoğrafçılık anlayışı yeniden tanımlanıyor' gibi iddialı bir sözle girmiş piyasaya.Öyleki Natürmort fotoğrafçısı Andy Barter İstanbula gelip panasonic g5 ile çektiği resimleri yayınlamış....Saniyede 6 resim çekebiliyor..Daha düne kadar Ben NEX-6 ile OMD EM5 arasında gidip gelirken bu resimleri gördükten sonra aklım bayağı bi karıştı+hayran kaldım desem yeridir

Link burda;http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Lumix+Dijital+Foto%C4%9Fraf+Makineleri+/G+Mikro+Sistem/Genel+Bak%C4%B1%C5%9F/LUMIX+G5+Foto%C4%9Fraf%C3%A7%C4%B1l%C4%B1k+Yeniden+Tan%C4%B1mlan%C4%B1yor/Andy+Barter+ve+LUMIX+G5+ile+%C4%B0stanbul/10893444/index.html

Saygılarımla

G5 daha yeni çıktı. Şu an ilk çıkış fiyatı ve fiyatlar yüksek. Birde G5'in boyutu daha doğrusu kalınlığı biraz fazla büyük gibi geliyor bana. Eğer yeni çıkan bir makine almak gibi bir niyetiniz varsa GX2 yi bekleyebilirsiniz.

• hic yorum yapmayacagim
    lutfen Olympus O-MD E-M5 ile istediginiz fotograf makinalarinin
    birebir yan yana imaj karsilastirmalarini yapin ve lutfen yorumlarinizi
    yazin ki bilgi paylasimi olsun

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtab1

hic yorum yapmayacagim
    lutfen Olympus O-MD E-M5 ile istediginiz fotograf makinalarinin
    birebir yan yana imaj karsilastirmalarini yapin ve lutfen yorumlarinizi
    yazin ki bilgi paylasimi olsun

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

saygilarimla

Verdiğiniz site için tşk ederim.Gerçekten olympus keskinlik konusunda başarılı bu aşikar.Ben bizzat karşılaştırma yapıcam
  • quote:

quote:

Teknoloji o kadar hızlı ilerliyoki;bir ay geçmesin ki yeni bir dlsr ya da aynasız makine çıkmasın.

Saygılarımla

G5 daha yeni çıktı. Şu an ilk çıkış fiyatı ve fiyatlar yüksek. Birde G5'in boyutu daha doğrusu kalınlığı biraz fazla büyük gibi geliyor bana. Eğer yeni çıkan bir makine almak gibi bir niyetiniz varsa GX2 yi bekleyebilirsiniz.

Kalınlık konusunda size hak veriyorum ama hocam benim çok hoşuma gitti özellikle görüntülere hayran kaldım.Benim için keskinlik önemli aslında,

ben buna benzer resimleri bi nikon d 700 de görmüştüm.panasonic zeiss lensle ortak girdi bu pazara bildiğim kadarıyla ve ilk aynasızı çıkaran da panasonic.

Fiyatlar için biraz daha bekliyelim o zaman yaza doğru belki düşer

• quote:

quote:

Saygılarımla

Hocam bu arada G X 1 hakkında bilginiz var mı ? tavsiye eder misiniz

• GX1 i kullanmadım ama Mediamarkta inceledim. Boyutu çok ideal, grip çok hoş olmuş tutuşu güzel, birde af si inanılmaz hızlıydı. OM-D den bile hızlıydı diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.