Şimdi Ara

Ayna Testi -Delirme Riski Var.- (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
1
Favori
20.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tip şeyler psikolojiktir. O an panik olduğunuzdan görmek istediğniz şeyi görürsünüz ki buda sizin bilinçaltınızdır.
  •  Ayna Testi -Delirme Riski Var.-

Buna benziyor. Ama saçları yukarıdan da diken dikendi.
  • dabbe
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_condor

dabbe

Gene onun işidir bu Bu arada yorumlar süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: Illu~

Illu~ ve benim kontrolümde olması şartıyla izin veriyoruz böyle deneylere.

• Bende delirme emareleri başladı. Nereye baksam sanki onu görüyorum. Onu görmeyi istemiyorum şartlanıyorum. Bunu görmeyi diliyorum yalvarıyorum ne olur bunu göreyim diyorum ama her defasında onu görüyorum. Kıllı ve çok çirkin.
  • dalga geçenler bir de oturup yapsa
  • hacı ben deniyom hadi herkes hakkını helal etsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: osstation

dalga geçenler bir de oturup yapsa

Yaptım yahu.. Hatta her gece yapıyorum yatmadan önce.. Alışkanlık oldu..
  • denemeeeeeeee
  • deneyemedim ya yemedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Beyler 2 gecedir deniyorum deniyorum sıkılıp kalkıyorum.. Gördüğüm şey bildiğiniz gölge.. Gelen giden de yok..

Şu garip şeyler gören arkadaşlardan biri bir foto ekleyebilir mi??

yav adam o anin korkusuyla gordugu seyin fotosunu mu cekecek? elimizde fotograf makinesiyle mi beklicez aynada gordukmu "Slak!" diye cekeriz artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 25 Ocak 2008; 20:19:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orjinalden alıntı: osstation

dalga geçenler bir de oturup yapsa

Yaptım yahu.. Hatta her gece yapıyorum yatmadan önce.. Alışkanlık oldu..

quote:

Orjinalden alıntı: DarknessAngel

deneyemedim ya yemedi

• quote:

Orjinalden alıntı: darthmaul

Evt GNY haklı siz orda cin görecem die kendinizi sartlıonus(örnek bn)sorada görüosunz

Bakim kızı görebilcem mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamilinsan

Nirvana'ya ulaşan varmı?

ona bi ulaşabilsem where did you sleep last night şarksını rica edicem

istek yapmak istiosanız pm atınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: MISTERENKO

quote:

Orjinalden alıntı: kamilinsan

Nirvana'ya ulaşan varmı?

ona bi ulaşabilsem where did you sleep last night şarksını rica edicem

istek yapmak istiosanız pm atınız

• arkadaşlar bende böyle bir şeyin doğruluğu duymuştum.aynaya uzun süre bakmak kendi alemimizden çıkıp başka alemlere gitmeye sebeb verebiliyor.bu yüzden ayna çok bakmayın delirirsiniz diye söylerler hep.isteyenler biraz dini araştırma yapsın bu ayna konusunda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_virtue

arkadaşlar bende böyle bir şeyin doğruluğu duymuştum.aynaya uzun süre bakmak kendi alemimizden çıkıp başka alemlere gitmeye sebeb verebiliyor.bu yüzden ayna çok bakmayın delirirsiniz diye söylerler hep.isteyenler biraz dini araştırma yapsın bu ayna konusunda.

Tabi canıııııımm.. Lunaparktaki dev aynasına bakıp bakıp deliren az kişi mi var??

Hatta aynalı odada kaybolup sırra kalem basanlar..

Ahh ahh.. Birçok gideeeeeennn memnuuuun kiiii.....

• Uzmanlara göre hızla yayılan estetik takıntısının temelinde 'ayna hastalığı' (dismorfofobi) yatıyor. Dismorfofobisi olan kişiler sürekli olarak dış görünümlerinden şikayetçi oluyor. Aynaya her baktığında olumsuz ruh haline bürünen hastalar, estetik ameliyat olsalar bile kusurlarının devam ettiğini düşünüyor. Gençler arasında hızla yayılan bu rahatsızlıktan kurtulmak için psikiyatrik destek gerekiyor.

Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Hamdi Tutkun, dismorfofobisi olan hastaların vücudunun bir bölgesini ya da tümünü çirkinmiş gibi gördüğünü vurguluyor. Bu düşüncenin kişiyi çok rahatsız ettiğini anlatarak, "Hastalar, saatler boyunca ayna karşısında vücudunu inceliyor, her ayrıntıda bir kusur bulmaya çalışıyor." diyor. Kusur olarak algıladıkları görünümlerini değiştirmek için her yolu denediklerini ifade eden Tutkun, "Bu tip hastalar doktor doktor gezerek cerrahi estetik operasyonlar geçiriyor. Ancak defalarca estetik yaptırsalar bile tatmin olmayarak kendilerinde yeni kusurlar görüyor." açıklamasını yapıyor. Bazılarının biyolojik özellikleri nedeniyle bu tip takıntılara yatkın olduğunu belirten Hamdi Tutkun, "Ayrıca, popüler kültürün etkisiyle gazete ve televizyonlarda estetik, kozmetik ve kusursuz güzellik imajının yoğun şekilde verilmesi de bu rahatsızlığı artırıyor." şeklinde konuşuyor. Plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Teoman Doğan da son yıllarda pek çok kişinin ayna hastalığı nedeniyle estetik operasyonlara yöneldiğini aktarıyor. Doğan, "Genellikle bu tip hastaların çoğu bir ünlüye benzemek istiyor. Angelina Jolie'nin resimleriyle gelen bir hasta kendisini ona benzetmemizi talep ediyor." örneğini veriyor. Teoman Doğan, isteyen herkese estetik ameliyat yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, dismorfofobi belirtisi gösteren hastaların öncelikle psikolog veya psikiyatra gönderilmesi gerektiğini söylüyor. Bu rahatsızlığın genç kızlar kadar erkeklerde de yaygınlaşmaya başladığını hatırlatan Doğan, "Çocukluğu ve ergenliğinde çelimsiz ve kısa boylu olduğu için alaya alınan ya da basketbol veya futbol gibi oyunlardan dışlanan erkeklerde bu rahatsızlık ciddi boyutlarda görülüyor." uyarısını yapıyor.

Kesin bir tedavi olması için profesyonel destek şart

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Tutkun, dismorfofobisi bulunan kişilerin profesyonel destekle tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor. Kendini çirkin gören kişiyle bilişsel terapi uygulandığını aktaran Tutkun şöyle devam ediyor: "Bunun yanında ilaç tedavisine de başvuruluyor. Ailelere tavsiyem şu: Çocuğunuz kendini çirkin görüyorsa 'ameliyat ettirip kurtulayım' diye düşünmeyin. Çünkü bunun sonu yok. Vakit kaybetmeden tedavi ettirin."

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.